Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Par savu nākotni tikšu skaidrībā nākamā gada sākumā"

Rolands Eliņš

Starkovs: "Par savu nākotni tikšu skaidrībā nākamā gada sākumā"
Aleksandrs Starkovs vienā no pēdējiem treniņiem izlases galvenā trenera amatā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bijušais Latvijas futbola izlases treneris Aleksandrs Starkovs intervijā portālam sport-express.ru atzinis, ka par savu nākotni futbolā lems nākamā gada sākumā un ka piedāvājumu viņam netrūkst.

„Pēc aiziešanas no izlases man vēl palika šādi tādi pienākumu federācijā,” stāsta Aleksandrs Starkovs. „Savukārt iesniegt atlūgumu no izlases mani pamudināja virkne dažādu iemeslu. Katrā kolektīvā, ja nav rezultātu un ja nav skaidras atbildes uz jautājumu „Ko darīt?”, vadībai ir jāaiziet. Joprojām esmu pārliecināts, ka rīkojos pareizi.”

Savukārt komentējot to, ka Latvijas rezultāti pēc viņa aiziešanas nav būtiski uzlabojušies, Starkvs sacīja: „Izlasi atjaunojis Marians Pahars, mans audzēknis. Viņa sniegums ir arī mana atbildība, un, kad vien viņam nepieciešama palīdzība, neatsaku to. Lai ieraudzītu Pahara darba augļus, ir jāpaiet kādam laikam.”
„Neslēpšu arī, ka pēc aiziešanas no izlases man bija darba piedāvājumi, ir arī šobrīd. Interese strādāt man vēl ir, motivācija arī, turklāt trenera darbā vienmēr ir vēlme pierādīt sevi. Par savu nākotni tikšu skaidrībā nākamā gada sākumā.”

Bet pārrunājot jau praktiskākas lietas, Starkovs norādīja, ka pieredzējušie spēlētāji nepieciešami jebkurā komandā – vai tā būtu Anglijā, Krievijā vai Latvijā: „Viņi ir meistari, viņu visu zina par futbolu. „Skonto” sastāvā šāds palīgs man bija Vitālijs Astafjevs. Pat tad, kad viņš neiekļuva sastāvā, viņš savus pieredzējušā spēlētāja pienākumus izpildīja lieliski. Turklāt ne jau vienmēr komandai kaitē veterāni, kaut kāds bezatbildīgs jaunulis arī to spēj. Ej un uzmini, kādu spēlētāju tu ņem komandā – un ko pēc tam, pie psihiatra man viņus vest?”

Starkovs piekrita, ka Rīgā un „Skonto” dzīve bijusi daudz mierīgāka nekā Maskavā, kad viņš trenēja „Spartak”, taču kluba vadība bijusi ļoti pretimnākoša un palīdzējusi, cik vien spējusi: „Vājprātīgs darbs ritms, taču jau pirmajā darbības gadā sapratu, ka man ir potenciāls darbam Krievijas Premjerlīgā. Tikos ar daudziem slaveniem treneriem – Gazajevu, Tarhanovu, Eštrekovu – un redzēju, nu nezinu, varbūt tas izklausīsies iedomīgi, taču redzēju, ka varu konkurēt ar viņiem.”

Starkovs arī skaidroja Aleksandra Cauņas izaugsmi un nokļūšanu CSKA komandā: „Ar Cauņu „Skonto” strādāja individuāli un aizveda līdz augstam līmenim. Tagad vairs tā nenotiek, lai arī talanti Latvijā ir. Piemēram, 19 gadus vecais Valērijs Šabala. Ja kāds nopietns klubs par viņu ieinteresēsies, Šabala var izaugt par ļoti lielu futbolistu.”

Izmantotie resursi:
Александр Старков: "Не дай бог Аленичеву...

  +9 [+] [-]

, 2013-12-25 16:11, pirms 10 gadiem
Tikos ar daudziem slaveniem treneriem – Gazajevu, Tarhanovu, Eštrekovu – un redzēju, nu nezinu, varbūt tas izklausīsies iedomīgi, taču redzēju, ka varu konkurēt ar viņiem.”
----------
Slēpts komentārs: Jokinens

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 16:19, pirms 10 gadiem
Redzēsim, kur tad Starkova ceļš vedīs. Mani varianti būtu, ka trenēs tepat Latvijā, tai pašā Azerbaidžānā, kur jau strādāja, vai Krievijā. Protams, ka šie ir tikai minējumi, reālo situāciju lūkosim vēlāk. Tagad būs ieturējis pauzīti, izanalizējis kļūdas un varēs ar jaunu sparu mesties darbā.

  +5 [+] [-]

, 2013-12-25 16:19, pirms 10 gadiem
Jokinens rakstīja: pajolinj aizej un izgulies...nesaprotu par ko te buutu jaasmejas..
tev pamuļķīt (čekist) to nesaprast!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-12-25 16:23, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: tev pamuļķīt (čekist) to nesaprast!
neesi,laikam ,veel izguleejies!?
cekists!!!

  +5 [+] [-]

, 2013-12-25 16:28, pirms 10 gadiem
Starkovs trenes totopili jau pagajushsezona bija gatavs to darit kad tabanovs pazuda uz divam nedeljam. Vinjam tas ir izdevigi kad pelni 40k gada un tad neko tas stipri jutas

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 16:32, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Šitais onkuls var uz ps4 futeni kapāt. Tur gan jau kādu izaudzinās
Barcelona 3 - Skonto Riga 2 (Ida Previa...
Starkova ps4...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-12-25 16:59, pirms 10 gadiem
Gazajevu, Tarhanovu, Eštrekovu
____________________________

Tas jau vien šo to pastasta par cilvēku. No pieminētajiem tikai Gazajevs ir bijis labs treneris un arī futbolists. Turklāt tas norāda, ka ārpus bijušās PSRS neko neredz. Saprastu, ja viņš par treneru etalonu izvirzīdu SAF vai Maurinjo, nevis šīs viduvējības. Nu dabūs darbu kādā krievu klubā no kura pēc pirmajiem kāsieniem atkal izlidinās (kā tas tur pierasts)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-12-25 17:21, pirms 10 gadiem
Jokinens rakstīja: Barcelona 3 - Skonto Riga 2 (Ida Previa...
Starkova ps4...
Tā visa ir sena vēsture ko Starkovs sasniedza. Futbols attīstas un mainās gan spēles stili, taktikas un viss pārējais. Protams, par tiem panākumiem visu cieņu Starkovam, taču kā treneris viņš ir Padomju laiku puveklis. Visa spēle pēc vecās sistēmas, kuru Eiropā un pasaulē sen kā nepielieto. Spēle tikai ar 442. Ar diviem izteiktiem uzbrucējiem. Par aizsargiem nemaz nerunāsim- kur ir redzēti malējie aizsargi, kas visi kā viens stāv savā laukuma pusē. Kļava bija labais malējais- tik vien to darīja ka spēles laikā 2=3x aizgāja līdz centram un deva tālo piespēli soda laukumā. Neko vairāk. Tālāk nemaz nelaida. Neiet runa par spēlēm ar Portugāli, utt. Tas pats notiek arī spēlēs ar Grieķiju, Zviedriju, Luksemburgu u.c. izlasēm ar kurām varētu spēkoties.Var teikt, ka nebija mums spēlētāji, kas var to izdarīt, taču tās ir tikai atrunas. Spēlētāji bija taču vervēja tikai Skonto spēlētājus un viņu akcijas tirgū. Visi kā viens sēdēja savā laukuma pusē un deva tālās uz Verpīti. Starkovs kā treneris ir mūsdienu parodija- viņam iedos spēlētājus, bet rezultāts ta nav. Ne velti viņu no visām vietām met vai grib mest jau pēc vienas sezonas. Viņa spēles filozofija pati par sevi ir noiets etaps. Vecās shēmas vairs neiet cauri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-12-25 18:21, pirms 10 gadiem
viņam laiks ragavās un uz mežu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-12-25 18:25, pirms 10 gadiem
Давай, до свиданья!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 18:51, pirms 10 gadiem
Par Daugavpili iedomājos uzreiz, tā arī šobrīd ir vienīgā vakance Latvijā. Taču grūti noticēt, ka cilvēks ar tādu trenera CV piekristu tik ļoti sabojāt savu reputāciju (jo šobrīd darbs Gavrilova komandā neko labāku nesola, pat, ja no sportiskā viedokļa daudz kas izdotos).

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 18:55, pirms 10 gadiem
Nemaz nedomā, Starkov nāksies atkāpties!

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 18:56, pirms 10 gadiem
šo ērmu tik ne LV un galvenais ne uz TOTOpili!cik varam gremdēt LV futeni?

  -2 [+] [-]

, 2013-12-25 19:53, pirms 10 gadiem
Starkovs Šabalu izreklamēja uz Krievijas tigu. Cerams, ka tomēr nenopirks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-12-25 20:18, pirms 10 gadiem
Starkovu uz Premjerlīgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-26 03:06, pirms 10 gadiem
wilmaars rakstīja: Tikai ne Skonto. Pertija diezgan.labs priekss Skonto.
Skonto vismaz pagaidām nav naudas, tā ka šaubos, ka Starkovs uz turieni dosies, ja ir vairāki piedāvājumi no klubiem.

     [+] [-]

, 2013-12-27 11:17, pirms 10 gadiem
Starkova veikumu laikam spēj novērtēt tikai cilvēki, kuru stāžs sekošanā futbolam ir lielāks par 5 gadiem. Bet arī tiem, kam tas mazāks par 5 gadiem, vēl pēc 20 gadiem, kad Latvija vairs nebūs kvalificējusies neviena liela turnīra finālam, varbūt "atausīs", ka Starkovs ir piedalījies kaut kādos lielos sasniegumos un tāpēc pret viņu jāizturas ar cieņu.

Pats neuzskatu Starkovu par to izcilāko treneri, piekrītu, ka viņa metodes un "taktiskais arsenāls" ir kaut kur ierobežoti, tomēr šitā pokemoniskā, trulā apdir*ana, kas te sc iemītniekiem ļoti iepatikusies, arī jau piegriezusies. Grow up!