Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazahi neapmierināti par "tikai" neizšķirtu pret Latviju

Rolands Eliņš

Kazahi neapmierināti par "tikai" neizšķirtu pret Latviju
Vitālijs Maksimenko cīnās pret Sergeju Knižničenko
Foto:AFP/Scanpix

Pēc vakar uzsāktā "Euro 2016" atlases cikla Kazahstānas izlases pārstāvji un futbola eksperti nevairījās paust neapmierinātību par neizšķirtu 0:0 pret Latvijas izlasi, uzskatot, ka bija pelnījuši uzvaru. Savukārt mūsu valstsvienības pārstāvis Artjoms Rudņevs norādīja, ka rezultāts ir loģisks un spēles gaitai atbilstošs.

"Ļoti laba spēle, ja spriežam pēc stadionā valdošās atmosfēras," pēc mača izteicās Artjoms Rudņevs. "Uz mākslīgā laukuma mums bija nepierasti spēlēt. Rezultāts droši vien ir likumsakarīgs. Vēlējāmies uzvarēt, taču arī neizšķirtu var vērtēt kā izdevīgu iznākumu."

"Mēs uzvarai bijām daudz tuvāk nekā viesi, skumji, ka zaudēti divi punkti," kazahu medijiem pašpārliecināti un, iespējams, nedaudz neobjektīvi norāda izlases aizsargs Renats Abduļins. "Kā parasti, mums ir vecā slimība - spēles beigās zaudējām koncentrēšanos. Latvija varēja mūs sodīt, taču teicami nospēlēja vārtsargs."

"Iespaidi par Latviju? Jūtu, ka tā ir daudz eiropeiskāka komanda nekā mēs. Daudzi futbolisti paspējuši uzspēlēt labā līmenī, tas ir skaidri redzams. Pēc spēles ģērbtuvēs puiši, protams, bija sarūgtināti ar neizšķirtu, taču tā tomēr tikai pirmā spēle. Ceru, ka mūsu uzvaras vēl tikai priekšā," saka Abduļins, kamēr viņa uzslavētais vārtsargs Andrejs Sideļņikovs norāda, ka ir iemesls priecāties par neielaistajiem vārtiem, taču bijis nepieciešams arī iesist un vēl jāpiestrādā pie momentu realizācijas.

Kazahstānai par vārtu neielaišanu ir viens pavisam objektīvs iemesls, kura dēļ priecāties, proti, tā nebija palikusi sausā oficiālā spēlē jau gandrīz divus gadus. Pēdējoreiz kazahi sausā palika 2012. gada oktobrī pret Austriju (0:0). Ar 1:0 pagājušajā gadā gan tika uzvarēta Gruzija, taču tā bija pārbaudes spēle.

Par neizšķirtu nepriecājās arī kazahu futbola speciālisti - Jusups Šadijevs norādījis, ka latviešiem nemitīgi aizsardzībā palikuši vismaz astoņi futbolisti un ka visiem bijis pilnīgi skaidrs, ka Latvija atbraukusi tikai pēc neizšķirta. Savukārt Murats Munbajevs apgalvo, ka Latvija pretiniekiem atļāvusi spēlēt kā pirmajam numuram un, ņemot vērā "daudzās vārtu gūšanas izdevības", neizšķirts uzlūkojams kā negatīvs rezultāts.

Kazahu uzskatus savā ziņā attaisno spēles statistika - bumbas kontrole 55% pret 45% viņu labā, sitienu skaits 10:4 (vārtu rāmī 2:1), bet stūra sitienu attiecība 9:1. Jāņem gan vērā, ka cita aina pavērās, ja ņem vērā tikai bīstamos momentus - šai ziņā Latvija bija tuvāk uzvarai. Nekādu kritiku neiztur Kazahstānas Futbola federācijas oficiālā "Twitter" konta paustie apgalvojumi gan par it kā totālo dominanci cīņā ar Latviju, gan arī nemitīga uzsvēršana, ka latvieši spēlējuši rupji - mājinieki spēlē izdarīja par trim pārkāpumiem vairāk (15:12).

Izmantotie resursi:
Спортивный портал Казахстана, Футбол в...
https://twitter.com/kffkz
The official website for European football –...

  +7 [+] [-]

, 2014-09-10 11:10, pirms 10 gadiem
Nekad nav patikami zaudet punktus majas spele it ipasi pret vienu no vajakajam izlasem (uz papira tadi esam)

  -3 [+] [-]

, 2014-09-10 11:15, pirms 10 gadiem
taisnība jau ir - LV izskatījās pagalam nevarīgi, īpaši pirmajā puslaikā. Arī otrajā tikai pāris reižu tika pāri centram. Pret 127 vietā esošu komandu tā spēlēt- KAUNS!!!!! Kas būs pret Islandi, nerunājot par čehiem un holandiešiem!?
Objektīvs rezultāts būtu 3:0 kaz labā.

  +7 [+] [-]

, 2014-09-10 11:17, pirms 10 gadiem
Ko tie Kazahi vispar var teikt, kkas nepatik , lai spele Azija ar Tadzikiem, uzbekiem, kirgiziem u.t.t. pirmkart jau tas ka maksligais segums, lai arii kadas tur super kvalitates, bet tas ir maksligais segums!

 +10 [+] [-]

, 2014-09-10 11:18, pirms 10 gadiem
Calvin rakstīja: taisnība jau ir - LV izskatījās pagalam nevarīgi, īpaši pirmajā puslaikā. Arī otrajā tikai pāris reižu tika pāri centram. Pret 127 vietā esošu komandu tā spēlēt- KAUNS!!!!! Kas būs pret Islandi, nerunājot par čehiem un holandiešiem!?
Objektīvs rezultāts būtu 3:0 kaz labā.
0-3??? Tieshaam? Kazahiem tikai 1 biistams sitiens bija, pat mums bija labakas iespejas guut vartus. No futbola tev sajeegas maz, to skaidri var redzet...

  +4 [+] [-]

, 2014-09-10 11:23, pirms 10 gadiem
Kazahi, neizveidoja nevienu reāli bīstamu sitienu, Lv virzienā, kaut kaut arī nē, viens tomēr bija! Es nezinu, kādu spēli tu calvin skatījies, bet šī ir viena no retajām spēlēm ar kuru daudz maz, esmu apmierināts, vienīgi vajadzēja sist iekšā to izgājienu!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-10 11:59, pirms 10 gadiem
Iemidzināšanas taktika varēja attaisnoties ar uzviju ja vien Gabovs būtu iesitis! Kazahi paši neko bīstamu nespēja izveidot! Lai tik turpina raudāt tāpat kā pirms spēles

  +1 [+] [-]

, 2014-09-10 12:00, pirms 10 gadiem
nu Kazahstānā patīk uzsvērt to rietumniecisko, tad vajadzētu arī zināt, ka futbolā pārsvars bumbas kontrolē nav rādītājs pēc kā vadīties no spēles kvalitātes vienai vai otrai komandai. Momentus Kazahstāna izveidoja ļoti reti, tiesa panāca stūra sitienus, kas mūsdienu futbolā ir ļoti bīstams elements un attiecība 9-1 ir vnk katastrofāla divu vienādu līmeņa komandu spēlē (nekas, ka Kazahstāna tos izpildīja visai pavirši, jāņem vērā, ka šo valstu komandas pārsvarā visai švaki spēlē otrajā stāvā un pret Īslandi un Turciju būs daudz grūtāk,ņemot vērā cik švaki mums gājis ar stūra sitieniem iepriekšējā ciklā, turklāt Bulvītis ļoti bieži zaudē divcīņas).

Skatoties no cikla kopumā, tad esam zaudējuši divus punktus, ja skatās tīri no spēles, tad neizšķirts ir objektīvs rezultāts. Pirms spēles pret Armēniju likās, ka Kazahstānā gaida zaudējums.

Patika kā Gabovs otrajā puslaikā darbojās, samērā bieži saasināja spēli ar izrāvieniem un ļoti labi darbojās arī aizsardzībā. Jā, netrāpīja izgājienu, bet pats to aizsāka, kas liecina par labu tendenci.

Nepatika Maksimenko pieslēgšanās uzbrukumiem, ļoti bezjēdzīgas un neprecīzas piespēles. Nu nevar vienkārši centrēt soda laikumā bez galvas pacelšanas vai tur vispār kāds ir, nemaz nerunājot par brāķiem piespēlēs. Tas, visticamāk, dēļ spēļu prakses trūkuma.

Nepatika arī Fertovs ar Bulvītis, lai gan pirmajam bija laba pēdējā piespēle Gabovam izgājienā 1pret1. Abi daudz kļūdas pozicionāli.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-10 12:05, pirms 10 gadiem
Īsti netiku skaidrībā arī par to, kādas funkcijas laukumā ir Kovaļovam. Viņš ir ātrs un tehnisks spēlētājs, bet izskatās galīgi pazaudējis savu pārliecību, absolūti neredzams uzbrukumos, nevienu reizi tā arī nesaasināja situāciju pie pretinieka soda laukuma, drīzāk darbojās kā izteiks "stay at home"aizsargs,kurš piesedz Gabovu nevis pussargs, kas spēj gūt arī vārtus.

     [+] [-]

, 2014-09-10 12:14, pirms 10 gadiem
Zjuzins un Laizāns diezgan neitrāli, lai gan otrajā puslaikā laukuma vidusdaļā Kazahstānai bija daudz caurumu, Zjuzins bieži vien nenospēlēja labākajās kvalitātēs, sevišķi bumbas pieņemšanā un piespēlē, bet skaidrs, ka ar šo spēlētāju jāveido (ja nav Cauņas) Latvijas vidusdaļa. Ceru, ka ziemā beidzoties līgumam ar Baltika, Zjuzins atradīs labāku līgu.

Laizāns, protams, spēlēja ne savā pozīcijā, grūti spriest, biju aktīvāks nekā Kovaļovs, arī daudz spēka veltīja aizsardzībai.
Ja malās tādas problēmas,tad varbūt derētu izsaukt Lukjanovu, arī Rakels var spēlēt pa malu, Ikaunieks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-10 13:03, pirms 10 gadiem
Pat Metta atsitoties visas 90` atrod iespējas vismaz diviem bīstamiem pretuzbrukumiem mačā,tāpat ar Pahara izlasei tas izdevās tad kad pretinieki uz mača beigām nebija vairs tik kustīgi(nogurums=zaudēta koncentrēšanās)!
Un tie kuri šeit brēc būtu Vaļera Gabova vietā ,būtu gols,laiks aizdomāties par to, ka ja tad un tai vietā būtu Vaļera,tad tur būtu vismaz divi trīss kazahstānieši!Neitralizēja par visiem 100% Vaļeru!Un ja čalim nedod brīvi spēlēt,tad nervi sāk uzdot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-09-10 13:29, pirms 10 gadiem
Nepatīk neizšķirts - Rīgā tad būs zāģis

  +3 [+] [-]

, 2014-09-10 13:32, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Bekhema reāli trūka izlasei
Pie Pahara visdrīzāk šis būtu sēdējis uz soliņa un mainījis Rudņevu otrajā puslaikā!Bet tam piekrītu ka gauriks būtu noderīgs,pat ja nāktu uz maiņu šis varētu ielikt izšķirošo!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-10 13:34, pirms 10 gadiem
Žēl ka mūsu futbolisti ir ar vakardienas rezultātu apmierināti!

Ja tā nav tad paskaidrojiet kapec Pahars neveica 3 maiņu lai izrautu uzvaru? Jo viņu apmierināja 0:0! Žēl..

  +2 [+] [-]

, 2014-09-10 13:50, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Žēl ka mūsu futbolisti ir ar vakardienas rezultātu apmierināti!

Ja tā nav tad paskaidrojiet kapec Pahars neveica 3 maiņu lai izrautu uzvaru? Jo viņu apmierināja 0:0! Žēl..
Maiņa prasījās, piekrītu, lai gan uzbrukumu īsti nebija ar ko pastiprināt, teorētiski Žigajevs, bet viņš nav savā labākajā formā. ( te gan, protams, divejāda sajūta, jo arī Fertovs, Kaspars, Kovaļovs tādā nav.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-10 15:11, pirms 10 gadiem
mammal - vai tu tiešām redzi izlasē vietu Rakelam? Jau tā apnicis lasīt tās pasūtītās morālās intervijas ar viņu. Tādi jātur pa gabalu no izlases!

     [+] [-]

, 2014-09-10 15:33, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: mammal - vai tu tiešām redzi izlasē vietu Rakelam? Jau tā apnicis lasīt tās pasūtītās morālās intervijas ar viņu. Tādi jātur pa gabalu no izlases!
Viss atduras pret mūsu tuvākajām rezervēm. Vai viņš tāds ir? Noteikti. regulāri spēlē Polijā, kas ir labi, tagad jāsāk gūt regulāri vārtus. Tas, ka viņš var būt labs uzbrukuma noslēgšanā arī Polijā - noteikti. Salīdzinām ar to pašu Višņakovu, kurš ne tuvu nebija labākais snaiperis Virslīgā. Bez tam Rakels ir spēlējis arī pa malu.

Es vairāk skatos uz kopējo kontekstu, vai Rakels ar būt noderīgs izlasei - mums ir miesās spēcīgi uzbrucēji, kas nav pārāk tehniski (Šabala šad tad var būt sekmīgs 1vs1 pret aizsargu un viņam ir laba bumbas uzņemšanas tehnika), bet kopumā viņi ir atkarīgi no labām piespēlēm. Abu spēcīgākie instrumenti ir fiziska spēlē (to starp presings), ātrums bez bumbas (tātad ieskrējieni), uzbrukuma noslēgšana un nosacīti arī spēle ar galvu. Līdzīga tipa spēlētājs ir arī Višņakovs. Pie šāda komplekta ir svarīgi (pretuzbrukuma spēlē) ļoti ātri malējie vai centri, kas var iedot piespēli starp diviem aizsargiem. Bez Cauņas mums tādu pussargu nav, varbūt Zjuzins, aizsargiem piespēle vispār nestrādā.
Rakels, iespējams, varētu būt tas, kas varētu apspēlēt un radīt brīvu zonu, kas uzreiz rada saasinājumu.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-10 16:26, pirms 10 gadiem
Calvin rakstīja: taisnība jau ir - LV izskatījās pagalam nevarīgi, īpaši pirmajā puslaikā. Arī otrajā tikai pāris reižu tika pāri centram. Pret 127 vietā esošu komandu tā spēlēt- KAUNS!!!!! Kas būs pret Islandi, nerunājot par čehiem un holandiešiem!?
Objektīvs rezultāts būtu 3:0 kaz labā.
Vēlviens di*sējs, kazahiem tikai 1 labs moments bija, turklāt mums bija pat labāki momenti, bumbas kontrole, ja nemaldos, 50/50, tas ka kazahi piļī 20 sitienus spēlē, bet nevienu īsti bīstamu tā viņu problēma, tik pat labi varu teikt, ka objektīvs iznākums būtu bijis 2-0 LV labā. pret kazahiem nevienai izlasei- pat nīderlandei izbraukumā nebūs viegli

     [+] [-]

, 2014-09-10 17:00, pirms 10 gadiem
GRIFFONS rakstīja: Vēlviens di*sējs, kazahiem tikai 1 labs moments bija, turklāt mums bija pat labāki momenti, bumbas kontrole, ja nemaldos, 50/50, tas ka kazahi piļī 20 sitienus spēlē, bet nevienu īsti bīstamu tā viņu problēma, tik pat labi varu teikt, ka objektīvs iznākums būtu bijis 2-0 LV labā. pret kazahiem nevienai izlasei- pat nīderlandei izbraukumā nebūs viegli
Ja nemaldos 55/45 bumbas kontrole!Tiesa mums tas procents vairāk salecās bumbojoties savā laukuma pusē,bet reāli pret 131 vietu rangā mēs izskatījmies diezgan nožēlojami!
Uz cūcenēm gribi tos punktiņus savākt?Jeb spēlei ar jābūt,lai būtu gandarījums par izcīnītiem punktiem .... Kas labāk?Šai spīlē objektīvs rezultāts bija 0-0,kaut krietni lielāks gandarījums varēja būt Pahara izlasei par šo punktu pret 131 vietu!!!
Var jau būt starika atrašanās turpat ar izlasi,ar atstāja negatīvu ietekmi uz spēli,bet ar šīm figūrām(špīleriem) ko Pahars izvēlas uz neko vairāk tāpat necerēt!