Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Austrieši: "Ja neuzvarēsim Latviju, viss būs vējā"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Austrieši: "Ja neuzvarēsim Latviju, viss būs vējā"
18 gadus vecais talants Dāvids Alaba, kuru pērn Minhenes "Bayern" klubs bija izīrējis "Hoffenheim", rītvakar mieru neliks Latvijas izlases aizsardzības labajai malai (Foto: AFP/Scanpix)

Rītvakar plkst. 21.30 Latvijas futbola valstsvienība Grācā pārbaudes spēlē tiksies ar laukuma saimniekiem austriešiem. Ja mūsu valstsvienībai ikviena kopā sanākšanas reize kalpo par iespēju uzlabot jaunā izlases modeļa saspēli un sapratni, gaidāmajiem pretiniekiem rītdienas mačs nekāds lielais notikums vis nebūs. Kāpēc tā? Ielūkosimies, kādā noskaņojumā Austrija sagaida dueli pret Latviju!

Austrijas izlase sāk rādīt dzīvības pazīmes

Lai gan pagājušajā piektdienā piedzīvotais zaudējums savā laukumā pret lielo kaimiņieni Vāciju (1:2) nokāvis austriešu reālās cerības pacīnīties par vietu 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, komandas cīņasspars un kvalitatīvais sniegums līdzjutējus un futbola sabiedrību valstī iepriecējuši. Žurnālisti ir vēl tiešāki – piektdien Austrijas izlase beidzot parādījusi dzīvības pazīmes, kas nākotnes sakarā dod cerību, raksta "Kurier". Tomēr pēc cīņas pret vāciešiem sameklēt motivāciju un godam aizvadīt pārbaudes maču arī pret krietni vien garlaicīgāku pretinieci, kāda Austrijā tiek uztverta Latvija, mūsu pretiniekiem varētu būt pagrūti.

Vairumam spēlētāju atvaļinājums sāksies pēc rītdienas cīņas, un domas jau tagad lidinās silto zemju virzienā. Arī līdzjutējus ar Latvijas futbolistu uzvārdiem nepievilināt – iepriekšpārdošanā izpirkti septiņi tūkstoši biļešu, un cerības piepildīt vairāk nekā 15 tūkstošu vietu ietilpīgo UPC arēnu esot niecīgas. Viens otrs preses izdevums gan interesi mēģina piesaistīt ar to, ka Grācā Latvijas izlases sastāvā spēlēšot Euro 2004 zvaigzne Verpakovskis, lai gan labi zināms, ka Māris turp nemaz nav devies. Lai parūpētos par vajadzīgo atmosfēru komandā, savu vārdu teicis izlases kapteinis Kristians Fukss, kurš, starp citu, šodien oficiāli no "Mainz 05" pārcēlies uz Gelzenkirhenes "Schalke 04": "Būsim taču priecīgi, ka mums ir vēl viena iespēja kopā aizvadīt izlases maču!" Savos izteikumos gan Austrijas treneri, gan spēlētāji turpina atkārtot, cik svarīgi ir parūpēties par veiksmīgu sezonas izskaņu – ja tiks zaudēts Latvijai, visas iegūtās simpātijas pēc piektdienas spēles būs vējā!

Pretiniekiem jauns centra aizsargu duets

Lai gan abas komandas FIFA rangā šķir vien trīs vietas (austrieši ieņem 74. vietu, kamēr Latvija ir dalītā 77. pozīcijā), pretinieku nometnē neviens nemaz nevēlas dzirdēt par iespēju neuzvarēt. Mūsējo stiprās un vājās vietas ar 26. marta spēles Izraēla – Latvija (2:1) DVD ieraksta palīdzību izlūkojis izlases trenera asistents Manfrēds Čaks, kurš līdz spēlei cer noskatīties arī sestdienas cīņas ierakstu: "Latvieši ir robusti, uzvar lielu daļu divcīņu. Taču netrūkst arī meistarīgu spēlētāju. Ja kāds domā, ka mūs gaida viegla pastaiga, tad tas rūgti maldās. Ja turpināsim spēlēt tāpat, kā pret Vāciju, tad viss izdosies. Ja kāds centīsies apspēlēt pretinieku, stāvot uz vienas kājas, tad gan piedzīvosim neveiksmi."

Interesanti, ka Čaks informācijas iegūšanas nolūkos zvanījis savam bijušajam komandas biedram Vīnes "Austria" komandā, kādreizējam Latvijas izlases futbolistam Jevgeņijam Miļevskim. "Telefona zvanu un būtu varējis arī aiztaupīt… Miļevskis ir labākais Latvijas izlases trenera Starkova draugs," Čaks vīlies klāstījis presei, jo neko vērtīgu no Miļevska par mūsējiem uzzināt nav izdevies.

Par austriešu sastāvu – salīdzinot ar cīņu pret Vāciju, pieteikumā nebūs abu centrālo aizsargu Pogateca (savainojums) un Šarnera (devis priekšroku atvaļinājumam). Galvenais treneris Dītmārs Konstantini viņu vietā iemēģinās divus izlasē nepieredzējušus aizsargus – U-21 kapteini Kristoferu Dibonu, kuram tā būs debija lielajā izlasē, kā arī Manuelu Ortlehneru no Vīnes "Austria" (abiem esot pietiekami daudz meistarības, lai pret Latviju nekas greizi nenoietu – tā Čaks), kurš izlases tērpu pielaikojis sešreiz. Uzbrukumā Hofera vietā sevi pierādīt varēs Romāns Kīnasts, izmaiņa varētu būt arī vidējā līnijā (Daga vietā Junuzovičs), jo šoreiz Austrija atšķirībā no mača pret Vāciju grasās spēlēt kā pirmais numurs, tāpēc vajadzība pēc diviem balsta pussargiem nebūs.

Spēli vadīs Velsas tiesnešu brigāde ar galveno arbitru Saimonu Evansu priekšgalā.

Iespējamais Austrijas sākumsastāvs: Gracei – Kleins, Dibons, Ortlehners, Fukss – Junuzovičs, Kulovits, Baumgartlingers, Alaba – Harniks – Kīnasts.

Latvijas un Austrijas savstarpējo spēļu vēsture

DatumsSpēles vietaSpēleRezultāts
05.10.1937.VīneAustrija – Latvija (PK kval.)2:1
29.03.1995.ZalcburgaAustrija – Latvija (EČ kval.)5:0
16.08.1995.RīgaLatvija – Austrija (EČ kval.)3:2
09.11.1996.VīneAustrija – Latvija (PK kval.)2:1
08.06.1997.RīgaLatvija – Austrija (PK kval.)1:3
09.02.2005.LimasolaAustrija – Latvija (pārb.sp.)1:1 (3:5 pēcsp. 11 m)

Izmantotie resursi:
ÖFB
kurier.at
Willkommen  - LaOla Shop Lienz

Kura izlase ir rītdienas spēles favorīte?

  • 202

  • 179


  +3 [+] [-]

, 2011-06-06 21:04, pirms 13 gadiem
Latvija!

  +4 [+] [-]

, 2011-06-06 21:29, pirms 13 gadiem
kartejais sapigais zaudejums, ka jau pierasts shajaa ciklaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-06-06 21:33, pirms 13 gadiem
Sakat , ko gribat , bet LAtvija pret Izraēlu ļoti labi nospēlēja
Ceru pret Austriešiem būs lielāka veiksme mūsu pusē!

Par LATVIJU!

  -2 [+] [-]

, 2011-06-06 21:42, pirms 13 gadiem
divas zaudes tad uzvara,divas zaudes tad uzvara, tgd butu jazaude bet cerams ka ta tikai sakritiba.

  +4 [+] [-]

, 2011-06-06 21:43, pirms 13 gadiem
Jā visu laiku domāju, ka Austrija ir daudz augstāk pa mums tabulā, bet tik 3 vietas. Kā arī bēdīgi skatīties kā pretinieku līdzjutēji skatās uz mūsu izlasi cerams nākotnē mums būs kada zvaigznīte uz kuru gribētu nākt paskatīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-06 23:09, pirms 13 gadiem
K-Mart6 rakstīja: Jā visu laiku domāju, ka Austrija ir daudz augstāk pa mums tabulā, bet tik 3 vietas. Kā arī bēdīgi skatīties kā pretinieku līdzjutēji skatās uz mūsu izlasi cerams nākotnē mums būs kada zvaigznīte uz kuru gribētu nākt paskatīties.
Tas ir kaut kā izveidojies mīts. Atceros savulaik kad Anglija zaudēja Horvātijai un netika uz finālturnīru, viņus šķira viena vieta. Jau tolaik Austrija bija blakus, vienu vietu priekšā Latvijai.

     [+] [-]

, 2011-06-06 23:30, pirms 13 gadiem
būs pa tv?

     [+] [-]

, 2011-06-06 23:38, pirms 13 gadiem
retais rakstīja: būs pa tv?
Es arī brīnijos,šoreiz LTV7 spēli netranslēs.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-06 23:57, pirms 13 gadiem
Griebtos, jau lai uzvar Latvija, bet jutu ka rit izlasiishu karteejo virsrakstu "Latvia izlase spraiga cina, zaude Austijai ar 1:2" un Starkovs kartejo reizi slavees speletajus par cinas sparu! Katru reizi viens un tas pats scenarijs!

     [+] [-]

, 2011-06-07 01:09, pirms 13 gadiem
Neticami, cik truli var būt cilvēki, varbūt ka tā ir tikai Latvijā? Trīs dienas atpakaļ redzējāt uz ko spējīgi ir mūsu futbaļori! Šodien jau atkal, ticu, ceru, domāju, ka uzvarēs, nu nevar uzvarēt ja trešā piespēle ir pretiniekam kājās, rezultāts ir 1-2, pēdējās minūtes vajag neizlaist žīdus no viņu laukuma puses, bet viss ir otrādi. Mūsu izlase, ar Starkovu priegšgalā ir IESŪNOJUSI!!!! Un nebūs nekādu izmaiņu. Jā ir daudz jauno spēlētāju, tikai ir viens bet, viņiem nav no kā mācīties. tā arī spārdīs to bumbu ka tik tālāk, bet Starkovs varēs pateikt, ka gaisotne komandā ir laba, un nospēlēts cienīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-07 10:24, pirms 13 gadiem
diemžēl ar tādu sniegumu, kādu pašreiz rāda mūsējie būs kārtējais zāģis, diemžēl..

  +2 [+] [-]

, 2011-06-07 11:24, pirms 13 gadiem
retais rakstīja: būs pa tv?
Internetā rādīs
ATDHE - Live Streaming Video / Watch Live...

  +1 [+] [-]

, 2011-06-07 17:21, pirms 13 gadiem
Ja tiešām austriešu attieksme ir tāda, tad ar savu naivumu, lai dabū iekšā. Jā, Latvija viennozīmīgi ir vājāka par Vāciju, bet par Austriju... Ne gluži. Domāju, ka būs līdzīga spēle, tāpat kā pret Izraēlu, un visu izšķirts viens vai divi vārtu guvumi. Lai veicas mūsējiem.