Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kozāks slavē Latvijas cīņassparu un ir vīlies par 2.puslaiku

Agris Suveizda

Kozāks slavē Latvijas cīņassparu un ir vīlies par 2.puslaiku
Jāns Kozāks
Foto: AP/Scanpix

Slovākijas futbola izlases galvenais treneris Jāns Kozāks pēc izlaistās uzvaras pret Latviju (2:2) atzina, ka otrais puslaiks viņa vadītajai komandai bija krietni sliktāks nekā pirmais. Kozāks slavēja Latviju par tās cīņassparu, kā arī sacīja, ka par lūzuma punktu kļuva viņu pirmie ielaistie vārti.

"Komandai, kura ir vadībā ar 2:0, vajadzētu spēt uzvarēt, tāpēc, protams, neesam apmierināti ar rezultātu. Abi puslaiki bija kā divas dažādas spēles. Pirmajā puslaikā dominējām mēs. Bijām aktīvāki, un mums bija labākas kombinācijas. To apliecina arī abi gūtie vārti pēc standartsituācijām. Tā kā uzskatu, ka pirmo puslaiku aizvadījām ļoti labi. Savukārt otrajā puslaikā vairs nebijām tik aktīvi un arī pretinieku komanda bija agresīvāka. Daudz zaudējām bumbu, un domāju, ka otrajā puslaikā nebijām tik labi, kādiem mums vajadzētu būt," sacīja Jāns Kozāks.

"Protams, ietekmēja gan ātri ielaistie vārti, gan arī tas, ka daudzi spēlēja caur sāpēm [aso divcīņu dēļ]. Taču futbolā sāpes ir neatņemama sastāvdaļa – ar tām ir jārēķinās, un tās ir jāiztur. Bieži zaudējām bumbu situācijās, kurās mums to nevajadzētu darīt. Protams, viens no iemesliem bija arī tas, ka vairākiem spēlētājiem tā bija viena no pirmajām spēlēm izlasē. Un desmit minūšu laikā nav iespējams iemācīties spēlēt tādā tempā, kāds tas ir izlašu mačos," Kozākam tika vaicāti vājā otrā puslaika galvenie iemesli.

"Lūzuma punkts? Lūzuma punkts bija pirmie ielaistie vārti, kas sekoja tik agri otrajā puslaikā un bija tik negaidīti. Šie vārti pēc tam savā ziņā mainīja spēli. Mums vairs nebija tik daudz uzbrukumu, kā būtu vēlējies. Tāpat jāatzīst, ka Latvija spēlēja ar milzīgu vēlēšanos un upurēšanos. Bija jūtams, ka Latvijai šis neizšķirts bija svarīgs un ka tai vēl bija cerības izlīdzināt rezultātu, ko arī izdevās panākt," teica Kozāks.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-16 14:29, pirms 11 gadiem
To mazpieredzējušo jau gan Slovākijas izlasē bija tikai divi (viens no tiem -- vārtsargs), Latvijai tādu bija krietni vairāk.