Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rubins: "Ciklā izspiedām gandrīz maksimumu"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Rubins: "Ciklā izspiedām gandrīz maksimumu"
Andrejs Rubins
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien ar uzvaru pret Moldovu (3:2) noslēgtā 2010. gada Pasaules kausa izcīņas atlases cikla domās ar Sportacentrs.com dalījās trīs Latvijas izlases futbolisti - Andrejs Rubins, Kristaps Grebis un Aleksandrs Cauņa.

Šodienas mača varonis Andrejs Rubins, kā ierasts, neskatoties uz savu devumu uzvarā - divu vārtu guvumu -, galvenokārt akcentēja komandas spēli: "Ciklu esam pabeiguši labi, lai gan varējām jau labāk... Esam apmierināti. Morāli bija grūti spēlēt pēc Grieķijas mača - ne uz ko cerēt vairs nevarējām, bet vajadzēja pacensties uzvarēt kaut vai to skatītāju dēļ, kuri bija atnākuši mūs atbalstīt. Virzāmies uz priekšu - 3.vieta grupā, punktu tikpat, cik toreiz [domāts "Euro 2004" atlases cikls, taču tad mums bija pat par punktu mazāk nekā tagad, taču grupā - par komandu mazāk - aut.]."

"Domāju, ka izspiedām gandrīz maksimumu šajā ciklā. Ja kāds "no augšas" būtu palīdzējis, tad vēl uz kaut ko vairāk varētu cerēt. Darījām, ko varējām! Nākamajā ciklā varam būt vēl labāki - jaunie, kas ienākuši izlasē, progresē ar katru spēli. Vēl tikai vajag, lai katrs tiktu kādā labā klubā. Centīšos pielikt arī pats, citādi vairs nesauks [smejas], tā ka nav, kur atkāpties!

Mani šodienas vārti? Divus vienā mačā izlasē laikam nebiju guvis... Pirmie vārti bija ar rikošeta palīdzību, otrie - pa taisno. Laikam var teikt, ka aizvadīju veiksmīgu spēli. Atzīmēt gan nevar - priekšā svarīgas spēles klubā, nav laika. Pagaidām tur spēlēju stabili pamatsastāvā, un viss ir kārtībā, taču mainīties kaut kas var ātri. It kā esam panākuši 1.vietu, taču viss mainās strauji."

"Esmu priecīgs! Pēdējā spēle savu skatītāju priekšā šajā ciklā, uzvarējām, pats guvu trešos vārtus," liepājnieks Kristaps Grebis pēc uzvaras bija gandarīts. "Svinības gan nekādas nebūs - svētdien ir ļoti nozīmīga spēle ar "Skonto" - pēc sezonas būs laiks, lai atzīmētu komandas biedru jubilejas [Verpakovskim rīt paliek 30 gadu; Laizāns aizvadījis simto maču valstsvienībā; Astafjevs panācis Eiropas rekordu izlasē aizvadīto spēļu ziņā - aut.]!"

"Pirmos vārtus izlasē guvu draudzības spēlē. Pirmais gols paliek pirmais, tomēr šī bija oficiāla atlases cikla spēle - protams, ka ir prieks par vārtiem," turpina Kristaps. "Cenšos treniņos - varbūt ar laiku izdosies tikt pamatsastāvā, taču tas ir atkarīgs tikai no trenera - tad redzēsim. Vēl priekšā Latvijas čempionāts. Esmu saderējis ar Dobrecovu par vārtu guvumiem, taču vairāk neko neteikšu [smejas]. Visas atlikušās spēles būs svarīgas, taču izšķirošā - laikam svētdien Rīgā pret "Skonto"! Tāpēc arī nav laika tagad līksmot - cītīgi jāgatavojas."

Pirmo pilno ciklu Latvijas nacionālās izlases sastāvā godam pabeidzis Aleksandrs Cauņa, viens no pēdējo gadu talantīgākajiem mūsu futbolistiem: "Grūti bija šādos laika apstākļos, lai gan tam gatavojāmies un zinājām, kāds būs laukums. Kad ir lietus, šis laukums ir ļoti mīksts, grūti kontrolēt bumbu. Labi, ka uzvarējām - izcīnīti trīs punkti, trešā vieta grupā! Esam apmierināti! Pēc Grieķijas mača bija sarūgtinājums, taču mūsu treneris ir ļoti labs psihologs, tāpēc šajā ziņā pirms mača viss bija kārtībā, neseno zaudējumu aizmirsām."

"Esmu apmierināts, ka cikla otrajā daļā lielākajā daļā spēļu biju pamatsastāvā, pēdējos mačos - vienmēr," rezumējot ciklu no individuālā skatpunkta saka Cauņa. "Guvu divus vārtus, iedevu dažas rezultatīvas piespēles. Principā esmu apmierināts, taču, protams, vēl jāstrādā un jāpieliek daudzās lietās - gan komandai, gan man pašam. Varbūt vairāk punktus varējām paņemt cikla sākumā, mazliet rūgtums ir arī pēc Grieķijas mača, taču tā jau ir pagātne, vēsture. Varbūt tagad tiksim trešajā grozā un dabūsim pēc reitinga vājākus pretiniekus. Ja paliks šis sastāvs, manuprāt, varam sasniegt vēl vairāk, ir cerības, rezerves. Taču tagad jāpievēršas kluba lietām, jāmēģina izcīnīt čempionu tituls, kas man vēl ne reizi nav izdevies."

  +9 [+] [-]

, 2009-10-15 00:56, pirms 15 gadiem
Pareizi čaļi jau saka, cikls ir tiešām izdevies! Prieks, ka Latvijas futbolam tomēr ir laba nākotne un perspektīvas! Euro 2012. saturies, Latvia coming

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 01:32, pirms 15 gadiem
Malachi muuseejie, tieshaam.. shii izlase ir tieshaam viena no taam izlaseem, ko ljoti respekteeju.. it iipashi Starkovu, ja mums basketbolaa buutu taads Starkovs, tad buutu ideali! ticu, ka varam tikt uz EURO 2012, lai nu kaadi pretinieki naaks pretii!!!

  +8 [+] [-]

, 2009-10-15 01:49, pirms 15 gadiem
Ja nebūtu StarCow, tad nebūu arī tik labi rezultāti.

  +9 [+] [-]

, 2009-10-15 02:07, pirms 15 gadiem
Ja būtu basketbolistiem tāda cieņa pret izlasi un faniem ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 02:25, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: obanā, Mārītim jau 30!
jaa, laiks skrien! bet labi, ka vinja vietaa mums buus labi uzbruceeji ( gaurachs, rudnjevs)

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 03:40, pirms 15 gadiem
aaaaa viņi ir lieliski!! prot i sev uzsist uz pleca, novērtēt komandas biedru sniegumu, bet, kas svarīgākais, skatīties uz lietām profesionāli un objektīvi! nu negribot visu laiku gribas salīdzināt ar bsb izlasi.. brr.. bet džeki ir malači!!! prieks pašam un sašam ar tā turpināt!

     [+] [-]

, 2009-10-15 09:50, pirms 15 gadiem
Galvenais Cauņam tikt labā klubā un regulāri spēlēt augstā līmenī, tad uz nākošo ciklu mēs būsim vēl spēcīgāki.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-15 10:20, pirms 15 gadiem
Cepums_91 rakstīja: jaa, laiks skrien! bet labi, ka vinja vietaa mums buus labi uzbruceeji ( gaurachs, rudnjevs)
Veel jau Maari nevajag norakstiit

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 10:23, pirms 15 gadiem
Cepums_91 rakstīja: Malachi muuseejie, tieshaam.. shii izlase ir tieshaam viena no taam izlaseem, ko ljoti respekteeju.. it iipashi Starkovu, ja mums basketbolaa buutu taads Starkovs, tad buutu ideali! ticu, ka varam tikt uz EURO 2012, lai nu kaadi pretinieki naaks pretii!!!
Tur tikai Starkovs varbut neliidzeetu, jaabuut no speeleetaajiem pareizajai attieksmei un cienjai pret nacionaalo izlasi!!! Par ko arii futbolistiem Paldies!!! Gaidam naakamo ciklu, kuraa buusim veel speeciigaaki!!!

     [+] [-]

, 2009-10-15 10:54, pirms 15 gadiem
Nu Dobrecovam izlasē bija divi varti, tātad vismaz tur Grebis viņu apsteigt var.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 12:21, pirms 15 gadiem
sengo rakstīja: Ja būtu basketbolistiem tāda cieņa pret izlasi un faniem ...
Ja uz futbolu nāktu tik pat daudz skatītāju kā uz basketbolu...

     [+] [-]

, 2009-10-15 12:22, pirms 15 gadiem
kegums rakstīja: Nu Dobrecovam izlasē bija divi varti, tātad vismaz tur Grebis viņu apsteigt var.
Pa kuru laiku tad Dobrecovs guva izlasē vārtus, es kaut kā neatceros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-15 14:08, pirms 15 gadiem
Jogurts rakstīja: Ja uz futbolu nāktu tik pat daudz skatītāju kā uz basketbolu...
Tieši tā. Basketbolisti ir izlutināti ar uzmanību , bet futbolisti nepelniti nenovērtēti. Pasaulē futbols tomēr ir nr1

     [+] [-]

, 2009-10-16 10:12, pirms 15 gadiem
sasperjods rakstīja: Baltijas kausā un draudzības mačā
nu nu, es gan uzdrošinos apgalvot, ka nav gan guvis

nationalfootballteams.com
lv.wikipedia.org