Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Vairāki futbolisti neparādīja labāko sniegumu..."

Jānis Pārums

Starkovs: "Vairāki futbolisti neparādīja labāko sniegumu..."
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakar piedzīvotā zaudējuma 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē pret Bosniju (1:4), Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atklāja zaudējuma iemeslus.

"Pirmkārt, vēlos apsveikt pretiniekus ar pelnītu uzvaru, Bosnijas un Hercegovinas izlase šodien parādīja skaistu spēli," norādīja Starkovs. " Ja vērtē Latvijas izlases sniegumu, tad vairāki futbolisti diemžēl neparādīja savu labāko spēli. Tam bija trīs iemesli - šajā spēlē laukumā dominēja mājinieki, mūsu spēlētāji ne līdz galam tomēr atjaunojās pēc Grieķijas spēles, šajā spēlē bija pilnas tribīnes un atbalsts pretiniekiem."

Starkovs norādīja, ka tieši Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases ir galvenās G apakšgrupas favorītes. "Kvalifikācijas cikla sākumā tikāmies ar galvenajiem favorītiem. Tomēr šobrīd neņemos prognozēt komandu savstarpējo spēļu rezultātus. Grieķijas valstsvienība pret mums nespēlēja tik uzbrūkošu futbolu kā Bosnija un Hercegovina, taču grieķi vienmēr māk sasniegt rezultātu no minimuma. Piebildīšu, ka arī Grieķijas izlase māk spēlēt uzbrūkošu futbolu," uzsvēra Latvijas izlases treneris.

Starkovs slavēja arī pretinieku galveno treneri, norādot, ka tieši viņš bija tas, kurš spēja vienkopus savākt tik labu komandu. Vēlāk Latvijas izlases galvenais treneris atzina, ka šajā spēlē mājinieku komandas rindās viņam simpatizēja Edina Džeko un Miralena Pjaniča sniegums.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

1 2 68 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2012-09-12 09:10, pirms 12 gadiem
Skarbi, bet patiesība. Šeit varētu ierakstīt gandrīz visu mūsu izlasi..
Par Meduļjaniču, Džeko un Šiškoviču es uzzinu visu par viņu vecākiem, kaķiem un hobijiem.Par mūsu pašu Zjuzinu tikai to,ka viņam ir 21 gads.
Uldis Glusaks (Slepkava555) on Twitter
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2012-09-12 09:19, pirms 12 gadiem
Toties kāds treneris jau atkal parādīja savu maksimālo potenciālu.. Bēdīgi!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-12 09:21, pirms 12 gadiem
Krahs!!! Vienīgi tiek kuri netika laukumā turējās labi!!

 +19 [+] [-]

, 2012-09-12 09:26, pirms 12 gadiem
Aha, futbolisti neparādīja labāko sniegumu, bet Starkovs gan parādīja, ko?
1.Tas, ka bosnieši dominēs, tāpat bija skaidrs, jo dienvidnieki vienmēr ir tehniskāki par mums;
2.Arī bosniešiem piektdien bija spēle, bet tie nez kāpēc varēja atjaunoties;
3.Varu piekrist, ka skatītāju piepildītās tribīnes vietējiem palīdz, bet ne jau sasit 4 vārtus...

 +12 [+] [-]

, 2012-09-12 09:28, pirms 12 gadiem
pietiek atmaskas, laiks atkāpties... Ir laiks pārmaiņām

 +13 [+] [-]

, 2012-09-12 09:31, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: varetu vispar uztaisit protestu un uztaisit tuksas tribines, lai tak beidzot vecais azis saprot, ka laiks tit maskeres!
kamēr kāds neparādīs durvis-vecais āzis nesapratīs ka jātinās,Baku klubs tam ir piemērs!

  +8 [+] [-]

, 2012-09-12 09:33, pirms 12 gadiem
Ja daži laukuma spēlētāji neparādīja labāko sniegumu, tad kāpēc laicīgi tos nenomainija?

 +11 [+] [-]

, 2012-09-12 09:33, pirms 12 gadiem
Starkovs: Iemesls tam, ka atsevišķi futbolisti neparādīja labāko sniegumu- stipri pretinieki, izbraukuma spēle, maz brīvdienu.

Buļļa kaka. Vai tas nozīmē, ka izbraukumā pret spēcīgiem pretiniekiem LV izlase nekad neparādīs vislabāko spēli (nerunāju par uzvaru)?

Un kā profesionāli futbolisti var neatjaunoties 4 dienās? Nevajag tad ņemt tos, kas nav formā un bez spēļu prakses klubos.

 +14 [+] [-]

, 2012-09-12 09:37, pirms 12 gadiem
Lai labāk paskaidro, kā tas nākas, ka abās spēlēs iesitām pirmie un pēc tam visi laukuma spēlētāji ielīda vārtsarga laukumā un mēģināja atsisties?

  +3 [+] [-]

, 2012-09-12 09:39, pirms 12 gadiem
Nikujasse rakstīja: Aha, futbolisti neparādīja labāko sniegumu, bet Starkovs gan parādīja, ko?
1.Tas, ka bosnieši dominēs, tāpat bija skaidrs, jo dienvidnieki vienmēr ir tehniskāki par mums;
2.Arī bosniešiem piektdien bija spēle, bet tie nez kāpēc varēja atjaunoties;
3.Varu piekrist, ka skatītāju piepildītās tribīnes vietējiem palīdz, bet ne jau sasit 4 vārtus...
Par atjaunošanos varbūt varētu piekrist (varbūt Cauņas trauma u.c kas paliek komandas iekšienē). Bosniešiem tomēr bija viegla spēle pret LIH un viņiem ir labāka kondīcija. Kādas 3/4 pretinieku spēlējot pret LV izlasi dominē. Nesaku, ka Bosnija mums tagad būtu jāuzvar, bet Starkovs sniedz 3, var teikt, no mums neatkarīgus iemeslus - bosniešu meistarība, pārāk neilgs laiks starp abām spēlēm un atbalsts pretiniekam. Tātad viss kārtībā.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-12 09:40, pirms 12 gadiem
Varbūt mūsu treneris arī nebija pietiekami atjaunojies pēc iepriekšējā zaudējuma? Vismaz tie neveiklie attaisnojumi par to liecina.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-12 09:42, pirms 12 gadiem
Pēdējā uzvara, kurai bija kaut kāda jēga, pret spēcīgāku pretinieku bija 2009. gadā pret Izraēlu. Tas arī bija pēdējais cikls, kad mūsējie kaut ko arī spēja no šī antifutbola izspiest.

Ja mēs neņemam punktus pret Slovākiem, par jebkādām izredzēm kvalificēties var aizmirst! Tad varētu sākt eksperimentēt ar centra pussargiem, jo tie, izņemot Cauņu, rādās diezgan pašvaki.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-12 09:44, pirms 12 gadiem
Lielakais trukums shobrid ir piespeles un saspele, del tam esam zaudejushi vairakus vaartus un brizhiem esam norakushi uzbrukumus. Secinajums mums vajag treneri, kas shis lietas parzin labak par Starkovu, jo vina laika nekaadu baigo piespeeli neesam radijushi, viss balstijies uz kada individualo meistaribu vai aizkrieshanu pa malu.
Ja pratis saspeleties, piespelet, tad pratis parraut pretinieku aizsardzibu un aizsardziba savukart nepielaut mulkigas vai vienkarshas kludas, kas noved pie zaudetiem vaartiem vai atkal saspieshanos ap muusu vartiem.

  +6 [+] [-]

, 2012-09-12 09:52, pirms 12 gadiem
Man patīk, ka daži cilvēki iespēju kvalificēties Pasaules kausam kādā brīdī ir vērtējuši kā reālu.

Es, protams, vēlos, lai izlase demonstrē iespējami labāku futbolu no kvalitātes un rezultātu viedokļa, bet man ne prātā nenāca cerēt uz Pasaules kausu, ja pat Eiropas čempionātam mēs ar lielāk grūtībām kvalificējamies reizi gadsimtā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-09-12 10:02, pirms 12 gadiem
Mums ir noteikts kāds taustāms kval. cikla mērķis (tas ir, konkrēta vieta, piemēram, trešā)? Šķiet, ka nē. Varbūt kaut ko esmu palaidis garām.
Starkovs pēc PČ 2014 izlozes: ''Latvijas izlases uzdevums vienmēr ir nospēlēt cienīgi un tiekties uz maksimālo rezultātu.'' Varētu pafilozofēt, ko nozīmē nospēlēt cienīgi. Neizgāzties, uz pretinieku komandas fona neizskatīties pēc amatieriem, nospēlēt savā līmenī?
Tas ir tik vispārīgi, ka Starkovam neko nevar piešūt. Tiekties uz maksimālo rezultātu - protams, katrā spēlē jācenšas uzvarēt. Manuprāt, būtu vieglāk, ja mērķis būtu konkretizēts. Trenerim maz ir šāds spiediens: ja šo uzdevumu neizpildu, varu tikt atlaists? Vai arī LFF skaita, cik spēles līdz cikla beigām mums vēl ir teorētiskas izredzes kvalificēties.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-12 10:05, pirms 12 gadiem
Teikšu īsi un kodolīgi. Latvijas izlase spēlei ar Bosniju nebija gatava nedz fiziski, nedz morāli, ne arī taktiski. Vienkārši tika aizbraukts uz urrā. Nesaku, ka bija par katru cenu jāuzvar, bet "mājās", lai sagatavotos spēlei, nekas netika darīts, salīdzinājumā ar bosniešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-12 10:42, pirms 12 gadiem
Šobrīd Latvijai nav tāda izlases modeļa, ar kura palīdzību varētu aizpildīt nepilnības spēlētāju meistarībā.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-12 10:45, pirms 12 gadiem
Tomazz rakstīja: Man patīk, ka daži cilvēki iespēju kvalificēties Pasaules kausam kādā brīdī ir vērtējuši kā reālu.

Es, protams, vēlos, lai izlase demonstrē iespējami labāku futbolu no kvalitātes un rezultātu viedokļa, bet man ne prātā nenāca cerēt uz Pasaules kausu, ja pat Eiropas čempionātam mēs ar lielāk grūtībām kvalificējamies reizi gadsimtā.
es 2004 gada lidz pat Verpakovska otrajam golam turcija neticeju ka musejie speles euro 2004.
jaatzist ,ka starkovam laiks iet pensija. vins savu izdarija 2004 gada un to vairs neatkartotu par ar spanijas izlasi, domajams ka ari tur vins nespetu sakarigi dirget komandu.

  +5 [+] [-]

, 2012-09-12 10:47, pirms 12 gadiem
Starkova minētie iemesli ir gluži vienkārši atrunas.Manuprāt iemesls ir viens vienīgs.Šī brīža Latvijas izlases meistarības līmenis ir ļoti zems un neko vairāk, kā cīnīties par to ,lai nepaliktu grupā pēdējie ,viņi šobrīd nav spējīgi.Kāds šai komandai ir potenciāls? To mēs tiešām varētu redzēt ,ja Starkova vietā tiktu uzaicināts tiešām spēcīgs treneris,nevis kaut kāds džonson no 7 ligas.Tikai tas maksā naudu,bet mums nav savs Abramovičs.Tā kā ar gaismu tuneļa galā tā ir kā ir.Lai speči LFF novērtē izlases šī brīža sniegumu un pieņem saprātīgu lēmumu.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-12 10:51, pirms 12 gadiem
Piespēļu precizitāte un sapratne vai konkrētam spēlētājam vispār var/drīkst piespēlēt ir zem katras kritikas. Vairāk pa trijām precīzām piespēlēm nebija...

 +16 [+] [-]

, 2012-09-12 11:05, pirms 12 gadiem
Starkovs nerāda savu labāko sniegumu jau vairākus gadus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-12 11:17, pirms 12 gadiem
Ja atnāktu jauns treneris, tad sastāvs noteikti pamainītos. Droši vien tiktu izrakts kāds spēletajs, kurs pirms tam nav ticis pamanīts, bet patiesībā ir spējīgs rādīt labu spēli (līdzīgi kā tas mums ir bijis hokejā). Vienīgi ir jāatrod labs treneris, jo kautkāds nepazīstams portugālis var vēl vairak visu salaist dēlī. Šitajā ciklā nekas nebūs, jāsak gatavoties EČ, kur būs vairak komandu un lielāka iespēja tikt.

  +6 [+] [-]

, 2012-09-12 11:31, pirms 12 gadiem
Kad starkovs trenēja Baku klubu,viens no azeru portāliem regulāri ievietoja analītiskus rakstus sakarā ar starkova stratēģiju.....vadīšanas stilu ..... spēlēs!
Viens no SC autoriem vienreiz iztulkoja un šeit piedāvāja izlasīt šādu rakstu,kas notika?
Momentā parādījās viens ķērcošs indivīds KK,kurš bļāva lai šo rakstu momentā dzēš laukā,un piedavām meta visādus pretīgus apmelojumus adresētus šim azeru portālam!
Paldies autoram kas šo rakstu toreiz neizdzēsa!
Tātad mēs nedrīkstam neko sliktu par starkovu ,ne lasīt,ne dzirdēt ,pat ne domāt!
Bet lai šo dabūtu nost(jo durvis no LFF puses šim būs vienmēr atvērtas sakarā ar izlasi) tieši ar to arī jāsāk!Ar šādiem rakstiņiem!Jāsāk analizēt šā trenēšanas stilu publiski...,jāsāk pamazām taisīt spiediens uz LFF....!
Bet tā vien izskatās ka gan rakstu autori gan žurnālisti , Latvijā ir pārāk vārgi ,lai šādas lietas sāktu cilāt!

 +11 [+] [-]

, 2012-09-12 11:43, pirms 12 gadiem
Kad sākumā Cauņa izpildīja stūra sitienu,ļoti labi bij redzams ka viņam sejā spīdināja zaļo sūdus-lāzerīšus..Vai par to nepienākas kaut kādas sankcijas?Vai tik augstā līmenī tas tā pieklājas.Kaut kā nesmuki

  +4 [+] [-]

, 2012-09-12 11:52, pirms 12 gadiem
ilmis81 rakstīja: Kad sākumā Cauņa izpildīja stūra sitienu,ļoti labi bij redzams ka viņam sejā spīdināja zaļo sūdus-lāzerīšus..Vai par to nepienākas kaut kādas sankcijas?Vai tik augstā līmenī tas tā pieklājas.Kaut kā nesmuki
Sankcija pienākas Kriepānam, kurs ilgi nevarēja saprast par kādu iemeslu tiesneši tur šūmējas.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-12 12:30, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Kad starkovs trenēja Baku klubu,viens no azeru portāliem regulāri ievietoja analītiskus rakstus sakarā ar starkova stratēģiju.....vadīšanas stilu ..... spēlēs!
Viens no SC autoriem vienreiz iztulkoja un šeit piedāvāja izlasīt šādu rakstu,kas notika?
Momentā parādījās viens ķērcošs indivīds KK,kurš bļāva lai šo rakstu momentā dzēš laukā,un piedavām meta visādus pretīgus apmelojumus adresētus šim azeru portālam!
Paldies autoram kas šo rakstu toreiz neizdzēsa!
Tātad mēs nedrīkstam neko sliktu par starkovu ,ne lasīt,ne dzirdēt ,pat ne domāt!
Bet lai šo dabūtu nost(jo durvis no LFF puses šim būs vienmēr atvērtas sakarā ar izlasi) tieši ar to arī jāsāk!Ar šādiem rakstiņiem!Jāsāk analizēt šā trenēšanas stilu publiski...,jāsāk pamazām taisīt spiediens uz LFF....!
Bet tā vien izskatās ka gan rakstu autori gan žurnālisti , Latvijā ir pārāk vārgi ,lai šādas lietas sāktu cilāt!
iedod linku, ieinteresēji!

  +8 [+] [-]

, 2012-09-12 12:30, pirms 12 gadiem
Kreipāna - 2:0, 3:0 , aizmirstot , ka mūsējie arī ir iesituši golu, norāda komentētāja attieksmi pret savu darbu. Tā nav vienkārša pārteikšanās, ja to atkārto reizes 4-5. Anatolijam arī laiks...... kopā ar Petroviču...

  +2 [+] [-]

, 2012-09-12 12:44, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: Kreipāna - 2:0, 3:0 , aizmirstot , ka mūsējie arī ir iesituši golu, norāda komentētāja attieksmi pret savu darbu. Tā nav vienkārša pārteikšanās, ja to atkārto reizes 4-5. Anatolijam arī laiks...... kopā ar Petroviču...
Pie tam vēl lielāko spēles daļu mēs esot ar horvātiem spēlējuši.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-12 12:47, pirms 12 gadiem
.............. rakstīja: iedod linku, ieinteresēji!
nav laika meklēt šo rakstu,virsraksts bija tāds:

Portāls: kamēr Starkovs vadīs "Baku", komanda piedzīvos ne vienu vien sagrāvi
------------
atradīsi!

  +6 [+] [-]

, 2012-09-12 12:54, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: nav laika meklēt šo rakstu,virsraksts bija tāds:

Portāls: kamēr Starkovs vadīs "Baku", komanda piedzīvos ne vienu vien sagrāvi
------------
atradīsi!
2 sek jautājums Portāls: kamēr Starkovs vadīs "Baku", komanda...
1 2 68 komentāri