Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

E. Višņakovs pēc pusotra gada pauzes atgriežas laukumā ar maču Baltkrievijas kausā

Rolands Eliņš

E. Višņakovs pēc pusotra gada pauzes atgriežas laukumā ar maču Baltkrievijas kausā
Eduards Višņakovs. Foto: fcshakhter.by

Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Eduards Višņakovs šodien piedzīvoja debiju Baltkrievijas komandas Soļigorskas “Shakhtyor” sastāvā, palīdzot pārvarēt Baltkrievijas kausa izcīņas 1/16 fināla kārtu. Tas Višņakovam bija pirmais oficiālais mačs kopš 2017. gada novembra.

Eduards Višņakovs traumas dēļ izlaida visu 2018. gada sezonu. Ziemā viņš vienojās ar pirmās līgas komandu “Tukums 2000”/TSS, taču saņēma piedāvājumu Baltkrievijā, kurš tika pieņemts. Līdz debijai Soļigorskas “Shakhtyor” sastāvā gan tāpat bija jāpagaida krietns laiciņš. Pirms četrām dienām Višņakovs pirmoreiz parādījās komandas pieteikumā oficiālā spēlē, bet šovakar viņš pirmoreiz devas laukumā.

Višņakovs tika sūtīts laukumā Baltkrievijas kausa spēlē pret “Smolevichi” vienību, kas tika pieveikta ar 2:0, nodrošinot vietu nākamajā kārtā. Višņakovs tika uzmainīts 70. minūtē, kad abi vārtu jau bija gūti.

Šis Višņakovam, kurš nebūt vēl nav veterāna statusā (viņam maijā apritēja 29 gadi), bija pirmā spēle 19 mēnešu laikā, proti, pirmais oficiālais mačs kopš 2017. gada ceturtā novembra, kad viņš vēl pārstāvēja RFS Latvijas Virslīgā.

RFS sastāvā Višņakovs pussezonā iesita četrus vārtus, bet iepriekš viņam bija rezultativitātes ziņā pieticīgas sezonas Polijas “Ruch” un Beļģijas “Westerlo”. Savukārt pirms sešiem gadiem Višņakovs bija viens no pieprasītākajiem uzbrucējiem Polijas līgā, kad viņš iesita 12 vārtus līgas pastarītes “Widzew” sastāvā, un toreiz tika runāts par Latvijas mērogiem vērienīgu transfēru uz Vācijas otro līgu vai pat Bundeslīgu, taču darījums nojuka, un Višņakovs vēlāk vainoja kluba vadības rīcību, bet viņš pats nonāca cita Polijas kluba “Ruch” sastāvā.

Savas karjeras pirmajos gados Višņakovs spēlēja Kazahstānas Premjerlīgā un aizvadīja vairākas rezultatīvas sezonas “Ventspils” sastāvā, sekmējot Latvijas čempionu titula iegūšanu 2011. gadā. Laika posmā no 2013. Līdz 2017. gadam Višņakovs arī aizvadīja vairākas spēles Latvijas izlases sastāvā.

Izmantotie resursi:
ФК Шахтер Солигорск | Match | Смолевичи -...