Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Slovākijas futbolistus pirms mača ar Latviju apmāca, kā runāt ar medijiem

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Slovākijas futbolistus pirms mača ar Latviju apmāca, kā runāt ar medijiem
Viens no slovāku līderiem - Mareks Hamšīks
Foto: AP/Scanpix

Pirms pāris dienām Slovākijas izlases futbolistiem izdalītas skrejlapiņas, kur aprakstīts, kā jārunā ar masu medijiem. Slovāku prese tikusi pie vienas šādas skrejlapiņas un, protams, to pārpublicējusi.

Slovākijas izlasei piektdien jāspēlē pret Latviju, bet otrdien pret Grieķiju. Slovāku futbolisti saņēmuši instrukcijas, kā atbildēt uz žurnālistu nepatīkamajiem jautājumiem. Uz A4 formāta lapas ir apskatīti pieci punkti. Slovākijas Futbola federācijas prezidents Jans Kovaļčiks atklājis, ka sākumā šie „materiāli” bija domāti vien treneriem, taču treneri izlēmuši „piesaistīt” arī spēlētājus.

Tātad - Slovākijas futbolisti samācīti sniegt sekojošas atbildes uz noteiktiem jautājumiem:
1. Kā uztverat grupu? Mēs uztveram grupu tā, ka tajā var spēlēt, tomēr tai pašā laikā grupa ir ļoti sarežģīta un mānīga. Jūtam, ka visi mūsu pretinieki uztver grupu kā ideālu izdevību nokļūt finālturnīrā, īpaši komandas, kas vēl nav tur ne reizi tikušas (Bosnija un Hercegovina, Latvija, Lietuva). Apzināmies, ka sabiedrība gaida, ka cīnīsimies līdz pat beigām. Eiropā vairs nav palicis vāju komandu, kuras nevarētu pārsteigt.

2. Kā vērtējat pretiniekus?
- Grieķija. Grupas favorīte, regulāra PK un EČ finālturnīru dalībniece.
- Bosnija un Hercegovina. komanda, kas komplektēta no spēlētājiem, kas spēlē spēcīgākajās līgās. Divreiz jau spēlējusi „play-off” (zaudējumi pret Portugāli). Var just, ka izlasi jau ilgāku laiku trenē viens un tas pats speciālists.
-Lietuva un Latvija. Baltijas izlases, kuras zina, kā gūt panākumus spēlēs ar potenciāli spēcīgākiem pretiniekiem (Lietuvas uzvara pār Čehiju „Euro2012” atlasē, uzvara mājās pār Poliju u.c.).
-Lihtenšteina. Izlase, kura mums noteikti jāuzveic, pie tam nedrīkst atkārtoties 2005. gada situācija, kad ar to tika nospēlēts 0:0. Ne tik sen Lihtenšteina ir uzveikusi arī Latviju un nospēlējusi neizšķirti ar Lietuvu [patiesībā arī leiši ir ne tikai neizšķirti spēlējuši, bet arī zaudējuši Lietuvai - aut.piez.].

3. Kāds ir mērķis?
Katrā spēlē jācīnās par tādu rezultātu, lai tas mums saglabātu izredzes līdz pat atlases cikla beigām. Katrā spēlē respektēt pretinieku, tiesa, jātic saviem spēkiem un spējām. Ar savu sniegumu, pašatdevi un vispār uzvedību laukumā un ārpus tā iegūt skatītāju simpātijas.

4. Kādas ir mūsu futbola vājās vietas?
Mājas spēles aizvadīšanas vieta ["Pasienky" stadions ir novecojis un tā ietilpība ir tikai 13 tūkstoši - aut.piez.]. Tāpat tas, ka spēles rāda tikai kabeļtelevīzija, nevis nacionālā televīzija.

5. Kā var uzlabot izlases reputāciju?
Galvenais - rezultāti kvalifikācijas turnīrā. Kontrolēta attiecību veidošana ar dzeltenajiem medijiem - tikai ar treneru un spēlētāju atļauju. Labdarības akcijas. On-line intervijas ar futbolistiem federācijas oficiālajā mājas lapā vai "Facebook". Treneru blogi par nacionālās izlases spēlētāju gaitām, kā arī pretiniekiem atlases turnīrā. Intervijās nelietot klišejas izteicienus, piemēram, "izredzes ir 50/50", "jā, protams" u.tml.

Oriģināldokuments apskatāms šeit.

     [+] [-]

, 2012-10-11 23:57, pirms 12 gadiem
Lihtenšteina 2007.gada pat pārliecinoši apspēlēja Islandi 3:0, to noteikti ir vērts minēt, kā pārsteigumu

  -1 [+] [-]

, 2012-10-12 00:08, pirms 12 gadiem
[patiesībā arī leiši ir ne tikai neizšķirti spēlējuši, bet arī zaudējuši Lietuvai - aut.piez.]
Autora piezīme, kas daudz ko paskaidro. Tikpat labi var rakstīt- Letiņi spēlējuši ar Latviju, dažreiz vinējuši, dažreiz zaudējuši, bijis reizēm arī neizšķirts.

     [+] [-]

, 2012-10-12 00:10, pirms 12 gadiem
["Pasienky" stadions ir novecojis un tā ietilpība ir tikai 13 tūkstoši - aut.piez.].
Un cik ir latvijā stadionu ietilpība. Kopā būs 13000? Un visi moderni pri moderni.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-12 01:23, pirms 12 gadiem
Slovakijas federacijas prezidents аи бля nu tu dod gadijuma ne futbola?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-12 10:40, pirms 12 gadiem
Sēžu darbā (Bratislavā), skatos pa logu uz stadionu un domāju - ne nu novecojis ne nu kā

     [+] [-]

, 2012-10-12 17:36, pirms 12 gadiem
"Ļoti" interesanti tagad faniem būs klausīties slovāku intervijas un lasīt jaunākās ziņas ar spēlētāju viedokļiem!