Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Rudņevam būs operācija, bet papildus ir arī ģimenes problēmas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pahars: "Rudņevam būs operācija, bet papildus ir arī ģimenes problēmas"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien pēc Latvijas futbola izlases treniņa Arkādijas stadionā Sportacentrs.com un "Sporta Avīzes" žurnālisti aprunājās ar mūsu valstsvienības galveno treneri Marianu Paharu. Viņš atklāja, ka Artjoms Rudņevs nevarēja ierasties ne tikai gaidāmās operācijas dēļ, bet arī personīgo problēmu dēļ. Tāpat Sportacentrs.com aprunājās ar pussargu Aleksandru Fertovu.

Cik liels ir Cauņas, Rudņeva, Rugina zaudējums?
Grūti, liels zaudējums... Protams, šie futbolisti kopējo līmeni ceļ augstāk. Viņu meistarība nerada nekādas šaubas, arī treniņprocesā viņi dod lielu ieguldījumu. Tai pašā laikā Eģiks [Eduards - aut.] Višņakovs pārsteidza. Pat ne pārsteidza, bet... esmu apmierināts ar to, kā viņš trenējās un ir redzams, ka viņam ir labs līmenis. Cerams, ka viņš būs kārtībā. Nav gan zināms - arī Māris [Verpakovskis - aut.] neslikti izskatās. Tiesa, ne visi ir optimālajā formā. Cerams, ka piektdien visi tuvosies savai labākajai formai, bet šodien veiktajos testos redzējām, ka kopumā ir sliktāk nekā bija pirms septembra spēlēm ar Lietuvu un Grieķiju. Tas arī ir pamanāms. Te gan arī ir izskaidrojums - daudziem ir sezonas beigas, kāds jau ir noskraidījies, nospēlējies, ir arī emocionāli grūti, daudziem ir psiholoģiskais slogs, jo "Skonto" un "Ventspils" sīvi cīnās par zeltu. Savukārt tiem, kam sezona tikai sākas, daudziem nav spēles laika, kas arī ir problēma - Maksimenko nespēlē, Kaspars [Gorkšs - aut.] nespēlē, Rakels nespēlē...

Eduardam Višņakovam Rudņeva prombūtnē būs izredzes uz sākumsastāvu?
Pagaidām nezinu.

Bija informācija, ka Rudņevam būs operācija, bet nupat Vācijas Bundeslīgas mačā viņš iznāca uz maiņu...
Rudņevam, ko tur slēpt, operācija patiešām būs, taču papildus viņam ir arī ģimenes problēmas. Viņš man zvanīja, mēs ar viņu apspriedāmies un tāpēc kopīgi tā nolēmām. Principā varējām domāt par šīs operācijas pārcelšanu uz laiku, kad Bundeslīgā būs ziemas pārtraukums, varbūt varējām, taču tā kā viņam "komplektā" vēl arī ģimenes problēmas, par kurām viņš man pastāstīja, es uzskatīju par pareizu šajā situācijā, ka nav viņam jēgas braukt uz šejieni, jo viņš nebūs optimāli gatavs spēlēt.

Kāda situācija ir ar Siņeļņikova veselību?
Slikti, slikti... Turklāt Lietuvā vēl ir arī sintētika, un kā tā ietekmēs viņa muguru... Pagaidām liels disbalanss. Dod Dievs, lai viņš atjaunotos, bet pagaidām..., kad viņš skrien, viņš mugurā jūt sāpes.

Fertovs: "Sarkanās kartītes epizodes vairākas dienas pat redzēt negribēju"

Kāda tev pašsajūta tagad, sezonas beigu daļā?
Forma ir normāla, nopietni gatavojamies spēlei, visi uzņemam kondīcijas un centīsimies maksimāli labi sagatavoties abiem mačiem, parādīt labu rezultātu. Galvenais ir uzvarēt gan vienu, gan otru spēli. Spēlēsim tikai uz uzvaru.

Marians Pahars sacīja, ka tomēr tagad gada beigās ne visi ir tik labā formā kā pirms mēneša, kas tavā gadījumā varētu saistīts ar Virslīgas sezonu, kas ir noslēguma fāzē. Nejūti nogurumu?
Jāņem tomēr vērā, ka klubs ir viena lieta, bet izlase kas cits. Atbrauc uz izlasi un tev ir jauns emociju uzplūds. Spēlējot izlases sastāvā par savu valsti, tas ir pavisam citādi. Tu pilnībā atdod visus spēkus un, manuprāt, noskaņojums ir vēl lielāks. Jūties motivētāks, vēl labāk un emocijas šauj pāri, ja vēl arī līdzjutēji atbalsta.

Lai gan Pahars tevi labi pazīst, jo trenēja "Skonto", vai nejūties mazliet sliktākā izejas pozīcijā iekšējā izlases konkurencē, jo Pahara pirmajos mačos atlases ciklā nespēlēji diskvalifikācijas dēļ, un citi spēlētāji tikmēr sevi varēja pierādīt laukumā?
Nē, tieši otrādi - nespēlēšana mani motivē vēl vairāk pierādīt savu piederību pamatsastāvam. Cenšos pierādīt, ka arī esmu pelnījis sākt spēli no pirmās minūtes. Man tas nāk tikai par labu, ka ir arī citi puiši, kas rada man manā pozīcijā konkurenci. Esmu tikai "par" konkurenci.

Saki godīgi, cik reizes esi skatījies video ar to nelaimīgo epizodi un sarkano kartīti pret bosniešiem, un kā tu vērtē to epizodi?
Vērtēt ir grūti un negrasos to darīt - tas lai paliek futbola ekspertu ziņā. Taču video esmu redzējis, tiesa, pirmajās dienās pēc mača vispār neskatījos to epizodi, jo negribējās redzēt. Bija nepatīkami. Pēc tam pāris reizes noskatījos - pietika ar divām trim reizēm. Psiholoģisko barjeru pats sev neradīju.

Lietuva, Slovākija - ar cik punktiem būsi apmierināts?
Ar maksimumu - sešiem.

Starkova laikā bieži vien veidoji balsta pussargu pāri kopā ar Oļegu Laizānu, kurš pārstāv citu klubu. Vai, ja tagad spēlē kopā ar Juri Laizānu, ir komfortablāk, jo abi ikdienā kopā spēlējat "Skonto"?
Jā, esam labāk saspēlējušies. Kad atbrauc uz izlasi, ir ļoti maz laika adaptācijai un jāprot īsā laikā saspēlēties, ja partneris ikdienā spēlē tālu. Taču, tā kā ar Juru [Laizānu - aut.] ikdienā kopā esam klubā, tas ir tikai pluss.

Pahars izsauc arī iepriekš neredzētus futbolistus izlasē. Vai visus labi pazīsti un iekšējais mikroklimats ir labs?
Jā. Absolūti ar visiem varu draudzīgi kontaktēties, nekādu bremžu attiecībās mums nav, ar komunikāciju viss ir vislabākajā kārtībā.

Drīzumā Sportacentrs.com tiks publicētas arī video intervijas ar Andri Vaņinu un Eduardu Višņakovu.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-07 22:23, pirms 11 gadiem
kas ir Rudņevam visu laiku par ģimenes problēmām? mums visiem problēmas - bet darbs savs ta jādara?

  -4 [+] [-]

, 2013-10-07 22:25, pirms 11 gadiem
kungs rakstīja: kas ir Rudņevam visu laiku par ģimenes problēmām? mums visiem problēmas - bet darbs savs ta jādara?
Darbs Rudņevam ir Hamburg.. Viņam izlase , ir tas pats, kas citiem haltūra. Lai arī tas laikam nebūtu pareizais salīdzinājums, bet doma līdziga. Protams Izlase ir valsts goda aizstāvešana, bet ģimene ir tomēr uzreiz aiz tieša darba vai pat pirms.
Slēpts komentārs: es1ns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-10-07 23:29, pirms 11 gadiem
Es gribu lai Višņakovs tiek pamatā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-10-08 06:36, pirms 11 gadiem
visi traumēti, sliktās formās un bez spēļu prakses. Jāprasa - vai tad veselu cilvēku Latvijā vairs nav, ka futbola izlasē tikai slimi esošie un bijušie Skonto spēlētāji jāaicina?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-08 10:07, pirms 11 gadiem
basketball_poker_bet rakstīja: Darbs Rudņevam ir Hamburg.. Viņam izlase , ir tas pats, kas citiem haltūra. Lai arī tas laikam nebūtu pareizais salīdzinājums, bet doma līdziga. Protams Izlase ir valsts goda aizstāvešana, bet ģimene ir tomēr uzreiz aiz tieša darba vai pat pirms.
nu ko lai saka.. ja sieva iet projām un iet pie cita džeka, tad ar sēdēšanu ceļos viņas priekšā visu padarīs tikai sliktāku! lai dživo savu dživi, kapā futbolu un atnāks īstā, nevis diedelēs pie meitenes, kura viņu negrib..

  +3 [+] [-]

, 2013-10-08 11:03, pirms 11 gadiem
Rudnevs ir spelejis visaugstaka limena kluba no visiem , ieskaitot Pahara Southempton , Verpakovska Dinamo , nerunajot nemaz par CSKA - cuku aizdaru, tapec ir jatur ikski , lai vins tur paliktu un izkonkuretu , Salagga var saluzt , jo nav pieredzes , 8 min uz mainu Rudnevs sevi loti labi paradija !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-08 15:51, pirms 11 gadiem
Ne jau RUDŅEVS būtu glābējs.Tā visi cerēja nu tik RUDŅEVS visu nokārtos.Tagad citiem ir jāsaprot ka pašiem vien tas darbiņš jāizdara!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 18:10, pirms 11 gadiem
basketball_poker_bet rakstīja: Darbs Rudņevam ir Hamburg.. Viņam izlase , ir tas pats, kas citiem haltūra. Lai arī tas laikam nebūtu pareizais salīdzinājums, bet doma līdziga. Protams Izlase ir valsts goda aizstāvešana, bet ģimene ir tomēr uzreiz aiz tieša darba vai pat pirms.
" ģimene ir tomēr uzreiz aiz tieša darba vai pat pirms."

Nu ar šādu šaubīšanos var nepaspēt pat nobrīnīties... kur sieva/draudzene aizmukusi

  +1 [+] [-]

, 2013-10-08 18:12, pirms 11 gadiem
v4_karstgalvis rakstīja: pff Stepanovs speleja Arsenal!
Kā arī Štolcers blieza pa Kotedžu Fulham'ā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-08 19:07, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Ja klubs izdomas kratities valja,vai suutit iire,bez darba tapat Rudnevs nepaliks ! Gimenes problemas,nav jau pirma reize starp sportistiem,liidzigi bija ari ar Maari Verpakovksi,kamer labi speeleja Kijeva tikmer problemu nebij,a kaa saakas iires,solins,dublis,taa sieva aatri atrada citu pieguletaju
varbūt vari arī pateikt, kas tas piegulētājs?
Vispār Pahars ir bāba, ja personisku lietu, ko spēlētājs pasāka, laiž intervijā ar tādu apzīmējumu.
P.S. Savulaik Māliņam tēvs nomira kad bija izlases treniņometne. Pareizi darīja, ka toreiz bija ar ģimeni.
Moš vienkārši Rudņevam ģimenē kādam veselības problēmas un labāk ir palikt tur.

     [+] [-]

, 2013-10-08 23:09, pirms 11 gadiem
Ja spēlēsim ar diviem uzbrucējiem, tad grūti uzminēt, kurus Pahars izvēlēsies. It kā jau no paša sākuma pamatsastāva spēlētāji bija Šabala un Rudņevs. Tagad Rudņeva nav, vietā būs vai nu Verpis vai Višņakovs. Rakels diez vai, jo klubā nespēlē. Varianti tāpat ir un uztraukties nav par ko. Galu galā to pašu Kamešu arī vispār var uzbrukumā iespēlēt, jo tā kādreiz bija viņa pamata pozīcija. Cauņas zaudējums, manuprāt, ir visnozīmīgākais vidējā līnijā. Ruginu vēl var aizvietot tas pats Fertovs, jo abi ir līdzīga līmeņa spēlētāji, bet Cauņa tomēr tehniskā arsenāla un spēles tempa ziņā ir galvastiesu pārāks par abiem, bet viņu nudien šobrīd traumas vajā.