Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Seši aizturētie Spānijas kluba "Osasuna" spēļu sarunāšanas skandālā

Agris Suveizda

Seši aizturētie Spānijas kluba "Osasuna" spēļu sarunāšanas skandālā
"Osasuna" bijušais prezidents Pači Isko
Foto: Marca.com

Šorīt aizturētas vēl trīs Spānijas futbola kluba "Osasuna" bijušas amatpersonas, kuras varētu būt iesaistītas spēļu sarunāšanā. Kopumā aizturēti jau seši cilvēki, turklāt atklātībā nonākusi informācija par trim spēlētājiem, kuri varētu būt piedalījušies krāpšanā.

Starp aizturētajiem ir kluba bijušie prezidenti Pači Isko un Migels Arčanko, bijušais viceprezidents Huans Paskvals, Osasunas labdarības fonda vadītājs Djego Makirjains, kā arī Čuma Peralta un Anhels Viskajs. Likumsargi izmeklē dīvainības kluba naudas plūsmās, kā arī aizdomas par spēļu sarunāšanu un mēģinājumiem ietekmēt maču iznākumu.

Izmeklētāji vēloties zināt, kāds bija īstais iemesls 900 tūkstošu eiro lielam maksājumam, kas 2013. gada 1. jūnijā tika veikts Kristīnai Valensijai un Alberto Nojam. Tāpat tiek cerēts noskaidrot, kurš stāvēja aiz līguma, kas tika parakstīts starp "Flefield" un "Osasuna". Šīs vienošanās ietvaros klubs par noteiktiem pakalpojumiem samaksāja 1,44 miljonus eiro.

Izmeklētāji vēlas noskaidrot, kurš 2013. gada novembrī no kluba bankas konta noņēma 1,345 miljonus eiro un kas tālāk notika ar šo naudu. Visbeidzot, izmeklētāji vēlas zināt kāda 'sporta aģenta' personību, kurš 2011. gada decembrī saņēma 76,6 tūkstošus eiro. Tādējādi kopumā tiekot izmeklēts aptuveni 3,75 miljonu eiro liktenis.

Spānijas prese ziņo, ka "Osasuna" bijušais ģenerālmenedžeris Viskajs savā liecībā esot atklājis trīs futbolistu saistību ar "Espanyol" un "Osasuna" (1:1) spēles sarunāšanu pagājušās sezonas izskaņā. Tie esot 32 gadus vecais malējais aizsargs Damija, kurš vasarā no "Osasuna" pārgāja uz Anglijas "Middlesbrough". Tāpat esot nosaukts 39 gadus vecā karjeru beigušā Pači Punjala vārds ("Osasuna") un 31 gadu vecais "Espanyol" uzbrucējs Serhio Garsija, kurš šosezon guvis deviņus vārtus. Tiek lēsts, ka "Osasuna" pretiniekiem par rezultāta ietekmēšanu esot samaksājusi 250 tūkstošus eiro.

"Osasuna" pagājušajā sezonā "La Liga" ieņēma 18. vietu un izkrita uz pēc spēka otro līgu. Tajā Pamplonas klubs ar 30 punktiem 26 mačos ieņem 16. pozīciju.

Izmantotie resursi:
Ex-Osasuna boss Izco arrested in relation to...
Espanyol star accused of match-fixing |...