Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šabalam vārti Lietuvā, Cigaņikam un Tarasovam uzvaras Ukrainā un Somijā

Rolands Eliņš

Šabalam vārti Lietuvā, Cigaņikam un Tarasovam uzvaras Ukrainā un Somijā
Valērijs Šabala un Gļebs Kļuškins. Foto: FK Sūduva

Pie panākumiem šodien Eiropas valstu augstākajās līgās tika Igora Tarasova un Andreja Cigaņika pārstāvētās komandas, kamēr Lietuvā Gļeba Kļuškina un Valērija Šabalas komanda "Sūduva" sagrāva pretiniekus ar 7:1, vienus vārtus gūstot arī Šabalam.

Andrejs Cigaņiks devās „Zorya” sākumsastāvā Ukrainas Premjerlīgas spēlē un nospēlēja visas 90 minūtes. Viņš komandai palīdzēja ar 5:0 sagraut „Lviv” vienību, visi pieci vārti tika gūti spēles pirmajā puslaikā.

Cigaņika komandai šī bija pirmā uzvara jaunajā sezonā, kamēr „Lviv” pagaidām cietusi tikai zaudējumus un iekrājusi vārtu starpību 1:12. „Zorya” ar četriem punktiem ieņem devīto vietu turnīra tabulā.

Somijas čempionātā Igora Tarasova pārstāvētā „KuPS” ar 2:0 viesos paŗspēja „Mariehamn” vienību. Tarasovs devās sākumsastāvā un nospēlēja pilnu maču, saglabājot savu pozīciju pēc ļoti veiksmīgas Eiropas līgas kvalifikācijas spēles, kad viņš guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli.

„KuPS” līdz ar šo panākumu turpina savu uzvaru sēriju un pakāpusies uz pirmo vietu līgā. Tai ir 37 punkti, par diviem punktiem vairāk nekā HJK, kamēr visas pārējās komandas ir vismaz deviņu punktu attālumā.

Savukārt Lietuvā Valērijs Šabala piedalījās „Sūduvas” graujošā uzvarā pār „Riteriai” ar 7:1 un guva komandas trešos vārtos, izceļoties spēles 27. minūtē. Šabala pēc tam tika nomainīts otrā puslaika sākumā, kad rezultāts bija 4:1. Mača 67. minūtē laukumā devās otrs Latvijas futbolists šajā komandā Gļebs Kļuškins, palīdzot „Sūduvas” komandai palielināt pārsvaru.

Sezonas kopvērtējumā „Sūduva” ar 38 punktiem ir pirmajā vietā, par diviem punktiem apsteidzot Viļņas „Žalgiri”. Šabalam šie bija otrie vārti Lietuvas augstākajā līgā.