Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF valdes loceklis: "Statūtu izmaiņas plāno tādēļ, ka Gorkšs nejūtas droši"

Rolands Eliņš

LFF valdes loceklis: "Statūtu izmaiņas plāno tādēļ, ka Gorkšs nejūtas droši"
Juris Keišs. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas valdes loceklis Juris Keišs atklātā vēstulē LFF biedriem un futbola atbalstītājiem pauda savu neizpratni par plānotajām izmaiņām LFF Statūtos, norādot, ka iecerētās pārmaiņas palielinātu administrācijas varu un samazinātu biedru ietekmi. Keišs to uzskata par LFF valdes pārvēršanos tādā institūcijā, kas līdzīga "Krievijas cara bajāru domei". Pārpublicējām Keiša viedokli pilnā apjomā.

Tuvojas LFF Kongresa diena (26.04.), bet paliek daudz neskaidru jautājumu par tām tēmām, kuras būs jārisina Kongresā. Diemžēl jau pats fons ir diezgan nelabvēlīgs – LFF izvēlētā auditorkompānija neparakstīja LFF Gada finanšu pārskatu, un, neskatoties uz to, ka LFF administrācija kopā ar prezidentu pieliek joprojām daudz pūļu, lai panāktu pozitīvu rezultātu, negatīvā rezonanse ir izplatījusies pārāk tālu – uz Latviju brauks speciāli deleģēts FIFA pārstāvis, lai risinātu radušos situāciju. Arī par Statūtu grozījumiem futbola sabiedrībai ir daudz dažādu viedokļu. Es vēlos dalīties ar savām pārdomām šajā sakarā.

Pirmais jautājums – kāpēc Statūti bija jāmaina? Bez kaut kādiem formāliem argumentiem, bet pēc būtības atbilde ir vienkārša – LFF prezidents tika ievēlēts sīvas priekšvēlēšanu cīņas rezultātā, ar samēra nelielu balsu pārsvaru. Viņš nejūtas drošs un vēlas nostiprināt savas pozīcijas, ieviešot caur jaunajiem Statūtiem jaunu LFF Padomes (šobrīd tā ir esošā LFF valde) modeli, un papildus tam LFF valde (šobrīd tā ir esošā LFF administrācija ar Ģenerālsekretāru priekšgalā) pārņem savā vadībā un kontrolē vairākas LFF komitejas, kuras līdz šim vadīja LFF valdes locekļi. Līdz ar to var secināt, ka jaunajā variantā paredzēts būtiski paplašināt LFF prezidenta un administrācijas varu un vienlaicīgi būtiski ierobežot LFF biedru lomu. LFF padome (esošā valde) šajā variantā pārtop par tādu institūciju, kas būtu līdzīga Krievijas cara bajāru domei.


Un vēl viens būtisks secinājums – prezidenta skatījumā, acīmredzot, visa futbola sabiedrība ir sadalīta uz “savējiem” un “nelabvēļiem”, t.i., lielās politikas principi tiek pārnesti uz visu Latvijas futbola dzīvi, bet futbolā nav politisko partiju, tā ir Biedrība!

Otrais jautājums – kāpēc prezidentam būtu tik svarīgi dabūt sev un administrācijai īpašas pilnvaras – vai bija kaut viens neatrisināts jautājums vai neizdevusies reforma LFF valdes obstrukcijas dēļ? Kā LFF valdes loceklis varu pateikt – prezidentam K.Gorkšam tādas situācijas nebija! Tas nozīmē, ka problēma ir dziļāka un grūti spriest par īstiem cēloņiem.

Un visbeidzot – kādā veidā notiek jauno Statūtu virzīšana uz Kongresu. Pirmā Statūtu versija tika nosūtīta LFF biedriem š.g. 1.aprīlī (bet ne visi biedri to saņēma). Pēc tam LFF administrācijai un prezidentam atnāca daudz komentāru, labojumu no LFF biedriem, kā arī bija saņemti aizrādījumi no juristiem un LR Uzņēmumu reģistra par Statūtu atsevišķu pantu neatbilstību LR likumdošanai. Bija oficiāli iesniegts pieteikums no biedriem papildināt Kongresa dienas kārtību ar debatēm par Statūtu grozījumiem, taču tas tika noraidīts. Dīvaini, ka tik svarīgu dokumentu var pieņemt bez debatēm. Labošanas process ievilcies līdz 22.04., kad LFF valde pēc ilgstošām diskusijām apstiprināja virzīšanai uz Kongresu divas Statūtu versijas. Viena no tām mazliet mīkstina situāciju par autoritārām pazīmēm, bet tāpat, manā skatījumā, jaunajā Statūtu redakcijā ir daudz par ko diskutēt un domāt. Tāpēc es uzskatu, ka šajā Kongresā nebūtu pareizi pieņemt jaunus Statūtus vienā vai otrā variantā. Pie Statūtiem vajag strādāt tā, lai noņemtu visas aizdomas un jautājumus līdz nākamajām LFF Kongresam 2020.g., kad notiks jauna LFF prezidenta vēlēšanas.

Es personīgi nesaprotu, un man tas nav pieņemams, ka Kongresā bez debatēm tiks pieņemti jauni Statūti, kuri šobrīd vēl pat nav izsūtīti biedriem, bet līdz Kongresam atliek tikai viena diena! (vai nav apslēptas cerības, ka biedri vienkārši nepaspēs iedziļināties diezgan apjomīgā un sarežģītā dokumentā?)
Aicinu visus LFF biedrus ļoti uzmanīgi pārlasīt topošo dokumentu, ja tas tomēr tiks nosūtīts, un izvērtēt to atbilstību Latvijas futbola attīstībai!

LFF valdes loceklis
RFF Goda prezidents Juris Keišs


Kā liecina "Metta" ģenerālsekretāra ieraksts sociālajā tīklā "Twitter", šovakar LFF biedriem izsūtīts jauno Statūtu uzmetums.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/juris.keis...

  +6 [+] [-]

, 2019-04-24 23:12, pirms 5 gadiem
Nezinu ,kas statūtos būs par izmaiņām,bet katrā ziņā ārkārtējais kongress,kurš tika sasaukts ar pārdesmit balsīm nav nekas vairāk kā cirks,kuru var sarīkot ,kad tik ienāk prātā.Tā kā šeit tās kvotiņas ir jāpamaina,lai daži cirkači te netaisītu revolūciju ik pa brīdim.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-24 23:52, pirms 5 gadiem
Ja jau ļašenko var sasaukt ārkārtas kongresu, kāpēc to nevar izdarīt Gorkšs? Un, jau Mihelsons tur atkal kaut ko s..d, tad jau, acīmredzot, izmaiņas ne bez pamata. Sen to dūksnāju, ko sauc par Latvijas futbola "sitēmu" ir laiks sakārtot, lai kā tas arī nepatiktu tiem, kas ir pret tām. Un vai tam, ka Rīgas Futbola federācija, kuras vadītājs ir šis juris keišs pēdējās LFF prezidenta vēlēšanās atbalstīja ļašenko (http://riga.lff.lv/zi%C5%86as/jaunumi/1367-r%C4%ABgas-futbola-feder%C4%81cija-gaid%C4%81maj%C4%81s-lff-prezidenta-v%C4%93l%C4%93%C5%A1an%C4%81s-atbalst%C4%ABs-vadimu-%C4%BCa%C5%A1enko.html) ir kāds sakars ar šo "atklāto vēstuli"? Un kāpēc pie šīs atklātās vēstules ir mihelsona tvīts, bet nav "bekgraunda", ka keišs ir opozicionārs?

  +6 [+] [-]

, 2019-04-25 00:11, pirms 5 gadiem
interesanti, ka pirms tam tik klusi un bieži vien nemanāmi darbinieki pēdējā laikā tik aktīvi un rūpju pilni palikuši

     [+] [-]

, 2019-04-25 00:54, pirms 5 gadiem
Atkal visādi mihelsoni te bļaustās. Tak uztaisījāt jau revolūcijas mēģinājumu, izgāzāties pa pilnu programmu, nevarat bišku aizvērties tagad kādu laiciņu?

  +4 [+] [-]

, 2019-04-25 02:44, pirms 5 gadiem
Malacis Gorkš!Beidzot sakārtos futbola sistēmu!

RESPECT!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-25 08:14, pirms 5 gadiem
Malacis Gorkš! Lai šādi keiši, miholsoni, ļašenkovi netiek pie lemšanas, arī ir jāmaina statūti!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-25 10:02, pirms 5 gadiem
Kas tas keišs tāds vispār ir? Kādā sakarā kaut kāds tur goda prezidents?

  +4 [+] [-]

, 2019-04-25 10:12, pirms 5 gadiem
Es varu pateikt pilnīgi droši! Tādi KEIŠI Latvijas futbolam nav devuši NEKO. Tikai tēlojuši dižos lēmējus, skaļš nosaukums - valdes loceklis, bet pievienotā vērtībā. Parazitējuši uz tā, ka biedri diezgan vieglprātīgi ir balsojuši par valdes locekļiem, jo agrāk par tādiem varēja kļūt salīdzinoši viegli. Paskatieties, ko šāds Keišs futbolā reāli ir pienesis! Neko! Atsaucas uz kaut kādām gadsimtiem senām organizācijām, kas mūsdienās vairs nav ne grama būtiskas.
Gribat nosaukšu lielākos kaitniekus un intrigantus? Žuks, Keišs, Mihelsons, Ļašenko, Uldriķis, Nartišs, Tikmers (noklausaties viņa runu ārkārtas kongresā. Nav devis NEKĀDU pienesumu sieviešu futbolam), LNK, Krivuņecs vismaz ir praties un prieks, ka nomierinājis un dara savu darbu. Starkovs brutāli ir nozadzis 100 000 EUR no Latvijas futbola. Un jums izskatās ka nav nepieciešamas kardinālas pārmaiņas un lēmējvara???? Un kā vēl ir. Man ir patiess prieks no malas skatīties, kā esošā vadība mēģina ieviest Eiropas labāko praksi Latvijas futbolā. Bet Miķelsons tik brēc, jo Lašenko netika pie šprices un no LFF maciņa neiedeva piķi tribīnei. Tā ir viņa vislielākā interese.
Izturību tiem, kuri grib visu ķēķi izmēst.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-25 10:37, pirms 5 gadiem
Kas notika ar ''RTU/Skonto academy''? Šķiet, nebija oficiālu komentāru.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-25 10:39, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Kas notika ar ''RTU/Skonto academy''? Šķiet, nebija oficiālu komentāru.
Nemācēja vairs shēmot pēc jaunām tendencēm. Vecās atkal neder. Nācās mest mieru futenei, jo piķi arī grūtāk noslaukt. Labāk vienkārši gudri padirsīs.

     [+] [-]

, 2019-04-25 14:41, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka viņš nerunā par futbola interesēm kopumā, bet tikai par "biedru" interesēm.