Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Futbols Latvijā ir akmens laikmeta līmenī!"

Spānijā aizvadītā spēle Eiropas čempionāta (EČ) atlases turnīrā lieliski parādīja futbola sociālo stāvokli Latvijā - tas ir akmens laikmeta līmenī, laikrakstā "Diena" piektdien citēts Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Spānijā bija uzskatāmi redzams, ka futbola sociālais stāvoklis pie mums ir akmens laikmeta līmenī — televīzijā spēli nerādīja, Ovjedo bija tikai divi žurnālisti, bet spēlējām taču ar vienu no futbola lielvalstīm, kur tik daudz ko redzēt. Izlase ir kā sabiedrības attieksmes produkts, jo visi dzīvojam vienā valstī," klāstīja Starkovs.

Treneris arī norādīja uz pašreizējo līmeņu atšķirību starp abām valstīm. "Šobrīd ne individuālās, ne kolektīvās meistarības ziņā neesam gatavi spēlēt ar tāda līmeņa izlasēm kā Spānija," teica Starkovs.

Izmantotie resursi:
Diena

1 2 47 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2007-09-14 00:18, pirms 17 gadiem
labrīt

     [+] [-]

, 2007-09-14 00:20, pirms 17 gadiem
sorry veciit, visi sporta veidi nevar but limeni! katra sporta veida treneris grib, lai taisni vinja sport veidu, izcelj, bet ta nevar. kada jazaud, lai kads uzvaretu!

  -2 [+] [-]

, 2007-09-14 00:23, pirms 17 gadiem
starkovam taisniiba

     [+] [-]

, 2007-09-14 00:25, pirms 17 gadiem
...bet vispār viss ir uz lielas plus zīmes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-14 00:45, pirms 17 gadiem
Bet,varbut starkovs kludas un limenis mums ir dzelzs laikmeta,betja nopietni tad,tada sajuta,it ka vins tikko butu to uzzinajis un sapratis,ka lv fubols nav attistits,to jau zinaja visi un jau sen,un kads tur brinums,paskatites uz citiem sporta veidiem situacija ir lidziga.

  +1 [+] [-]

, 2007-09-14 00:49, pirms 17 gadiem
Būtu labāk priecājies, ka lielākā daļa par futbolu interesējošos cilvēku šo spēli neredzēja.. Citādi jau nevarētu izteikt gandarījumu par spēli..
Un par akmens laimetu..
Vai tad pie tā neesi vainīgs arī pats, Aleksandr Petrovič, ar savu bezizmēra uzticēšanos vieniem un tiem pašiem spēlētājiem ???

  +1 [+] [-]

, 2007-09-14 00:53, pirms 17 gadiem
Nu Rizhik ti dajosh, futbols tuvaakaa vai taalaakaa naakotnee ne tuvu nebuus taadaa liimenii par kaadu runaa...tas ir plaanveidiigs darbs un domaaju ka jaasaak buutu ar to ka jaaizskauzh visas shitaas nezaales no muusu futbola...kuras atbaida normaalam latvietim, fanam da jebkuram iet un fanot vai arii izshkjirties par atvases suutiishanu uz sho sporta veidu starp citiem...manupraat lai ko taadu sasniegtu ar steigu ir jaizravee jaunatnes treneru dobes un jaaieviesh pavisam cita prakse kaa treneet un ko treneet...a to mums turpinaas augt Bleidelji ar koka kaajaam...point...

     [+] [-]

, 2007-09-14 00:59, pirms 17 gadiem
nu un ko tagad dariit un kas ir vainiigs? Indriksons?

  -4 [+] [-]

, 2007-09-14 01:03, pirms 17 gadiem
Labrīt, Starkov!!! Bet mēs taču to visu jau sen zinām

  +3 [+] [-]

, 2007-09-14 01:03, pirms 17 gadiem
iespeejams, ka shaadas taadas lietas var pamaaciities no basketbola, kas pagaajushajaa gadaa strauji palielinaaja savu popularitaati. komandas audzee budzhetus, piesaista labus aarzemju un arii vieteejos speeleetaajus. skatiitaaji uz speleem naak un atbalsta. viss iet uz augshu.

savukaart futbolaa ir beediigi skatiities, ka virsliigas speeles apmeklee vien saujinja liidzjuteeju un TV paarraidees dzirdami skjidri aplausi un krieviski lamu vaardi.

skjiet ka LFF ir krietni jaapaardomaa sava liidzshineejaa darbiiba sporta menedzhmenta liimenii

     [+] [-]

, 2007-09-14 01:36, pirms 17 gadiem
Pilniigi piekriitu axis!!!
Veel kaads punkts. Viss , ko par latvijas futbolu dzird, vai lasa un galu galaa zina vidusmeera sporta liidzjuteejs, ir tas , ka te visi viens otru peerk. Korupcija tur un skandaals te... Tas viss iisteniiibaa ir jau apnicis. Arii es sevi pieskaitu pie potenciaalajiem iistiem latvijas futbola faniem no sirds liidz dveeselei (ar aarzemeem (Spaaniju, Angliju utt.) man viss kaartiibaa), bet man vienkaarshi bail apzinaaties Latvijas futbola melno slavu, kuru vareetu varbuut mainiit - pilniiga LFF kadru nomainja... Galvenie kadri, man liekas, ir aizseedeejushies un nestraadaa ar atdevi un pienaaciigi nenosoda sliktas un liigu nomelnojoshas lietas (domaaju , ka tas pats bijushais preses sekretaars Spaanijaa sen buutu izsuutiits no valsts, vai arii kaads mafijozii buutu vinju ... un ne jau par to, ka speelee toto , bet par neslavas celshanu pret futbolu kaa taadu).

  +2 [+] [-]

, 2007-09-14 07:58, pirms 17 gadiem
Simtprocentiga visiem jau sen zināma taisnība,bet mūsu mazā Latvija ir
unikāla valsts tajā ziņā,ka sporta veidi, kurus šeit piekopj ir milzīgi daudz.Un protams visiem vajag naudas,visi grib uzvarēt u.t.t.Prioritātes nav.Un loģiski
rezultātu arī nav,precīzāk ir -slikti vai labākā gadījumā vidēji.Kādreiz kaut kur gadās uzvarēt,tad visiem lieli prieki.Tā nu mēs dzīvojam.Viss notiek.

  +2 [+] [-]

, 2007-09-14 08:00, pirms 17 gadiem
Futbols pēc brīnumainās Latvijas izlases iekļūšanas Euro 04 piedzīvo iepriekš prognozētu norietu. Kurš gan vēlas sponsorēt Virslīgas klubu, ja TV auditorija ir niecīga, bet stadionā cilvēku skaits ir smieklīgs ? Ilglaicīgu popularitāti bez labas vietējās futbola līgas nav iespējams iegūt, tas tā kā būtu jāsaprot arī galvenajam trenerim, ne jāsūkstās par pilnīgi nerentablu spēļu netranslēšanu, it īpasi pēc izteicieniem kā "šobrīd ne individuālās, ne kolektīvās meistarības ziņā neesam gatavi spēlēt ar tāda līmeņa izlasēm kā Spānija". Vai parastam vidusmēra līdzjūtējam kā mazohistiskam muļķim būtu jāsēž un jāskatās kā 1 naktī mūsu valstsvienību sagrauj acīmredzami pārāks pretinieks ? Ja tas ir tas uz ko cer LFF un galvenais treneris, nekur tālu mēs netiksim.

  +3 [+] [-]

, 2007-09-14 08:55, pirms 17 gadiem
Es personigi redzeju speli! Ja,Spanijai bija nospiedošs parsvars! Bet nevaru teikt,ka mes izgazamies! Tiesi otradi-labi paradija sevi Vanins,Gorkss,Ivanovs!!! Vienigi uzbrukuma vajadzetu kadas korekcijas-Verpakovskis ar Karlsonu pilnigi neder...vismaz sadas speles pilnigi garam!Tad jau labaks butu Rimkuss,kurs varetu veikt melno darbu,un labak par Karlsonu justos speka cina! Bet visuma es neuzskatu,ka notikusi kada tragedija!Tiesi otradi-ir labas tendences!

     [+] [-]

, 2007-09-14 08:58, pirms 17 gadiem
to JF ..

kam tev vaig vainiigos??? labaak atrast kādu kas situāciju varētu labot!!!

  +1 [+] [-]

, 2007-09-14 09:06, pirms 17 gadiem
" Beisbols Latvijā ir pirmsakmens līmenī" - ko darīt? neko. nu un, ja tik mazai sabiedrības daļai interesē futbols tajā skaitā skatītājiem un pašiem LFF ... mākslīgi neko nepacelsi.

  -1 [+] [-]

, 2007-09-14 09:14, pirms 17 gadiem
Stāvoklis futbolā, protams, ir smags, bet tas, ko Starkovs paveica tik īsā laikā ir ievērības cienīgs. Cita lieta, ka pie šādas politikas mēs vienmēr paliksim komanda, kas spēj iekost spēcīgajiem, bet zaudēt vājākiem, jo nav jau spēlētāju bāzes uz kā veidot spēcīgu izlasi. Ir tikai motivācija, bet ar to uzvarēt visā atlases ciklā nav iespējams. Bet varbūt, ka es kļūdos, jo uz Portugāli taču tikām tikai uz motivācijas rēķina... Vajadzētu tomēr paravēt tās slāvu leģionāru rindas, kas mūsu futbolam neko nedod. Gluži pretēji - traucē pašmāju futbolistu izaugsmi. Tas ir tāpat kā ar mazattīstīto valstu viesstrādniekiem, kuri atņem darbu vietējiem. Bet, ja vietējie mūrnieki par tādām algām strādāt negrib, tad pašmāju futbolistiem galvenais nav vis algas, bet gan aprite, no kuras viņi ir izslēgti.

  -3 [+] [-]

, 2007-09-14 09:20, pirms 17 gadiem
skumji to lasiit, bet taada nu reiz ir reaalaa situaacija..

  +3 [+] [-]

, 2007-09-14 09:21, pirms 17 gadiem
Ja tas paziņojums bija vērsts uz tā saukto futbola sabiedrību, tad viss oky, bet ja uz plašāku sabiedrības daļu, tad labāk lai domā ko runā ...
kuram tad jāiet pie kura - futbolam pie līdzjutējiem vai otrādāk?
Ja līgā būtu sakarīgs līmenis, tad par futbolu interesētos un tur ietu skatītāji ... neietu 30tk kā citur, bet priekš vietējiem mērogiem atbilstoši ...
kāpēc uz basketbolu iet? kāpēc uz volejbolu ar iet? auto un motosports? iemesls tas pats, kāpēc tagad sāk interesēties par tenisu - ir rezultāts vai vismaz ir ko redzēt ... ir cīņa, ir atdeve ...
Netiek nekas pa to sporta veidu domāts ... kā to popularizēt, attīstīt, lai skatītājam būtu interesanti uz to iet un skatīties ...
tam pašam futbolam (nu te pa izlases līmeni) bija pilns stadions tad, kad kaut ko sakarīgu rādija ... bet neiet tāpēc, ka ir tādas spēles kā pret Moldāviju ...
Tu aizej atpūsties, izklaidēties, pabaudīt jauku vakaru un skaistu spēli, bet atnāc mājās un esi sagruzijies, jūties reāli piesmiets ... tu kādam pasaki, ka vakar biji uz to spēli un visi par tevi ņirgājās, kā pa pajoliņu un mazohistu, jo tas jau nebija pārsteigums, bet prognozējams iznākums ...
īsi sakot, jāiemanto kaut kāda cieņa, lai izvēlētos to futbolu ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-09-14 09:37, pirms 17 gadiem
Gribam vai to negribam, Latvija neviens no sporta veidiem nav ipasi izsities no si akmens laikmeta salidzinajuma ar eiropas limeni, ne hokejs, basketbols un ari futbols. Basi uzvara par horvatiju bija tiesi tada pasa ka Latvijas futbolistu uzvara par turkiem... parsteigumu mes varam izdarit jebkura sporta veida... Saubos vai basketbols butu tikpat populars, ja Basketbolisti neieklutu eiropas cempi, lidzigi ir hokeja utt... Starkovam taisniba par tV translaciju, vai nav nozelojami, ka nevar sagrabinat 25tk eiro, sada summa jau zinamas aprindas Latvija ir kabatsnauda... pie visa ta Spani par translaciju no rigas samaksaja teju vai 10reizes vairak...un LFF no savas puses nevareja atrast brivus 25tk...Reali raugoties nav iespejams mums ar saviem resursiem gribet triju komandas sporta veidu atrasanos eiropas limeni...pozitivus un ari negativus parsteigumus varam sagadat, un ta ari bius turpmak, nesaubos ka bus ari sensacionalas uzvaras, un tikpat sensacionali zaudejumi... tiri vai ta ne par temu, ja nem par salidzinajumu Krieviju... ari vini isti futbola nekur netiek, un tur ir gan nauda, gan speletaju resursi...

  -1 [+] [-]

, 2007-09-14 09:44, pirms 17 gadiem
piekrītu alexkli, redzēju spēli un neuzkatu ka Latvijas izlasi ir pilnīgi bezcerīga, nevienai izlasei nav viegli spēlēt pret Spāniju viņu laukuma, rezūltāts 0:2 nav sagrāve, un mums spēles gaita bija vairākas iespējas gūt vārtus, bet nespejam tās izmantot, tur jau ir tā atškirība starp dažādu līmeņu komandām, un tapēc mēs rangā esmu tur, kur esam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-14 10:11, pirms 17 gadiem
ok ja starkovs ta runa a ja vini visi no augsas ne likto naudu sev kabata tad mums butu un futbols un basketbols un volejbols ......paskataties kas spanija ,hollande, slovakija un pat igaunija ar lietuvu viniem tur laukumi pec katra kvartala kadi gribat preks visiem veidem sporta ,a mums laukums maksa taaadu cenu ka neviens ne grib pat domat par sito.

     [+] [-]

, 2007-09-14 10:13, pirms 17 gadiem
Spēli skatījos tiešraidē caur livetv.ru. Protams, ka meistarības līmeņu atšķirība ir liela, bet vai tad Starkovs par to uzzināja tikai pēc spēles? Starkovam protams ir taisnība, bet ar mūsu futbola resursiem mēs parādījam labu sniegumu. Paldies vīriem par parādīto cīņu! Vaņins izlases Nr.1 vārtsargs turpmāk!

  +2 [+] [-]

, 2007-09-14 10:24, pirms 17 gadiem
Nu par to, ka nav TV translācija jau nu vainīgi ir paši futbolisti!!! Domāju, ka pēdējā laikā reitingi futbolam ir tikai gājuši uz leju (līdzi futbolistu sniegumam) un, ja mūsējie cīnītos par pirmo vietu grupā, 100%, ka LTV nežēlotu naudu un parādītu spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-14 10:59, pirms 17 gadiem
Izlase ir kā sabiedrības attieksmes produkts = sabiedrības attieksme ir izlases parādītās spēles produkts

  -1 [+] [-]

, 2007-09-14 11:18, pirms 17 gadiem
Skarbi, bet taisnība. Mums ļoti daudz jāstrādā pie futbola saimniecības, faniem, klubiem, klubu un izlases struktūrām un daudz ko citu!
Un vēl, bija baigās dusmas uz LNT sporta ziņu veci 4dien vakarā Par to, ka mūsu izlase zaudēja Spānijai, vienai no Eiropas vadošajām komandām, viņs pateica pašās ziņu beigās, kā pēdējo ziņu ar vienu teikumu! Un to likās ka attieksme bija tāda - ā jā, stapcitu LV spēleja un zaudēja. visu labu!

kauns

     [+] [-]

, 2007-09-14 11:39, pirms 17 gadiem
Futbolu ar basketbolu īsti salīdzināt nevar, jo futbolā ir lielākas izmaksas, kaut vai stadionu uzturēšanā un spēlētājus arī vajag vairāk, tā kā klubi šādu naudu dabūt nevar, tad arī esam, kur esam...

     [+] [-]

, 2007-09-14 11:49, pirms 17 gadiem
Nemaz tik traki jau nav. Mums vismaz ir Liepājas Metalurgs ar kaut cik labiem futbolistiem, Skonto. Piemēram LIT, EST, MOL, u.c. exUSSR, daaudzās exsociālistiskās valstīs futbola līmenis ir vēl zemāks. Nu, OK , LIT izlase mūs vinnē, MOL, arī EST šad-tad, bet nacionālās līgas tām ir švakākas.

     [+] [-]

, 2007-09-14 12:03, pirms 17 gadiem
es atvainojos, komanda , kura reitingā ir simt...kurā tur vietā, pat ja šis sporta veids ir Nr.1 Pasaulē, navar baudīt valsts un tās iedzīvotāju pārmērīgu uzmanību... pie tam, pats Starkovs ir akmens laikmeta treneris, gluži kā puse viņa komandas- dinozauri... nav cīņas, nav atbalsta....

  -3 [+] [-]

, 2007-09-14 13:28, pirms 17 gadiem
šajos divos teikumos Petroviča pateiktajam piekrītu.

  +4 [+] [-]

, 2007-09-14 13:35, pirms 17 gadiem
daži aizmirst arī tādu momentu, ka, lai izaugtu par futbolistu ir jātrenējas no maziem gadiem, daudz jāspēlē futens (nevis jāsēž pie kompja) - pie tam tam visam jānotiek pie labiem treneriem... tikai tad var cerēt uz labiem spēlētājiem nākotnē, no kuriem var izveidot labu izlasi.
1 2 47 komentāri