Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Zviedris dodas leģionāra gaitās uz ... Somiju!

Emils Ozerinskis

Zviedris dodas leģionāra gaitās uz ... Somiju!
Krišjānis Zviedris. Foto: LFF

Iepriekšējo trīs sezonu "Liepājas" pamatvārtsargs Krišjānis Zviedris savu karjeru turpinās Somijas čempionātā, pievienojoties šobrīd turnīrā trešo vietu ieņemošajai Seinejoki SJK.

26 gadus vecais Krišjānis Zviedris panācis vienošanos ar SJK komandu līdz šīs sezonas beigām, pēc kurām puses varēs pagarināt sadarbību vēl uz divām sezonām. Pie šāda scenārija Zviedris pārstāvēs Somijas čempionāta komandu līdz 2025. gada izskaņai.

Aizvadītajā ziemā gūtais savainojums liedza Zviedrim sasniegt simts aizvadīto spēļu robežu "Liepājas" rindās. Kurzemnieku komandā Liepājas futbola audzēknis palika ar 98 oficiālām spēlēm. Nelielu pieredzi futbolists guvis arī Lietuvas čempionātā, pārstāvot Klaipēdas "Atlantas" komandu sešās cīņās.

Kopš 2021. gada Zviedris tiek saukts uz Latvijas izlases sabraukumiem (šogad tas nenotika savainojuma dēļ), taču debiju izlases kreklā futbolists vēl nav piedzīvojis.

Pagājušajā sezonā Dienvidpohjanmā reģiona komanda SJK Somijas čempionātā ierindojās sestajā pozīcijā, tādējādi paliekot bez iespējas piedalīties Eirokausu spēlēs. Taču šo sezonu Seinejoki pilsētu pārstāvošā vienībā čempionāta pirmajā pusē spēlējusi ļoti sekmīgi, 12 spēlēs gūstot 27 punktus. Kopā ar "KuPS" un Helsinku HJK Zviedra jaunā vienība atrodas čempionāta trīsvadībā, atpaliekot tikai par vienu punktu no Jāņa Ikaunieka bijušās komandas. Vēl jāņem vērā fakts, ka SJK pagaidām aizvadījusi par divām spēlēm mazāk nekā blakus esošās turnīra līderes.

Tuvākās divas SJK spēles pret "Ilves" un "Honka" Zviedrim vēl nāksies vērot no līdzjutēju tribīnēm, jo Somijā vasaras pāreju perioda logs atveras 13. jūlijā. Līdz ar to tuvākā potenciālā vārtsarga debija varētu būt gaidāma 16. jūlijā pret Eduarda Emša bijušo komandu "Lahti".

Liepājas futbola audzēknis ar SJK vienību trenējas jau divas nedēļas. Patīkamu pārsteigumu futbolistam sagādājis 5,8 tūkstošus ietilpīgais stadions. Lai gan pirms pievienošanās komandai futbolistu baidījis sintētiskais laukums, taču izrādījies, ka tas ir ļoti labas kvalitātes un ātrs, neradaot šaubas, ka uz dabīgās zāles spēlēt pieradušajam Zviedrim problēmas Somijā neradīsies.

Starpsezonā cits Somijas klubs Helsinku HJK izrādīja interesi par "Valmierai" čempiontitulu izcīnīt palīdzējušo Rihardu Matrevicu, kurš tomēr nosliecās par labu "Riga" piedāvājumam. Tāpat kā Zviedris arī Matrevics šosezon oficiālās spēlēs vēl nav piedalījies.

Izmantotie resursi:
https://sjk.fi/uutiset/sjk-ja-maali...

  +4 [+] [-]

, 2023-06-28 14:26, pirms 11 mēnešiem
Labs variants !

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 14:41, pirms 11 mēnešiem
juings rakstīja: Labs variants !
Lai nu tā būtu.Vēl viens Liepājas futbola audzēknis,lai arī kuldīdznieks,paceļ cepuri no Tamaza blices

  -1 [+] [-]

, 2023-06-28 15:12, pirms 11 mēnešiem
Kamazs iemainija Zviedri pret pieciem Senegāles nēģeriem. Pie tam piešmauca cilts virsaiti : solītās dzintara krelles neiedeva....

  +2 [+] [-]

, 2023-06-28 15:16, pirms 11 mēnešiem
Somi zin, ka viņam uzvārds ir Zviedrs?

  +2 [+] [-]

, 2023-06-28 15:30, pirms 11 mēnešiem
Visu to labāko Zviedrim jaunajā komandā! Cerams Ķigurs arī atradīs normālu komandu

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 15:35, pirms 11 mēnešiem
Number 0 rakstīja: Somi zin, ka viņam uzvārds ir Zviedrs?

  -1 [+] [-]

, 2023-06-28 16:20, pirms 11 mēnešiem
Pozitīva ziņa. Kaut kā liekas, ka Virslīgā spēlējot mūsu perspektīvie vārtsargi tā arī paliek perspektīvi līdz noveco. Žēl, ka Matrevics negribēja riskēt ar ārzemēm.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 16:24, pirms 11 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Pozitīva ziņa. Kaut kā liekas, ka Virslīgā spēlējot mūsu perspektīvie vārtsargi tā arī paliek perspektīvi līdz noveco. Žēl, ka Matrevics negribēja riskēt ar ārzemēm.
Viņš jau bija ārzemēs, normāli uz beņķa iemācījās pasēdēt

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 16:39, pirms 11 mēnešiem
fall in love rakstīja: Viņš jau bija ārzemēs, normāli uz beņķa iemācījās pasēdēt
Jā, bet vai tiešām liekas, ka Latvijā ir iespēja augt? Ja paskatās izlases kontekstu, tad vienmēr uzkrītoši labāki ir bijuši tie, kas spēlē ārzemju klubos. Tas pats Šteinbors/Vaņins uz ārzemju beņķa karjeras beigās bija labāki par vietējiem.

  -2 [+] [-]

, 2023-06-28 17:00, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Lai nu tā būtu.Vēl viens Liepājas futbola audzēknis,lai arī kuldīdznieks,paceļ cepuri no Tamaza blices
Hm! Kuldīdznieks? Man šķiet, ka Zviedris ir no Saldus.

     [+] [-]

, 2023-06-28 17:13, pirms 11 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Jā, bet vai tiešām liekas, ka Latvijā ir iespēja augt? Ja paskatās izlases kontekstu, tad vienmēr uzkrītoši labāki ir bijuši tie, kas spēlē ārzemju klubos. Tas pats Šteinbors/Vaņins uz ārzemju beņķa karjeras beigās bija labāki par vietējiem.
Katram savs ceļš ejams, tāpat labāks ir nedaudz videospēles terminaloģija kur vienam koificents 88, citam 79, dzīvē viss noteikti nav tik viennozīmīgi, LV vienmēr visi, kas spēlē ārzemēs super keksi skaitās un ir spiediens ņemt izlasē.

Piemēram, ja Zviedram sanāk ok sezona, tulīt būs: 'Zviedri uz izlasi' bet vai viņš reāli labāks būs palicis? Varbūt vairāk pieredzes leģionāra maizi ēdot, mans pārdomas.

     [+] [-]

, 2023-06-28 19:15, pirms 11 mēnešiem
Zvirgzdiņ, Tu informētības ziņā algunam vari ūdeni pienest.....

  +1 [+] [-]

, 2023-06-28 19:24, pirms 11 mēnešiem
HotābičsXIV rakstīja: Zvirgzdiņ, Tu informētības ziņā algunam vari ūdeni pienest.....
Ivar,ja šķiet,vai rādās tad pārmet krustu.Joks,protamsKo nu tur,atklāšu Ivaram mazu noslēpumu.Gadus 40 atpakaļ man bija tas gods uzspēlēt Kuldīgas Vulkānā,kuras vārtus toreiz sargāja Āris Zviedris,Krišjāņa tētis.Brīnišķīga bija toreiz komanda.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-28 20:18, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Ivar,ja šķiet,vai rādās tad pārmet krustu.Joks,protamsKo nu tur,atklāšu Ivaram mazu noslēpumu.Gadus 40 atpakaļ man bija tas gods uzspēlēt Kuldīgas Vulkānā,kuras vārtus toreiz sargāja Āris Zviedris,Krišjāņa tētis.Brīnišķīga bija toreiz komanda.
Nemēģināšu tevi apstrīdēt, jo tas lietus būtību nekādi nemaina, un iespējams ka esmu ko sajaucis.
Vienkārši atmiņā aizķēries viņš vienā intervijā teica, ka ir no Saldus.

     [+] [-]

, 2023-06-28 20:38, pirms 11 mēnešiem
HotābičsXIV rakstīja: Kamazs iemainija Zviedri pret pieciem Senegāles nēģeriem. Pie tam piešmauca cilts virsaiti : solītās dzintara krelles neiedeva....
Šoreiz Āfrikas puikas nav vainīgi, bet Pertijas tautietis Sanikidze, ari neizskaidrojams pirkums pēc kura iegādes Zviedrim vairs nebija vieta komandā.

     [+] [-]

, 2023-06-28 21:34, pirms 11 mēnešiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Visu to labāko Zviedrim jaunajā komandā! Cerams Ķigurs arī atradīs normālu komandu
Tak nesen ar Audu parakstīja