Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rudņevs: "Vajadzēs laiku, lai pierastu pie spēles tempa Vācijā"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Rudņevs: "Vajadzēs laiku, lai pierastu pie spēles tempa Vācijā"
Artjoms Rudņevs
Foto: www.mopo.de

"Hamburger SV" futbola komanda ar mūsu uzbrucēju Artjomu Rudņevu uzsākusi treniņnometni Austrijā. Vakar aizvadītajā pārbaudes mačā pret Vācijas 4. līgas vienību "TSV Rosenheim" tika iespēts vien neizšķirts, bet nu spēlētāji ķērušies pie kārtīgiem fiziskajiem treniņiem. Rudņevs sarunā ar HSV preses dienestu dalījies pirmajos iespaidos par Vācijā piedzīvoto.

Kā jau ziņojām, daugavpilietis Artjoms Rudņevs (24) vakar debitēja "Hamburger SV" komandas sastāvā pārbaudes mačā pret "TSV Rosenheim" (1:1). Sev atvēlētajās 45 minūtēs Artjomam gan neizdevās iepriecēt Hamburgas līdzjutējus. Mūsu futbolists neveiksmīgi centās izsist bumbu ārā no soda laukuma mača 1. minūtē, kā rezultātā pretinieki izvirzījās vadībā, savukārt Rudņeva centieni uzbrukumā bija nesekmīgi - sitiens šķērītē lidoja pāri vārtiem, savukārt Latvijas uzbrucēja vēlāk gūtos vārtus neieskaitīja, jo bumba partnera centrējuma brīdī bija šķērsojusi laukuma robežas. Spēles labākie momenti vērojami ŠEIT.

Sarunā ar HSV preses dienestu Artjoms atzīst, ka pēc pirmajiem fiziskajiem treniņiem ir noguris, taču par to neuztraucas, jo laba fiziskā sagatavotība ir pamats veiksmīgam sniegumam Bundeslīgā. "Vācijā joprojām liela uzmanība tiek veltīta spēkam un atlētismam," novērojis mūsu futbolists, kurš komandā ticis pie iesaukas Rudi. Tā gan Rudņevam bijusi arī iepriekš ārzemēs, jo tas esot ērts veids, kā saīsināt uzvārdu. Vācijā gan Rudi daudziem saistās ar savulaik vienu no labākajiem valsts uzbrucējiem Rūdiju Felleru, par kuru ļoti labi zina arī Rudņevs.

Izrādās, ka Rudņeva uzvārds HSV sporta direktora Franka Arnesena blociņā pirmoreiz parādījās pirms trim gadiem, kad futbolists spēlēja ungāru ZTE. Artjoms uzsvēris, ka līdzšinējā pieredze, kas gūta ārzemēs, viņam palīdzējusi attīstīties ne tikai kā futbolistam, bet arī kā cilvēkam ārpus laukuma. "Domāju, ka man vajadzēs kādu laiciņu, lai iedzīvotos un pierastu pie spēles stila un tempa Vācijā. Taču esmu pārliecināts, ka man tas izdosies," ar smaidu uz lūpām saka uzbrucējs. Viņa pozitīvo skatu uz dzīvi un biežo smaidu ievērojuši daudzi. HSV mājas lapā futbolists tiek aprakstīts kā sabiedrisks cilvēks, kuram pa ceļam ir gandrīz ar jebkuru. Komandas biedrs Džefrijs Bruma, ar kura brāli Artjoms spēlēja kopā Poznaņas "Lech", mūsu futbolistu raksturo kā foršu čali. Viņi abi dzīvo vienā istabiņā un sarunājas angliski, jo Rudņeva vācu valodas zināšanas pagaidām vēl nav sarunvalodas līmenī.

Toties ar sniegumu treniņos viss ir kārtībā. "Jau pēc dažām dienām ir redzams, kāda kvalitāte ir Artjomam. Savu bīstamību vārtu tuvumā viņš jau ir pierādījis," īsumā rezumē HSV galvenais treneris Torstens Finks. Viņš gan arī neaizmirst uzsvērt, ka Rudņevam būs nepieciešams laiks, lai pie visa pierastu. Pagaidām izskatās, ka 10. numuru uzbrucējs varēs paturēt savā īpašumā arī sezonas laikā. "Es to neizvēlējos speciāli. Mans ierastais 16. numurs jau ir Markusam Bergam, bet desmitais bija viens no retajiem, kas vēl bija neaizņemts," skaidro Artjoms.

Jau rīt HSV aizvadīs nākamo pārbaudes maču, tiekoties ar vietējās Cillertāles izlasi, bet 10. jūlijā pretī stāsies Groznijas "Terek".

Izmantotie resursi:
HSV.de -  Alle aktuellen Informationen und...

  +4 [+] [-]

, 2012-07-07 23:10, pirms 12 gadiem
Būs interesanti vērot viņu tajā līmenī spēlējam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-08 09:37, pirms 12 gadiem
Grūti jau būs tikt sastāvā,tomēr te jau nav Polija!

  +2 [+] [-]

, 2012-07-08 09:40, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Grūti jau būs tikt sastāvā,tomēr te jau nav Polija!
nebūs jau tā ka viņu nelaidīs laukumā,tomēr lielas cerības uz viņu tiek liktas,tālākais jau atkarīgs no paša Rudņeva,ja pildīs savus pienākumus, pēc pāris gadiem būs lielākā klubā,ja nē,tad var iznākt kā reiz ar Krisu Sttonu Chelsea

  +1 [+] [-]

, 2012-07-08 10:49, pirms 12 gadiem
nu tagad tik jacīnās un viss būs kārtibā

  +1 [+] [-]

, 2012-07-08 12:44, pirms 12 gadiem
Nu vēl jāpieliek aizsardzībā un tad jau viss būs ok! Protams būs grūti kamēr pieradīs, bet kurām sportistam pārejot uz jaunu klubu tā nav bijis