Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rubins: "Spēle Turcijā bija spilgtākais brīdis manā karjerā"

Agris Suveizda

Rubins: "Spēle Turcijā bija spilgtākais brīdis manā karjerā"
Andrejs Rubins
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bijušais Latvijas izlases futbolists Andrejs Rubins intervijā UEFA mājaslapā atskatījās uz profesionāļa karjeru. Rubins lielu lomu savos sasniegumos atvēlēja treneriem, jo īpaši Aleksandram Starkovam, kurš viņu esot izveidojis par profesionālu futbolistu. Savukārt Rubins par būtiskāko brīdi savā karjerā nosauca izlases fantastisko neizšķirtu Turcijā (2:2), kas toreiz ļāva kvalificēties 2004.gada Eiropas čempionātam.

"Jūtu sāpes ceļgalā. Protams, joprojām varu paiet, bet ar to nepietiek, lai spēlētu futbolu. Man ir piedāvājumi spēlēt veterānu komandās, un laikam vienu pieņemšu. Bet nebūšu spējīgs spēlēt tā, kā agrāk," sacīja Andrejs Rubins. "Domāju, tik ilga karjera nebija velta. Cilvēki atceras mani, un tas ir lieliski. Bērnībā vairākkārt pārtraucu spēlēt futbolu un nokļuvu sliktā kompānijā. Lietas varēja būt ļoti sliktas, bet treneri ar mani daudz reižu runāja un pierunāja. Esmu ļoti pateicīgs, ka viņiem izdevās."

"Atceros reizes, kad mani ceļgali un citas ķermeņa daļas bieži bija asiņainas. Bērniem tagad ir labi treniņu apstākļi, bet mēs spēlējām uz betona," Rubins turpināja atminēties bērnību. "Aleksandrs Starkovs no manis izveidoja profesionālu futbolistu. "Skonto" tajos laikos bija ļoti stipra komanda, bet viņš man atrada vietu. Viņa ticība iedrošināja mani, un mēs viens otru ļoti labi sapratām."

Starkovs Rubinu uzaicināja arī uz Maskavas "Spartak". "Tas ir leģendārs klubs, un būt tās komandas sastāvā ir sapnis jebkuram Latvijas spēlētājam. Bet no sākuma nebiju drošs, ka man vajadzētu doties uz turieni, jo man jau bija stabila vieta pamatsastāvā citā augstākās līgas klubā "Shinnik". Vēl vairāk - man bija citi piedāvājumi, ieskaitot no Spānijas, bet Starkovs mani pārliecināja," sacīja Rubins, kurš atzina, ka "Spartak" ilgi nenoturējās, jo nebija gatavs spēlēt tādā līmenī. Vairāk patīkamas atmiņas Rubinam ir no laikiem vairākās citās komandās: ""Shinnik", protams. Joprojām sazinos ar treneri [Aleksandru Pobegalovu] un spēlētājiem. Vēlētos arī pieminēt "Crystal Palace", jo Anglijā ir fantastiska atmosfēra."

Rubins piedalījās arī 2004.gada Eiropas čempionātā. "Tie bija lieliski laiki. Nebijām tikai komanda, mēs bijām īsta ģimene. Varat neticēt, bet mēs uztraucāmies tikai par pirmo spēli pret Čehiju [1:2]. Ticējām viens otram, un pret Vāciju [0:0] un Nīderlandi [0:3] vienkārši spēlējām savu futbolu," sacīja Rubins. "Spēlēju pret Karelu Poborski, Filipu Lāmu, Mihaelu Raicigeru, Marku Overmarsu. Tas bija kā pasakā."

"Otrā spēle izslēgšanas mačos pret Turciju [2:2] ir būtiskākais brīdis. Tas bija pagrieziena punkts. Lidoju uz Turciju tikai ar vienu domu - nevaram atgriezties mājās bez Eiropas čempionāta. Un mēs paveicām brīnumu," Rubins komentēja savu spilgtāko brīdi karjerā. Novembrī apritēs desmit gadi kopš triumfa Turcijā. "Sākumā bija grūti pierast pie fakta, ka esmu pārtraucis spēlēt. Bet laiks dziedē visu. Nezinu, kas notiks nākotnē. Strādāju ar septiņgadīgu bērnu, un man tas ļoti patīk. Vēlos nodot viņam to, ko zinu."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +8 [+] [-]

, 2013-04-18 20:30, pirms 11 gadiem
Tādā spēlētāja kā Rubins izlasei šobrīd ļoti pietrūkst, taču nekas un neviens nav mūžīgs, žēl, ka karjera jābeidz traumu dēļ. Jāvēl, lai sokas turpmākajā karjerā, cerams drīz redzēsim viņu trenera ampluā.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-18 20:34, pirms 11 gadiem
Pučem vajadzētu ar viņu sarunu, noteikti būtu baudāma

  +1 [+] [-]

, 2013-04-18 20:46, pirms 11 gadiem
man vēl tagad ir izlases krekls ar Rubina uzvārdu!!!..ļoti patika viņa spēles stils....paldies čalim par visu!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-18 21:20, pirms 11 gadiem
Lai gan nāks jauni varoņi, vecos arī labi atcerēties.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-18 21:23, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Tādā spēlētāja kā Rubins izlasei šobrīd ļoti pietrūkst, taču nekas un neviens nav mūžīgs, žēl, ka karjera jābeidz traumu dēļ. Jāvēl, lai sokas turpmākajā karjerā, cerams drīz redzēsim viņu trenera ampluā.
Visa pussargu linija bija laba.

Laizāns, Rubīns, Astafjevs, Bleidelis, Lobaņovs, Štolcers.- Ukraina, Austrija, Dānija, Krievija, pat Anglijas premjerliiga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-18 22:15, pirms 11 gadiem
Ičons rakstīja: Pučem vajadzētu ar viņu sarunu, noteikti būtu baudāma
Aizmirsti. Viņš drīzāk nointervēs kāda hokejista vecmammu vai piekto reizi Sējēju.

     [+] [-]

, 2013-04-18 22:45, pirms 11 gadiem
Un jums visiem tas liekas normāli,ka treneris (Petrovičs) paņem uz Spartak savu čomu Rubinu,kurš nevelk tādā līmenī kā pats atzīst,saņem maksimāli pārmaksatas dažas algas un aiztinas ?!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-19 10:04, pirms 11 gadiem
>>>Daugavpils taurētājs

Lielisks video!Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-19 13:45, pirms 11 gadiem
Daugavpils taurētājs rakstīja: http://www.youtube.com/watch?v=YWip3FCZwBk
paldies!