Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors izskaņā izglābj neizšķirtu, Šabalam uzvara 4:0

Rolands Eliņš

Šteinbors izskaņā izglābj neizšķirtu, Šabalam uzvara 4:0
Pāvels Šteinbors
Foto: gornikzabrze.pl

Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors spēles izskaņā vairākkārt glāba "Gornik" vārtus un palīdzēja nospēlēt neizšķirti 1:1 ar Krakovas "Wisla", Denisa Rakela "Cracovia" ar 0:3 piekāpās Eduardam Višņakovam un "Ruch", bet arvien dziļāk neveiksmju purvā grimst Sofijas CSKA, kura vārtus nav guvusi jau sestajā spēlē pēc kārtas. Šoreiz Maksims Uvarenko gan nebija pieteikumā traumas dēļ.

Negaidīti smagu sakāvi Polijā cietusi Denisa Rakela pārstāvētā "Cracovia", kura jau pirmajā puslaikā ielaida trīs vārtus un ar 0:3 zaudēja "Ruch" vienībai. Kopvērtējumā nu abām par 31 punktam un dalīta 12.-13. vieta. Rakels spēli sāka sākumsastāvā un tika nomainīts 80. minūtē, bet Eduards Višņakovs "Ruch" sastāvā devās uz maiņu tikai 86. minūtē.

Pāvels Šteinbors "Gornik" vārtos tika pārspēts jau piektajā minūtē, taču komandai tomēr izdevās Krakovā iegūt neizšķirtu 1:1 pret "Wisla". Mača izskaņā, izejot no vārtiem pie stūra sitiena, Latvijas vārtsargs gan teju pieļāva izšķirošu kļūdu, taču "Wisla" spēlētājs sita garām vārtiem. Kompensācijas laikā Krakovai bija vēl trīs(!) iespējas, bet šoreiz Šteinbors nospēlēja lieliski, vispirms ķerot bumbu pēc vāja sitiena no tuvas distandes, tad apturot izgājienu viens pret vienu, bet pēc tam glābjot Polijas izlases futbolista Dariuša Dudkas tālsitienu. Abas komandas ir turpat blakus arī kopvērtējuma tabulā (sestā un septītā vieta) un vēl nav garantējušas vietu Ekstraklases astotniekā, kas ļautu turpināt cīņu par medaļām.

Čehijā pārliecinoša uzvara Valērijam Šabalam un "Jablonec", kura ar 4:0 pārspēja "Hradec". Šabala tika nomainīts 69. minūtē, kad rezultāts bija 1:0, bet atlikušajās 20 minūtēs "Jablonec" jau bez Šabalas ierindā guva trīs vārtus. Komanda guvusi trešo uzvaru pēc kārtas un turpina tuvoties otrajā vietā esošajai Prāgas "Sparta", kurai par punktu vairāk un viena spēle rezervē.

Vitālijs Jagodinskis nospēlēja visas 90 minūtes Ukrainas Premjerlīgas spēlē "Hoverla" sastāvā, palīdzot tai ar 2:1 pārspēt "Mariupol". Abas komandas 14 vienību pārstāvētajā līgā gan meklējamas tabulas lejasdaļā, proti, attiecīgi 12. un 13. vietā. Savukārt Kaspars Dubra palika rezervē Baltkrievijas čempiones BATE minimālajā uzvarā pār "Slavia" (1:0), bet Maksims Uvarenko (trauma) nemaz nebija pieteikumā Sofijas CSKA bezvārtu neizšķirtā pret "Botev". Sofijas komanda nav spējusi uzvarēt jau sešās spēlēs pēc kārtas, turklāt kopš starpsezonas pārtraukuma nav guvusi nevienus vārtus.

Nīderlandes pirmajā līgā Vitālijs Maksimenko devās uz maiņu 82. minūtē, palīdzot "VVV Venlo" noturēt uzvaru 2:1 pār "Eindhoven".

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...