Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Pogon" gatavojas parakstīt līgumu ar Kamešu, E.Višņakovam vārti

Agris Suveizda

"Pogon" gatavojas parakstīt līgumu ar Kamešu, E.Višņakovam vārti
Vladimirs Kamešs ar bumbu
Foto: pogonszczecin.pl

Polijas futbola kluba Ščecinas "Pogon" vadība atklājusi, ka vēlas parakstīt līgumu ar bijušo Latvijas izlases spēlētāju Vladimiru Kamešu, kurš pēdējo pāris nedēļu laikā sekmīgi atrādījās komandā un devās līdzi uz treniņnometni Turcijā. Tikmēr cita Polijas kluba Hožuvas "Ruch" rindās pie vārtu guvuma tika Eduards Višņakovs.

Kamešs, Smirnovs, D. Tarasovs

"Pogon" slovāku galvenais treneris Jāns Kociaks jau iepriekš poļu medijos pozitīvi izteicās par Vladimiru Kamešu un labprāt viņu paturētu komandā, ja vien klubs to var atļauties. "Esmu "par"," sacīja Kociaks. "Protams, tas nenozīmē, ka klubs ar viņu parakstīs līgumu un viņš kļūs par mūsu uzbrucēju, taču... viņš parādīja atbilstošu spēles kvalitāti un noteikti mums noderētu. Nepieciešams aprunāties ar kluba prezidentiem Mročki un Smoļņiju. Ceru, ka mans lēmums neietekmēs kluba budžetu negatīvi. Zinu, kādos mērogos strādāju."

Savukārt "Pogon" viceprezidents sporta jautājumos Gžegožs Smoļnijs pēcāk lika noprast, ka arī vadība atbalsta Kameša palikšanu un ir soli no darījuma noslēgšanas: "Viņš vēl nav mūsu futbolists, jo tuvāko dienu laikā centīsimies nokārtot visas formalitātes ar Permas "Amkar" [Kamešam vēl ir spēkā līgums līdz vasarai – A.S.]. Bet ar Vladimiru jau esam vienojušies. Turcijā viņu vairs nepārbaudīsim, jo testu laiks jau ir noslēdzies." Pirmo pārbaudes spēli treniņnometnē Turcijā "Pogon" aizvadīs rīt, kad tiksies ar Serbijas "Vojvodina".

Uz pārbaudi devušies vēl vairāki Latvijas futbolisti. Vitālijs Smirnovs, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Jūrmalas "Spartakā", bet vēl nesen Ziemas kausā spēlēja "Skonto" kreklā, esot nokļuvis Uzbekistānas 1. līgas čempionē "Shurtan". Savukārt pussargs Deniss Tarasovs, kurš iepriekšējā sezonā ilgstoši ārstēja savainojumu un "Mettas"/LU rindās Virslīgā aizvadīja tikai vienu maču, pārbaudās Baltkrievijas klubā "Neman". Grodņā viņš uz pārbaudi bija arī 2013. gadā, taču līgumu neparakstīja.

E. Višņakovs, Rakels, Šteinbors, Kozačuks

Pārbaudes spēlē vārtus guva Eduards Višņakovs, kurš aizvadīja pirmo puslaiku pret Šveices pēc spēka otrās līgas komandu "Winterthur". Višņakovs 41. minūtē guva vienīgos vārtus puslaikā (1:0), bet spēle beidzās ar neizšķirtu 1:1. "Esmu ļoti priecīgs, ka guvu vārtus. Uzbrucējam galvenais ir gūt vārtus un labi sagatavoties sezonai," Hožuvas "Ruch" mājaslapā citēts 24 gadus vecais Višņakovs. "Šī bija mūsu pirmā pārbaudes spēle uz dabīgā seguma. Pie tā ir jāpierod, un domāju, ka nākamajos mačos spēlēsim labāk. Priecē, ka nezaudējām, taču varējām arī uzvarēt."

Cits Polijas klubs "Cracovia" ar rezultātu 0:1 atzina Rumānijas "Targu Mures" pārākumu. Deniss Rakels nospēlēja pirmo puslaiku. Zabžes "Gornik" cīnījās neizšķirti ar Ukrainas klubu Ļvivas "Karpaty" (0:0). Pāvels Šteinbors spēli sāka pamatsastāvā un 62. minūtē tika nomainīts. Tikmēr Lenčnas "Gornik" sastāvā treniņnometnei Turcijā iekļauts Nikolajs Kozačuks, kurš savainojuma dēļ šosezon Polijas Ekstraklasē vēl nav nospēlējis ne sekundi. Rīt "Gornik" aizvadīs pārbaudes spēli pret Uzbekistānas "Nasaf".

Koliņko, Zjuzins, Kovaļovs

Gatavojoties sezonas otrajai pusei, pirmo pārbaudes spēli ziemā aizvadīja Krievijas 1. līgas komanda Kaļiņingradas "Baltika", kas nospēlēja rezultatīvu neizšķirtu ar 2. divīzijas vienību "Sochi" (4:4). Aleksandrs Koliņko vārtos pavadīja pirmo puslaiku, kuru "Baltika" uzvarēja ar 2:1, bet Artūrs Zjuzins laukumā bija visu otro puslaiku.

Pirmo spēli ziemas pārtraukumā aizvadīja arī "Dacia", kas ar Andreju Kovaļovu pamatsastāvā sestdien cīnījās neizšķirti 0:0 ar vēl vienu moldāvu klubu "Dinamo-Avto". Kovaļovs pēc pirmā puslaika tika nomainīts. Jāatzīmē, ka iepriekšējā nedēļā par kluba jauno galveno treneri tika apstiprināts baltkrievu speciālists Oļegs Kubarevs, kurš 2013. gadā trenēja Jūrmalas "Spartaku", bet sezonas pirmo pusi kopā ar Alekseju Višņakovu pavadīja citā Moldovas klubā "Zimbru".

Izmantotie resursi:
Visnakovs: Mogliśmy wygrać - Aktualności -...
Денис Тарасовс прибыл на просмотр | Официальный...
"Шўртан"да латвиялик ҳимоячи кўрикдан...
Jan Kocian z Pogoni: Muszź porozmawiaę z prezesami
Grzegorz Smolny z Pogoni: Kamess? To juæ nie s±...

     [+] [-]

, 2015-01-27 14:00, pirms 9 gadiem
nu jau bijusais izlases speletajs? Kamess vairs netaisas spelet izlase?