Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uz Poliju varētu pārcelties gan Tarasovs, gan Maksimenko

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uz Poliju varētu pārcelties gan Tarasovs, gan Maksimenko
Vitālijs Maksimenko pret Nelsonu Semedu
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Polijas Ekstraklasē futbolā atgriezties varētu aizsargs Igors Tarasovs, par kuru interesējas Vroclavas "Slask". Savukārt Vitālijs Maksimenko varētu kļūt par Vladislava Gutkovska komandas biedru Ņecečas "Termalica".

Aizvadītajā sezonā par Polijas vicečempioni kļuva Bjalistokas "Jagiellonia", kas 30 mačos savāca 59 punktus, par vienu apsteidzot Varšavas "Legia". Laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam "Jagiellonia" rindās spēlēja Igors Tarasovs. Aizsargs aizvadīja 41 spēli un guva trīs vārtus, bet pēcāk pārcēlās uz Turcijas pēc spēka otro līgu.

Tagad Tarasovs ir tuvu, lai atgrieztos Polijā – viņš varētu pievienoties Vroclavas "Slask". Pagājušajā sezonā komanda ieguva 11. vietu 16 vienību konkurencē, sakrājot astoņas uzvaras un 34 punktus. Interesanti, ka "Slask" varētu pievienoties arī Jakubs Koseckis, un abus futbolistus vieno nesaskaņas.

2015. gadā Tarasovs pēc sāpīga zaudējuma, kurā, iespējams, tika pazaudēts Polijas zelts, dodoties prom no laukuma spēra pa televīzijas mikrofonu, kas trāpīja sāncenšu preses sekretārei. Pretinieku rindās spēlēja Koseckis, kurš bija gatavs izkauties, Tarasovu izaicinot ar vārdiem: "Padodiet man to mataino!" Savukārt Tarasovs pēcāk pauda, ka nožēlo savu uzvedību – ka viss aizgājis tik tālu. Latvijas izlases rindās Tarasovs aizvadījis 17 spēles, pēdējo – 13. novembrī izbraukumā pret Portugāli, toreiz duelī pret Eiropas čempioni mūsējiem piekāpjoties ar 1:4.

Polijā karjeru varētu turpināt arī aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Austrijas Bundeslīgas klubā "Mattersburg". 26 gadus vecais futbolists ir tuvu pārejai uz Ņecečas "Termalica", tādējādi viņš varētu kļūt par uzbrucēja Vladislava Gutkovska, kurš ar astoņiem precīziem sitieniem kļuva par labāko snaiperi vienībā, komandas biedru.

"Termalica" pagājušo sezonu noslēdza 7. vietā ar 42 punktiem. Maksimenko pēdējo spēli Latvijas izlasē aizvadīja pirms trim nedēļām savā laukumā piedzīvotajā zaudējumā ar 0:3 pret Portugāli.

     [+] [-]

, 2017-06-21 16:09, pirms 7 gadiem
Nebūtu slikti ja abi Polijā nokļūtu

     [+] [-]

, 2017-06-21 18:26, pirms 7 gadiem
Diemžēl Jagiellonia klubs neizcīnīja čempiontitulu Polijas Ekstraklasē,bet gan palika otrajā vietā.Un tomēr tas ir izcils sasniegums šī kluba vēsturē,pateicoties augstas kvalifikācijas trenerim Mihalam Proberžam,kurš ieguldīja lielu darbu šīs komandas izaugsmē.Jaunākā informācija gan liecina,ka Mihals pamet Jagiellonia trenera amatu un pieņem jaunu izaicinājumu Krakovā.

     [+] [-]

, 2017-06-22 00:27, pirms 7 gadiem
Tā vien šķiet, ka autors nepamanīja Maksimenko centra aizsarga postenī pret Igauniju.