Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vai izdosies apklusināt bosniešu uzbrukumu un fanu desantu?

Agris Suveizda

Vai izdosies apklusināt bosniešu uzbrukumu un fanu desantu?
Artjoms Rudņevs pret Emiru Spahiču
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Pasaules kausa atlases cikla Eiropas zonas G grupā sāksies otrā apļa spēles. Visagrāk laukumā dosies Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases, kas "Skonto" stadionā savā starpā tiksies plkst. 19:30. Viesu komandas sastāvā ir tādi pasaules mērogā zināmi futbolisti kā Edins Džeko, Miralems Pjaničs, Vedads Ibiševičs, Senads Luličs un citi, bet Bosnijas un Hercegovinas federācijai oficiāli ir pārdots pusotrs tūkstotis biļešu - ļoti iespējams, ka Rīgā ieradīsies arī krietni vairāk par diviem tūkstošiem fanu. Mača translāciju varēsiet vērot kanāla LTV-7 tiešraidē.

Abas izlases kvalifikācijas turnīru ir iesākušas diametrāli pretēji. Latvija pirmajās trīs spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus un no grupas pastarītes Lihtenšteinas paņēma vien četrus punktus. Savukārt bosnieši jau ir aizvadījuši abus mačus pret galveno konkurenti Grieķiju (0:0, 3:1) un ar 13 punktiem no 15 iespējamajiem ļoti nopietni pretendē uz pirmo lielo finālturnīru valsts futbola vēsturē. Ciklu Safeta Sušiča vadītā komanda sāka ar graujošām uzvarām pret Lihtenšteinu (8:1) un Latviju (4:1) un pirmajā aplī ir guvusi jau 18 vārtus. Ņemot vērā tikai pirmo piecu spēļu rādītājus, bosnieši visā Eiropas zonā ar Vāciju dala otro vietu - vairāk vārtus bija guvusi vienīgi Anglija (20). Bosnieši ir guvuši vismaz trīsreiz vairāk vārtu nekā jebkura cita G grupas komanda!

Bosniešu fantastiskais uzbrukuma potenciāls vēl vairāk liek bažīties Latvijas pēdējo spēļu bilances dēļ - kaut arī neizšķirts 3:3 pret Turciju ir uzskatāms par pozitīvu iznākumu, trijos no pēdējiem četriem mačiem ir ielaisti trīs vārti (vēl pret Japānu (0:3) un Kataru (1:3)). Latvija jau četras spēles pēc kārtas nav jutusi uzvaras garšu, un pēdējās deviņās spēlēs Aleksandra Starkova padotajiem ir tikai viena uzvara (2:0 pret Lihtenšteinu) un seši zaudējumi. Tikmēr bosnieši ir svinējuši četras uzvaras pēc kārtas un astoņos mačos tikuši pie septiņiem panākumiem un viena neizšķirta. Interesanti, ka pirms tam Bosnija un Hercegovina nespēja uzvarēt septiņas spēles pēc kārtas. Tiesa, pretī stājās augsta kalibra komandas - Meksika, Īrija, Brazīlija, Polija, Portugāle u.c.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bosn. un Herc.541018:313
2.Grieķija53116:410
3.Slovākija52216:48
4.Lietuva51224:75
5.Latvija51136:94
6.Lihtenšteina50142:151

Abās vienībās ir arī vairāki iztrūkumi. Bosniešiem savainojuma dēļ nebūs divu potenciālo pamatsastāva spēlētāju - centra aizsarga Ogņena Vraņeša un uzbrūkošā pussarga Zvjezdana Misimoviča, kurš ziemā no Maskavas "Dynamo" pārcēlās uz Ķīnu. Misimovičs šajā ciklā ir guvis četrus vārtus, tostarp arī divus pret Latviju. Jāatzīmē, ka bosniešiem vārtus ir guvuši tikai četri spēlētāji - vēl arī jau pieminētie Džeko (7), Ibiševičs (5) un Pjaničs (2). Ja Misimovičam ir līdzvērtīgs aizstājējs (Pjaničs), tad Latvijai Aleksandra Cauņas iztrūkums būs milzīgs zaudējums. Savainojuma dēļ spēlēt nevarēs arī Ivans Lukjanovs, bet Ritvaram Ruginam jāizcieš diskvalifikācija. Kandidātu sarakstā nav arī Artūra Zjuzina, kurš sezonas pēdējā mačā tika savainots.

Kamēr Starkovs, kā allaž, nevēlējās izpaust sastāva aplēses, viņa kolēģis pretējā nometnē Sušičs vakar notikušajā preses konferencē nosauca tos 11 futbolistus, kas, visticamāk, sāks spēli. Salīdzinājumā ar pēdējo maču pret Grieķiju sākuma vienpadsmitniekā būs trīs izmaiņas, taču spēlētāju izvietojums mainīsies nopietnāk. Ervins Zukanovičs no kreisās malas pārcelsies uz aizsardzības centru, Zukanoviča vietā atgriezīsies Senads Luličs, kurš pret grieķiem pildīja pussarga funkcijas, bet vidējās līnijas rombā vienīgais izdzīvojušais būs Hariss Meduņanins - Adnana Zahiroviča, Misimoviča un Luliča vietā spēlēs Elvirs Rahimičs, Pjaničs un Sejads Salihovičs.

Iespējamais sākumsastāvs: Begovičs - Luličs, Zukanovičs, Spahičs, Mujdža - Rahimičs - Salihovičs, Meduņanins - Pjaničs - Džeko, Ibiševičs.

No pamatsastāva neviena spēlētāja nav no Bosnijas un Hercegovinas čempionāta, bet vislielākā pārstāvniecība ir Vācijas Bundeslīgai - Mensurs Mujdža ("Freiburg", šosezon 21 spēle pamatsastāvā/23 spēles kopā), Salihovičs ("Hoffenheim", 14/20) un Ibiševičs ("Stuttgart", 30/30). Salihovičs Bundeslīgā guva septiņus vārtus, bet divreiz vairāk guva Ibiševičs - salīdzinājumam Artjoms Rudņevs (26/34) HSV labā guva 12 vārtus. Tikpat, cik Ibiševičs Vācijā, vārtu guva arī Edins Džeko, (16/32), kurš pārstāv Mančestras "City", bet vēl Premjerlīgā spēlēja Asmirs Begovičs ("Stoke", 38/38). Divi pārstāvji ir arī Itālijai un Krievijai, tostarp Cauņas komandas biedrs Rahimičs - tiesa, 37 gadus vecais veterāns šosezon visos turnīros tikai vienreiz ir devies laukumā (18 minūtes kausa izcīņā).

Ja viesu sastāvā viss ir skaidrs, Latvijas pamatsastāvā vēl ir palikušas vairākas neskaidrības (cerams, ka ne treneru korpusam). Diskvalificēto Ruginu aizsardzības kreisajā malā aizstās Pāvels Mihadjuks, kurš pirms Turcijas mača izlasē nebija spēlējis vairāk nekā pusotru gadu. Vidējā līnijā acīmredzot duetu atkal veidos Oskars Kļava un Aleksandrs Fertovs, kreisās malas pussarga lomu vajadzētu pildīt Vladimiram Kamešam, bet uzbrukuma smailē vajadzētu būt Artjomam Rudņevam. Droši vien, ka pamatsastāvā izies arī spēļu praksi atguvušais Māris Verpakovskis, toties viņa pozīcija ir zem jautājuma zīmes - treniņā Māris spēlēja gan kā malējais pussargs, gan kā uzbrucējs. Atlikušo vietu varētu ieņemt Jurijs Žigajevs, kurš, līdzīgi kā Māris, treniņos spēlēja vairākās pozīcijās. Nav izslēgts, ka sākumsastāvā varētu tikt iekļauts arī 18 gadus vecais Valērijs Šabala, kurš Katarā debitēja izlasē, bet pret Turciju ar diviem vārtiem kaldināja neizšķirta izcīnīšanu.

Iespējamais sākumsastāvs: Vaņins - Mihadjuks, Gorkšs, Ivanovs, Bulvītis - Kamešs, Fertovs, Kļava, Žigajevs - Rudņevs, Verpakovskis.

Latvijas izlase

SpēlētājsKlubsS/V
Andris VaņinsSion (Šveice)55/0
Pāvels DoroševsLiepājas metalurgs3/0
Germans MāliņšBATE (Baltkrievija)0/0
Kaspars GorkšsReading (Anglija)51/5
Oskars KļavaAZAL (Azerbaidžāna)64/1
Deniss IvanovsBaku (Azerbaidžāna)59/2
Nauris BulvītisSpartaks6/0
Pāvels MihadjuksRīgas Daugava15/1
Vitālijs MaksimenkoBrighton (Anglija)3/0
Vladislavs GabovsSkonto2/0
Vitālijs SmirnovsVentspils7/1
Aleksejs VišņakovsBaltika (Krievija)51/7
Oļegs LaizānsEnisey (Krievija)18/0
Aleksandrs FertovsSkonto19/0
Jurijs ŽigajevsVentspils30/2
Artis LazdiņšPiast (Polija)10/0
Alans SiņeļņikovsSkonto5/0
Vladimirs KamešsAmkar (Krievija)9/1
Artjoms RudņevsHamburger SV (Vācija)24/1
Edgars GauračsTorpedo (Krievija)17/5
Māris VerpakovskisErgotelis (Grieķija)97/29
Valērijs ŠabalaSkonto2/2

Bosnijas un Hercegovinas izlase

SpēlētājsKlubsS/V
Asmirs BegovičsStoke City (Anglija)21/0
Asmirs AvdukičsBorac Banja3/0
Jasmins FejzičsAalen (Vācija)0/0
Boriss PandžaMechelen (Beļģija)22/0
Emirs SpahičsAnzhi (Krievija)65/3
Toni ŠuņičsZorya (Ukraina)3/0
Mensurs MujdžaFreiburg (Vācija)20/0
Ervins ZukanovičsGent (Beļģija)5/0
Miralems PjaničsRoma (Itālija)40/7
Senads LuličsLazio (Itālija)25/0
Sejads SalihovičsHoffenheim (Vācija)34/4
Adnans ZahirovičsDinamo M (Baltkrievija)17/0
Elvirs RahimičsCSKA (Krievija)39/0
Hariss MeduņaninsGaziantepspor (Turcija)27/4
Senijads IbiričičsKasimpasa (Turcija)39/4
Muamers SvrakaŽeljezničar5/2
Miroslavs StevanovičsSevilla (Spānija)7/1
Ivans SesarsElazigspor (Turcija)2/0
Avdija VršajevičsHajduk (Horvātija)6/0
Vedads IbiševičsStuttgart (Vācija)46/16
Edins DžekoManchester City (Anglija)53/28
Edins ViščaIstanbul BB (Turcija)2/0

Izmantotie resursi:
LFF: 07.jūnijs | LATVIJA – BOSNIJA un HERCEGOVINA
NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE

Cik vārtu Bosnija un Hercegovina gūs šovakar?

  • 125

  • 62

  • 37

  • 58


1 2 3 92 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2013-06-07 08:03, pirms 11 gadiem
Domājams ka NĒ!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-06-07 08:18, pirms 11 gadiem
Latvijas izlases sniegums var uzlaboties, taču noteikti ne šajā mačā un ne ar Starkovu pie stūres.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-06-07 08:27, pirms 11 gadiem
Lai kā gribētos, bet diezin vai. Gan laukumā , gan tribīnēs , dominēs bosnieši

     [+] [-]

, 2013-06-07 08:30, pirms 11 gadiem
Cerams!
P.S. raksta autoram vajadzēja uzdot savādāku jautājumu. Portams, saprotu, ka maz izredzes ir, taču, jautājot, par to cik vārtus gūs pretinieki, ir bezkaunīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-07 08:55, pirms 11 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: Cerams!
P.S. raksta autoram vajadzēja uzdot savādāku jautājumu. Portams, saprotu, ka maz izredzes ir, taču, jautājot, par to cik vārtus gūs pretinieki, ir bezkaunīgi!
Piemēram: cik reizes tiksim lidz pretinieku soda laukumam!Jeb cik sitieni būs pa pretinieku vārtiem!
Bet arī šādam jautājumam nav ne vainas!

 +14 [+] [-]

, 2013-06-07 09:03, pirms 11 gadiem
Tiekas 15. un 119. vieta un koef. ir tikai 1:6. Parteidzoši labvēlīgs

  -1 [+] [-]

, 2013-06-07 09:08, pirms 11 gadiem
Kyuhe rakstīja: Cerams izdosies parādīt labu futbolu, paņemt kādu punktu.
Lai kā arī nebūtu, vienmēr par Starkovu! Vienmēr par Latviju.
Piekrītu, loģisks lēmums pēc neveiksmes būtu atstādināt Starkovu, bet visi LFF un izlases cilvēki labi saprot, ka atlaist Starkovu būtu kļūda.
Varbūt vajadzīgs jauns laikmets LV futbolā, jaunas dvesmas, varbūt.
Es gan ceru uz šo ciklu, un nākamo ar Starkovu. Lai var nopietni atkal pacīnīties par augšgalu.
tu esi dīvains

  +3 [+] [-]

, 2013-06-07 09:11, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: es būtu licis
Bulvis Osis Gorxy Miha
Žiga kamešs Lazdiņš Višņa
Šabala
Gauračs
saraksti visu vienā komentārā, vai arī tev kaut kāda aizsture, ja tā, tad sorry
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-06-07 09:16, pirms 11 gadiem
0:3 vismaz Starkovs lai iet dillēs, un neaizmirst Rudņevsu paņem līdzi

  +5 [+] [-]

, 2013-06-07 09:23, pirms 11 gadiem
sasperjods, 08:17, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Ir kaut kāda sajūta, ka mūsējiem var sanākt laba spēle
Bet tas nebūs Starkova nopelns un es ceru, ka tas neaiztaisīs mutes lūdzējiem pēc Starkova demisijas

Protams! Jo teicienu "uzvar komanda,zaudē treneris",vēl neviens nav atcēlis.
Slēpts komentārs: ..............

  -3 [+] [-]

, 2013-06-07 09:39, pirms 11 gadiem
Domāju, ka neizdosies, jo bosnieshu buus vairak Pirmo reizi n gadu laikaa nedoshos uz speeli - nevaru vairs noskatiities kaa tas pseidotreneris njirgaajas par LV futbolistiem un liidzjuteejiem!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-07 09:41, pirms 11 gadiem
mūsējiem vispār ir jēga spēlēt ar pussargiem? 4 aizsargi 3 simboliski pa vidu un priekšā Rudņevs ar Gauraču, zem viņiem nedaudz Šabala šiverē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2013-06-07 10:03, pirms 11 gadiem
Kā mēs varētu uzlabot uzbrukumu. ';

  +2 [+] [-]

, 2013-06-07 10:05, pirms 11 gadiem
Andris5, kā tu varēsi pārdzīvot, ka sastāvā tikai 1 skontelis? Vai tomēr trīs- arī Verpis un Gorkšs, kurš pāris treniņus starpsezonā savulaik ar Skonto patrenējās?

P.S. Pārējiem zināšanai- neesmu nekad bijis Skonto līdzjutējs.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-07 10:13, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Kā mēs varētu uzlabot uzbrukumu.
tie skatītāji aiz kreisajiem vārtiem gan daudz redz

     [+] [-]

, 2013-06-07 10:14, pirms 11 gadiem
Vai izdosies apklusināt bosniešu uzbrukumu un fanu desantu? - Nē.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-07 10:15, pirms 11 gadiem
domājams,ka izdosies salauzt bosniešus un tas būs gauračs

     [+] [-]

, 2013-06-07 10:17, pirms 11 gadiem
Man ir jautajums! No rita pa radio teica, ka visas biletes izpardotas. Uz vietas stadiona ari nevares nopirkt?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-07 10:20, pirms 11 gadiem
Būs jāpaskatās

     [+] [-]

, 2013-06-07 10:24, pirms 11 gadiem
Kā man patīk šitie sapņotāji, kuri svēti tic, ka ar Starkova aiziešanu Latvija sāks spēlēt citu futbolu un uguņos uzbrukumā....

  -1 [+] [-]

, 2013-06-07 10:24, pirms 11 gadiem
Visi uz arēnu atbaltīt mūsējos!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-07 10:29, pirms 11 gadiem
Gan Starkovs parādīs uz ko ir spējīgs un Bosnieši kārtīgi ierīs šovakar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-07 10:57, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Kā man patīk šitie sapņotāji, kuri svēti tic, ka ar Starkova aiziešanu Latvija sāks spēlēt citu futbolu un uguņos uzbrukumā....
Nu ir veerts pameeginaat, jo Starkovs kaa treneris bez kvalificeeshanaas EURO 2004 nav guvis panaakumus, tapeec ir iemesls apgalvor, ka ir suudiigs treneris!!!
1 2 3 92 komentāri