Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rubins: "Izšķiru rezultātu, iznākot uz maiņu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rubins: "Izšķiru rezultātu, iznākot uz maiņu"
Andrejs Rubins
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Azerbaidžānas sporta portāls extratime.az publicējis interviju ar Latvijas futbola izlases un Baku "Inter" pussargu Andreju Rubinu. Tajā viņš stāsta par savām gaitām gan klubā, gan valstsvienībā. Piedāvājam šī materiāla tulkojumu.

Raksta sākumā teikts, ka Rubins kļuvis par vienu no savas komandas līderiem, gūstot divus svarīgus un skaistus vārtus mačos ar “NBC” un “Neftchi”. Kā teikts minētajā portālā, tad pēc šāda snieguma Rubins pārsteidzoši atstāts ārpus pieteikuma sekojošā Azerbaidžānas astotdaļfināla spēlē pret “Standard”, kur “Inter” ar lielām pūlēm izrāva neizšķirtu.

Neizšķirts ar “Standard” nopietni apgrūtinājis jūsu komandas iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Tagad pretinieks ir ieguvis milzu vēlēšanos izmantot iespēju un jūs uzveikt. Kāds noskaņojums komandā?
Normāla, mēs nopietni gatavojamies atbildes mačam [tajā “Inter” uzvarēja ar 2:1 – aut.piez.]. Par laimi, kolektīvā nav nekādu problēmu, noskaņojamies uz uzvaru. Neteiktu, ka neizšķirts mūs ietekmējis negatīvi. Tieši otrādi, šādas neveiksmes dod papildu stimulu.

Rezultāts atainoja spēles gaitu?
Domāju, ka jā. Sākumā ielaidām divus vārtus un tikai beigās izrāvām neizšķirtu. Varētu pat teikt, ka “Standard” spēlēja labāk un pelnīja uzvaru. Pie 2:0 viņiem bija pāris labi momenti. Taču vēlāk mēs saņēmāmies un atguvām abus vārtus uz meistarības un pieredzes rēķina. Šādā situācijā par neizšķirtu var tikai priecāties.

Kāpēc komanda tik slikti sāka?
Grūti atbildēt. Varbūt bija nogurums, jo pirms tam aizvadījām smagu maču ar “Neftchi”. Tāpat nevaru noliegt, ka pret “Standard” gaidījām vieglu uzvaru. Nesen čempionātā uzvarējām viņus ar 3:0 un domājām, ka arī šoreiz problēmu nebūs. Taču viņi no pirmajām minūtēm devās uzbrukumā un pierādīja, ka nenovērtēšana bija nevietā.

Kas mainījās pēc pārtraukuma?
Vienkārši vēlējāmies izlīdzināt rezultātu un izlabot savas kļūdas. Komanda saprata, ka vairs nav ko zaudēt un devās uzbrukumā visiem spēkiem, radot momentus. Mums bija nepieciešams sasniegt cerīgāku rezultātu pirms atbildes spēles, un neizšķirts kļuva par apmierinošu rezultātu.

Kāpēc pats nespēlēji?
Laikam jau treneris deva iespēju man atpūsties. No otras puses mūsu klubā ir daudz līdzīga līmeņa futbolistu, un treneris acīmredzot nolēma dot iespēju tiem, kas mazāk tika pie teikšanas čempionāta mačos.

Nebija smagi no malas vērot tik neizdevušos savas komandas spēli?
Protams, bija nepatīkami, taču ticēju komandai līdz pat beigām. Kad mūsējie guva atbildes vārtus, sapratu, ka mēs neprotam zaudēt. Atpazīstu savas komandas manieri.

Pēdējās kārtās guvi divus vārtus trīs mačos. Esi atradis savu spēli “Inter”?
Grūti runāt par savas formas maksimumu. Ja būtu maksimālā kondīcijā, tad spēlētu visas 90 minūtes. Vienkārši šobrīd izdodas vairāk palīdzēt un iesist komandas labā, par ko prieks gan pašam, gan trenerim.

Pats uzskati, ka vari nospēlēt pilnu maču?
Tas jālemj trenerim. Ja domājat manu fizisko stāvokli, tad esmu pilnībā atguvies no savainojuma un jūtos lieliski. Piemēram, Latvijas izlasē spēlēju visas 90 minūtes un jutos labi.

Nesen Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēlējāt pret Šveici un Izraēlu. Kādi iespaidi?
Pirmajā mačā spēlēju 30 minūtes, bet pret izraēliešiem aizvadīju visas 90 minūtes. Kopumā patika abi mači, kaut pret Šveici varējām nospēlēt daudz labāk. Žēl, ka zaudējām, jo cerējām paņemt punktus.

Starp citu, nesen nojuka 19. novembrī plānotā pārbaudes spēle starp Azerbaidžānu un Latviju Baku. Kā uzņēmāt šo vēsti?
Bija nedaudz žēl, jo tāda iespēja rodas reti. Izlases puiši būtu atbraukuši uz šejieni, arī pret kluba biedriem būtu interesanti uzspēlēt. Pēc šīs spēles nojukšanas vēl nav zināms, pret kuru izlasi spēlēs Latvija [Rubins vēl nezināja, ka tiks panākta vienošanās ar Igauniju – aut.piez.]. Man vienmēr paticis spēlēt Latvijas izlasē, un lieka iespēja tikties ar puišiem man dod papildus spēkus.

Uz kādu rezultātu Latvija varētu cerēt, ja spēlētu pret Azerbaidžānu?
Precīzu atbildi var dot tikai pēc savstarpējās spēles. Domāju, ka iespējas būtu praktiski vienādas, lai gan sava laukuma faktors nelielu priekšroku dotu Azerbaidžānai.

Sezonas beigās tavs līgums ar “Inter” beigsies. Nav bijis runas par pagarināšanu?
Nē, vēl agri par to runāt. Galvenās cīņas vēl ir tikai priekšā un domāju, ka sezonas beigās arī varēs redzēt, vai esmu vajadzīgs komandai nākamajā sezonā. Personīgi mani šeit viss apmierina un labprāt paliktu uz ilgāku laiku. Protams, gribētos spēlēt vairāk, biežāk gūt vārtus, taču arī šī brīža situācija mani apmierina. Nedrīkst aizmirst, ka ambiciozā klubā vienmēr būs liela konkurence par iekļūšanu pamatsastāvā. Mums ir ļoti daudz leģionāru, kuru līmenis atšķiras no pārējo puišu līmeņa. No otras puses trenerim vienmēr jābūt pa rokai arī labi rezervisti, kuri var iznākt uz maiņu un izšķirt mača rezultātu. Pagaidām šāds spēlētājs esmu es, lai gan sapņoju kļūt par pamatsastāva futbolistu [smejas] Taču galvenais ir komandas uzvaras. Ja, iznākot uz maiņu, varu atnest uzvaru savai vienībai, tad esmu gatavs šādi spēlēt kaut visu sezonu.

Izmantotie resursi:
extratime.az

 +10 [+] [-]

, 2008-11-06 18:57, pirms 16 gadiem
Nav jau uz krekla rakstīt ''LOHS''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-11-06 19:02, pirms 16 gadiem
Prieks par Rubinu, daudz mazs atguvies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-11-06 19:22, pirms 16 gadiem
Rommels rakstīja: Intresanti kursh tad no Azeru valodas tulkoja
Domā viņš jau iemācījies? Moš vienkārši krieviski viss notika?

  -3 [+] [-]

, 2008-11-06 19:56, pirms 16 gadiem
Rommels rakstīja: Intresanti kursh tad no Azeru valodas tulkoja
tak ieeja zabak taja lapa un redzesi ka viiss pa krieviski

     [+] [-]

, 2008-11-06 20:01, pirms 16 gadiem
Viens no retajiem LV izlases futbolistiem kas manā skatījumā sakarīgi spēlē..

  -1 [+] [-]

, 2008-11-06 20:02, pirms 16 gadiem
Jakalo rakstīja: Nav jau uz krekla rakstīt ''LOHS''
nerauh man vārdus no mutes

P.S.
Tad jau viņš tāds autrumeiropas Ule Gunārs Sulšērs

     [+] [-]

, 2008-11-06 20:59, pirms 16 gadiem
Starp citu, cits Latvijas futbolists šodien I. Slesarcuks guva vārtus, bet vina klubs zaudeja 2:3