Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

''Reading'' bez Rakela ielaiž septiņus, Reinholdam pirmais brīdinājums karjerā

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

''Reading'' bez Rakela ielaiž septiņus, Reinholdam pirmais brīdinājums karjerā
Deniss Rakels
Foto: AP/Scanpix

Šodien, 8. aprīlī, ārzemēs vairāku latviešu pārstāvētās komandas aizvadījušas spēles, Italijā Reinis Reinholds nopelnīja pirmo brīdinājumu savā karjerā, nokārtojot pendeli uz saviem vārtiem. Kamēr bez Maksimenko un Bulvīša pieteikumā attiecīgās komandas uzvarēja, ''Reading'' bez Rakela cieta lielāko zaudējumu četru gadu laikā (1:7).

Itālijas pēc spēka trešajā līgā ''Lega Pro'' A grupā pastarīšu cīņā pirmo uzvaru kopš februāra izcīnījusi Romas ''Racing'' (2:1) pret vienu no galvenajām konkurentēm ''Olbia''. Vārtos komandai stāvēja raženais latvietis Reinis Reinholds, kurš nu jau deviņas spēles pēc kārtas nav stāvējis sausā. 22. minūtē Romas komanda izvirzījās vadībā un līdz pat 75. minūtei rezultāts nemainījās, kad tieši latvietis izdarīja pārkāpumu savā soda laukumā, izpelnoties karjeras pirmo dzelteno kartīti, un pendeli atvairīt nespēja. Jāmin, ka tikai pēc trīs minūtēm 11 metru soda sitiens tika nozīmēts uz otriem vārtiem un arī iesists.

Anglijas ''Championship'' vēl arvien pieteikumā nav parādījies Deniss Rakels, kurš, lai arī ir atgriezies treniņos pēc traumas dziedēšanas, nav parādījis savu agrāko spēli. Viņa pārstāvētā ''Reading'' piedzīvoja šoku pret Noridžas ''City'', zaudējot ar 1:7(!). Jāpiemin, ka tablo rādīja 1:6 jau pēc pirmā puslaika. Šis bija komandas lielākais zaudējums kopš Līgas kausa sakāves pret ''Peterborough United'' (0:6) pirms četriem gadiem.

Arī aizsargs Nauris Bulvītis Anglijā nav spējis tikt pieteikumā, laukumā netiekot desmito spēli pēc kārtas. ''Plymouth Argyle'' tikmēr atspēlējās un dramatiski uzveica ''Crawley Town'' (2:1), turpinot ceļu uz tikšanu augstākajā divīzijā. Jādomā, ka latvietim ceturtajā pēc spēka līgā karjera šosezon sākās salīdzinoši labi, viņš aizvadīja 14 no pirmajām 15 spēlēm, zaudējot tikai vienreiz, kamēr nākamajos 26 mačos sākumsastāvā laukumā devies tikai divreiz.

Tikmēr Krievijas otrajā līgā 88 minūtes aizvadīja Vladimirs Kamešs, kurš neierasti spēli sāka centra pussarga pozīcijā. Latvieša komanda ''Yenisey'' divreiz atspēlējās un guva punktu pret Himku ''Moskovska Oblast'' (2:2), kurai savstarpēji nav zaudējusi kopš 2011. gada. Astoņas spēles līdz beigām Kameša komanda ir četru punktu attālumā no pārspēlēm uz tikšanu Krievijas Premjerlīgā. Kopš pievienošanās Krasnojarskas ''Yenisey'' latvietis sākumsastāvā ir sācis visās spēlēs, izņemot vienu, ko izlaida diskvalifikācijas dēļ. Viņa kontā pieci vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Tajā pašā līgā vēl spēli aizvadīja Ivans Lukjanovs, kurš Voroņežas ''Fakel'' sākumsastāvā izgāja pirmo reizi šogad. Komanda divreiz nonāca iedzinējos, bet beigās izrāva uzvaru pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" (3:2). Šie trīs punktu ir pabīdījuši ''Fakel'' uz ceturto vietu tabulā, kas paredz pārspēles par tikšanu Krievijas Premjerlīgā. Cits tās pašas komandas latvietis Vitālijs Meļņičenko vēl savu debiju jaunajā klubā nav piedzīvojis.

Čehijā otro spēli pēc kārtas uz maiņu nāca Dāvis Ikaunieks, viņa pārstāvētā Visočinas ''Jihlava'' cieta sakāvi izbraukumā pret ''Bohemians'', rezultāts varbūt bija tikai 0:1, bet nevar ignorēt, ka viesi izdarīja vienu sitienu pa vārtiem. Latvietis nav trāpījis mērķī jau piecas spēles pēc kārtas līgā, komandai salasot tikai vienu punktu pa šo laiku, tādējādi sākot attālināties no 14. vietas, kas nodrošina drošību uz palikšanu augstākajā divīzijā.

Austrijā septīto reizi astoņās spēlēs pieteikumā netika Vitālijs Maksimenko, kamēr viņa komanda ''Mattersburg'' izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas (2:0), turpinot cīņu par izdzīvošanu. Cits Vitālijs, Jagodinskis, pirmo reizi kopš pievienošanās Ungāru klubam ''Diósgyőri'' netika pieteikumā, komanda pa to laiku spēlēja neizšķirti pret ''Ferencvaros'' (1:1). Dramatisku zaudējumu kompensācijas minūtēs guva Vladislava Gutkovska klubs ''Nieciecza'' pret Krakovas ''Wisla'' (2:3), latvietim nākot laukumā uz maiņu 73. minūtē un negūstam vārtus sesto maču pēc kārtas. Tikmēr Pāvels Šteinbors 26. no 28 spēlēm Polijas augstākajā līgā palicis uz soliņa, kamēr viņa pārstāvētajai ''Arka Gdynia''’ ceturtais zaudējums pēc kārtas (1:5), šajā periodā ielaižot 16 vārtus.