Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Problēmu māktā Argentīna par galveno treneri ieceļ Edgaro Bausu

Rolands Eliņš

Problēmu māktā Argentīna par galveno treneri ieceļ Edgaro Bausu
Edgaro Bausa
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas futbola izlasi turpmāk vadīs Edgaro Bausa, Brazīlijas kluba „Sao Paolo” galvenais treneris.

58 gadus vecais Edgaro Bausa apstiprināts par Argentīnas izlases galveno treneri no valstsvienības aizgājušā Herardo Martino vietā. Viņa debija pie izlases stūres sagaidāma rudenī, kad Argentīna mēģinās uzlabot savas pozīcijas 2018. gada Pasaules kausa atlasē.

Bausa savulaik aizvadījis trīs spēles Argentīnas izlasē kā futbolists, bet kopš 1998. gada darbojas trenera amatā. Savā trenera karjerā viņš vadījis vairākus Dienvidamerikas valstu klubus un 2008. gadā tika atzīts par kontinenta sezonas labāko treneri. Viņa sasniegumu vidū ir divi „Cope Libertadores” tituli, taču pie nacionālās izlases stūres Bausa līdz šim nebija bijis.

Bausas nozīmēšanu amatā apgrūtināja vairāki skandāli, kas joprojām aptumšo haosā nokļuvušo Argentīnas futbolu. Izvirzītas apsūdzības par futbola federācijas izšķērdētajiem līdzekļiem un neskaidrību par federācijas vadību, kas savukārt novedis pie valdības un FIFA iejaukšanās, cenšoties normalizēt situāciju ar neatkarīgu ekspertu palīdzību.

Sportiskajā ziņā Argentīnas izlasei klājies labāk un tā spējusi aizkļūt līdz finālam visos trīs pēdējos lielajos turnīros – Pasaules kausā 2014. gadā un pēdējos divos „Copa America”. Visos trīs finālos gan tika ciesti zaudējumi, un izlases zvaigzne Lionels Mesi 29 gadu vecumā nolēma pielikt punktu karjerai valstsvienībā. Argentīnā gan joprojām pastāv plaša cerība pierunāt Mesi mainīt savu lēmumu, un saruna ar Mesi noteikti ir arī Bausas prioritāšu sarakstā un paredzēta pāris tuvāko nedēļu laikā.

Argentīnas medijos gan tiek ziņots, ka Mesi Bausas nozīmēšanu trenera amatā nav uztvēris ar īpašu sajūsmu, jo neuzskata, ka viņš varētu veikt Argentīnas futbolā tādu revolūciju, kāda nepieciešama. Jebkurā gadījumā, domu atgriezties izlasē Mesi sāks apsvērt tikai pēc federācijas problēmu atrisināšanas.

Argentīnas nākamā spēle būs 1. septembrī pret Urugvaju PK 2018 atlasē. Pēc pirmajām sešām kārtām kvalifikācijas ciklā Argentīna ir trešajā vietā desmit komandu konkurencē, atpaliekot tikai no Ekvadoras un Urugvajas par diviem punktiem.

Izmantotie resursi:
Edgardo Bauza, el nuevo técnico - SITIO...
Report: Lionel Messi not planning Argentina...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-02 09:31, pirms 8 gadiem
ir viens pluss,beidzot neviens nerunaas ka treneri personiski ieceelis Messi, kursh domaajams ka peec sezonas izlaishanas tomeer buus gatavs paliidzeet savai valstvieniibai

  -1 [+] [-]

, 2016-08-02 09:52, pirms 8 gadiem
Messi varētu publicēt risināmās problēmas federācijā - jāatlaiž tas, tas un tas ...

  -1 [+] [-]

, 2016-08-02 10:45, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Messi varētu publicēt risināmās problēmas federācijā - jāatlaiž tas, tas un tas ...
ja jau Messi ir probleemas ar federaacijas neizdariibu,kuriem kjipa buutu jaaseko liidzi lai speeleetaajiem buutu viss nepiecieshamais,ko ta teikt par jaunajiem chaljiem,kas ir tik lielgabalu galja???