Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Reinholds ielaiž 11. spēlē pēc kārtas, Rakels vēl nespēlē

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Reinholds ielaiž 11. spēlē pēc kārtas, Rakels vēl nespēlē
Reinis Reinholds
Foto: Reiņa Reinholda Instagram profils

Šodien, 22. aprīlī, futbolā varēja vērot tikai divus latviešu leģionārus - Reini Reinholdu un Vladislavu Gutkovski, kurš gan izgāja laukumā uz astoņām minūtēm. Deniss Rakels potītes savainojuma dēļ laukumā atgriezties pirmajā komandā nespēja.

Reinis Reinholds kā ierasts stājās Romas ''Racing'' vārtos, neizlaižot jau 17. spēli pēc kārtas. Tomēr svarīgā izbraukuma mačā pret konkurenti ''Tuttocuoio'' Itālijas trešās divīzijas ietvaros punktus gūt neizdevās (1:2). Latvietis ielaida vārtus 29. minūtē (tādējādi viņš nav palicis sausā kopš februāra), kamēr pēc nepilnas minūtes rezultāts tika izlīdzināts. Tomēr 62. minūtes ielaistajiem vārtiem atbildes nebija un ''Racing'' cieta sezonas 21. zaudējumu, atrodoties pēdējā vietā. Lai vismaz varētu cīnīties par palikšanu trešajā divīzijā pārspēlēs, būs obligāti jāuzvar vismaz vienu no pēdējām divām spēlēm, jo cita Romas komanda ''Lupa'' atrodas divus punktus priekšā ar daudz labāku vārtu attiecību. Jāpiemin, ka latvietis ar ''Racing'' sezonu līgā noslēgs pret līderi ''Cremonese''.

Polijas ''Ekstraklasa'' bija vērojams divu latviešu (Vladislavu) klubu duelis. Kamēr aizsargs Gabovs netika iekļauts ''Korona Kielce'' pieteikumā, izlaižot ceturto spēli pēc kārtas, ''Nieciecza'' uz maiņu Gutkovskis gāja pašās beigās un nospēlēja astoņas minūtes. Uzbrucējs palīdzēja noturēt uzvaru (1:0) un vietu ''Championship'' grupā (tabulas pirmā puse), kur, neskatoties uz trīs komandām ar tādu pašu punktu skaitu otrajā pusē, ''Korona Kielce'' arī spēlēs. Gutkovskis pēdējās sešos mačos tikai vienreiz devies starta sastāvā, kamēr iesitis nav kopš februāra vidus.

Katastrofāla sezona Polijā turpinās uzbrucējam Eduardam Višņakovam, kurš izlaida ceturto spēli pēc kārtas, kamēr 12 nospēlētājās vārtus nav guvis. Viņa klubs ''Ruch'' cieta bezierunu zaudējumu pret Poznaņas ''Lech'' (0:3) un ''Relegation'' grupā (tabulas otrā puse) dosies ar mazāko punktu skaitu līgā (vienāds ar vēl divām komandām). Tikmēr Anglijā Deniss Rakels potītes savainojuma dēļ kārtējo reizi izlaida ''Reading'' spēli, tādējādi ar pirmo komandu nav spēlējis kopš augusta. Neskatoties uz zaudējumu (2:3), latvieša klubs praktiski garantējis pozīciju, lai tiktu uz pārspēlēm par vietu Premjerlīgā.

Kalendārajā 2017. gadā laukumā rādījies vēl arvien nav Igors Tarasovs, kurš palika uz soliņa ''Giresunspor'' neizšķirtā (1:1) pret līderi. Klubs aktīvi cīnās par iekļūšanu Turcijas ''Super Lig'' un šobrīd atrodas punkta attālumā no automātiskas kvalificēšanās. Uzvarētāju noskaidrot nespēja arī Naura Bulvīša ''Plymouth'' (0:0). Latvietis palika uz soliņa, izlaižot 14. spēli pēc kārtas, kamēr klubs jau ir garantējis vietu trešajā Anglijas divīzijā nākamsezon. Savukārt aizsargi Vitāliji, proti, Jagodinskis un Maksemenko pieteikumā nebija, abi ceturto reizi pēc kārtas, kamēr viņu komandas uzvarēja sausā (respektīvi 1:0 un 2:0).

Leģionāru šīs sezonas statistika

SpēlētājsKomandaSVRPSSMV
Reinis ReinholdsRacing Roma17--490
Vladislavs GutkovskisNieciecza2671-72
Vladislavs GabovsKorona Kielce1700367
Deniss RakelsReading(U23)3(4)00-38(61)
Eduards VišņakovsRuch1201-35
Igors TarasovsGiresunspor1421590
Nauris BulvītisPlymouth2330682
Vitālijs JagodinskisDiósgyőr1611584
Vitālijs MaksemenkoMattersburg1900286

SS - sausās spēles (tikai aizsargiem un vārtsargiem)
RP - rezultatīvās piespēles
MV - minūtes vidēji spēlē

  +1 [+] [-]

, 2017-04-23 01:05, pirms 7 gadiem
Labāk lai spēlē Virslīgas izlase!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-23 06:40, pirms 7 gadiem
Diez vai. Mums jau ir piemeri - Šabala, Karašauskas uc.