Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels: "Zinu, ka spēju spēlēt Anglijas Čempionāta līmenī"

Rolands Eliņš

Rakels: "Zinu, ka spēju spēlēt Anglijas Čempionāta līmenī"
Deniss Rakels
Foto: Reading FC

Latvijas futbolists Deniss Rakels savā pirmajā intervijā Anglijas kluba „Reading” mājaslapā apliecināja savu veiksmīgo iejušanos komandā un apņēmību spēlēt „Championship” līmenī, ko nosauca par krietni augstāku nekā Polijā pieredzēto.

„Dzirdēju stadionā līdzjutēju saukļus, pēc tam arī ievēroju portālos „Youtube” un „Instagram” pāris video. Protams, ka man tas patīk,” sacīja Deniss Rakels par „Reading” līdzjutēju veiktajām ovācijām un viņa vārda skandēšanu. „Esmu spēlējis Polijā, Latvijā un tagad Anglijā, un liekas, ka līdzjutējiem patīku visur. Nezinu kāpēc, bet esmu jau pieradis.”

„Šobrīd izbaudu savu laiku komandā un priecājos, ka varu šeit atrasties,” turpināja Rakels. „Šis ir liels klubs ar daudz lieliskiem vīriem gan spēlētāju, gan treneru, gan komandas kolektīva vidū. Šī ir mana pirmā reize Anglijā, un pirmie trīs mēneši izvērsušies ļoti labi. Dzīvoju Redingas centrā un esmu izmantojis laiku šī skaistās pilsētas apskatei.”

„Arī mana angļu valoda kļūst arvien labāka,” norādīja Rakels. „Jau šobrīd sarunājos ģērbtuvēs ar partneriem un treneriem angliski, un domāju, ka vēl pēc trim mēnešiem jau būs viss kārtībā. Protu krievu, latviešu un poļu valodas, un ceru, ka pēc dažiem mēnešiem arī angļu valoda būs labā līmenī.”

Rakels atzina, ka iejuties komandas kolektīvā, bet vislabākā saskaņa radusies ar Maiklu Hektoru, Olu Džonu un Deniju Viljamsu. Savukārt futbola līmeņa ziņā Rakels norādīja, ka „Championship” ir augstākas kvalitātes nekā Polijas un daudz pārāks pār Latvijas futbolu: „Taču šis līmenis priekš man ir piemērots un zinu, ka varu tajā spēlēt.”

„Mans pagaidām labākais brīdis komandā? Vārtu guvums pret „Charlton”. Toreiz biju laukumā trīs vai četras minūtes un iesitu uzvaras vārtus. Tā bija neticama sajūta. Tagad, protams, vēlos turpināt spēlēt, mums vēl priekšā divas svarīgas spēles. Sestdien aizvadīsim pēdējo spēli savā stadionā un, protams, ka vēlamies uzvarēt. Sezonu noslēgt ar sešiem punktiem ir mūsu īstermiņa mērķis, taču pēc brīvdienām varēsim domāt par nākamo sezonu. Tā būs ļoti svarīga mums visiem kā futbolistiem, un ceru uz panākumiem.”

Lai arī Rakels „Reading” sastāvā guvis jau trīs vārtus, vēl ne reizi viņš nav izcēlies vietējo līdzjutēju priekšā. Visi vārti gūti izbraukumā, pārspējot „Charlton”, „Leeds United” un „Queens Park Rangers” vārtsargus. „Reading” šosezon vēl atlikušas divas spēles, nākamā no tām paredzēta nākamajā sestdienā pret „Preston”, kas šobrīd ieņem 11. vietu līgā. Savukārt čempionāts tiks noslēgts pret 18. vietā esošo „Blackburn”.

Izmantotie resursi:
Deniss Rakels discusses settling at Reading FC...

  +2 [+] [-]

, 2016-04-27 16:54, pirms 8 gadiem
Ja pareizi atceros no skolas krēsla, tad "Protu krievu, latviešu un poļu valodu(!)".

  +3 [+] [-]

, 2016-04-27 18:49, pirms 8 gadiem
"Rakels norādīja, ka „Championat” ir augstākas kvalitātes nekā Polijas"

Nez, kas tas Championat tads ir-Krievijas 3. liga?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-28 09:32, pirms 8 gadiem
Par to nebrīnos, ka labākās attiecības ar Hektoru un Olu!