Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Visas 90 minūtes centāmies gūt vārtus"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Starkovs: "Visas 90 minūtes centāmies gūt vārtus"
Aleksandrs Starkovs apmierināts ar Edgara Gaurača spēli
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs intervijā Latvijas Futbola federācijai atzina, ka no Melnkalnē zaudētās spēles (0:2) spēlētāji guvuši labumu, neskatoties uz neveiksmi. Uzbrukumā paveiktais Starkovu gan nav apmierinājis.

"No rezultāta un parādītās spēles nevajag taisīt traģēdiju. Mēs mājiniekiem neļāvām izveidot daudz momentu. Melnkalnei ir labi, tehniski un individuāli spēcīgi futbolisti. Pretinieka izvēle nebija nejauša. Domāju, ka šī spēle mums ļaus labāk sagatavoties septembra mačiem – labumu ieguva gan katrs futbolists individuāli, gan arī visa komanda.

Sapratām to, kādā formā ir katrs futbolists. Noskaidrojām lietas, kas jāuzlabo. Labums no spēles nešaubīgs, ar rezultātu, protams, neesam apmierināti. Sportā rezultātam ir liela nozīme," Starkovs braucienā uz Melnkalni ir atradis arī pozitīvo.

Latvijas izlasē turpinās tradīcija sastāvā iekļaut spēlētājus, kuri ir bez klubiem vai spēļu prakses. Mačā pret Melnkalni Starkovs ļāva spēlēt Ivanam Lukjanovam un Aleksejam Višņakovam: "Devu viņiem iespēju iziet sākumsastāvā, lai abi varētu labāk sagatavoties septembra spēlēm, kurās ar viņiem rēķinos. Nākamo trīs nedēļu laikā būs daudz jāstrādā ar sevi."

Savainojumu dēļ spēlē pret Melnkalni piedalīties nevarēja Kaspars Gorkšs un Aleksandrs Cauņa. Starkovs nenoliedz, ka tas bija liels zaudējums sastāvā, taču tajā pašā laikā abu minēto spēlētāju prombūtnē līdera dotības parādījuši Andris Vaņins, Ritus Krjauklis un Vitālijs Smirnovs.

"Tādi spēlētāji kā Aleksandrs Fertovs un Oļegs Laizāns atdeva visu spēku, lai stāvētu pretī pretiniekam, kas dominēja savā mājas spēlē. Visas 90 minūtes centāmies gūt vārtus. Esmu apmierināts ar Vladimira Kameša, Edgara Gaurača un Ritvara Rugina iziešanu uz maiņu. Gauračs un Rugins ar savu sagatavotību un līmeni parādīja to, ka viņi jebkurā brīdī var kļūt par sākumsastāva spēlētājiem.

Sapratu to, ka nedrīkst norakstīt Māri Verpakovski. Izejot uz maiņu, viņš parādīja savu meistarību pret labiem aizsargiem. Aizsardzībā kopumā nospēlējām labi, bet uzbrukums netika galā ar saviem uzdevumiem. Galvenais iemesls – Cauņas trūkums. Viņš ir spēles veidotājs, no Cauņas daudz kas atkarīgs," Starkovs paslavēja uzbrucējus, lai gan pretinieka laukuma pusē paveiktais viņu neapmierināja.

Ar Artūra Zjuzina debiju Starkovs bija apmierināts: "Apzināti iemetām viņu "aukstā ūdenī". Tā viņam bija laba skola. Bez tādām spēlēm viņš nevarēs progresēt. Nevar teikt, ka viņam bija laba spēle, taču atdeves un centības trūkumu nevar pārmest. Nedrīkst aizmirst, ka tā Zjuzinam bija debija, pie tam uzreiz pamatsastāvā un pret komandu, kas ir daudz augstāk rangā."

Starkova atklātais spēles uzdevums daudzus var šokēt: "No spēlētājiem prasīju vidējās līnijas un spēles kontrolēšanu. Mums tas neizdevās, tāpēc nācās vairāk spēlēt aizsardzībā un izmantot pretuzbrukumus. Pussargi Artjomam Rudņevam izveidoja divus momentus. Atkārtoju: uzbrukumā nospēlējām slikti. Aizsardzībā protam spēlēt, Andrim Vaņinam nebija daudz jāglābj. Tas ir arī aizsargu nopelns. Aizsargi nospēlēja pašaizliedzīgi, kompakti."

Latvijas izlasei nākamais mačs būs 7. septembrī Rīgā pret Grieķiju, kas būs 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ievada spēle. Četras dienas vēlāk spēle Bosnijā un Hercegovinā.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

  +9 [+] [-]

, 2012-08-17 16:30, pirms 12 gadiem
Man nu gan tāds iespaids neradās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-08-17 16:46, pirms 12 gadiem
Nekreņķējies Petrovoč, je ne šogad tad nākošgad gan jau kādus vārtus iesitīs.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-17 17:00, pirms 12 gadiem
Njā, laikam citu spēli skatijos.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-17 17:40, pirms 12 gadiem
Interesanti vai Starkovs vēroja to pašu spēli, ko mēs?
Bet nu viens tagad gan ir skaidrs, Starkovs tiešām visas 90 min centās gūt vārtus, žēl tik, ka no soliņa to ir grūti izdarīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-17 18:19, pirms 12 gadiem
Ne tikai 90 minūtes - jau nezin cik gadus... Starkovs - dornis!!!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-17 19:10, pirms 12 gadiem
Vai tad Starkovs un Sopirins nezina, ka Zjuzins debitēja izlasē nevis aizvakar, bet 29.februārī pret Kazahstānu?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-17 19:37, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Vai tad Starkovs un Sopirins nezina, ka Zjuzins debitēja izlasē nevis aizvakar, bet 29.februārī pret Kazahstānu?
Runa nav par debiju izlasē, bet gan debiju pamatsastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-17 19:47, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Vai tad Starkovs un Sopirins nezina, ka Zjuzins debitēja izlasē nevis aizvakar, bet 29.februārī pret Kazahstānu?
To spēli laikam viņi paši negrib uzskatīt par oficiālu maču.

Re, no intervijas ar Kasparu Gorkšu:

Pēc pārbaudes spēles februārī ar Kazahstānas izlasi Turcijā tvītoji, ka vēlies ātrāk tikt prom no turienes. Kas tieši tur nepatika, un kāpēc tā tvītoji?

Pēdējie divi braucieni uz Turciju bija ārkārtīgi vāji... Man nav saprotams, ko izlasei dod šādas spēles un kāds ir mērķis. Es tiešām nesapratu, kas notiek laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-18 08:25, pirms 12 gadiem
Lai arī pa TV man rādīija Vācija-Argentīna,tomēr skatījos netā šo maču un izbaudīju rūgtās mieles līdz galam.Sen nebiju redzējis futbolu,kur izlašu līmenī bumbas kontrolē tik milzīgs vienas komandas pārsvars.Protams ir zināms teiciens,ka spēlē tik labi ,cik tev ļauj pretinieks,tomēr pēc šī mača biju galīgi apjucis.Vai tiešām Melnkalne tik stipra,vai mēs esam galīgi vāji šobrīd?Pēc iepriekšējās spēles pret Poliju,biju apmierināts ar puišu spēli un likās ,ka virzāmies uz pareizo pusi,tad pēc šī mača izskatās,ka esam galīgā bedrē.Un ,ja mn saka,ka mums nespēlēja Cauņa un Gorkšs,tāpēc izskatījamies tik vāji,tad piedodiet ,bet izlase nav ne santīmu vērta,ja neprot spēlēt bez saviem līderiem.Un vēl manas subjektīvas domas par Cauņu.Sāk izskatīties ,ka šis puisis ir ļoti traumatisks un tādēļ droši vien izlasei bieži nāksies spēlēt bez viņa.Tā kā jāpierod vien būs.Labi vien ,ka mīnusi atklājās šādās draudzības spēlēs.Jācer ,ka Petrovičs spēs kaut ko uzlabotlīdz kvalifikācijas mačiem.Starp citu es tik apmierināts nebūtu par aizsargu spēli,jo malējos aizsargus melnkalnieši čakarēja regulāri.Sevišķi grūti klājās Kļavam.Cerēsim uz izveseļošanos,lai veicās!

     [+] [-]

, 2012-08-18 13:41, pirms 12 gadiem
Parādās tas, ka lamāt tikai treneri, ir pilnīgi nevietā. Spēles uzdevums ir kontrolēt viduslīniju, bet, kas gan tam traucē? Ne jau Starkovs, bet mūsu pussargu nespēja izpildīt spēles uzdevumu. Cauņas ļoti pietrūka.