Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gauraču nesaudzē partneri, Verpakovskis apslimis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gauraču nesaudzē partneri, Verpakovskis apslimis
Latvijas izlase treniņā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas futbola izlase turpina gatavoties piektdien izbraukumā paredzētajai Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei pret Slovākiju. Veselības problēmas skārušas komandas pieredzējušāko futbolistu Māri Verpakovski, kurš apaukstējies. Savukārt cits uzbrucējs Edgars Gauračs šodienas treniņā cieta no partneru izklupieniem.

Ar komandu arvien kopā vēl nevar būt tās galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, kurš atrodas slimnīcā. Pagaidām nav skaidrs, vai viņš būs spējīgs lidot uz Bratislavu. Viņa prombūtnē futbolistus vadīja Starkova asistenti ar Juriju Ševļakovu priekšgalā. Viņš gan intervijas nesniedz. Starp citu, ar presi runāt šodien nevēlējās ne Artjoms Rudņevs, nedz arī Oļegs Laizāns.

Vakardienas treniņā apaukstēšanās dēļ nepiedalījās Māris Verpakovskis. "Baku" uzbrucējs šodien izturēja pusi nodarbības, vēlāk atzīstot, ka uz maiņu piektdien būs gatavs iziet.

Ar ierastu entuziasmu trenējās Edgars Gauračs, kurš divās epizodēs cieta no partneru izklupieniem. Pirmajā gadījumā Gauraču laukuma malā "nopļāva" Vitālijs Maksimenko, bet nedaudz vēlāk pie soda laukuma nogāza arī Maksimenko vārda brālis Smirnovs. Jāteic gan, ka Gauračs pēc šiem incidentiem nodarbību spēja turpināt bez sarežģījumiem. Starp citu, Maksimenko izlasē tika iespēlēts otrā sastāva kreisajā malā, nevis centrā, kur viņš darbojas šosezon klubā. Tiesa, kreisā malējā aizsarga pozīcija Maksimenko nav sveša, jo tajā viņš darbojās pagājušajā sezonā un spēlējis arī jauniešu izlasēs.

Arī Gauračam Bratislavā nāksies samierināties ar rezervista lomu, jo Latvijas izlase plāno spēlēt ar vienu uzbrucēju, izmantojot taktisko shēmu 4-4-1-1. Vārtos stāvēs Andris Vaņins, arī aizsardzības kvartets būs ierastais – Ritus Krjauklis (šodien izskatījās nepārliecinoši), Deniss Ivanovs, Kaspars Gorkšs un Oskars Kļava. Laukuma centra duetu veidos Aleksandrs Fertovs un Oļegs Laizāns, flangos darbosies Aleksejs Višņakovs un Ivans Lukjanovs (šodien spēlēja kreisajā malā), bet zem vienīgā uzbrucēja Artjoma Rudņeva jābūt Aleksandram Cauņam.

Kā ierasts, treniņā liela nozīme tika pievērsta standartsituāciju izspēlei gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Bez tam malējiem pussargiem īpaši akcentēts nākt talkā aizsargiem. "To, ka nav Starkova, ļoti nejūt. Sastāvu tāpat viņš izvēlas un arī visu diriģē. Domāju, ka taktika būs kā vienmēr. Slovākija pēc video noskatīšanās radījusi spēka komandas priekšstatu. Tajā pašā laikā slovākiem ir labi malējie pussargi. Vēlreiz noskatījāmies pirmo puslaiku ar grieķiem. Tā jāspēlē arī Slovākijā. Galvenais – nebaidīties. Bez tam aizsardzības līnijai jāspēlē augstāk. Tad arī pussargiem būs mazāk darba," pēc šodienas treniņa atzina Lukjanovs, kurš var cerēt uz vietu pamatsastāvā.

Latvijas komandas uzbrūkošais pussargs šobrīd Ukrainā ticis pie pamatīga pārbaudījuma fizisko slodžu izskatā: "Mums ir jauns treneris, kura vadībā ir lielas slodzes, katru dienu trīs treniņi. Pagaidām neesmu vēl no tā visa atgājis. Pat pirms sezonas tādu slodžu nav. Pārsvarā jāskrien bez bumbas. Arī pirms spēlēm daudz jāskrien. Labi, ka mani izsauca uz izlasi, vismaz dabūju dažas brīvdienas."

Rīt Sportacentrs.com piedāvās video intervijas ar Verpakovski un Ivanovu.

  +6 [+] [-]

, 2012-10-10 16:21, pirms 12 gadiem
Lazdiņu Fertova vietā. Atkal nespēlē labākie

 +16 [+] [-]

, 2012-10-10 16:25, pirms 12 gadiem
Lukjanovs:" Labi, ka mani izsaucu uz izlasi, vismaz dabuju dazas brivdienas"
Taada nu ir taa izlases atmosfeera!

     [+] [-]

, 2012-10-10 16:29, pirms 12 gadiem
Fertovs ir nulle. Arī Lukjanovs tūvu tam.

 +12 [+] [-]

, 2012-10-10 16:45, pirms 12 gadiem
Fertovs pēdējās spēlēs parādija, ka nav gatavs izlases līmenim, apnikusi Skonto lobēšana. Gaurachu Fertova vieta un spelejam ar diviem uzbrucejiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-10-10 17:25, pirms 12 gadiem
Ciskā Cauņa spēlē par balsta pussargu un spēlē labi! izlasē, nez kāpēc, viņš tiek stiķēts zem uzbrucēja, kā rezultātā arī nav šīs te saiknes starp pussargiem un uzbrucējiem, jo mūsu centra pussargi, maigi izsakoties, ir diezgan švaki un nespēj bumbu nogādāt Rudņevam un nominālajam uzbrucējam - Cauņam! es domāju, ka kāds no uzbrucējiem - Gauračs vai tas pats Verpis pilnīgi mierīgi varētu spēlēt zem Rudņeva, atbīdot Cauņu sev ierastajā centrā un nomainot Fertovu.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-10 17:28, pirms 12 gadiem
Emilio rakstīja: Ciskā Cauņa spēlē par balsta pussargu un spēlē labi! izlasē, nez kāpēc, viņš tiek stiķēts zem uzbrucēja, kā rezultātā arī nav šīs te saiknes starp pussargiem un uzbrucējiem, jo mūsu centra pussargi, maigi izsakoties, ir diezgan švaki un nespēj bumbu nogādāt Rudņevam un nominālajam uzbrucējam - Cauņam! es domāju, ka kāds no uzbrucējiem - Gauračs vai tas pats Verpis pilnīgi mierīgi varētu spēlēt zem Rudņeva, atbīdot Cauņu sev ierastajā centrā un nomainot Fertovu.
Pilnīgi piekrītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-10 18:46, pirms 12 gadiem
Anet rakstīja: Fertovs ir nulle. Arī Lukjanovs tūvu tam.
par Lukjanovu nepiekrītu!! viņš izlases spēlēs septembrī izskatījās ļoti solīdi!

     [+] [-]

, 2012-10-10 18:48, pirms 12 gadiem
vajag spēlēt ar diviem uzbrucējiem! pret grieķiem tikai tuvu beigām tā sākām spēlēt, būs lielākas variācijas iespējas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-10-10 20:48, pirms 12 gadiem
Ka var but izsaukts speletajs kurs nespeleja u21 komanda(Maksimenko),kura padi*sa iepreksejo ciklu? Sezot uz solina u21,but izsauktam uz nacionalo. STARKOVS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-10 21:54, pirms 12 gadiem
Bez Pļutkas nebūs "aršanas" !

  +1 [+] [-]

, 2012-10-10 23:19, pirms 12 gadiem
4-4-1-1 ko gan citu varēja gaidīt.....
Varbūt, kādreiz kad būsim zaudējuši arī Farēru salām, sāksim futbolu spēlēt ne tikai bumbu prom no soda laukuma sist.

     [+] [-]

, 2012-10-11 10:35, pirms 12 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Tiesi taa.. Cauna principaa ir universaals speeleetajs, taapat kaa Verpis.. Un ja taas malas ir tik cauras mums, tad maleejiem jaastraadaa tikai aizsardzibaa, liekot akcentu uz Caunu un veel kaadu uzbrukumaa.. Domaaju Verpis iedereetos arii kaa uzbrukos pussargs virs Caunas
un vēl - ja paskatās kā viņš spēlē klubā, tad jebkuram ir skaidrs, ka Cauņa vislabāk var izpausties tad, kad taisa spēli "no dziļuma" - kad viņš ir ar seju pret pretinieka vārtiem un ir tas, kurš ar labām piespēlēm apgādā uzbrucējus un malējos pussargus un apdraud pretinieka vārtus ar tālsitieniem, nevis kā izlasē - ir ar seju pret saviem vārtiem un gaida piespēli no centra pussargiem, kuri piespēli atdot nevar/nemāk. jā, Cauņa nav tāds balsta pussargs kā savos labākajos gados bija Astafjevs, kurš ar spēku, agresīvu spēli un nekaunību(pozitīvā nozīmē) "turēja" vidējo līniju, bet nu viņš kā balsta pussargs šobrīd izlasei būtu labākā opcija! žēl, ka Stariks ir citās domās...
un par Verpi piekrītu - viņš mierīgi varētu spēlēt zem Rudņeva un gaidīt piespēli nedaudz aiz centra apļa kā to šobrīd dara Cauņa, vienīgi starpība tā, ka Verpim(ja Cauņa spēlē vēl zemāk) būtu iespēja tikt pie bumbas, kamēr Cauņa tagad pie bumbas netiek tādā pozīcijā, kā vajadzētu!

     [+] [-]

, 2012-10-11 10:46, pirms 12 gadiem
Cauņu Fertova vietā, Saša cska spele ka balsta pussargs, un ar diviem uzbrucejiem priekša, lai Edža spēlē zemāk. Rūdis tur pa priekšu atkal viens ats staigas.