Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks: "Francijas fiziskais futbols nav nekas tāds, kas man nepatiktu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ikaunieks: "Francijas fiziskais futbols nav nekas tāds, kas man nepatiktu"
Jānis Ikaunieks
Foto: fcmetz.com

Latviešu futbolists Jānis Ikaunieks vakar pirmo reizi izgāja "Metz" sākumsastāvā, tiesa, komanda nespēja pārvarēt Francijas kausa izcīņas 1/8 fināla barjeru, pēcspēles pendelēs piekāpjoties "Brest". Piedāvājam nelielu interviju ar Ikaunieku, kurš sniedz ieskatu, kā tad viņam Francijā klājas.

Kā vērtē savu sniegumu pret "Brest"? Maču, kas bija tavs pirmais mačs pamatsastāvā.
Pašam savu sniegumu nepatīk vērtēt, bet, domāju, spēle tika aizvadīta normāli.

Labi, nevērtē savu sniegumu, bet tīri izjūtu līmenī – jūti, ka vari šai līmenī spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu pret pārējiem?
Domāju, varu.

Kāpēc treneris tevi nomainīja? Vai pats būtu vēlējies un vai pietiktu spēka visām 120 minūtēm? Varbūt gribētu sist arī pēcspēles pendeli?
Tas laikam jāprasa trenerim. Bet tā, protams, būtu vēlējies spēlēt visas 120 minūtes - domāju, spēka būtu pieticis. Par pendeli - tas atkarīgs no tā, kā justos pēc tām 120 minūtēm. Ja justos labi, varbūt vēlētos sist.

Ko treneris teica par tavu sniegumu pret "Brest"?
Pēc šī mača ar treneri neaprunājāmies.

Daudzi runā, ka Francijā ir ļoti fizisks futbols, un daži prognozēja, ka tev varētu klāties grūti tieši šai ziņā. Kā pašam klājās tieši fiziski (divcīņas, izklupieni)?
Jā, Francijā tik tiešām ir fizisks futbols, bet tas nav nekas tāds, kas man nepatiktu. Tas tāpēc, ka man patīk divcīņas gaisā, un, ja godīgi, spēles izklupienos arī nekā jauna nav. Domāju, šai ziņā viss ir kārtībā.

Kā vispār esi iejuties Francijā un konkrēti arī komandā? Vai komandā ar kādu sadraudzējies, neskaitot Krivecu? Vai ir labs kontakts ar treneri? Vai pamazām "piešaujies" franču valodai attiecībā uz futbola terminiem?
Domāju, esmu iejuties salīdzinoši normāli. Lai gan var arī apgalvot, ka varētu būt labāk... Komandā, atskaitot Krivecu, vēl it kā draudzējos ar argentīnieti Hosē Luisu Palomino un venecuēlieti Huanu Manuelu Falkonu. Arī ar pārējiem komandas biedriem, protams, ir labas attiecības, taču par baigo draudzību to nevarētu saukt. Ar treneri esmu runājis, un zinu, ko viņš vēlas no manis - to cenšos izpildīt un nekādu domstarpību nav. Ar franču valodu gan pagaidām ir kā ir... Taču laukumā saprotu, kas no manis tiek prasīts.

Varbūt īsumā vari pateikt, ko tieši treneris vēlas no tevis? Un vai viņš tev sola lielāku spēles laiku tuvākajos mēnešos?
Negribu neko konkrētu teikt , bet viņš pastāstīja dažus stāstus arī no savas pieredzes ar spēlētājiem. Un man tas lika nedaudz aizdomāties... Par spēlēšanu - domāju, ja laukumā un treniņos būs redzams, ka es varu spēlēt, tad treneris laidīs laukumā arī spēlēs.

Daudzi Latvijā brīnījās, ka savā prezentācijā runāji krieviski, nevis angliski.
Prezentācijā runāju krieviski, jo man tā lika. Man nebūtu nekādu problēmu to pašu pateikt angliski, taču situācija izveidojās tāda, ka mans "tulks" bija Krivecs, kurš manis teikto varēja pārtulkot to tulcei poliski, un viņa tālāk jau tulkoja no poļu uz franču valodu.

"Metz" atrodas pēdējā vietā "Ligue 1". Vai kluba vadība kaut kādā veidā izrāda dusmas un vai pats nebaidies, ka nākamā sezona būs jāpavada 2.līgā?
Protams, turnīra situācija pagaidām nav nekāda spožā, bet, domāju, vēl ir iespējas pacelties, jo priekšā ir principiālas spēles ar tiešajiem konkurentiem tabulā. Un galu galā vēl ir 14 spēles - tas nav maz . Protams, esmu arī nedaudz aizdomājies, kā būtu, ja "Metz" izkristu. Taču pagaidām esmu pozitīvi noskaņots un ticu, ka vēl viss ir pašu rokās. Jā, kluba telpās ir jūtama neliela nervozitāte, bet nedomāju, ka tas ietekmēs mūsu sniegumu uz slikto pusi.

Varbūt jau zini, vai būsi spēles pieteikumā svētdien pret "Guingamp"?
Par šo spēli gan šobrīd vēl neko nezinu. Mēs esam komandā, ja nekļūdos, 30 futbolisti, un nav tāda, kurš negribētu spēlēt... Tad jau redzēs, kā būs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ZIWRAV

  +4 [+] [-]

, 2015-02-13 22:52, pirms 9 gadiem
Janka ar tevīm un Mettz!

  +6 [+] [-]

, 2015-02-13 23:42, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V10 rakstīja: Daudzi Latvijā brīnījās, ka savā prezentācijā runāji krieviski, nevis angliski.
Prezentācijā runāju krieviski, jo man tā lika. Man nebūtu nekādu problēmu to pašu pateikt angliski, taču situācija izveidojās tāda, ka mans "tulks" bija Krivecs, kurš manis teikto varēja pārtulkot to tulcei poliski, un viņa tālāk jau tulkoja no poļu uz franču valodu.


da labi,tipa angliski nevarēja runāt
franči drīzāk krieviski sapratīs, nekā angliski, tā viņiem tāda vēsturiska īpatnība. vairāk brīnos, ka vēl uz poļu valodu vajadzēja malt.

  +7 [+] [-]

, 2015-02-14 00:43, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: franči drīzāk krieviski sapratīs, nekā angliski, tā viņiem tāda vēsturiska īpatnība. vairāk brīnos, ka vēl uz poļu valodu vajadzēja malt.
Pirms kādiem gadiem 3 pats biju Francijā.Krievu valodu viņi nesaprot nevienā pilsētā, kurā biju.Arī ar angļu valodu viņiem bija lielas problēmas.Kādi 30% tur māk angliski.Ar krievu valodu pavisam švaki tur.

  +8 [+] [-]

, 2015-02-14 02:09, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: franči drīzāk krieviski sapratīs, nekā angliski, tā viņiem tāda vēsturiska īpatnība. vairāk brīnos, ka vēl uz poļu valodu vajadzēja malt.
Krieviski nu Francijā neviens nerunās, jo loģiski, ka nemācēs. Angliski nerunās, jo negribēs un tā ir vēsturiska īpatnība attiecībās starp frančiem un angļiem. Abi uzskata, ka viņu valodas Eiropā ir tās galvenās.

  +4 [+] [-]

, 2015-02-14 02:13, pirms 9 gadiem
Štrunts ar to pirmsspēles interviju, galvenais, ka Janka ir gan debitējis, gan izbaudījis spēli pamatsastāvā. Vērtējot no malas, var teikt, ka vakardienas mačs individuāli bija veiksmīgs, tāpēc tas ļauj ar cerībām lūkoties nākotnē.

Prieks, ka ir pratis sev komandā atrast draugus, jo parasti jau šāda līmeņa komandās starp spēlētājiem valda tikai un vienīgi konkurence, tāpēc par draudzību ir grūti runāt. Konkurence ga nav jāsaprot kā kaut kas slikts, bet labā nozīmē - tā ļauj augt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-02-14 08:52, pirms 9 gadiem
Protams, esmu arī nedaudz aizdomājies, kā būtu, ja "Metz" izkristu. Taču pagaidām esmu pozitīvi noskaņots un ticu, ka vēl viss ir pašu rokās.
-------------------------------
Nu ja arī izkritīs, es ceru Janka nesašļuks, jo nav jau nekāda izgāšanās 20 gados spēlēt Ligue 2. Arī tur var daudz ko iemācīties un parādīt franču futbolam un arī iespēja būt par vienu no komandas līderiem.

  +5 [+] [-]

, 2015-02-14 09:47, pirms 9 gadiem
Janka, Tu esi vella vecis
tikai nekaunību un sportisko niknumu
tas Tev vēl nedaudz Bresta spēlē pietrūka
Meistarība ir acīmredzama arī uz tā fona

     [+] [-]

, 2015-02-14 09:56, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: franči drīzāk krieviski sapratīs, nekā angliski, tā viņiem tāda vēsturiska īpatnība. vairāk brīnos, ka vēl uz poļu valodu vajadzēja malt.
Tu domā krievus, kuri dzīvo Francijā? Tie, protams, ka drīzāk sapratīs krievu valodu nekā angļu.

  +2 [+] [-]

, 2015-02-14 12:45, pirms 9 gadiem
Nu atkal par to valodu!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-14 12:47, pirms 9 gadiem
Zinu pietiekoši daudz krievus, kurus labāk redzu ejam nekā nākam un tikpat daudz tādu krievu ar kuriem dalītos pēdējā maizes riecienā.