Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Žilbinošs pirmais puslaiks ar pieciem vārtiem - "Barcelona" pusfinālā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Žilbinošs pirmais puslaiks ar pieciem vārtiem - "Barcelona" pusfinālā
"Barcelona" superzvaigznes
Foto: AP/Scanpix

Šodien Spānijas futbola kausa izcīņas 1/4 fināla atbildes spēlē "Barcelona" viesos Madridē ar 3:2 pārspēja "Atletico", divu spēļu summā uzvarot ar 4:2. Pirmais puslaiks bija žilbinošs - ar daudziem notikumiem, emocijām, tiesneša kļūdām un visiem pieciem vārtiem. Trīs no tiem guva "Barcelona", un 2.puslaiks jau savukārt bija garlaicīgs un nolemts. "Barcelona" pusfinālā.

Pagājušajā sezonā sešās tikšanās reizēs "Barcelona" ne reizi(!) nespēja pārspēt Madrides "Atletico" (bilance 0-5-1), toties šajā sezonā līdzšinējos abos savstarpējos mačos pārāka izrādījās tieši Luisa Enrikes komanda - 3:1 "La Liga" un 1:0 Spānijas kausa izcīņas 1/4 fināla pirmajā spēlē pirms nedēļas. Lai gan Barselonas komandas uzvara bija minimāla, divu spēļu summā tā bija liela favorīte - katalāņiem atlika gūt vienus vārtus, un "Atletico" jau būtu jāatbild ar vismaz trim...

Tomēr "Atletico" cerēja visu labot, un Djego Simeone izlika praktiski visus spēcīgākos no pieejamajiem - tradicionāli kausā iespēja tika dota otram vārtsargam Janam Oblakam, traumas dēļ nebija Kokes un Tjagu, diskvalificēts bija Djego Godins, bet uzbrukumā treneris deva priekšroku Fernando Toresam, nevis Mario Mandžukičam. Arī Enrike neatļāvās rotēt un riskēt - izgāja visi spēcīgākie (ar uzbrukuma trio Lionels Mesi, Neimārs un Luiss Svaress priekšgalā), atskaitot vārtsarga pozīciju. Arī "Barcelona" kausa izcīņā dod iespēju otrajam vārtsargam Markam ter Štegenam.

Jau 1.minūtē "Atletico" iesita! Toress, saņēmis bumbu, bez minstināšanās apspēlēja Havjeru Maskerāno un mērķtiecīgi no 17 metriem raidīja bumbu vārtos - 1:0! Neticamākais tas, ka tieši Toress iepriekšējā kausa mačā pret "Real" arī guva vārtus spēles 1.minūtē (un arī 46.minūtē jeb 2.puslaika 1.minūtē).

5.minūtē Ivans Rakitičs no laukuma sāniem bīstami raidīja bumbu pa taisno tālajā augšējā stūrī - Oblaks izvilka. "Atletico", 1.minūtes panākuma iedvesmota, aizrāvās ar uzbrukšanu, un "Barcelona" bargi sodīja. Rets gadījums, bet 9.minūtē "atlēti" totāli iekrita pretuzbrukumā, un Svaresa piespēle ļāva Neimāram aizskriet izgājienā viens pret vienu - brazīlietis prata trāpīt vārtu stūrī, 1:1! Tas nozīmēja, ka "Atletico" vajadzīgs vismaz 3:1.

Neparasti, bet "Atletico" turpināja spēlēt kā pirmais numurs, kamēr "Barcelona" nācās neierasti daudz aizsargāties un cerēt uz pretuzbrukumiem. Mājinieki, lai gan riskēja ar iekrišanu, savu panāca un 28.minūtē nopelnīja pendeli, kuras gan patiesībā nebija - brīdī, kad viesi gaidīja, ka uz zemes guļoša futbolista dēļ "Atletico" izsitīs bumbu ārpus laukuma, Huanfrans turpināja spēlēt, devās apspēlēt Maskerāno, kurš pretinieku paklupināja. Pārkāpums bija, taču tas notika pirms soda laukuma, bet soģis kļūdaini norādīja uz 11 metriem. Rauls Garsija 30.minūtē pendeli realizēja - 2:1!

Pie 1:2 "Barcelona" beidzot sāka spēlēt savu futbolu - ar bumbu pretinieka laukuma pusē. Un tas deva rezultātu - viesi nopelnīja stūra sitienu, pēc kura bumbu savos vārtos 38.minūtē nelaimīgi ieraidīja Žuau Miranda! 2:2, un intriga par divu spēļu summu manāmi mazinājās. "Atletico" atsāka spēlēt avantūriski un 41.minūtē atkal liels tiesneša lēmums - Antuāns Grīzmans sita no neliela attāluma, Barselonas vārtos lidojošo bumbu Žordi Alba atvairīja ar elkoni, taču svilpe klusēja. "Barcelona" šai pašā epizodē uzreiz aizskrēja pretuzbrukumā, kura noslēgumā tieši Alba (kas par sprintu pāri visam laukumam!) piespēlēja uz tukšiem vārtiem Neimāram - 3:2 "Barcelona" labā, un būtībā viss bija beidzies. Fantastisks un ārkārtīgi rezultatīvs futbols abu komandu izpildījumā 1.puslaikā, kā arī masveida grūstīšanās, ejot pārtraukumā - emocijas bija sakrājušās.

"Atletico" 1.puslaikā rādīja lielu drosmi un principā mēģinājums sakaut titulēto "Barcelona" bija labs, taču tas neizdevās, un pārtraukumā (acīmredzot, dodoties uz ģērbtuvēm stadiona tunelī) agresīvu vilšanos izrādīja Gabi, par ko saņēma sarkano kartīti. 2.puslaiku mājinieki sāka mazākumā, tam vēl vairāk izšķirot divcīņas likteni.

Līdz ar to krāšņo, žilbinošo 1.puslaiku nomainīja paredzamais, nolemtais 2.puslaiks. "Barcelona" kontrolēja bumbu un katalāņu darbībās nebija manāma milzu vēlme sist guļošo (lasi: vairākumā pievienot vēl dažus vārtus). Savukārt "Atletico" joprojām nespēja samierināties ar neveiksmi un brīžiem rīkojās nesportiski, apzināti fiziski ietekmējot "Barcelona" spēlētājus.

71.minūtē ar lielisku sitienu izcēlās uz maiņu nākušais Kani, taču tikpat lielisks vārtos bija ter Štegens. Pretējā pusē labu iespēju neizmantoja Mesi. 84.minūtē "Atletico" pussargs Mario Suaress otro reizi mačā nospēlēja nesportiski pret Mesi un saņēma otro dzelteno kartīti - mājinieki pabeidza spēli deviņu futbolistu sastāvā. Kopā spēlē tika parādītas 11 dzeltenās kartītes un divas sarkanās kartītes. "Barcelona", kā jau minēts, sakauto pretinieku īpaši vairs necentās bradāt un uzvarēja "tikai" ar 3:2. Summā 4:2.

Pusfinālā "Barcelona" tiksies ar "Villarreal" un "Getafe" pāra uzvarētāju - skaidrs, ka apstākļos, kad no turnīra jau izstājušies abi Madrides grandi, Enrikes komanda kļuvusi par izteiktu galveno favorīti uz trofeju.

Spānijas kausa izcīņa, 1/4 fināli

Pāris1.spēle2.spēleSumma
Barcelona - Atletico1:03:24:2
Villarreal - Getafe1:029.janvāris
Malaga - Athletic0:029.janvāris
Espanyol - Sevilla3:129.janvāris

  +8 [+] [-]

, 2015-01-28 23:55, pirms 9 gadiem
labaakais redzeetais futbola puslaiks shosezon. otro vareeja nespeeleet

  +7 [+] [-]

, 2015-01-28 23:55, pirms 9 gadiem
tagad jaanjem kauss,nekaadu attaisnojumu vairs nevar buut.Neimaars izcilaa formaa shobriid

  +6 [+] [-]

, 2015-01-28 23:58, pirms 9 gadiem
Madrides ''Azerbaijan'' tā arī neuzspēlēja futbolu šovakar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-28 23:58, pirms 9 gadiem
555 rakstīja: labaakais redzeetais futbola puslaiks shosezon. otro vareeja nespeeleet
kas tur ar to jauno sporta direktoru,ir Braida vai nav?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-28 23:59, pirms 9 gadiem
Atletico Mežoņi Diezgan rupji spēlē! pirmstam Real sita un tagad turpināja Barselonu sist !

Njā Barselona bija spēcīgāka,pelnita uzvara!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:00, pirms 9 gadiem
Jāapsveic Barca ar pirmo titulu laikam!

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:01, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: kas tur ar to jauno sporta direktoru,ir Braida vai nav?
laikam driiz buus. kaut gan - kaada starpiiba. vasaraa buus cits. ja nu vieniigi vinsh vareetu BB treneri beidzot izmest, kameer nav liidz galam sachakareejis komandu, kas peec sastaava la ligaa vareetu par 6nieku ciiniities...

  +6 [+] [-]

, 2015-01-29 00:01, pirms 9 gadiem
bet iisteniibaa zeel,ka Arda ar to kurpi netraapiija liinejniekam,tas tik buutu skats

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:02, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: bet iisteniibaa zeel,ka Arda ar to kurpi netraapiija liinejniekam,tas tik buutu skats
labaakais moments speelee taads balagaans notikaas

  +2 [+] [-]

, 2015-01-29 00:02, pirms 9 gadiem
Otrajā puslaikā Barca neļāva Atletico ticēt vēl panakumam. Jāņem tituls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-01-29 00:03, pirms 9 gadiem
Visi 3 Toresa varti saja gada ir pirmaja minute..

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:03, pirms 9 gadiem
555 rakstīja: laikam driiz buus. kaut gan - kaada starpiiba. vasaraa buus cits. ja nu vieniigi vinsh vareetu BB treneri beidzot izmest, kameer nav liidz galam sachakareejis komandu, kas peec sastaava la ligaa vareetu par 6nieku ciiniities...
sapnjo vien,ja jau Roura iecelts par jaunieshu sisteemas vadiitaaju,nekaa tur labaaka nebuus

  -1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:03, pirms 9 gadiem
Manuprāt būtu stulbi teikt, ka Barselona nav pelnījusi tikt tālāk. Pelnīta uzvara un heiteriem ar to vienkārši jāsamierinās.
Atlētu rupjā spēle būtu attaisnojama ar skaudību.
Katru gadu ir cita komanda, kura uzvar praktiski visos turnīros un ļoti ceru, ka šis ir Barsas gads!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:03, pirms 9 gadiem
555 rakstīja: labaakais moments speelee taads balagaans notikaas
Vēl jau linesman Albam pa galvu iedeva Šķita , ka Atletiem Barca izbesījusi - spelē jau kuro reizi un nevar uzvarēt

  -1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:04, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: sapnjo vien,ja jau Roura iecelts par jaunieshu sisteemas vadiitaaju,nekaa tur labaaka nebuus
domaa, Roura arii par BB atbild? ko tad dariis sporta direktors bana laikaa? vareeja mani iecelt tikpat labi

  +4 [+] [-]

, 2015-01-29 00:05, pirms 9 gadiem
spēle kā tāds labi pilnīgs vikipēdijas raksts par futbolu

  +2 [+] [-]

, 2015-01-29 00:06, pirms 9 gadiem
kresnais rakstīja: Vēl jau linesman Albam pa galvu iedeva Šķita , ka Atletiem Barca izbesījusi - spelē jau kuro reizi un nevar uzvarēt
shii Barca atradusi kaut kaadu atsleegu no ATM. parasti ATM ielien zem aadas, bet te viss otraadi. visi taadi ar pokerfeisiem visu speeli - Alba pret Garsiju (kas nav sliktaaks provokators kaa Kosta), Neimaars pret Garsiju un Huanfranu, Pikee pret to centra aizsargu... agraak buutu saakushi psihot, bet te iztureeja, un taa tresho speeli jau.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:09, pirms 9 gadiem
555 rakstīja: shii Barca atradusi kaut kaadu atsleegu no ATM. parasti ATM ielien zem aadas, bet te viss otraadi. visi taadi ar pokerfeisiem visu speeli - Alba pret Garsiju (kas nav sliktaaks provokators kaa Kosta), Neimaars pret Garsiju un Huanfranu, Pikee pret to centra aizsargu... agraak buutu saakushi psihot, bet te iztureeja, un taa tresho speeli jau.
Man šķiet, ka Atleti nedaudz par ''atvērtu '' spelē. Otrajā spelē bija tas ciešāis variants, bet te un pirmajā mačā liela daļa vārtu bija ar ātrajiem uzbrukumiem, tomēr individuaļā meistarība, it īpaši uzbrukumā Barcai leilāka

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:09, pirms 9 gadiem
555 rakstīja: domaa, Roura arii par BB atbild? ko tad dariis sporta direktors bana laikaa? vareeja mani iecelt tikpat labi
Roura atbild par visu jaunieshu sisteemu,La Masiju,kaut kaa likaas,ka sho amatu dabuus Abi,bet nekaa

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:12, pirms 9 gadiem
kresnais rakstīja: Man šķiet, ka Atleti nedaudz par ''atvērtu '' spelē. Otrajā spelē bija tas ciešāis variants, bet te un pirmajā mačā liela daļa vārtu bija ar ātrajiem uzbrukumiem, tomēr individuaļā meistarība, it īpaši uzbrukumā Barcai leilāka
vinjiem par daudz smagu speelju peedeejo nedeelju laikaa - 2as ar RM, 3iis ar FCB. nav resursu, un skaidrs, ka kaut kad pienaak beigas emocijaam un fiziskajam.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:20, pirms 9 gadiem
Atletico derētu KHL uzspēlēt

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:25, pirms 9 gadiem
vieniigais,kas nedaudz nepatiik,ir tas,ka Enrike visu laiku Rakiticu maina nost un taa katru speeli,vinjam vajag vismaz paaris speeles no zvana liidz zvanam nospeeleet,lai ieguutu pilniigu paarlieciibu par savu sniegumu

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:30, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: vieniigais,kas nedaudz nepatiik,ir tas,ka Enrike visu laiku Rakiticu maina nost un taa katru speeli,vinjam vajag vismaz paaris speeles no zvana liidz zvanam nospeeleet,lai ieguutu pilniigu paarlieciibu par savu sniegumu
Vinjam kkads celjgala savainojums.

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:31, pirms 9 gadiem
edzus007 rakstīja: Vinjam kkads celjgala savainojums.
es zinu,bet tas notiek ne tikai shajaa speelee,bet gandriiz visaas,kur vinjsh ir speeleejis

     [+] [-]

, 2015-01-29 00:33, pirms 9 gadiem
nejau visas. paskaties cik speles tgd ir bijusas nospeletas.+ Rafinja ari grib uzspelet.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 00:36, pirms 9 gadiem
edzus007 rakstīja: nejau visas. paskaties cik speles tgd ir bijusas nospeletas.+ Rafinja ari grib uzspelet.
es ne jau par to,ka Rafinja grib vai negrib speeleet,protams ka grib,bet kad tiek mainiits kaads no uzbruukoshajiem pussargiem,vienmeer tas ir Ivans nevis vinja taabriiza partneris,taa pati situaacija kas ar Neimaaru,ja maina uzbruceeju,tad tas ir vinjsh

  +2 [+] [-]

, 2015-01-29 00:57, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: es ne jau par to,ka Rafinja grib vai negrib speeleet,protams ka grib,bet kad tiek mainiits kaads no uzbruukoshajiem pussargiem,vienmeer tas ir Ivans nevis vinja taabriiza partneris,taa pati situaacija kas ar Neimaaru,ja maina uzbruceeju,tad tas ir vinjsh
Es domāju, ka atbildi kāpēc tā notiek var sniegt tikai cilvēks kurš Ivanam dzimstot stāvēja klāt ar atplestu muti - Hosjē

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 01:00, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Es domāju, ka atbildi kāpēc tā notiek var sniegt tikai cilvēks kurš Ivanam dzimstot stāvēja klāt ar atplestu muti - Hosjē
sasmeejos,bet nu Rakitic ir un paliek labaakais pirkums shosezon

  -2 [+] [-]

, 2015-01-29 09:24, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Es domāju, ka atbildi kāpēc tā notiek var sniegt tikai cilvēks kurš Ivanam dzimstot stāvēja klāt ar atplestu muti - Hosjē
Biju gan klāt, bet esmu pārliecināts, ka tagad ar atplestu muti ekrānā uz viņu skaties Tu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-29 14:18, pirms 9 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Biju gan klāt, bet esmu pārliecināts, ka tagad ar atplestu muti ekrānā uz viņu skaties Tu
Ooo tu ar te? Domāju, ka sen pensijā esi aizgājis Bet nē kā kūmiņš te vēro
Es Barsas spēles praktiski neskatos tā ka netrāpīji draugs