Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dāvis Sprūds pirmoreiz Latvijas izlasē: dzīve Vācijā, klubs Luksemburgā

Rolands Eliņš

Dāvis Sprūds pirmoreiz Latvijas izlasē: dzīve Vācijā, klubs Luksemburgā
Dāvis Sprūds. Foto: LFF

Uz Latvijas futbola izlasi pirmoreiz izsaukts Dāvis Sprūds, gados jaunais aizsargs, kurš spēlē Luksemburgas līgā un šovasar debitēja Eirokausos. Sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņa "Patreon" kontā, kur saruna pieejama pilnā apjomā, Sprūds pastāstīja par savu ceļu futbolā un gaidāmo lielo lēmumu - vai turpināt futbolista karjeru arī pēc studiju pabeigšanas?

"Latvijā es dzīvoju līdz 12 gadu vecumam, 2010. gadā kopā ar ģimeni pārvācāmies uz Vāciju, un pēc tam dzīvoju Vācijā, un skaidrs, ka latviešu valoda nedaudz iziet no ikdienas. Bet katru reizi priecājos, kad ir iespēja to atjaunināt," smaidīja pirmoreiz uz Latvijas izlasi izsauktais Dāvis Sprūds. "Radus un draugus cenšos bieži apciemot Latvijā, katru gadu cenšos to izdarīt."

Lai gan dzīvo Vācijā, Sprūds jau vairākus gadus spēlē Luksemburgas klubos. "Esmu Vācijas rietumu pusē, netālu no robežas un ģeogrāfiski Luksemburga sanāk turpat blakus. Uz treniņiem un spēlēm tāpat braucu no Vācijas, katru reizi pāri robežai, bet tas principā ir tikai stundas brauciens," viņš skaidroja. "Konkrēti šajā Vācijas reģionā futbols arī nav tik ļoti attīstīts un pat piekāpjas Luksemburgas līmenim, tāpēc pirms dažiem gadiem nolēmu mēģināt šajā virzienā."

Luksemburga nav liela valsts, tās iedzīvotāju skaits ir 650 tūkstoši, taču pie Eiropas klubu futbola pastarītēm to nav godīgi pieskaitīt. Luksemburga UEFA rangā ieņem 43. vietu, priekšā tādām valstīm kā Lietuvai, Igaunijai, Gruzijai, Albānijai, Baltkrievijai, Melnkalnei un vēl. Savukārt uz vietējās līgas plašumu - 16 komandas - skaudīgi var noskatīties daudzas citas valstis, mūsu Virslīgu ieskaitot.

Sprūds iepriekš pārstāvēja "Victoria Rosport" komandu, kas nebija pieskaitāma pie favorītēm, taču šosezon pievienojies pagājušās sezonas čempionei "Swift Hesperange". Šī komanda pabojāja nervus Bratislavas "Slovan" ČL kvalifikācijā (1:1 viesos un 0:2 mājās) un pēc tam sasniedza Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

"Pirms dažiem gadiem Luksemburgas futbols plašāk zināms laikam bija tikai ar "Dudelange" panākumiem Eiropas līgā," sacīja Sprūds. "Tagad līgā ir 5-6 pilnībā profesionālas komandas, kamēr pārējām, lai nokomplektētu pilnībā profesionālu sastāvu, trūkst līdzekļu." Viņš pats gan ir viens no nedaudzajiem savā jaunajā komandā, kurš paralēli futbolam arī studē un šobrīd arī strādā praksē: "Vācijā ir tāda sistēma, ka trīs gadus vari strādāt un paralēli studēt. Vai esmu pieņēmis lēmumu par futbolista karjeras turpinājumu, koncentrējoties vienā vai otrā virzienā? Tas būs lēmums nākamgad. Protams, vēlmes un cerības ir, bet tas būs atkarīgs no tā, kā izvērtīsies šī sezona un kādas būs iespējas turpinājumam," norādīja 24 gadus vecais aizsargs.

Sprūdam Latvijas izlases kolektīvs daļēji jau pazīstams no U21 izlases, un viņš izteica prieku, ka tagad izlases nometnē iespējams atkal satikties, taču arī ar pārējiem izlases spēlētājiem viņam bijis prieks iepazīties un tikt uzņemtam valstsvienības treniņnometnē.

Šovakar pret Horvātiju Sprūda debija izlasē gan nav gaidāma traumas dēļ. Taču pēc tam pirmdien Latvijas izlase aizvadīs spēli Rīgā pret Velsas izlasi.

     [+] [-]

, 2023-09-08 18:46, pirms 8 mēnešiem
Kā jau visi LV futbolisti, sakarīgs un visādi citādi normāls čalis, taču, kad jāstājas pretī citas klases futbolistiem, tad tas, kāds tu esi kā cilvēks jau vairs īsti neinteresē - visu nosaka meistarība.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 18:54, pirms 8 mēnešiem
Latvijas izlases līmenis - izlases spēlētājs vēl nav izlēmis vai turpinās futbolista karjeru.

     [+] [-]

, 2023-09-08 19:33, pirms 8 mēnešiem
Labi, ka basketbola izlases kandidātos neparādās cilvēki, kas jau gadiem ilgi nav spēlējuši basketbolu

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 19:42, pirms 8 mēnešiem
the return of the punkts rakstīja: Latvijas izlases līmenis - izlases spēlētājs vēl nav izlēmis vai turpinās futbolista karjeru.
Horvātiem arī tāds ir, Luka Modriča personā :p

     [+] [-]

, 2023-09-08 20:38, pirms 8 mēnešiem
the return of the punkts rakstīja: Latvijas izlases līmenis - izlases spēlētājs vēl nav izlēmis vai turpinās futbolista karjeru.
Viss atkarīgs no tā, kāds būs vektors

     [+] [-]

, 2023-09-08 20:38, pirms 8 mēnešiem
fall in love rakstīja: Horvātiem arī tāds ir, Luka Modriča personā :p
labs