Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Šī izlase progresēs"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Starkovs: "Šī izlase progresēs"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Aizvadīto 2010. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs vērtēja pozitīvi un pauda pārliecību, ka šī izlase progresēs.

Latvijas izlase vakar ''Skonto'' stadionā ar 3:2 pārspēja Moldovas komandu, nodrošinot trešo vietu 2010. gada Pasaules kausa Eiropas zonas 2. kvalifikācijas grupā, paliekot aiz Šveices un Grieķijas.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atlases ciklu vērtēja pozitīvi: ''Tas bija veiksmīgs. Ar detalizētu analīzi nodarbosimies vēlāk. Esmu apmierināts ar spēlētājiem gan šajā spēlē gan visa atlases turnīra garumā.''

Vakardienas pretinieku Starkovs noraksturoja kā spēcīgu komandu un bija izbrīnīts par to, ka Moldovai nav vairāk punktu. Pēc Starkova domām, spēles sākums mums nav izdevies tāpēc, ka futbolisti pēc zaudējuma Grieķijai (2:5) bija zaudējuši motivāciju, jo izredzes kvalificēties finālturnīram bija zudušas. Izlases treneris uzsvēra to, ka šī cikla laikā komandā izveidojies ļoti labs kolektīvs, un visi futbolisti jūtas piederīgi komandai, no kuras nākotnē gaidāms progress.

Raugoties nākamā atlases cikla (2012. gada Eiropas čempionāts) virzienā, Starkovs izteicās sekojoši: ''Sastāvs būs atkarīgs no šī cikla mērķa. Ja mērķis būt iespēlēt jaunos, tad izlasē nebūs vietas pieredzējušiem futbolistiem. Savukārt, ja tiks uzstādīts nopietns uzdevums, sastāvā būs spēcīgākie futbolisti, kuriem galvenais noteicējs nebūs vecums. Pats esmu redzējis daudz Latvijas čempionāta spēļu. Diemžēl jauno talantu nav daudz. Vecums nav šķērslis. Lieku sastāvā, piemēram, Kristapu Grebi, kurš vairs nav jauns, bet sit vārtus Virslīgā un labi spēlē. Futbolistiem pasē neskatos. Tomēr uzskatu, ka nākotnē izlasē jāienāk jaunajiem, kas izaugs Virslīgā. Nevēlos, lai jums rastos iespaids, ka man ar pieredzējušiem futbolistiem ir čomu būšana, un tāpēc viņi ir sastāvā. Tikai un vienīgi profesionālas attiecības.''

Starkovs apliecināja, ka, neskatoties uz nepārliecinošo spēli Grieķijā, nebija šaubu par to, ka izlases pirmais vārtsargs ir Andris Vaņins. Pēc Starkova domām, tieši pateicoties Vaņina sniegumam, mūsu izlase līdz pat pēdējām divām spēlēm saglabāja turnīra motivāciju (bija iespējas kvalificēties finālturnīram).

Savukārt viesu komandas galvenais treneris Igors Dobrovoļskis pēc spēles teica, ka šis mačs viņam bijis emocionāls, jo tas bijis pēdējais pie izlases stūres. Ar futbolistu parādīto sniegumu treneris bija apmierināts un izteicās, ka pat mazākumā viņa komanda spējusi nodemonstrēt labu spēli. Dobrovoļskis nevēlējās komentēt tiesnešu darbību sakarā ar noraidījumu un viņa komandai neieskaitītajiem vārtiem, vien novēlēja somu komandai tādu tiesāšanu, kādu vakar noorganizēja Somijas tiesnešu brigāde.

  -2 [+] [-]

, 2009-10-15 02:31, pirms 15 gadiem
A kas zin kad bus izloze uz eiropas championatu ??
Slēpts komentārs: Swordsman

  +3 [+] [-]

, 2009-10-15 03:08, pirms 15 gadiem
Swordsman rakstīja: pēc pāris gadiem
mazāk dzer...

  +7 [+] [-]

, 2009-10-15 03:13, pirms 15 gadiem
viedoklis rakstīja: mazāk dzer...
nedusmo,labāk atbildi cilvēkam.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 03:41, pirms 15 gadiem
es tiešaam priecajos ka latvijas izlasei ir tads treneris, bet nesaprotu kapeec karlsonu laiz laukuma pamatsastaava. sava kluba varbut vins arii var sasist bankas, bet izlases limenenis manupraat prieks vina ir par augstu, kas tas par uzbruceju kurs nespeej guut vartus?, saprastu ja vinam buutu veel tie momenti, labakajaa gadijumaa iesitiss vins tikai tad kad vinam kads uz paplaates bumbu noliks, nafig izlasei vajadzigs tads uzbruceejs kurs pat vartu gusanas momentus nespeej izveidot?
to pashu grebi labaak lai laiz laukumaa kurs virsliiga ir pieraadijis ka vismaz prot iesist, un sodien arii guva vartus, vai arii vismaz kaadu jauno lai panem, nevis karlsonu.
cerams ka starkovam buus atverushas acis ka vins izlasei ir nevajadzigs

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 05:55, pirms 15 gadiem
bebitis rakstīja: es tiešaam priecajos ka latvijas izlasei ir tads treneris, bet nesaprotu kapeec karlsonu laiz laukuma pamatsastaava. sava kluba varbut vins arii var sasist bankas, bet izlases limenenis manupraat prieks vina ir par augstu, kas tas par uzbruceju kurs nespeej guut vartus?, saprastu ja vinam buutu veel tie momenti, labakajaa gadijumaa iesitiss vins tikai tad kad vinam kads uz paplaates bumbu noliks, nafig izlasei vajadzigs tads uzbruceejs kurs pat vartu gusanas momentus nespeej izveidot?
to pashu grebi labaak lai laiz laukumaa kurs virsliiga ir pieraadijis ka vismaz prot iesist, un sodien arii guva vartus, vai arii vismaz kaadu jauno lai panem, nevis karlsonu.
cerams ka starkovam buus atverushas acis ka vins izlasei ir nevajadzigs
Neaizstāvu Karlsonu,tomēr nespēlē futbolu viens uzbrucējs,un ja citi gūst vārtus,tad viss ir kārtībā,svarīgi tomēr ir arī melnie darbi,ne tikai vārtu gūšana,cik viņš augstās piespēles ir nometis savējiem pa kājai?Tas arī ir jāmāk.

     [+] [-]

, 2009-10-15 07:14, pirms 15 gadiem
tiešām labs cikls!
paldies futbolistiem un treneriem par to!

     [+] [-]

, 2009-10-15 07:17, pirms 15 gadiem
sansid rakstīja: Neaizstāvu Karlsonu,tomēr nespēlē futbolu viens uzbrucējs,un ja citi gūst vārtus,tad viss ir kārtībā,svarīgi tomēr ir arī melnie darbi,ne tikai vārtu gūšana,cik viņš augstās piespēles ir nometis savējiem pa kājai?Tas arī ir jāmāk.
Karlsons īsti neiederas pamatsastāvā, bet par viņu vēl var strīdēties. toties neapstrīdams ir tas, ka pļutkins nu nekādi izlases līmenim neatbilst.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-15 07:38, pirms 15 gadiem
tur es Tev piekrītu Starkov...
tik nepamet izlasi

     [+] [-]

, 2009-10-15 08:06, pirms 15 gadiem
Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-10-15 09:24, pirms 15 gadiem
Par Karlsonu.Jā,viņš izlasē gūst maz vārtu,bet to ka viņš padara daudz mēlnā darba tas ir fakts,neazmirsīsim arī ideālo piespēli Verpakovskim.Pēdējās minūtēs ļoti labi darbojās tandems Soloņicins-Grēbis,Starkovam ir jāpieverš tam uzmanību.Uzskatu ka izlasē neiederās Koļisnečenko un Perepļotkins.Ne sevišķi piekrītu Starkovam ka mūms ir maz talantīgu futbolistu.Cauņa,Rudņevs,Gauračs,Rakels,un vel ir 2-3 labi spēlētāji.Priekš musu mazās valsts tas nav tik slikti.Vajāg tikai ar viņiem strādāt parēizā virzienā.

     [+] [-]

, 2009-10-15 10:22, pirms 15 gadiem
Pirce rakstīja: A kas zin kad bus izloze uz eiropas championatu ??
ja nemaldos 7.februārī... bet varētu būt ka maldos...

     [+] [-]

, 2009-10-15 10:42, pirms 15 gadiem
Nezinu vai mums šajā brīdī, kad ir izveidojies manāms progress, vajadzētu veikt paaudžu maiņu. Pamatsastāvā varētu izdarīt kādas 2, 3 izmaiņas, bet lietderīgi būtu atjaunināt rezervistu soliņu ar šiem jaunajiem futbolistiem, lai iejūtas komandā un stadiona, spēles atmosfērā. Ceru, ka Starkovs noraidīs jebkādus vilinošus klubu piedāvājumus un paliks Latvijas izlases galvenais treneris. Šim vajadzētu būt viņa mūža darbam, ko arī novēlu.

     [+] [-]

, 2009-10-15 10:59, pirms 15 gadiem
viedoklis rakstīja: mazāk dzer...
Džeks pareizi pateica, atlases turnīru izlozēs nākamgad, bet uz pašu čempi izloze būs pēc pāris gadiem...

     [+] [-]

, 2009-10-15 11:16, pirms 15 gadiem
viedoklis rakstīja: mazāk dzer...
eu viedokli.. pats mazāk pohains staigā!! viņš pareizi pateica.. Eiropas čempja izloze būs pēc diviem gadiem....

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 11:35, pirms 15 gadiem
Kurš tur progresēs? Astafjevs, Rubins, Karlsons, Laizāns vai varbūt Verpakovskis? Dīvains formulējums

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 11:45, pirms 15 gadiem
MA LA ČI !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-15 21:08, pirms 15 gadiem
jā progres būs.vienas precīzas piespēles vietā būs divas.tālumā uz dullo metrs vairāk.tā kā drīz būsim veterānu pasaules čempi.