Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabala nosūtīts uz Polijas 1. līgas kluba rezerves komandu, ar viņu nerēķinās

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šabala nosūtīts uz Polijas 1. līgas kluba rezerves komandu, ar viņu nerēķinās
Valērijs Šabala. Foto: miedzlegnica.eu

25 gadus vecais Latvijas uzbrucējs Valērijs Šabala, kurš pārstāv Polijas 1. līgas komandu Legņicas "Miedz", nosūtīts uz šī kluba rezerves vienību.

Valērijs Šabala, kurš kopš 2019. gada septembra spēlēm nav bijis Latvijas izlases kandidātu sarakstā (nevienam aktīvajam izlases spēlētājam nav vairāk vārtu nekā Šabalam, kuram ir 12 precīzi raidījumi), iepriekšējā sezonā kļuva par Polijas 1. līgas rezultatīvāko spēlētāju "Podbeskidzie" rindās. Starpsezonu periodā viņš pārcēlās uz citu Polijas klubu Legņicas "Miedz", kas 2019. gada pavasarī izkrita no Ekstraklases un kāroja (joprojām kāro) ar pirmo mēģinājumu tikt atpakaļ spēcīgāko sabiedrībā.

Sezonu Šabala sāka kā pamatsastāva spēlētājs, taču pamazām savas pozīcijas zaudēja. 2019./20. gada sezonas rudens daļā 20 kārtās viņš astoņas reizes nāca starta vienpadsmitniekā, vēl astoņas reizes nāca uz maiņu, bet četrreiz tā arī palika uz rezervistu soliņa, kopumā 16 mačos gūstot divus vārtus, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekš "Podbeskidzie" rindās.

Arī ziemā, kad Polijas 1. līgā iestājās diezgan liels pārtraukums, Šabala pārbaudes mačos lielākoties nāca uz maiņu. Šodien 1. līga atsākas tieši ar "Miedz" spēli pret Sosnovecas "Zaglebie", un mūsu uzbrucēja vārds pirmo reizi nav atrodams ne pamatsastāvā un ne pat uz rezervistu soliņa. Iemesls - Šabala nosūtīts uz "Miedz" rezerves komandu.

Kā vēsta poļu mediji, Šabala ar "Miedz" rezerves komandu trenējas jau kopš pirmdienas, un klubs ar viņu vairs nerēķinās. Ziemas periodā galvenās komandas treneris ne reizi bija izteicies, ka cer uz Latvijas uzbrucēja kārtīgi paveiktu darbu sezonas pārtraukumā, lai Valērijs varētu būt liels palīgs Legņicas komandas atpakaļceļā uz Ekstraklasi. Neskatoties uz trim gūtiem vārtiem pārbaudes spēlēs janvārī un februārī, Šabala treneri Dominiku Novaku nav pārliecinājis: "Šabala vienkārši zaudē konkurenci par vietu sastāvā. Šobrīd neredzu viņam vietu mūsu komandā. Šeit runa ir tikai un vienīgi par sportisko aspektu. Mēs vēlēsimies no šī spēlētāja šķirties."

Poļu portāls raksta, ka ir trīs opcijas - Šabalu pārdot, izīrēt vai vienkārši lauzt ar viņu līgumu. Pagaidām viņš trenēsies ar "Miedz" rezerves komandu. "Miedz" kluba prezidents sacījis: "Runājām ar Šabalu. Viņš pats apliecina, ka viņam ir cits spēles stils, nekā sagaida treneris Novaks. Šabala ir momentu realizētājs, kuram jānogādā bumba labā pozīcijā, vēlams no sāniem. Savukārt trenerim šī brīža komandas modelī vajadzīgi spēlētāji, kuri ir mobili, ātri un tādi, kuri pilnvērtīgi piedalās aizsardzības spēlē. Valērijs ir nonācis rezerves komandā, taču ne tāpēc, ka mums būtu kaut kas personīgs pret viņu, bet gan tikai tāpēc, ka gatavojamies nākamajai spēlei pret Sosnovecas "Zaglebie". Tā ir svarīga spēle, un pavasara daļā visas spēles mums būs svarīgas."

Jāatgādina, ka nupat ar citu Polijas 1. līgas klubu līgumu parakstījis vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, bet Vladislavam Gutkovskim jāpabeidz šī sezona 1. līgas komandā "Termalica", pēc kā līguma termiņš būs beidzies, un šis mūsu uzbrucējs pievienosies Ekstraklases klubam "Rakow" no Čenstohovas. Polijas Ekstraklasē šobrīd spēlē Pāvels Šteinbors un Kristers Tobers (īrē no "Liepājas").

Šabala pēc labām sezonām Rīgas "Skonto" un Latvijas izlasē 2013. gadā par mūsu futbolam iespaidīgu transfēra summu (600 tūkstoši eiro) 19 gadu vecumā pārcēlās uz Beļģijas klubu "Brugge". Tur viņš nevienu oficiālu spēli tā arī neaizvadīja, un sākās īres līgumu laiks - atpakaļ uz "Skonto", tad Kipras "Anorthosis", Čehijas "Jablonec", Polijas "Miedz", Čehijas "Pribram", Slovākijas DAC, Latvijas "Riga". 2017. gadā viņu izpirka Polijas 1. līgas klubs "Podbeskidzie", no kura viņš vēlreiz nonāca "Miedz". Drīzumā šis iespaidīgais klubu saraksts, visticamāk, tiks papildināts.

Izmantotie resursi:
https://tulegnica.pl/artykul/valeri...
"Jeśli Robert musiał doznać kontuzji, to...

     [+] [-]

, 2020-02-29 13:39, pirms 4 gadiem
Davaj uz RIGU,johaidī! Jātiek čempionu grupas turnīrā un tad jau aka varēs doties tālumā pēc labāka piķa!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-29 13:43, pirms 4 gadiem
uz BFC daugavpils

  +3 [+] [-]

, 2020-02-29 13:48, pirms 4 gadiem
Uz Tukumu !

  +3 [+] [-]

, 2020-02-29 13:59, pirms 4 gadiem
vaļera močī- būs labs palīgs izlasē dainim un jurģim/ tas kas treniņtērpā

     [+] [-]

, 2020-02-29 14:39, pirms 4 gadiem
Liekas, ka šis ir spēlētājs, kurš var lieliski spēlēt tikai tad, ja viņam dod 100% uzticības kredītu un viss ir pakārtots tieši viņam, tieši tā kā tas bija LV izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-29 15:01, pirms 4 gadiem
sabikas rakstīja: Liekas, ka šis ir spēlētājs, kurš var lieliski spēlēt tikai tad, ja viņam dod 100% uzticības kredītu un viss ir pakārtots tieši viņam, tieši tā kā tas bija LV izlasē.
Cik viņam ir bijušas tās lieliskās spēles izlasē?

     [+] [-]

, 2020-02-29 15:03, pirms 4 gadiem
Uz Jelgava RDA !!!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-29 15:18, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Cik viņam ir bijušas tās lieliskās spēles izlasē?
Uzbrucēja darbu tik nerezultatīvā izlasē kā Latvija reizēm jau izdara

  +1 [+] [-]

, 2020-02-29 17:55, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Cik viņam ir bijušas tās lieliskās spēles izlasē?
13 vārti izlasē, tas mums ir ļoti daudz, salīdzini ar citiem uzbrucējiem pēdējos 5-10 gadus (Rakelu, Rudnevu u.c.)!

     [+] [-]

, 2020-02-29 20:34, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Cik viņam ir bijušas tās lieliskās spēles izlasē?
Sāka pat ļoti cerīgi un ja tā paskatāmies - cik mūsējie no pēdējo gadu sasaukumiem var lepoties ar kaut vai 5 vārtiem izlasē nemaz nerunajot par 12? Šabala ir viens no tiem, kas bija tiešām ļoti cerīgs, bet kaut kas aizgāja greizi.