Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovska ''Termalica'' no Ekstraklases izstumj Ošu un ''Gornik''

Krišs Upenieks

Gutkovska ''Termalica'' no Ekstraklases izstumj Ošu un ''Gornik''
Vladislavs Gutkovskis
Foto: "Termalica Bruk-Bet"

Latvijas futbolisti šodien laukumā devušies vairākās Eiropas futbola līgās. Čempionāts noslēdzies Polijā, kur no Ekstraklases izlidojusi Mārča Oša pārstāvētā Zabžes ''Gornik'', kas viesos spēlēja 1:1 ar Vladislava Gutkovska ''Termalica''.

Zabžes ''Gornik'' šovakar viesos pirmā guva vārtus, taču otrajā puslaikā nespēja noturēt minimālu 1:0 pārsvaru un beigās izcīnīja tikai vienu punktu pret ''Termalica''. Ar 23 punktiem Zabžei nepietika, lai saglabātu vietu Polijas Ekstraklasē, bet ''Termalica'' to paveica, izcīnot 26 punktus. Vladislavs Gutkovskis laukumā devās uz maiņu spēles 68. minūtē pie 1:1 rezultāta. Savainojuma dēļ ''Gornik'' sastāvā nebija Mārča Oša. Šajā brīdī vērts pieminēt, ka Mārča līgumā bija punkts, kurš vēstīja, ka komandas izkrišanas gadījumā latvietim ir tiesības līgumu lauzt.

Igors Tarasovs palika rezervē Bjelistokas ''Jagiellonia'' 3:1 uzvarā viesos pret Vladislava Gabova un Aleksandra Fertova Kjelces ''Korona''. Fertovs palika rezervē, bet Gabovs nospēlēja 60 minūtes un nopelnīja brīdinājumu mača 40. minūtē. Gan ''Korona'', gan ''Jaggielonia'' visai droši vietu Polijas spēcīgāko komandu sabiedrībā saglabāja.

Kaspars Gorkšs aizvadīja pilnu spēli Čehijas spēcīgākajā čempionātā, bet viņa Prāgas ''Dukla'' ar 0:1 zaudēja savā laukumā pret ''Slovacko''. Ar 35 punktiem 30 spēlēs ''Dukla'' desmitajā vietā 15 komandu konkurencē. Valērija Šabalas ''Pribram'' viesos izcīnīja ļoti svarīgu punktu (0:0) pret ''Jablonec'', ar ko bija pietiekami, lai saglabātu vietu augstākajā līgā. No ''Synot'' līgas tikmēr izkritusi ''Sigma Olomouc'', kas pēdējā cīņā ar 6:0 sagrāva ''Teplice'', bet ar to bija par maz, jo ''Pribram'' ieguva vienu punktu. Renārs Rode nebija komandas pieteikumā.

Skotijas augstākajā līgā Antona Kurakina ''Hamilton'' izspēlēja 2:2 neizšķirtu pret '''Partick'' futbolistiem. Ar 43 punktiem 38 spēlēs būs pietiekami, lai ''Hamilton'' saglabātu vietu spēcīgākajā Skotijas čempionātā. Kreisās malas aizsargam Antonam Kurakinam pilna spēle.

Ukrainas Premjerlīgā pilnu spēli Užhorodas ''Hoverla'' sastāvā aizvadīja Latvijas izlases centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kura pārstāvētā komanda ar 1:4 zaudēja Lutskas ''Volyn''. Šobrīd ''Hoverla'' ar 13. vietā 14 komandu konkurencē un atlikušajā čempionāta daļā cīnīsies par vietas saglabāšanu spēcīgāko sabiedrībā.