Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Polijas izlase pirms mača ar Latviju grauj ar 8:0

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Polijas izlase pirms mača ar Latviju grauj ar 8:0
Kamils Grosickis (pa kreisi) cīņā ar Bruno Alvešu
Foto: AP/Scanpix

Polijas futbola izlase svētdien sparinga spēlē ar 8:0 sagrāva Austrijas 4. līgā spēlējošo Liencas "Rapid". Otrdien poļi samēros spēkus ar Latvijas izlasi.

Sākotnēji šī pārbaudes spēle Polijai nebija ieplānota, taču, vairākas dienas trenējoties Austrijā, izlases treneris Francišeks Smuda pieņēma lēmumu, ka pirms otrdienas cīņas ar Latviju varētu aizvadīt sparingu - izdevās sarunāt uzspēlēt pret Austrijas 4. līgas komandu Liencas (nejaukt ar Lincu) "Rapid".

Šo spēli Polija uzvarēja vairāk nekā graujoši - 8:0. Kā vēsta poļu mediji, vislabāk vārtu gūšanas iespējas radījuši Turcijas Superlīgā spēlējošie Adrians Miežejevskis ("Trabzonspor") un Kamils Grosickis ("Sivasspor"). 15. minūtē poļu guva pirmos vārtus, kad Grosicka piespēli izmantojis Rafals Voļskis ("Legia"). Pēc Artūra Sobieha ("Hannover 96") piespēles gar vārtiem 29. minūtē austriešu komanda ieraidīja bumbu savos vārtos (2:0). Vēlāk 35. minūtē "Legia" pussargs Mihals Kuharčiks, kurš šodien eksperimentālā kārtā spēlējis labās malas aizsarga pozīcijā, panāca 3:0.

Pēc pārtraukuma par sevi atkal lika runāt Grosickis, kurš izcēlās ar lielu ātrumu un kombinacionālu spēli. Viņš 50. un 65. minūtē guva divus vārtus, bet vēl pa vidu starp tiem izcēlās Miežejevskis. Pie rezultāta 6:0 ar vārtiem atzīmējās poļu otrs labākais uzbrucējs Pāvels Brožeks, kurš laukumā nāca uz maiņu pēc pārtraukuma - 7:0. Punktu pielika minētais Kuharčiks - 8:0.

Saprotams, ka poļu pretinieks bija gaužām pieticīgs. Polijas vārtus šodien sargāja Pšemislavs Titoņs (PSV) un pirmo reizi spēlē iesaistījās vien pēc stundas kopš spēles sākuma. Tāpat jāmin, ka šim sparingam bija neierasts spēles laiks - 40 minūtes pirmajā puslaikā un 35 otrajā. Maču tiesājis... poļu futbolists Tomašs Frankovskis, kurš izlasē nav iekļauts. Sparingu vērojuši kādi 70 skatītāji. Tāpat piebildīsim, ka ar Polijas izlasi šobrīd nav vairāku vadošo futbolistu - slavenā Dortmundes "Borussia" trio (Lukašs Piščeks, Jakubs Blaščikovskis un Roberts Levandovskis), "Arsenal" vārtsargu Vojceha Ščensnija un Lukaša Fabianska.

Polijas izlases sastāvs šīs dienas sparingā: Titoņs - Kuharčiks, Vojtkovjaks ("Lech"), Jodlovecs ("Polonia"), Kamiņskis ("Lech") - Grosickis, Poļanskis ("Mainz 05"), Matuščiks ("Fortuna"), Voļskis, Miežejevskis - Sobiehs. Uz maiņu nāca Muravskis ("Lech") un Brožeks.

Latvijas un Polijas izlašu pārbaudes spēle notiks otrdien Klāgenfurtē plkst.21:45.

Izmantotie resursi:
sportowefakty.pl

 +23 [+] [-]

, 2012-05-21 00:27, pirms 12 gadiem
Starkova vadībā pret tiem pašiem austriešiem Latvijas izlase noturētu bezvārtu neizšķirtu

  +4 [+] [-]

, 2012-05-21 00:48, pirms 12 gadiem
kur viņi tādus pretiniekus atrod?

  +5 [+] [-]

, 2012-05-21 00:50, pirms 12 gadiem
mrs.futene rakstīja: kur viņi tādus pretiniekus atrod?
rindkopa numur 2.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-05-21 02:13, pirms 12 gadiem
brexels rakstīja: Austrijas 4.liigas klubu? tad jau noderigak butu sava starpa uzspelejusi vai pret sienu piespeles patrenejusi!!
Tu te taa raksti taka pats speletu real komanda,taspats FKV vai LM mocitos ar to klubu,kapec musu visi experti baigi noniecina visu valstu 4 ligas,italijas,austrijas,spanijas,vacijas,tur ir labi speletaji un nevajag te rakstit lai patrenejas ar sienu!!!Tu pats kaut kad vizma setu futbola esi spelejis????

     [+] [-]

, 2012-05-21 02:40, pirms 12 gadiem
DAbusim pa pakaļu 0:2 ...Prognozēju 3 sitienus vārtu rāmī

  +3 [+] [-]

, 2012-05-21 08:47, pirms 12 gadiem
Pa Tv radis?!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-21 08:48, pirms 12 gadiem
maikls19 rakstīja: Tu te taa raksti taka pats speletu real komanda,taspats FKV vai LM mocitos ar to klubu,kapec musu visi experti baigi noniecina visu valstu 4 ligas,italijas,austrijas,spanijas,vacijas,tur ir labi speletaji un nevajag te rakstit lai patrenejas ar sienu!!!Tu pats kaut kad vizma setu futbola esi spelejis????
nu nav Austrijas 4. līgā baigi nopietnie klubi. Viņi ir amatieri, pēc līmeņa labi ja 1. līgas vidusdaļas līmenī. Loģiski ka viņi pagrūdīs poļu izlasei, kurā spēlē Polijas labākie spēlētāji. Pie tam spēlē cik var noprast notika nenopietnā gaisotnē, gan jau neviens kājas otram nelauza un necīnījās par katru laukuma centimetru

  -1 [+] [-]

, 2012-05-21 10:27, pirms 12 gadiem
Carloz rakstīja: nu nav Austrijas 4. līgā baigi nopietnie klubi. Viņi ir amatieri, pēc līmeņa labi ja 1. līgas vidusdaļas līmenī. Loģiski ka viņi pagrūdīs poļu izlasei, kurā spēlē Polijas labākie spēlētāji. Pie tam spēlē cik var noprast notika nenopietnā gaisotnē, gan jau neviens kājas otram nelauza un necīnījās par katru laukuma centimetru
tā ir normāla prakse pirms lielajiem turnīriem, ka bieži pirmā spēlē tiek spēlēta pret zemāko līgu klubiem, spēlētāji tikko ieradušies un jāatsvaidzina labas emocijas. Tāpēc tikai loģiski, ka šajās spēlēs netiek spēlēts uz rezultātu vai tāpēc, ka nav ar ko spēlēt un būtu labāk pa sienu padauzīt.

     [+] [-]

, 2012-05-21 12:11, pirms 12 gadiem
mammal rakstīja: tā ir normāla prakse pirms lielajiem turnīriem, ka bieži pirmā spēlē tiek spēlēta pret zemāko līgu klubiem, spēlētāji tikko ieradušies un jāatsvaidzina labas emocijas. Tāpēc tikai loģiski, ka šajās spēlēs netiek spēlēts uz rezultātu vai tāpēc, ka nav ar ko spēlēt un būtu labāk pa sienu padauzīt.
nu tieši tā - vnk vai no tā baigais raksts jātaisa un vēl sensacionāls virsraksts jāliek?

  -1 [+] [-]

, 2012-05-21 13:23, pirms 12 gadiem
Domaju ka buss neizskirts!
1:1 labakaja gadijumaa!

     [+] [-]

, 2012-05-21 16:06, pirms 12 gadiem
Ar Starkovu pie stūres labākajā gadījumā nebūs sagrāve, bet kāds 2:0

     [+] [-]

, 2012-05-21 16:28, pirms 12 gadiem
Saprotams, ka šis nav tas pretinieks, lai objektīvi vērtētu poļu spējas. Droši vien, ka treneris vienkārši gribēja palūkoties, ko iespēj šobrīd izsauktie spēlētāji, lai pret Latviju nebūtu zili brīnumi. Domāju, ka mums viegli neklāsies, bet vienmēr visu varam panākt ar cīņu. Lai veicas!