Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

FIFA pauž sajūsmu par VAR pozitīvo ietekmi Pasaules kausa izcīņā

Andrejs Siliņš

FIFA pauž sajūsmu par VAR pozitīvo ietekmi Pasaules kausa izcīņā
Foto: imago / Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadība paudusi sajūsmu par nule kā Krievijā notikušajā Pasaules kausa izcīņā pielietoto video atkārtojumu sistēmu, kas palīdzējusi celt spēles kvalitāti.

"Vēlējāmies, lai šis būtu labākais Pasaules kauss vēsturē, un tāds tas arī bija," FIFA mājaslapā citēts FIFA prezidents Džanni Infantīno. "Izšķirošu lomu šajā sasniegumā spēlēja tiesneši, kuri nodemonstrēja augstākās klases sniegumu." Organizācijas prezidents pauda prieku par video atkārtojumu sistēmas (VAR) ieviešanu un tās rezultātiem.

"Kā jau sacīja prezidents, VAR nemaina futbolu, tas attīra futbolu. Tāds arī bija mūsu mērķis, uzsākot šo projektu. Kārtīga sagatavošanās, gan pirms turnīra, gan tā laikā, ko vadīja FIFA Tiesnešu komisijas vadītājs Pjerluidži Kolina un FIFA Tiesnešu direktors Masimo Busaka, deva izcilus rezultātus," piekrita FIFA ģenerālsekretāra vietnieks Zvonimirs Bobans.

Bobans norādīja, ka VAR lietošanas rezultātā raisījušās plašas diskusijas, kas esot lielisks panākums futbola attīstībai. "Tikai pilnīga sapratne par spēles noteikumiem un VAR izmantošanas procedūru dod [diskusijās izskanējušajiem viedokļiem] uzticamību," norādīja Bobans.

Tāpat norādīts, ka pie sasniegtā darbs neapstāšoties un tikšot strādāts, lai turpinātu attīstīt kopējos tiesāšanas standartus. FIFA palīdzēšot visām organizācijas dalībvalstīm un līgām, kas vēlēsies ieviest VAR sistēmu savās sacensībās.

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/worldcup/news/...

  -1 [+] [-]

, 2018-07-18 16:33, pirms 6 gadiem
FIFA un FUNS pauž sajūsmu par VAR pozitīvo ietekmi pasaules kausa izcīņā.

     [+] [-]

, 2018-07-18 17:05, pirms 6 gadiem
Nu nezinu, nezinu, ir vietas kur palīdzēja, bet futbols paliek tāds saraustīts,, nesaprotams. Ok, saprotu par pendelēm vai vārtu līniju, bet skriet skatīties vai kāds kādam pa seju iesistis utt, par daudz.

     [+] [-]

, 2018-07-18 17:32, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Nu nezinu, nezinu, ir vietas kur palīdzēja, bet futbols paliek tāds saraustīts,, nesaprotams. Ok, saprotu par pendelēm vai vārtu līniju, bet skriet skatīties vai kāds kādam pa seju iesistis utt, par daudz.
gan tā ,gan tā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja