Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbora "Arka" izcīna sauso uzvaru pār Glivices "Piast", Tarasovam uzvara pār Rakelu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šteinbora "Arka" izcīna sauso uzvaru pār Glivices "Piast", Tarasovam uzvara pār Rakelu
Pāvels Šteinbors
Foto: Foto Olimpik/Sipa USA/Scanpix

Polijas Ekstraklases 10. kārtas mačā Latvijas izlases rezerves vārtsarga Pāvela Šteinbora Gdiņas "Arka" ar rezultātu 1:0 viesos pieveica Glivices "Piast". Savukārt Igora Tarasova Vroclavas "Śląsk" mājās ar 2:0 apspēlēja Denisa Rakela pārstāvēto Poznaņas "Lech".

Visnotaļ labu formu (divas uzvaras un viens neizšķirts) uzņēmusī "Arka" viesojās pie pēdējās spēlēs divus zaudējumus cietušās "Piast". Pirmajā puslaikā neliels pārsvars piederēja "Piast", tomēr ne mājinieki, ne viesi vārtus gūt nespēja, izšķirošos momentus atstājot otrajām 45 minūtēm.

Mača otrā daļa iesākās lieliski priekš viesiem no Baltijas jūras ostas pilsētas Gdiņas - 1:0 50. minūtē panāca Rafals Sjemaško, kuram šis bija otrais vārtu guvums Ekstraklases sezonā. "Arka" komandai pārsvaru uz rezultāta tablo izdevās noturēt, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar 1:0, kā arī ar 14 punktiem pakāpties uz Polijas Ekstraklases devīto pozīciju.

"Piast" komanda uz Pāvela Šteinbora vārtu pusi izdarīja desmit sitienus, no kuriem sava meistarība Latvijas vārtsargam bija jādemonstrē tikai divos.

Tikmēr Deniss Rakels jau kārtējo spēli pēc kārtas palika Poznaņas "Lech" rezervē, viņa pārstāvētajai komandai ar 0:2 viesos piekāpjoties aizsarga Igora Tarasova Vroclavas "Śląsk". Abus vārtus mājinieki guva pirmajā puslaikā. Tarasovs laukumā bija visa mača garumā.

"Śląsk" šobrīd ar 16 punktiem turnīra tabulā dala 2.-6. vietu, par diviem punktiem atpaliekot no līderpozīcijā esošās Poznaņas "Lech".