Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskim svarīgi uzvaras vārti Polijā, Emsim rezultatīva piespēle Armēnijā

Rolands Eliņš

Gutkovskim svarīgi uzvaras vārti Polijā, Emsim rezultatīva piespēle Armēnijā
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Bruk-Bet Termalica Nieciecza KS

Latvijas uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis šodien palīdzēja „Termalica” vienībai izcīnīt uzvaru Polijas pirmās līgas spēlē, viesos ar 1:0 pārspējot „Legnica”.

Vladislavs Gutkovskis precīzi sita spēles 11. minūtē, noslēdzot partnera centrējumu ar sitienu ar galvu. Līdzvērtīgā gaitā aizvadītajā spēlē šie tā arī palika vienīgie vārti, un „Termalica” tika pie uzvaras 1:0 un trim punktiem turnīra tabulā.

„Termalica” vienībai šī bija ļoti svarīga spēle, jo tika aizvadīta cīņa pret tiešo konkurenti par pārspēlēm uz Ekstraklasi. „Legnica”, kuru sezonas pirmajā pusē pārstāvēja Valērijs Šabala, pirms mača ieņēma piekto vietu, taču tagad Gutkovska komanda ir panākusi „Legnica” punktu skaita ziņā. Pārspēlēs piedalīsies 3.-6. vietas ieguvējas, kamēr labākās divas uz Ekstraklasi tiks automātiski. Labākais divnieks Gutkovska komanda būs grūti aizsniedzams – 12 punktu atstatums, kamēr par labāko sešinieku konkurence solās milzīga. Arī 13. vietas īpašniece ir tikai sešu punktu attālumā.

Gutkovskis bija guvis vārtus arī iepriekšējā „Termalica” mačā un kopā šosezon viņam Polijas pirmajā līgā 12 vārti guvumi. Tas ir dalīts otrais labākais rādītājs šajā līgā, atpaliekot tikai no „Zaglebie” poļu uzbrucēja Fabiana Pjasecka, kuram 14 gūti vārti.

Citos turnīros

Armēnijas Premjerlīgā uz uzvaru takas pēc trīs spēļu pārtraukuma atgriezusies pussarga Eduarda Emša pārstāvētā "Noah", kas ar 2:1 pārspēja "Lori", ar 39 punktiem atgriežoties arī trešajā pozīcijā. Emsis rezultatīvi asistēja "Liepājā" savulaik spēlējušā moldāva Danu Spataru vārtu guvumā.

Lietuvas "A Lyga" čempionātā pirmos divus punktus zaudējusi valsts čempionvienība un pašreizējā turnīra līdere Marijampoles "Sūduva", kas tikai kompensācijas laika piektajā minūtē izrāva neizšķirtu pār vicelīderi Viļņas "Žalgiri". "Sūduva" uzbrucējs Valērijs Šabala devās laukumā 82. minūtē, bet pussargs Gļebs Kļuškins - 69. minūtē.

Centra aizsargs Kaspars Dubra laukumā bija visu spēli, neglābjot "Oleksandriya" no zaudējuma viesos 2:3 pret valsts čempioni Doņeckas "Shakhtar". Doņeckieši Ukrainas čempionātā uzvarēja 13. reizi. "Oleksandriya" sešas kārtas līdz turnīra beigām ar 43 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Visbeidzot Šveices Superlīgas priekšpēdējā vietā esošā Noišatelas "Xamax" ar 2:1 uzveica pēdējā pozīcijā esošo "Thun". Ārpus "Xamax" rindām savainojuma dēļ palika aizsargs Mārcis Ošs.

Tikmēr Krievijas Premjerlīgā septiņas kārtas līdz beigām 12 punktu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām Maskavas "Lokomotiv" un "Krasnodar" ieguvusi Sanktpēterburgas "Zenit", kas viesos ar 4:0 sagrāva Maskavas CSKA.

Izmantotie resursi:
https://www.alyga.lt/rungtynes/2020...

     [+] [-]

, 2020-06-20 22:55, pirms 4 gadiem
Vladimiram Slava!

     [+] [-]

, 2020-06-21 00:43, pirms 4 gadiem
Gutja labākais!