Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Izlase gatavojas bez Višņakova, bet ar ierasto taktiku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Izlase gatavojas bez Višņakova, bet ar ierasto taktiku
Aleksandrs Starkovs ārā no slimnīcas un smaidīgs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas futbola izlase ir nobriedusi beidzot tikt pie pirmajiem punktiem 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Rīt savā laukumā tiks uzņemta Lihtenšteina, kas mums ir pa zobam – to saprot gan treneris, gan spēlētāji. Otrdienas mačam veselības problēmu dēļ ierastajā režīmā nevar gatavoties pussargs Aleksejs Višņakovs, kurš izlaida šodienas treniņu.

"Uzdevums – izcīnīt uzvaru, pieliksim visus spēkus, lai to paveiktu. Skanēs banāli, taču komandu vietām rangā nav nozīmes. Gaidām smagu spēli, kurā būs jāparāda savu spēju maksimums, lai uzvarētu. Jāizmanto sava laukuma priekšrocība un beidzot jāiegūst pirmie trīs punkti," dienu pirms mača teica izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Zaudējumi pirmajos trīs mačos – tā ir mūsu spēju robeža pret spēcīgākām komandām vai tomēr varējām izdarīt ko vairāk? Starkovs pārliecināts par pirmo: "Protams, ir nepatīkami zaudēt visas trīs spēles. Gan dzīvē, gan futbolā saņem to, ko esi pelnījis. Zaudējām labām un stiprām komandām. Lai uzvarētu vai paņemtu kaut vienu punktu, nepaveicām brīnumu. Īpaši sāpīga bija spēle pret Grieķiju, kurā izlaidām pašu nopelnītu pārsvaru.

Mums galvenais nenolaist rokas un cīnīties. Spēli pret Slovākiju skatījos TV, man patika tas, ka pie 0:2 nepadevāmies un pretinieka laukumā centāmies atspēlēties. Māris Verpakovskis noorganizēja vārtu guvumu, arī Edgars Gauračs nopelnīja "pendeli", taču neiedeva. Nulle punktu pēc trim spēlēm ir objektīvi atainota situācija. Rokas nolaiduši neesam."

Diskvalifikāciju dēļ rīt nevarēs spēlēt abi pamatsastāva malējie aizsargi – Oskars Kļava un Ritus Krjauklis. Vaicāts, kuri spēlētāji ieņems viņu vietu, Starkovs runāja izvairīgi, vien atbildot, ka lēmums tiks pieņemts rīt.

Kā vēlāk varēja novērot izlases treniņā, labajā malā tika iespēlēts Nauris Bulvīts, bet kreisajā Ritvars Rugins. Tātad – bez pārsteigumiem. Piebilstams, ka kreisajā malā ir otra opcija jaunā Vitālija Maksimenko personā, taču, zinot Starkova uzticēšanos pārbaudītām vērtībām, Maksimenko piedalīšanās rītvakar gaidāmajā mačā tiek apšaubīta.

Šodien treniņā nepiedalījās Aleksejs Višņakovs, kurš palika viesnīcā Lielupē. Pussargam esot veselības problēmas (vēders), bet ceļgala savainojuma dēļ treniņu nepabeidza Artūrs Zjuzins. Višņakova vietu labajā malā varētu ieņemt Vladimirs Kamešs, kurš šodienas nodarbībā darbojās īpaši centīgi un atstāja visnotaļ labu iespaidu. Starp citu, kreisajā malā tika iespēlēts Verpakovskis, kurš veiksmīgi izgāja uz maiņu Bratislavā. Ja Verpakovskis tiks pie iespējas spēlēt pamatsastāvā, malā būs jāpaliek Ivanam Lukjanovam.

Starkovs rīt no pretinieka sagaida sīvu pretestību un pamatīgus aizsardzības bastionus: "Tagad pasaulē visi prot spēlēt aizsardzībā, arī Lihtenšteina nav izņēmums. Lihtenšteinai ir labi pretuzbrukumi. Kad pret šo komandu izdara spiedienu, jābūt modriem un jāgaida asi pretuzbrukumi."

Vai pret potenciāli vājāku pretinieku spēlēsim ar diviem uzbrucējiem? Starkovs lika noprast, ka taktika netiks mainīta: "Uzbrukuma spēks nav atkarīgs no uzbrucēju skaits. Viss atkarīgs no balansa, pussargu atlases. Spānija bez nominālajiem uzbrucējiem kļuva par Eiropas čempioni... Domāju, ka spēli sāksim tradicionāli. Arī tāpēc, lai neciestu mūsu ierastās sadarbības. Daudz kas būs atkarīgs no Cauņas spēles.

Tāpat liela nozīme būs malējiem pussargiem. Lihtenšteina ir disciplinēta komanda, kurai būs piesātināts aizsardzības centrs. Mums būs vairāk jāizmanto flangi, kuros nepieciešami ātri futbolisti. Svarīga arī malējo aizsargu pieslēgšanās uzbrukumiem. Tādās spēlēs svarīgas standartsituācijas."

Starkovs apvainojās uz jautājumu par to, vai, apzinoties niecīgās cerības kvalificēties finālturnīram, izlasē atlases cikla otrajā pusē varētu tikt iespēlēti kādi jauni spēlētāji: "Lai jaunie spēlētāji augtu un kādreiz prastu uzvarēt bosniešus un grieķus, viņiem ir pietiekami daudz iespēju sevi parādīt un attīstīties jauniešu izlasēs. Nedrīkst pārtraukt pakāpenisko izlases atjaunošanu.

Ko jūs man piedāvāsiet? Ja Rudņevs nav guvis vārtus trīs spēlēs, tad viņa vietā jāliek kāds 19 gadus vecs spēlētājs? Šeit ož pēc diletantisma. Varbūt Gorkšu un Cauņu izņemt no izlases? Mums nepietrūkst spēlētāju, gatavosimies nākamajam pasaules čempionātam. Izlases komplektācija jāatstāj profesionāļu pārziņā. Daudzviet pasaulē prese aizraujas ar šīm lietām – sastāva izvēli, treneru maiņām."

Ja nenotiks nekas ārkārtējs, rīt pamatsastāvā labā aizsarga pozīcijā izies "Spartaka" pārstāvis Nauris Bulvītis. Viņam satraukuma pirms tik nozīmīga mača [Baltijas kausā tomēr cits līmenis - V. B.] nav: "Pozitīvas emocijas, vēlos spēlēt un pierādīt to, ka varu palīdzēt izlasei. Atšķirība starp labo malu un centru ir, taču pats galvenais ir komunikācija. Ja visi runā, tad ir viegli iejusties. Tādā ziņā problēmu nebūs. Man blakus spēlē Deniss Ivanovs, viņš visu laicīgi pasaka.

Protams, skats turnīra tabulā negatīvi ietekmē, taču daudz par to domāt nevajag. Citādi būs grūti spēlēt. Visi noskaņojamies nākamajai spēlei, kurā ir ļoti svarīgi paņemt trīs punktus. Uz Lihtenšteinu kā daudz vājāku komandu neskatāmies, jo apzināmies, ka tagad visi Eiropā prot spēlēt futbolu. Cik man zināms, viņi Rīgā ir vairākas dienas un gatavojas ļoti nopietni. Priekšstats par pretinieku ir, bet kādu konkrētu futbolistu nevaru izcelt. Aizsardzībā tiek izmantots pēc iespējas vairāk cilvēku."

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-15 16:33, pirms 12 gadiem
WOW ar ierasto taktiku gatavjoAS TAD JAU ATKAL SMUKS ZAUDEJUMS MUSEJIEM SPID :d
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-10-15 16:40, pirms 12 gadiem
Ierastā taktika 11-0-0 ,un daudz vārtu gūšanas iespēju!
Slēpts komentārs: mrPO

  +2 [+] [-]

, 2012-10-15 16:46, pirms 12 gadiem
vienkārši ģeniālais treneris Starkovs citu taktiku nemaz nezin, kā tikai ierasto totālo aizsardzības futbolu, pret jebkuru pretinieku.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-15 16:48, pirms 12 gadiem
Un uzskatu, ka Starkovam būtu krēsls jāatstāj arī tad, ja LV uzvarēs ar 1:0

  -2 [+] [-]

, 2012-10-15 16:58, pirms 12 gadiem
Ar ierasto taktiku zaudēt

     [+] [-]

, 2012-10-15 17:02, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Ejat jūs cirst ar savu taktiku! Ceru , ka būs 4-4-2!
4-4-2 ir labs izvietojums. Bet mums nav meistarības.Nav pussargu, nekā!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 17:03, pirms 12 gadiem
D.Wade#3 rakstīja: Ar ierasto taktiku zaudēt
Nu ja jau zaudēs Lihtenšteinai, tad lai vispār nepiedalās atlasē.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-15 17:06, pirms 12 gadiem
Daži labākie citāti:
''Gaidām smagu spēli, kurā būs jāparāda savu spēju maksimums, lai uzvarētu.''

Pievēršam uzmanību vārdiem ''spēju maksimums'' un atceramies, ka spēle ir pret Lihtenšteinu.

"Tagad pasaulē visi prot spēlēt aizsardzībā''
Starkov, šķiet, tu varētu būt aizsardzības Mourinju.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 17:07, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Es vienkārši nespēju lasīt šo hu.ņu
Daži labākie citāti:
''Gaidām smagu spēli, kurā būs jāparāda savu spēju maksimums, lai uzvarētu.''

Pievēršam uzmanību vārdiem ''spēju maksimums'' un atceramies, ka spēle ir pret Lihtenšteinu.

"Tagad pasaulē visi prot spēlēt aizsardzībā''
Starkov, šķiet, tu varētu būt aizsardzības Mourinju.
Teksti tiešām graujoši, pazemojuši.

     [+] [-]

, 2012-10-15 17:17, pirms 12 gadiem
man ļoti patika, kā spēlē pret slovēņiem kreisajā malā izskatījās Verpis. tāpat patika kā spēlē iesaistījās Gauračs - aktīvi, agresīvi! uzskatu, ka tieši šiem diviem spēlētājiem ir jābūt pamatsastāvā un malā attiecīgi jāpaliek Višņakovam un Fertovam!
bet, ja taktika nemainās, tad nemainīsies arī rezultāts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-15 17:21, pirms 12 gadiem
Ar ierasto 4-4-1-1 taktiku pret Lihtenšteinu?!

 +14 [+] [-]

, 2012-10-15 17:21, pirms 12 gadiem
Emilio rakstīja: man ļoti patika, kā spēlē pret slovēņiem kreisajā malā izskatījās Verpis.
Un tad mēs sūdzamies, ka cilvēki jauc Latviju&Lietuvu.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 17:26, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Un tad mēs sūdzamies, ka cilvēki jauc Latviju&Lietuvu.
sviests! vēl rakstot nodomāju - kaut neuzrakstītu nepareizi! tas ir tāpat kā ar labo/kreiso pusi - ja saki bez domāsanas, atbildēsi pareizi, ja padomāsi, 100% labo ar kreiso pusi sajauksi!

  -2 [+] [-]

, 2012-10-15 17:31, pirms 12 gadiem
Paļubomu!

  +3 [+] [-]

, 2012-10-15 17:35, pirms 12 gadiem
Zaudējumi pirmajos trīs mačos – tā ir mūsu spēju robeža pret spēcīgākām komandām vai tomēr varējām izdarīt ko vairāk? Starkovs pārliecināts par pirmo
Zaudējām labām un stiprām komandām. Lai uzvarētu vai paņemtu kaut vienu punktu, nepaveicām brīnumu.

--------------------
ko mēs vēl ceram no izlases sagaidīt,ja šādi domā,runā treneris,kā arī pat viens punkts pirmajos 3 mačos būtu brīnums,tas pēc starkova domām!
Ar steigu šo prom no izlases!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-15 17:36, pirms 12 gadiem
jāvinne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-15 18:37, pirms 12 gadiem
Nuuu, varbūt neizšķirtu kaut kā nebūt izmocīsim...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 18:43, pirms 12 gadiem
Vajadzeetu paaris autobusus un traktortehniku soda laukumaa iedzziit, tas tomeer vairaak nostiprinaatu aizsardziibu. Transhejas arii var paliidzeet!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 19:09, pirms 12 gadiem
nu ko beidzot jāuzvar

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 19:25, pirms 12 gadiem
Šeit ož pēc diletantisma.Mums nepietrūkst spēlētāju, gatavosimies nākamajam pasaules čempionātam. Izlases komplektācija jāatstāj profesionāļu pārziņā. Daudzviet pasaulē prese aizraujas ar šīm lietām – sastāva izvēli, treneru maiņām."

Labi teikts.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-15 19:51, pirms 12 gadiem
Lihtenšteina IR jāņem bez variantiem. Ko tad, ja ne viņus? Skaidrs, ka mēs katrs uzmočītu savu sapņu vienpadsmitnieku Latvijas izlasei, bet Starkovs ir treneris. No viņa gaida rezultātu. Cerams, ka šoreiz tas būs. Pēc Krjaukļa iepriekšējās spēles jāsaka, ka visai liels zaudējums viņš, manuprāt, nebūs. Gribētos pamatsastāvā redzēt Verpakovski. Kameša iziešana arī būtu interesanta. Par Maksimenko, manuprāt, nav vēl ko runāt, bet Bulvītim gan ir laiks sevi pierādīt. Virslīgā ļoti labi tiek ar savu darbu galā. Lai veicas. Ticu, ka šoreiz nāks mums tie 3 punkti.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-15 19:56, pirms 12 gadiem
Krizhanek rakstīja: 4-4-2 ir labs izvietojums. Bet mums nav meistarības.Nav pussargu, nekā!
Būs labākajā gadījumā 0:0 , vai 1:1....

  -1 [+] [-]

, 2012-10-15 19:58, pirms 12 gadiem
Regbists rakstīja: jāvinne
Reāls optimists esi...ceru uz neizšķirtu un iešu uz stadionu kaunu piedzīvot......

  +2 [+] [-]

, 2012-10-15 20:02, pirms 12 gadiem
Nepilnu gadu atpakaļ starkovs teica:

Nākamajā atlases ciklā svarīgs būs saliedēts kolektīvs, pozitīva atmosfēra komandā. Ticu, ka pašreizējā Latvijas futbola izlase var sasniegt augstas virsotnes."
-------------
Toreiz Latvija atradās 68 vietā FIFA rangā,tagad 118!!!
Vajadzēja šo atkārtoti iebāzt par treneri!
Lūk sekas! Ja petroviča atstādināšanai pietiktu ar zaudējumu rītdien,tad lai zaud arī!
Ne mazāko cieņu starkovam nav, ne pret Valsts izlasi futbolā,ne pret Valsts futbola līdzjutējiem,un to faniem!

     [+] [-]

, 2012-10-15 20:04, pirms 12 gadiem
"Aleksandrs Starkovs ārā no slimnīcas un smaidīgs",,,,
Un varu saderēt, ka 75.min. Starkovs sāks izdarīt maiņas lai saglābtu neizšķirtu - nevis lai uzvarētu!!!!!

     [+] [-]

, 2012-10-15 21:18, pirms 12 gadiem
ooooo super kraukla nebus ar diviem uzbrucejiem jaspeleee, johaidiiiii vari starais likt puse spelet Verpim vai Edgaram bet nominaliem uzbrucejiem jabut vismaz diviem laukumaaaa.
Ruudi varetu ari uz mainas atstat varbut saks zemi graust beidzot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 44 komentāri