Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikstens: "Norvēģijas klubam patiku, atbildēt sola šīs nedēļas laikā"

Agris Suveizda

Ikstens: "Norvēģijas klubam patiku, atbildēt sola šīs nedēļas laikā"
"Jelgavas" vārtsargs Kaspars Ikstens
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Virslīgas labākais vārtsargs Kaspars Ikstens šomēnes devās pārbaudē uz Norvēģijas klubu "Sarpsborg", kas pirmoreiz vēsturē finišēja sestajā vietā. Vakar 28 gadus vecais vārtsargs, kurš šobrīd ir brīvais aģents, jau atkal bija "Jelgavā", Ziemas kausā palīdzot uzvarēt Jūrmalas "Spartaku" (1:0). Sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas izlases vārtsargs komentēja braucienu uz Norvēģiju un savu iespējamo nākotni.

"Biju tur trīs dienas, nospēlēju spēli, uzvarējām ar 1:0. It kā atstāju labu iespaidu un viņiem patika, bet tagad tuvākās dienas jāgaida, ko viņi izlems," teica Kaspars Ikstens. "Cik reāla ir pārcelšanas uz Norvēģiju, man ir diezgan grūti spriest. Izskatījās, ka viņiem tiešām patiku, bet, cik saprotu, Norvēģijā nav tā, ka uzreiz tiek pieņemts lēmums, ja patīc vienam vārtsargu trenerim. Šo lēmumu pieņem valde, kurā ir vairāki cilvēki. Varbūt arī tādēļ tas var ievilkties."

"No vadības biju runājis ar sporta direktoru, kurš arī teica, ka visiem ļoti patiku. Un vēl tad, kad braucu prom, viņš man prasīja, vai es uz šejieni brauktu ar ģimeni, un uzdeva visādus tamlīdzīgus jautājumus, kas lika domāt, ka viņi varētu man kaut ko piedāvāt," Ikstens turpināja. "Līdz kuram datumam jābūt atbildei? Domāju, ka šīs nedēļas laikā jābūt skaidrībai. Vismaz viņi tā teica."

Iepriekšējā sezonā "Sarpsborg" spēlēja lielākoties leģionāri no Skandināvijas valstīm un Somijas, tāpat bija arī nigērietis un francūzis Aleksī Bozetī, kura īre no franču kluba "Nice" gan pavisam ātri tika pārtraukta. "Viņiem bija divi [norvēģu] vārtsargi, kuri pagājušajā sezonā aizvadīja diezgan līdzīgu spēļu skaitu – viens 17 spēles, otrs 13. Un viens no viņiem – Estbē – tika pārdots [čempionei] Tronheimas "Rosenborg", tādēļ viņiem tagad ir vajadzīgs vārtsargs," skaidroja Ikstens. "Runu par to, vai viņi meklē pirmo vai kādu citu vārtsargu nebija, bet droši vien jau, ka viņi meklē pamatvārtsargu. Taču noteikti nevar teikt, ka palikušais vārtsargs būtu slikta līmeņa."

"Iespēju aizbraukt uz Norvēģiju piedāvāja aģents. Kā šāds variants radās un kā viņš viņus atrada, drīzāk jāprasa viņam," sacīja Ikstens, kura līdz šim vienīgā ārzemju pieredze bija Islandē. "Pārbaudēs Norvēģijas klubos iepriekš neesmu bijis. Domāju, ka viņi mani iepriekš nekur nebija redzējuši – vismaz neko tādu neteica. Droši vien, ka aģents mani kaut kā noreklamēja un viņiem bija interese. Tā saprotu, ka viņiem arī bija diezgan garš saraksts ar iespējamajiem vārtsargiem, no kuriem izvēlēties."

"Pašam jau gribētos beidzot spēlēt augstākā līmenī un attīstīties. Aizbraucot uz turieni, varēja redzēt, ka vēl varu augt un ka potenciāls ir, arī labs vārtsargu treneris. Taču nav jau, protams, tā, ka man būtu kaudze ar piedāvājumiem," piebilda Ikstens. "Bija daži varianti, un norvēģi bija gatavi uzreiz. Burtiski iepriekšējā vakarā man piezvanīja aģents, kurš teica, ka viņi ir gatavi, lai es atbraucu. Nākamajā rītā es jau braucu, biļetes jau bija nopirktas."

"Citi piedāvājumi? Tas lai pagaidām paliek pie manis," atbildēja Ikstens, kurš arī nevēlējās komentēt baumas par interesi no "Riga". "Piedāvājumi bija no dažādiem klubiem, bet konkrētus klubus saukt nedrīkstu. Ja neatradīšu klubu ārzemēs, tad droši vien palikšu šeit ["Jelgavā"]. Tas ir mans klubs, kurā vairākus gadus jau esmu nospēlējis, un mums kopā labi iet. Tāpēc īpaši neredzu jēgu kaut ko mainīt. Rotācija Virslīgas komandās bijusi diezgan liela, daudzi spēlētāji pamainījuši klubus. Daudzi pametuši arī mūs un pārgājuši uz vienu konkrētu klubu. Komandas kļūst saistošākas, arī "Liepāja" laikam taisās ņemt daudz ārzemnieku. Vai precīzāk – labus ārzemniekus. Būs interesanti!"

  +1 [+] [-]

, 2017-01-17 22:07, pirms 7 gadiem
Jāvēl Kasparam palikt Norvēģijā. Skaidrs, ka tādējādi Liepāja un Virslīga zaudētu stabilu vārtu vīru, bet gan pašam, gan izlasei, ja kļūtu par pamatvārtsargu Norvēģijā, tas būtu liels pluss. Virslīgas līmenis jau 2 gauds vismaz kā ir pāraugts, tāpēc solis uz augšu būtu tikai loģisks.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-17 22:25, pirms 7 gadiem
Lai veicas, labāk par virslīgu 100%

  +3 [+] [-]

, 2017-01-17 22:32, pirms 7 gadiem
Nu rietumniekiem patīk solīt,nevajadzētu to ņemt pārāk galvā,kamēr līgums nebūs uz galda un parakstīts.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-17 23:19, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Jāvēl Kasparam palikt Norvēģijā. Skaidrs, ka tādējādi Liepāja un Virslīga zaudētu stabilu vārtu vīru, bet gan pašam, gan izlasei, ja kļūtu par pamatvārtsargu Norvēģijā, tas būtu liels pluss. Virslīgas līmenis jau 2 gauds vismaz kā ir pāraugts, tāpēc solis uz augšu būtu tikai loģisks.
Nevis Liepājai, bet Jelgavai... būsim precīzāki.
Bet tas, ka līmenis pārsniegts - nu es tagad neteiktu tik skaļi, jo čempionāts kļuvis tikai vēl stiprāks un nākamajā sezonā būs jau 6 komandas, kas cīnīsies par medaļām!!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-01-18 00:59, pirms 7 gadiem
Kaadelj Norge? Neticu ka Andrim tas kursh Vanins nav draugu vai pazinjas Sveicee! Ikstenam tikai 28 gadi, ja tiks kaadaa arzemju klubaa un tur buus 1. Nr. Tad mums ir atrasts Vanina aizvietotajs, bet nu protams - Vaninam veseliibu!

     [+] [-]

, 2017-01-19 14:45, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: Kaadelj Norge? Neticu ka Andrim tas kursh Vanins nav draugu vai pazinjas Sveicee! Ikstenam tikai 28 gadi, ja tiks kaadaa arzemju klubaa un tur buus 1. Nr. Tad mums ir atrasts Vanina aizvietotajs, bet nu protams - Vaninam veseliibu!
Vēl gadus divus Andri no pamatvārtsarga vietas neviens neizkonkurēs. Tāds ir mans redzējums, it sevišķi, ņemot vērā faktu, ka nākamsezon Cīrihe visticamāk būs atpakaļ augstākajā Šveices līgā. Bet arī, Andri neskaitot, ar vārtsargiem mums ir vismazākās problēmas. Ir Šteinbors, Ikstens, Māliņš, kuri jau tagad ir kandidātos vai tuvu tiem = no jaunajiem Kurakins, Zommers. Domāju arī FKV un FKL pieredzējušie - Pavlovs un Doroševs - vajadzības gadījumā būtu gatavi izsaukumam.