Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Lazdiņš: "Mērķis ir tikai viens - uzvarēt abās spēlēs"

Agris Suveizda

Lazdiņš: "Mērķis ir tikai viens - uzvarēt abās spēlēs"
Artis Lazdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau drīzumā Latvijas futbola izlase pret Lietuvu un Slovākiju aizvadīs pēdējās spēles šajā Pasaules kausa atlases ciklā. Gan Māris Verpakovskis, gan Artis Lazdiņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzsvēra, ka šajos mačos jādomā tikai par trim punktiem.

Artjoma Rudņeva prombūtnē vienu vietu priekšējā līnijā, visticamāk, aizņems Māris Verpakovkis, kurš šosezon gan ļoti reti spēlē klubā Grieķijā: "Grūti pateikt, cik labā formā atrodos - to rādīs spēle. Fiziski it kā jūtos labi. Protams, pietrūkst spēļu prakses, bet nav arī tik traki. Spēlēju pēdējo izlases spēli Grieķijā, pēc tam [Grieķijas kausā] bija arī spēle pret "Panathinaikos". Protams, būtu vēlams, ka spēlētu katru nedēļas nogali un piedalītos katrā mačā, bet šobrīd tā nav un tas tā nav pirmoreiz. Tādas situācijas jau daudzreiz ir bijušas, un kaut kā esam no tām veiksmīgi izkļuvuši."

"Lietuvas videoanalīzi jau esam skatījušies un noteikti, ka skatīsimies arī šovakar," sacīja Verpakovskis. "Kā jau vienmēr tas notiek pēc treneru maiņas, noteikti, ka viņi būs sapurinājušies un ka laukumā būs kādas izmaiņas. Tāpēc mums tam noteikti ir jāpievērš uzmanība, ka izmaiņas [salīdzinājumā ar spēli Rīgā] noteikti būs. Noteikti, ka treneru maiņas dēļ būs kāds psiholoģisks grūdiens, un mums no tā ir jāuzmanās."

"Protams, ka izlasē ir notikušas izmaiņas pēc Pahara stāšanās amatā. Viss ir mainījies - treniņprocess, sagatavošanās spēlēm. Katram trenerim ir savi vingrinājumi un prasības. Izmaiņas ir diezgan lielas," turpināja Verpakovskis. Viena no redzamākajām izmaiņām ir nopietnais treniņu grafiks - Pahara vadībā regulāri ir divi treniņi dienā. "Jā, slodze ir diezgan liela, bet galvenais jau, lai tas dotu rezultātu un lai mēs spēlē labi justos. Protams, tie divi treniņi dienā arī nav nekādi ārkārtīgi grūtie, ka vakarā nevar aiziet līdz viesnīcai. Nav arī tik traki."

"Pahara vadībā ir mainījusies shēma un spēles stils, taču vismaz man nav grūti pierast pie izmaiņām. Jā, arī Grieķijā spēlējām ar pavisam jaunu shēmu, bet zinu, kas un kā man ir jādara. Cita lieta, cik labi to paveicu. Videonalīze? Domāju, ka arī Starkova laikā video skatījāmies tikpat daudz. Mērķis pret Lietuvu un Slovākiju ir tikai viens - uzvarēt abās spēlēs," sacīja Artis Lazdiņš. Verpakovskis viņam piebalsoja: "Protams, ka jāuzstāda tāds mērķis un jāgatavojas tikai ar tādu domu. Jādomā par uzvaru - nav jēgas domāt par neizšķirtu vai zaudējumu. Grupā mums vairs īpaši nekas nespīd - ne pirmā, ne otrā vieta. Kāpēc neiepriecināt sevi un līdzjutējus ar trim punktiem katrā no spēlēm?"

  +4 [+] [-]

, 2013-10-09 22:45, pirms 11 gadiem
Visticamāk Verpis dosies pamatā. Iespēja noapaļot gūto vārtu skaitu. To arī novēlu!

     [+] [-]

, 2013-10-09 23:28, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Visticamāk Verpis dosies pamatā. Iespēja noapaļot gūto vārtu skaitu. To arī novēlu!
Tā kā visticamāk šis viņam ir pēdējais cikls, tad derētu to apaļa skaitli tā, riktīgā spēlē dabūt lai nav jācer atvadu spēlē uz 11 m.

     [+] [-]

, 2013-10-10 16:21, pirms 11 gadiem
kegums rakstīja: Tā kā visticamāk šis viņam ir pēdējais cikls, tad derētu to apaļa skaitli tā, riktīgā spēlē dabūt lai nav jācer atvadu spēlē uz 11 m.
Arī 11m ir jāmāk nopelnīt. Vārti paliek vārti.