Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvija - Slovākija: atvadas no PK cikla un, iespējams, "Skonto" stadiona

Agris Suveizda

Latvija - Slovākija: atvadas no PK cikla un, iespējams, "Skonto" stadiona
Aleksandrs Fertovs pret Lietuvas izlasi
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlase šovakar plkst. 21:10 uzņems Slovākiju un aizvadīs 2014.gada Pasaules kausa atlases cikla pēdējo spēli. Nav izslēgts, ka tās būs atvadas ne tikai no šā kvalifikācijas turnīra, bet arī no "Skonto" stadiona.

Kamēr Slovākija teorētiski vēl var zaudēt trešo vietu grupā, Latvijai turnīra tabulas ziņā šāvakara spēle vairs neko neizšķirs. Neuzvarot Lietuvā (0:2), Mariana Pahara trenētā komanda zaudēja jebkādas izredzes uz trešo un pat ceturto vietu, savukārt Lihtenšteina, kas zaudēja Bosnijā un Hercegovinā (1:4), vairs nespēj apdraudēt Latvijas piekto vietu. Pat, ja treneriem šādā situācijā varētu būt doma par iespējas došanu tuvākajām rezervēm, dilemma atrisinājās teju pati no sevis - objektīvu iemeslu dēļ gan Latvijai, gan Slovākijai šodien nespēlēs pa pieciem pamatsastāva futbolistiem.

Vēl pirms kandidātu paziņošanas no ierindas izkrita diskvalificētais Ritvars Rugins, savainotais Aleksandrs Cauņa, kā arī Artjoms Rudņevs, kuram tomēr esot veikta neliela deguna operācija un kuram piedevām bijušas arī ģimenes problēmas. Pirms izlases treniņnometnes sākuma savainojumā iedzīvojās Alans Sineļņikovs, bet mačā Lietuvā savainots tika arī otras malas aizsargs Vladislavs Gabovs - ir lielas šaubas par to, vai viņi sestdien "Skonto" varēs palīdzēt svarīgā mačā Daugavpilī.

Tikmēr slovākiem netika izsaukta lielākā superzvaigzne Mareks Hamšīks, kurš jau ilgstoši spēlē ar savainojumu un kuram izlašu pārtraukuma periodā ir dots laiks beidzot savest kārtībā savu veselību. Slovāki vakar Rīgā ieradās tikai 18 futbolistu sastāvā - savainots ir arī pussargs Samuels Štefāniks, bet Grieķijā (0:1) diskvalifikācijas nopelnīja pat četri spēlētāji. Tomāšs Hubočans, Miroslavs Stohs un Vladimīrs Veiss sasniedza brīdinājumu normu, savukārt otra superzvaigzne Martins Škrtels pēc mača tunelī esot noraidīts par piedalīšanos asumos.

Pirmajā aplī Latvija izbraukumā Slovākijā piekāpās ar rezultātu 1:2. Toreiz slovāki guva divus ātrus vārtus, bet Latvijai, kurai apendicīta operācijas dēļ tehniskajā zonā nebija galvenā trenera Aleksandra Starkova, vienīgos vārtus 84.minūtē no 11 metru atzīmes guva Māris Verpakovskis. Šogad Latvija desmit spēlēs ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru (2:1 pret Lietuvu) un piedzīvojusi sešus zaudējumus, taču arī slovāku bilance nav pārāk spoža - tikpat uzvaru un zaudējumu 11 maču laikā. Jāatzīmē, ka abās izlasēs vasarā notika treneru maiņa - gan Marians Pahars, gan Kozāks pie savu izlašu stūres ir aizvadījuši pa četrām spēlēm. Kozāks pie Slovākijas stūres stājās pēc kaunpilnā neizšķirta Lihtenšteinā (1:1).

Latvijas izlases pamatsastāvā daudzo iztrūkumu dēļ atkal varam gaidīt daudz izmaiņu - gan laukuma spēlētāju un vārtsargu (vārtos acīmredzot stāsies Aleksandrs Koliņko), gan shēmas un taktikas ziņā. Savukārt Slovākijas galvenais treneris Jāns Kozāks vakar jau paziņoja gaidāmo pamatsastāvu. Salīdzinājumā ar spēli Grieķijā paredzamas septiņas izmaiņas - bez Škrtela, Hubočana, Stoha un Veisa nebūs arī vārtsarga Jāna Muhas, pussarga Viktora Pečovska un uzbrucēja Adama Ņemeca. Slovākijas potenciālais pamatsastāvs: Kozāčiks, Pekarīks, Salāta, Djurica, Švento, Koņa, Kucka, Šestāks, Djurišs, Jendrišeks un Jakubko.

Slovākijai rezervē paliks centra aizsargs Jozefs Piačeks, kurš no 2006. līdz 2008.gadam pārstāvēja Rīgas "Skonto", laukumā spēlējot vienā komandā kopā ar vairākiem pašreizējiem Latvijas izlases treneriem ar Paharu priekšgalā. Ja treneris dos iespēju iziet uz maiņu, Piačeks sev tik labi zināmajā "Skonto" stadionā varētu piedzīvot debiju valstsvienībā, taču šāvakara mačs daudz simboliskāks var izvērsties Latvijas izlasei un futbolam kopumā. Proti, 25.oktobrī notiks "Skonto" stadiona izsole, un nav izslēgts, ka izlase šovakar aizvadīs pēdējo spēli šajā stadionā.

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bosn. un Herc.971129:622
2.Grieķija971110:422
3.Slovākija93339:812
4.Lietuva93249:1011
5.Latvija92168:197
6.Lihtenšteina90273:202
1 2 48 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-10-15 09:46, pirms 11 gadiem
Kas ar to stadionu ? Ja izsolīs vairs izlase nevarēs tur spēlēt vai ,ko ? Jauks nost ? Cels citu ?

 +10 [+] [-]

, 2013-10-15 09:47, pirms 11 gadiem
Pa dienu gaidāms tropisks karstums, ņemot vērā ārkārtas situāciju LFF lēmusi spēli sākt vēlu vakarā, lai futbolistiem labi un lieki līdzjutēji, kur nu vēl bērni, netraucē

  +6 [+] [-]

, 2013-10-15 10:15, pirms 11 gadiem
It ka sliktais sniegums pret Lietuvu ir bijis saslimsana , nu sodein nebus atlaides , ja vel centres no sava laukuma , tad tadam futbolam nav jegas , vajadzeja likt arzemju treneri , lai sakarto stagnejoso futbola saimniecibu gan bus rezultats , gan stadions , Indriksons laikam savai krievenei visu naudu atdod!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 10:16, pirms 11 gadiem
Par pēdējo spēli! Varētu šodien Šabala nouguņot ar hattrick, Zjuzins un Žigajevs ar piespēlēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-10-15 10:35, pirms 11 gadiem
Tiekamies stadionā!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 10:37, pirms 11 gadiem
Latvija

     [+] [-]

, 2013-10-15 10:54, pirms 11 gadiem
Mani tā pavisam nopietni sāk biedēt runas par Skonto stadiona nākotni. Tas, ka izsolīs, tas ir skaidrs. Tas vēl nebūs tas trakākais. Bet - kas to nopirks? Kādi būs/ir potenciālo īpašnieku plāni attiecībā uz mūsu lielāko futbola stadionu? Tas būtu ārkārtīgi skumji, ja būs jāspēlē Liepājā vai vēl trakāk - kaimiņvalstīs.

 +13 [+] [-]

, 2013-10-15 10:56, pirms 11 gadiem
es1ns rakstīja: Kas ar to stadionu ? Ja izsolīs vairs izlase nevarēs tur spēlēt vai ,ko ? Jauks nost ? Cels citu ?
Indriksonam apnika zīmēties ar stadionu/futbolu kopumā, tagad laiks pārdot zemi pa nenormālu piķi daudzīvokļu namu/viesnīcu/autostāvietu būvniekiem

     [+] [-]

, 2013-10-15 11:06, pirms 11 gadiem
Veiksmi, interesanti, kur būs nākamā izlases mājvieta? Igaunija? Tiekamies spēlē!

  +6 [+] [-]

, 2013-10-15 11:14, pirms 11 gadiem
Man tada sajuta ka šodien vakarā mēs apglabajam Latvijas futboli izlasi !!!

     [+] [-]

, 2013-10-15 11:14, pirms 11 gadiem
gebels rakstīja: It ka sliktais sniegums pret Lietuvu ir bijis saslimsana , nu sodein nebus atlaides , ja vel centres no sava laukuma , tad tadam futbolam nav jegas , vajadzeja likt arzemju treneri , lai sakarto stagnejoso futbola saimniecibu gan bus rezultats , gan stadions , Indriksons laikam savai krievenei visu naudu atdod!
"vajadzeja likt arzemju treneri , lai sakarto stagnejoso futbola saimniecibu"

Ar kādām pilnvarām?

     [+] [-]

, 2013-10-15 11:19, pirms 11 gadiem
mndvolk rakstīja: Pa dienu gaidāms tropisks karstums, ņemot vērā ārkārtas situāciju LFF lēmusi spēli sākt vēlu vakarā, lai futbolistiem labi un lieki līdzjutēji, kur nu vēl bērni, netraucē
Jā, tiesa.
Es ar pirmo reizi redzu, ka futbola spēles sākas pēc deviņiem vakarā
Futbolisti taču uz laukuma migs ciet. Un visiem štandarta cilvēkiem taču 21:00 darbs sākas :O :O

  +3 [+] [-]

, 2013-10-15 11:21, pirms 11 gadiem
Par skaistu spēli un Latvijas uzvaru!!!
(un tagad, latviskai mentalitātei par godu, apberiet mani ar mīnusiem )

     [+] [-]

, 2013-10-15 11:42, pirms 11 gadiem
Nepietiek niknuma. Es saprotu ka šeit ir sporta portals, bet nu sorry. Valdiba jau pilnigi papisa valsti, viss ir izpardots vai slegts (Kekava, Laima, Staburags, Rigas un Valmieras piens un t.t. vis ir pardots, Liepajas metalurgs, Parex un Air Baltic bankroti) Bija iepeja atvert ar CAF Vilcienu razosanu bet ari nekaa. Visa zeme pardota par kapeikiem Skandinaviem, bija nauda no investicijam par nekustamu bet ari to spejam slegt. Valutu ari papisam, cilveki skrien prom, un tagad jau pat Galveno stadionu pardosim =))) Un galvenais pec gada balsosim atkal par tiem pasiem. P.S. 1. Sorry par gramatiku =) 2. Tas nav naids, vienkarsi gribas lai valsts prodgrese un liek sevi cienit pasaule, bet par Lv tikai smejas ka par Veiksmes stastu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-15 11:46, pirms 11 gadiem
Par stadionu skumji, bet viss skaidrs: vietā, kur atļauts celt 21stāvenes, neviens trakais netērēs naudu, lai spēlētu futbolu! Paliek cerība, ka paies laiks, kamēr sakārtos atļaujas būvniecībai, varbūt vēl gadiņš vai divi paies, ko paniekoties ar futbolu centrā.
Interesanti, kā paliek ar nacionālās bāzes statusu un saņemtajām atlaidēm nodokļiem, slēgto halli utml.?
Un tā kā Rīgā nekas ar nākošā stadiona vietu nenotiek ātri (bet visas normālās vietas, kur varētu spēlēt: "Daugava", Kr.Barona, Mežaparks, jāatbrīvo dzīvokļiem, kas tik stipri Rīgā pietrūkst...), varēsim braukt spēlēt mājas spēles uz Tallinnu vai Kauņu.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 12:22, pirms 11 gadiem
DaMarcus rakstīja: Par skaistu spēli un Latvijas uzvaru!!!
(un tagad, latviskai mentalitātei par godu, apberiet mani ar mīnusiem )
Ko tad čīksti, latvieti? Pārvācies uz Ukrainu!

  +4 [+] [-]

, 2013-10-15 12:34, pirms 11 gadiem
palīgtelpas jau tiek demontētas...

  +4 [+] [-]

, 2013-10-15 12:55, pirms 11 gadiem
Ksank rakstīja: Nepietiek niknuma. Es saprotu ka šeit ir sporta portals, bet nu sorry. Valdiba jau pilnigi papisa valsti, viss ir izpardots vai slegts (Kekava, Laima, Staburags, Rigas un Valmieras piens un t.t. vis ir pardots, Liepajas metalurgs, Parex un Air Baltic bankroti) Bija iepeja atvert ar CAF Vilcienu razosanu bet ari nekaa. Visa zeme pardota par kapeikiem Skandinaviem, bija nauda no investicijam par nekustamu bet ari to spejam slegt. Valutu ari papisam, cilveki skrien prom, un tagad jau pat Galveno stadionu pardosim =))) Un galvenais pec gada balsosim atkal par tiem pasiem. P.S. 1. Sorry par gramatiku =) 2. Tas nav naids, vienkarsi gribas lai valsts prodgrese un liek sevi cienit pasaule, bet par Lv tikai smejas ka par Veiksmes stastu...
Vecīt tu sajauci portālus, čīkstēšana par to, ka viss ir slikti un, ka vienmēr pie visa ir vainīga valdība (nez kāds sakars tagadējai valdībai ar Parex bankrotu) notiek delfi, apollo portālos. Tur tu saņemsi +217 no sev līdzīgiem. Drīzāk jājautā ko dara futbola federācija, ja normālu futbolistu mums nav (tie kas ir - paši izsitušies caur ārzemēm un viens Skonto Cauņa ir takā par maz 10 gadu laikā) un arī laukuma mums nav

  -2 [+] [-]

, 2013-10-15 13:42, pirms 11 gadiem
NU .. gan jau ka nebūs populārs viedoklis, bet paldies Indriksonam arī par līdzšinējo futbola infrastruktūras uzturēšanU! Ne mazums piķa viņš futbolā ielicis! Cik atpakaļ dabūjis? Nav ne jausmas un nav mana darīšana (kautgan visādas baumas jau par Indriksonu un toto klīst)!

Kas tālāk? Ja Skonto stadiona vairs nebūs (un saprotams, ka nebūs - neviens lohs tādā zemē stadionu neturēs), tad kā parasti visis pamodīsies, ka Rīgā nav normāla futbola stadiona tikai tad, kad jau būs par vēlu!

Tas nozīmē, ka kāi 2 līdz 3 gadi būs mums jāmocās pa Daugavaa stadionu vai jābrauc uz Ventspili un Liepāju! Ko darīt.. tāda dzīve!

Indriksons cik atceros jau sen draudēja, ka uz SKonto stadionu lai ilgstoši nepaļaujas...

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 13:59, pirms 11 gadiem
Torpedēt izsoles Indriksons labi māk, tā kā var jau būt, ka arī šoreiz čiks vien sanāk.
Grūti noticēt, ka Latvijas galvenais futbola stadions, kaut arī tas ir privātīpašums, tā vienkārši tiks nolīdzināts līdz ar zemi, -- bet galvot jau ne par ko nevar...

     [+] [-]

, 2013-10-15 14:03, pirms 11 gadiem
Un ko talak?...

  +5 [+] [-]

, 2013-10-15 14:19, pirms 11 gadiem
Diezzgan nožēlojami zaudēt Lietuvas izlasei ar 0:2
Diezzvai Pahars bija tas izlases glābēbējs . Un starkovs ne vairāk .
Bet varbūt vaidzētu aplūkot LFF Vadibu .UN TAJA KAUTKO PAMAINIT.

 +13 [+] [-]

, 2013-10-15 14:40, pirms 11 gadiem
Jāaiziet tomēr uz pēdējo spēli šajā stadionā...un jāpaņem kāds suvenīrs par piemiņu - kāds durvju rāmis, vai teiksim tualetes pods...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-15 15:46, pirms 11 gadiem
Baigais LFF vadītājs Indriksons ar savu čomu Mežecki... sen jau varēja izbīdīt normālu stadionu.... braukā tik pa FIFA pasākumiem apkārt, sačomojies nejēgā, bet LV jēga maza....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-15 15:54, pirms 11 gadiem
PA CIK BIĻETES NĀK???
1 2 48 komentāri