Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pukinsks par LFF finanšu pārbaudi un pārmetumiem par kongresa darba kārtību

Rolands Eliņš

Pukinsks par LFF finanšu pārbaudi un pārmetumiem par kongresa darba kārtību
Edgars Pukinsks un Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) ir deleģējusi savas Finanšu pārvaldības programmas vadītāju 25. aprīlī ierasties Latvijā, lai sāktu LFF finansiālās sistēmas un līdzekļu pārbaudi, šodien vēsta portāls „Delfi”. LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka šīs pārbaudes iniciatore ir pati LFF, jo vēlas veikt neatkarīgu revīziju savā Finanšu nodaļā, par kuras darbību pastāv aizdomas.

„FIFA eksperta ierašanās Rīgā uz LFF finanšu pārbaudi? Šāds notikums patiešām ir ieplānots, esam vērsušies pēc palīdzības pie FIFA, kas ar lielāko prieku piekrita iesaistīt savu finanšu ekspertu un sūtīt uz Latviju,” portāla „Delfi” vēstīto informāciju apstiprināja Edgars Pukinsks, taču uzsverot, ka tas notiek pēc LFF iniciatīvas.

Portāls „Delfi” jau iepriekš vēstīja, ka LFF kongresa piesaistītais revidents esot atteicis sniegt ziņojumu par LFF 2018. gada finanšu pārskatu, jo neesot saņēmis pilnu informāciju. Revidenta sagatavoto atzinumu bija paredzēts prezentēt un apstiprināt aprīļa beigās gaidāmajā kongresā, taču revidents „Latimira un partneri” ir vērsies FIFA, informējot par radušos situāciju.

„Īsumā paskaidrojot situāciju no manas puses – vēlamies tikt skaidrībā ar LFF finansiālajiem jautājumiem, par līdzekļiem un to caurspīdīgumu, kā arī organizatorisko pusi,” sacīja Pukinsks. „Vēlamies saprast, kāda ir situācija, lai varētu ieviest uzlabojumus tur, kur tie nepieciešami. Šobrīd ir tā, ka novērojamas nepilnības LFF finanšu plūsmā un grāmatvedībā, nav ievēroti valdes lēmumi un laicīgi sagatavoti pārskati. Tāpat novērota finanšu dokumentu noplūšana, un cenšamies saprast, vai tas notiek Finanšu nodaļā vai kaut kur citur. FIFA saņēma sūdzību no revidenta un vērsās pie mums ar šo informāciju, mēs aicinājām, lai FIFA šajā situācijā piesaista savu neatkarīgu ekspertu.”

Atbildot uz tiešu jautājumu, Pukinsks neslēpa, ka ir aizdomas par LFF Finanšu nodaļas darbību un tajā konstatēti vairāki pārkāpumi „Delfi” vēsta, ka nesen no amata atbrīvoti trīs šīs nodaļas darbinieki.

„FIFA tā ir ierasta prakse – palīdzēt savām dalīborganizācijām,” norādīja Pukinsks. „FIFA Finanšu pārvaldības programmas vadītājs Rīgā ieradīsies 25. aprīlī, protams, līdz LFF kongresam nebūs iespējams sagatavot pilnvērtīgu un kvalitatīvu revīziju un atzinumu. Taču viņš tiks iepazīstināts ar situāciju.”

Pukinsks arī norādīja, ka pirms kongresa notiek aktīvs darbs pie ilgtermiņa budžeta apspriešanas un pašām kongresa detaļām. Šomēnes jau notikušas divas LFF Valdes sēdes un nākamajā otrdienā ieplānota vēl viena, taču to protokoli LFF mājaslapā vēl nav pieejami. Pukinsks to paskaidroja kā tehnisku aizķeršanos un norādīja, ka ne devītā, ne 16. aprīļa Valdes sēdē nekādi kritiski lēmumi nav pieņemti un ar laiku viss būs publicēts.

LFF kongress norisināsies 26. aprīlī, un LFF mājaslapā jau pirms trim nedēļām paziņota kongresa darba kārtība, starp darba punktiem ir arī 2018. gada pārskata un zvērināta revidenta ziņojuma apstiprināšana, kā arī neatkarīga zvērināta revidenta iecelšana. Savukārt 16. punkts ir LFF statūtu jaunās redakcijas prezentācija un apstiprināšana, kam sekos pusdienas un tikai tad biedru debates, par ko pārmetumus anonīmi izteikuši LFF opozīcijas pārstāvji.

„Biedru debates nozīmē izrunāt jautājumus, kas ir ārpus kongresa darba plāna,” paskaidroja Pukinsks. „Tas nenozīmē, ka pārējā laikā neko nevarēs izrunāt. Pienāks laiks 16. darba punktam, prezentēsim jaunos LFF statūtus un katrs LFF biedrs varēs par šo konkrēto plāna punktu piedāvāt jautājumus un viedokļus. Vai izmaiņas statūtos būs būtiskas? Viss ir būtiski. Plānojam vairākas izmaiņas, ar kurām ceram uzlabot federācijas darbu. Starp izmaiņām ir federācijas lēmējvaras un izpildvaras nošķiršana, kā arī termiņu ierobežošana amatpersonām, lai nenotiek aizsēdēšanās vienā pozīcijā. LFF prezidenta sakarā tiks piedāvāts, ka maksimāli iespējama stāšanās darbā uz trim termiņiem.”

Kāpēc tad šāds svarīgs darba punkts ir teju pēdējais kongresa plānā? „Tādēļ, ka tā ir ierastā prakse, saskaņā ar LFF pašreizējiem statūtiem,” sacīja Pukinsks. „Tos katrs var apskatīt internetā, salīdzināt ar iepriekšējo kongresu darba kārtību. Turklāt vēl šeit ir loģika, ka tiklīdz jaunie statūti tiktu apstiprināti, tie stātos spēkā. Tādēļ sākotnēji vēl visus gada pārskatus un atskaites izrunāsim pēc vecajiem statūtiem, tad kongresa izskaņā pāršķirsim jaunu, svaigu lappusi un sāksim darboties saskaņā ar jaunajiem statūtiem.”

„Savukārt tas, ko apkārt nākas dzirdēt, proti, ka federācija grib jaunajos statūtos paslēpt nez kādus punktus, kas nāks biedriem par sliktu, un tāpēc gribam balsojumu kongresa beigās, kad biedri jau domās vairs tikai par pusdienām – atvainojos, bet nu tie nav nopietni iebildumi, tās ir muļķības, ko, vismaz tā pieļauju, izplata esošās LFF vadības opozīcija,” teica Pukinsks. „Kongresa darba plāns biedriem ir izsūtīts jau pirms trim nedēļām, katrs varēja atsūtīt savus iebildumus un ierosinājumus. Pagaidām vienīgie, kuri kaut ko piedāvājuši un ierosinājuši, ir „Mettas” pārstāvji.”

LFF kongresa darba plāns

1) Kongresa atklāšana;
2) Klusuma brīdis;
3) Oficiālās uzrunas;
4) Balsu skaitītāju iecelšana;
5) Darba kārtības apstiprināšana;
6) Kongresa reglamenta apstiprināšana;
7) Biedru iecelšana kongresa protokola pārbaudei un apstiprināšanai;
8) Biedru izslēgšana;
9) Ziņojums par LFF prezidenta darbu un tā apstiprināšana;
10) Ziņojums par LFF valdes locekļu darbu un tā apstiprināšana;
11) Ziņojums par LFF ģenerālsekretāra darbu un tā apstiprināšana;
12) Revidētā LFF 2018. gada pārskata prezentācija;
13) Revidētā LFF 2018. gada pārskata un zvērināta revidenta ziņojuma apstiprināšana;
14) Neatkarīga zvērināta revidenta iecelšana;
15) LFF ilgtermiņa budžeta projekta prezentācija;
16) LFF statūtu jaunās redakcijas prezentācija un apstiprināšana;
17) Pusdienas;
18) Biedru debates;
19) Kongresa slēgšana.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-17 18:23, pirms 5 gadiem
jā jā, protams, paši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-17 20:29, pirms 5 gadiem
kungs rakstīja: jā jā, protams, paši
Kuram tu pūt stabulē?
Zinot, kāda bija grāmatvedība iekš LFF, pilnīgi ticami, ka šobrīd viss iet kā plānots.

     [+] [-]

, 2019-04-17 20:32, pirms 5 gadiem
Putekļus neiztīrīt bez šķaudīšanas, tas ir fakts!

  +2 [+] [-]

, 2019-04-18 12:20, pirms 5 gadiem
Paši paši, tikai kādēļ viņus apsteidza ļaunie revidenti?

  +3 [+] [-]

, 2019-04-18 21:13, pirms 5 gadiem
Pukinski, cik ilgi tu tur uzturies...???? esi vecis, uzņemies atbildību un tin savu,,,,!!!!! un Kasparinj tev laiks pa taku.....