Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Itālieti atrada tīmeklī, zviedrs gribēja dzīvot mājās, ukraini svītroja krievu valodas dēļ

Agris Suveizda

Itālieti atrada tīmeklī, zviedrs gribēja dzīvot mājās, ukraini svītroja krievu valodas dēļ
Paolo Nikolato un Masimo Paganins. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas valdes sēde, kurā prezidents Vadims Ļašenko piedāvāja galīgo kandidātu un uz kuru klātienē ieradās arī pats kandidāts Paolo Nikolato ar savu svītu, sākās ap 11.00 rītā, žurnālisti tika aicināti pulcēties provizoriski ap 16.00, taču par spīti valdes, pēc Ļašenko vārdiem, vienbalsīgajam atbalstam un pušu konceptuālas vienošanās panākšanai līgums tika noslēgts vien pēc deviņiem vakarā. Tik ilgas bija pēdējās stīvēšanās un rīvēšanās par detaļām – kamēr treneris ar savu asistentu-tulku, kurus šajā dienā pavadīja izlases menedžeris Roberts Mežeckis, launaga laikā bija izgājuši paēst, bet vakarpusē federācijas telpas pameta pat uz 100 minūtēm, galvenie pārrunu raundi notika ar trenera aģentu. Nikolato federācijā atgriezās ap plkst. 20.20, un pēc stundas process beidzot bija galā.

Pieci kandidāti
Kamēr jaunais treneris pēc līguma parakstīšanas veltīja tikai ievadvārdus un viņa pirmā preses konference varētu notikt marta sākumā, procesa gaitu izklāstīja Ļašenko: "Treneru atlase ilga pusotru mēnesi, un treneri tika iedalīti trīs grupās: 1) ar izlašu pieredzi, 2) strādājuši Latvijas tirgū, 3) ar panākumiem Eiropā." Saraksts pēc analīzes saruka līdz pieciem cilvēkiem, no kuriem piektais bija Brēmenes "Werder", "Riga" un dažādus Ukrainas klubus trenējušais ukrainis Viktors Skripņiks, kurš decembrī pārņēma Harkivas "Metalist 1925". "Ar viņu bija ilga diskusija, viņam bija liela vēlme, taču viņa pamatvaloda ir krievu un ar spēlētājiem laukuma malā, ģērbtuvē būtu runājis krieviski – šajos laikos tas nebūtu pareizi, tādēļ vienojāmies, ka ar viņu sarunas neturpināsim."

"Ar pārējiem četriem kandidātiem bija privātas tikšanās, lidoju pie viņiem ciemos, un daži no kandidātiem ļoti pārsteidza ar savām zināšanām un piedāvājumiem, kā spēlēt Latvijas izlasei un kā komplektēt sastāvu. Valds Dambrausks (47) un Mareks Papšuns (49) ir jaunāki treneri, kuriem šobrīd prioritāte ir klubu karjera, tādēļ palika divi kandidāti – Janne Andešons (61) un Paolo Nikolato (57), kuriem ir izlašu pieredze. Līdz pēdējam vērtējām, un lēmums tika pieņemts tikai iepriekšējā dienā, paldies Nikolato, ka ļoti operatīvi atlidoja," teica Ļašenko, kurš pārdomu procesā vaicājis padomu arī spēlētājiem, daudziem citiem cilvēkiem un arī iepriekšējam galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam, kurš izlašu specifikas dēļ ieteicis lūkoties izlases trenējušo speciālistu virzienā. Ļašenko piebilda, ka visi četri pamatkandidāti finansiālajā ziņā būtu izmaksājuši līdzīgu summu un ka Nikolato atalgojums iekļaujas valdes sākotnēji noteiktajā izmaksu budžetā. "Konkrētas summas neizpaudīšu, taču varu teikt, ka tādas algas Latvijas izlases treneriem vēl nav bijis."

Dzīvos Latvijā
"Kā tikām līdz pieciem uzvārdiem? Brīvos trenerus, kā jau teicu, sadalījām trijās grupās. Nikolato pats pēkšņi atradu TransferMarkt portālā, ka viņš bija U21 izlases treneris un nesen ir beidzies līgums. Pēc tam caur vienu kolēģi atradu viņa telefona numuru, pa tiešo ar viņu sazinājos un uzaicināju uz Latviju. Ar zviedru treneri sazinājos caur bijušo Zviedrijas federācijas prezidentu, kurš padalījās ar kontaktiem, arī ar Skripņiku sazinājos caur federāciju. Valdu es pats ļoti labi pazīstu, bet Mareka kontaktus iedeva Gutkovskis," teica Ļašenko.

Prezidents uzsvēra, ka viens no Nikolato lielākajiem plusiem pret Andešonu bija tas, ka itālietis ir gatavs bāzēties Latvijā, kamēr zviedrs vēlējās nedaudz vairāk kā pusi gada pavadīt mājās. "Viņš ir gatavs visu laiku dzīvot šeit un strādāt ne tikai izlases labā, bet iedot savu pieredzi un zināšanas visai futbola sistēmai. Par viņu bija ļoti labas atsauksmes no Itālijas federācijas un kolēģiem, kuri ar viņu strādājuši. Arī viņa vēlme un ambīcijas sevi pierādīt varētu būt augstākas, jo viņam kļūšana par pieaugušo izlases galveno treneri būs solis uz augšu, bet zviedram tas varētu būt bijis solis uz leju."

"Nikolato lielākais trumpis ir taktika – kā jau raksturīgi itāļu treneriem. Viņš ir labs motivētājs un salīdzinājumā ar iepriekšējiem treneriem – arī labs komunikators, atklāts cilvēks," bilda Ļašenko. Vēl viens faktors, kas tika ņemts vērā, ir lērums latviešu jauno spēlētāju, kuri mēģina izsisties tieši Itālijā, un Nikolato iespējas komunicēt ar Itālijas klubiem un pozitīvi ietekmēt kāda spēlētāja karjeru. "Tā ir kļuvusi par mūsu visvairāk pārstāvēto valsti ārzemēs, gājām cauri aptuveni 15 Itālijā spēlējošo futbolistu sarakstam, Krolli un Šitu viņš, protams, jau zina. Nikolato jau bija Latvijā, apmeklējām vietējos stadionus, bijām Mežaparkā, LNK Sporta parkā, hallēs, arī Piņķu bāzē, kur trenējas izlase, taču tur tobrīd diemžēl bija sniegs. Vismaz kaut kāds priekšstats viņam ir."

Angļu valoda
Lai gan tika izceltas Nikolato komunikācijas prasmes, tieši komunikācija tiek uzskatīta arī par vienu no viņa būtiskākajiem mīnusiem ārzemju izlases vadīšanā. Kā jau nereti Eiropas dienvidu vai Latīņamerikas zemēs, Nikolato angļu valodas zināšanas nav optimālas. Arī uzrunā žurnālistiem viņš no angļu valodas pārslēdzās uz dzimto valodu, no kuras viņa sacīto tulkoja Masimo Paganins – kādreizējais Milānas "Inter" aizsargs, kurš 1994. gada UEFA kausu izcīnīja kopā ar brāli Antonio. 53 gadus vecais Masimo, kurš televīzijā strādāja par komentētāju, būs Nikolato palīgs un acīmredzot arī tulks valstsvienībā. Starp citu, Masimo atvainojās ne vien par trenera nerunāšanu latviešu un angļu, bet arī krievu valodā…

"Kad sākām pārrunas, ar viņu runājām angļu valodā. Viņš pagaidām kautrējas, bet man ir pārliecība, ka 3-4 mēnešu laikā viņš runās perfekti. Pat tagad ar viņu runājām angliski, bet viņš nevēlas izskatīties neprofesionāli, tādēļ pagaidām labprātāk runā savā valodā ar sava palīga līdzdalību, kurš angliski runā perfekti," mierināja Ļašenko. Pārējie Nikolato asistenti izlasē būs vietējie speciālisti. "Jau šajā nedēļā būs pārrunas ar iespējamajiem latviešu asistentiem – kopā ar sporta direktoru [Andreju Gluščuku] sagatavosim sarakstu, būs privātas tikšanās, tad viņi paši arī izvēlēsies. Tas [par latviešu palīgiem] ir mūsu uzstādījums."

Minimālais mērķis ir neizkrist no C līgas
Līgums ar Nikolato noslēgts uz gandrīz diviem gadiem (līdz 2025. gada 30. novembrim, kad būs noslēdzies 2026. gada Pasaules kausa kvalifikācijas grupu turnīrs, kas arī bija viena no pārrunu niansēm – vai vienošanos parakstīt līdz novembrim vai decembrim), un tajā nav iestrādātas automātiskas pagarināšanas iespējas. Pēc marta pārbaudes spēlēm un jūnija Baltijas kausa pirmais lielais izaicinājums būs debija Nāciju līgas C līgā. "Uzdevumi ir divi: minimālais – saglabāt vietu C līgā, maksimālais – pirmā vieta. Pasaules kausa kvalifikācijā mērķi pagaidām nav vēl izvirzīti, jo daudz ko ietekmēs grupa," teica Ļašenko. "Mums ar jauno treneri ir dažādas mentalitātes, bet skatupunkts un virziens, kādā gribam uzlabot Latvijas futbolu, ir viens."

Līdz debijas spēlei ir pusotrs mēnesis, līdz pirmā nozīmīgā turnīra sākumam ir astoņi mēneši, taču Ļašenko jau iepriekš bija paudis, ka jauno treneri vēlas atrast līdz Nāciju līgas izlozei. Tā ceturtdien notiks Parīzē, bet Ļašenko reiss uz Francijas galvaspilsētu bija paredzēts jau šodienas (otrdienas) rītā, tādēļ arī viņam bijis būtiski, lai līgumu izdotos parakstīt jau pirmdienas vakarā. Arī trenerim paredzēts doties līdzi uz izlozi. Nāciju līgā nevarēsim būt vienā grupā ar Baltkrieviju, jo abas izlases pēc sportiskiem kritērijiem atrodas vienā grozā, taču futbols ir viens no retajiem sporta veidiem, kam tuvā nākotnē var kļūt aktuāls jaunais aizliegums spēlēt pret Krievijas un Baltkrievijas izlasēm. Ļašenko sacīja, ka UEFA jau ir informēta par Latvijas Sporta likuma grozījumiem, un viņš cer, ka UEFA to ņems vērā un Latviju un Baltkrieviju atdalīs visa vecuma izlašu izlozēs.

Runājot par jaunatnes izlasēm, valdē jau esot konceptuāli nolemts atbalstīt kādu pagaidām vēl publiski nepaziņotu kandidātu, bet U17 izlasē arī pēc vairāk nekā 200 pieteikumu izskatīšanas joprojām ir milzīgs pretendentu loks – 12 latviešu un 35 ārzemju treneri.

1 2 3 105 komentāri
Slēpts komentārs: backstab
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  +6 [+] [-]

, 2024-02-06 10:50, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Visam šim ļoti cauri redzama mūsu futbola funkcionāru vēlme uzgrūst mūsu futbola sistēmas attīstību uz kāda ārzemnieka pleciem.
Doma, ka nacionālās izlases treneris iesaistās arī junioru izlašu attīstībā, varbūt, arī nav nemaz tik slikta, bet........mani, vismaz pagaidām, ne gluži pārliecina šim procesam izraudzītā kandidatūra.
Interesanti, vai Nikolato, līdz nostiprinās savu angļu valodu, par saviem līdzekļiem algos tulku, vai tomēr tas tiks uzlikts, kā papildus slogs, LFF maciņam?
par tulku - nav jau būtiski, vai LFF maksās pa tiešo tulkam, vai tas maksājums būs iekļauts trenera algā...

 +10 [+] [-]

, 2024-02-06 10:52, pirms 3 mēnešiem
Prasījās pēc papildus paskaidrojumiem, viss ļoti labi aprakstīts, paldies Agrim. Treneris liekas laba izvēle no pieejamās informācijas tagad.

  +7 [+] [-]

, 2024-02-06 10:59, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Visam šim ļoti cauri redzama mūsu futbola funkcionāru vēlme uzgrūst mūsu futbola sistēmas attīstību uz kāda ārzemnieka pleciem.
Doma, ka nacionālās izlases treneris iesaistās arī junioru izlašu attīstībā, varbūt, arī nav nemaz tik slikta, bet........mani, vismaz pagaidām, ne gluži pārliecina šim procesam izraudzītā kandidatūra.
Interesanti, vai Nikolato, līdz nostiprinās savu angļu valodu, par saviem līdzekļiem algos tulku, vai tomēr tas tiks uzlikts, kā papildus slogs, LFF maciņam?
Viņi nerakstīs eseju par renesances ietekmi uz Eiropas kultūru, bet runās futbolu, terminaloģija tur nav tik liela, man liekas. Sarunvaloda pluss futbola termini = can do.

  -4 [+] [-]

, 2024-02-06 11:07, pirms 3 mēnešiem
Gatis rakstīja: par tulku - nav jau būtiski, vai LFF maksās pa tiešo tulkam, vai tas maksājums būs iekļauts trenera algā...
Jā, tiešām nav būtiski, vai LFF maksā tulkam pa tiešo, vai kā piemaksu par tulka pakalpojumiem galvenā trenera algai. Būtiski ir tas, ka LFF vispār šāds maksājums ir jāveic. Par cik tulks, visticamāk, nestrādās pa sviestmaizi, tad ilgtermiņā šī summa varētu salekties gana laba. Ir pamats domāt, ka LFF šo summu varētu novirzīt daudz lietderīgākiem mērķiem, kuri Latvijas futbola saimniecībā ir bez gala daudz.

  +5 [+] [-]

, 2024-02-06 11:13, pirms 3 mēnešiem
Redzēsim, kas notiks. Eiropā pastāv uzskats, ka futbolu prot spēlēt pilnīgi visur uz pasaules, bet tie, kas tā saka, nav strādājuši ar mūsu Vienpadsmit Vilkiem. Var gadīties, ka trenerim, ieraugot, kas notiek, žoklis atkārsies līdz zemei un acis būs lielas, lielas.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  -4 [+] [-]

, 2024-02-06 11:18, pirms 3 mēnešiem
M rakstīja: Redzēsim, kas notiks. Eiropā pastāv uzskats, ka futbolu prot spēlēt pilnīgi visur uz pasaules, bet tie, kas tā saka, nav strādājuši ar mūsu Vienpadsmit Vilkiem. Var gadīties, ka trenerim, ieraugot, kas notiek, žoklis atkārsies līdz zemei un acis būs lielas, lielas.
Nevajag pārspīlēt, jo +/- Latvijas izlase ir zināma, vismaz Eiropā, un arī Latvijas futbola saimniecība ar visām tās problēmām. Piedevām laikmetā, kad IT dod iespēju jebkuru informāciju iegūt dažu sekunžu laikā.

  +6 [+] [-]

, 2024-02-06 11:20, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nevajag pārspīlēt, jo +/- Latvijas izlase ir zināma, vismaz Eiropā, un arī Latvijas futbola saimniecība ar visām tās problēmām. Piedevām laikmetā, kad IT dod iespēju jebkuru informāciju iegūt dažu sekunžu laikā.
Jā, bet attieksmi un mentalitāti ir grūti paskatīties īsā video rullītī.

  -2 [+] [-]

, 2024-02-06 11:23, pirms 3 mēnešiem
Vienu nepaņēma, jo runā krieviski……otru paņēma jo runā itāliski😂….smird pēc diskriminācijas👍

  -2 [+] [-]

, 2024-02-06 11:29, pirms 3 mēnešiem
M rakstīja: Jā, bet attieksmi un mentalitāti ir grūti paskatīties īsā video rullītī.
Ko šai konkrētā gadījumā nozīmē-attieksme un mentalitāte?
Piemēram, cik dzirdēts, redzēts un lasīts, tad tie paši itāļi, spāņi, grieķi u.c. Eiropas dienvidnieki ir daudz slinkāki, kašķīgāki utt., nekā mēs ziemeļnieki.
Nikolato, kurš nekad nav strādājis ārpus Itālijas, šeit var būt pat patīkami pārsteigts, un nevis piedzīvot kultūršoku.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-06 11:31, pirms 3 mēnešiem
gircc rakstīja: Vienu nepaņēma, jo runā krieviski……otru paņēma jo runā itāliski😂….smird pēc diskriminācijas👍
Kā krievu, tā itāļu valoda, ir tikai un vienīgi saziņas līdzeklis, un valoda ne pie kā nav vainīga.
Vienīgā atšķirība, ka krievi savu valodu ir padarījuši par ieroci, lai vērstos pret citām tautām un valodām. Un tas ir ļoti būtiski.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-06 11:38, pirms 3 mēnešiem
Dubultie standarti
Kā tad sanāk - ka Skripņiks Brēmenes Werder krieviski trenēja ???

Nesaku, ka šis ir sliktāks variants, bet paskaidrojumi neiztur kritiku
Ar tulku strādās tā vai tā
Lielākais pienesums būs, ja sāks mūsu puišus Itālijas komandās iekārtot

  +5 [+] [-]

, 2024-02-06 11:45, pirms 3 mēnešiem
Kāda būs šī izvēle bijusi varēsim spriest tikai pēc 2 gadiem. Bet nu par vienu lietu gan Ļašikam jāsaka paldies un plusiņš nopelnīts. Tāda sajūta, ka pirmo rezi pa daudziem gadiem treneris tiešām meklēts un konkursa kārtā iecelts. Nevis kā mūsu iepriekšējie Starkovs, Pahars, Slaviša un Dainis. Miksu arī kādam bija pietuvināts?

  +8 [+] [-]

, 2024-02-06 11:49, pirms 3 mēnešiem
Rūjienas Stiprais rakstīja: Kā tad sanāk - ka Skripņiks Brēmenes Werder krieviski trenēja ???
Vāciski. Latvijas izlasē arī ir futbolisti, kuri prot vāciski, bet ne tik daudz.

  -3 [+] [-]

, 2024-02-06 11:51, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jā, tiešām nav būtiski, vai LFF maksā tulkam pa tiešo, vai kā piemaksu par tulka pakalpojumiem galvenā trenera algai. Būtiski ir tas, ka LFF vispār šāds maksājums ir jāveic. Par cik tulks, visticamāk, nestrādās pa sviestmaizi, tad ilgtermiņā šī summa varētu salekties gana laba. Ir pamats domāt, ka LFF šo summu varētu novirzīt daudz lietderīgākiem mērķiem, kuri Latvijas futbola saimniecībā ir bez gala daudz.
Šeit jāpiekrīt
Un nez vai prātīgāk tomēr nebūtu bijis paņemt treneri ar pieredzi Darbā ar daudz ierobežotāku resursu komandu nekā itāļiem

Mana prognoze, ka vai nu pats aiztīsies, kad apzināsies realităti, vai arī tiks atlaists pirms laika. Katrā ziņā rezultāta uzlabošanos neparedzu

Vēsu prātu apdomājot, varēja arī LV trenerus izskatīt, kuri daudz labāk orientējas vietējā situācijā un tiem arī cita motivācija būtu un degsme strādāt. + vēl naudas ekonomija. Pirmie, kuri nāk prātā - Dobrecovs, Kalns, Pahars. Noteikti ir vēl. Pat to pašu Daini varēja atstāt, nebūtu kompensācija jāmaksā…. Neticu, ka ar šo kadru un viņa svītu kas būtiski mainīsies!

Zinu, ka sapelnīšu mīnusus, bet diemžēl esmu pesimists šajā gadījumā.
Vilkt kādas paralēles ar Bobu vai Banki ir vienkārši muļķīgi !

  +2 [+] [-]

, 2024-02-06 11:52, pirms 3 mēnešiem
Edmunds Novickis rakstīja: Vāciski. Latvijas izlasē arī ir futbolisti, kuri prot vāciski, bet ne tik daudz.
Skaidrs, Paldies

  -2 [+] [-]

, 2024-02-06 11:53, pirms 3 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Kāda būs šī izvēle bijusi varēsim spriest tikai pēc 2 gadiem. Bet nu par vienu lietu gan Ļašikam jāsaka paldies un plusiņš nopelnīts. Tāda sajūta, ka pirmo rezi pa daudziem gadiem treneris tiešām meklēts un konkursa kārtā iecelts. Nevis kā mūsu iepriekšējie Starkovs, Pahars, Slaviša un Dainis. Miksu arī kādam bija pietuvināts?
Ir pamats domāt, ka tev ir švaka izpratne, kas ir konkurss uz kādu vakantu amatu.
Par konkursu mēs varētu runāt/rakstīt, ja visi pārējie pretendenti uz konkrēto amata vakanci būtu paši pieteikušies, un arī reāli pretendējuši uz to. Šai gadījumā amatā tika iecelts vienīgais no iespējamiem kandidātiem, kurus bija noskatījuši LFF funkcionāri, un nevis paši pieteikušies, kurš neatteica. Īsāk sakot-absolūti nekāda sakara ar konkursu tā normālā izteiksmē.
Arī pirms amatā tika iecelti visi tevis nosauktie bijušie treneri, LFF vētīja dažādus citus kandidātus. Tieši tāpat kā šoreiz.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-06 11:55, pirms 3 mēnešiem
Edmunds Novickis rakstīja: Vāciski. Latvijas izlasē arī ir futbolisti, kuri prot vāciski, bet ne tik daudz.
Un to kuri runā itāļu valodā ir vairāk ?😉🤣😉
Gandrīz esmu gatavs saderēt uz pāris kausiem 🍺🍺, ka vislabāk pārzin latviešu un krievu valodas
Tā ka secinājumi???

  -3 [+] [-]

, 2024-02-06 11:57, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ir pamats domāt, ka tev ir švaka izpratne, kas ir konkurss uz kādu vakantu amatu.
Par konkursu mēs varētu runāt/rakstīt, ja visi pārējie pretendenti uz konkrēto amata vakanci būtu paši pieteikušies, un arī reāli pretendējuši uz to. Šai gadījumā amatā tika iecelts vienīgais no iespējamiem kandidātiem, kurus bija noskatījuši LFF funkcionāri, un nevis paši pieteikušies, kurš neatteica. Īsāk sakot-absolūti nekāda sakara ar konkursu tā normālā izteiksmē.
Arī pirms amatā tika iecelti visi tevis nosauktie bijušie treneri, LFF vētīja dažādus citus kandidātus. Tieši tāpat kā šoreiz.
Arī te jāpiekrīt
Vietējie pat netika izskatīti
Normālā versijā katrs, kurš vēlas ieņemt šo posteni, prezentē savu vīziju un tad notiek izvēle starp visiem

  +4 [+] [-]

, 2024-02-06 11:59, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Allelujā!
Latvija futbola mesija ir atrasts!

Smieklīgi!
Neviens nav tādā sajūsmā, kā tu te mēģini piešūt kādam, nokāp no korķa vienreiz. Lai itālis strādā, pēc tam spriedīs, cik viņš labs vai nav.

  +3 [+] [-]

, 2024-02-06 12:03, pirms 3 mēnešiem
Rūjienas Stiprais rakstīja: Arī te jāpiekrīt
Vietējie pat netika izskatīti
Normālā versijā katrs, kurš vēlas ieņemt šo posteni, prezentē savu vīziju un tad notiek izvēle starp visiem
Kurā tieši valstī uz izlases trenera posteni ir brīvais pieteikums? Pat ne tikai futbolā, vispār jebkurā lielākā sporta veidā

  -4 [+] [-]

, 2024-02-06 12:05, pirms 3 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Neviens nav tādā sajūsmā, kā tu te mēģini piešūt kādam, nokāp no korķa vienreiz. Lai itālis strādā, pēc tam spriedīs, cik viņš labs vai nav.
Es neesmu sajūsmā. Un patiesībā man nav nekas arī pret itāļu treneri. Es pat viņam novēlu veiksmi un izturību darbā ar mūsu nacionālo izlasi, jo tās viņam noteikti noderēs.
Vienīgi mani tracina šī mūsu tautiešu divkosība. Kad amatā tika iecelts Kazakevičs, kurš pēc visiem parametriem nebija ar ne ko sliktāks par itāli, kuram pēc pieejamās infas arī palīdzēs vietējie speciālisti, viņš tika noliets ar sūdiem, bet itālis absolūti bez jebkāda pamatojuma tiek jau slavināts.

  -2 [+] [-]

, 2024-02-06 12:07, pirms 3 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Kurā tieši valstī uz izlases trenera posteni ir brīvais pieteikums? Pat ne tikai futbolā, vispār jebkurā lielākā sporta veidā
Lai apgalvotu, ka tāds nav ir jāpārzina visu valstu treneru izraudzīšanās sistēmas. Es nepārzinu to visu, bet vai tu to pārzini?

  +3 [+] [-]

, 2024-02-06 12:08, pirms 3 mēnešiem
Rūjienas Stiprais rakstīja: Un to kuri runā itāļu valodā ir vairāk ?😉🤣😉
Gandrīz esmu gatavs saderēt uz pāris kausiem 🍺🍺, ka vislabāk pārzin latviešu un krievu valodas
Tā ka secinājumi???
Nikolato strādās angliski. Latvijas izlases futbolisti pārzina angļu valodu.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-06 12:15, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Es neesmu sajūsmā. Un patiesībā man nav nekas arī pret itāļu treneri. Es pat viņam novēlu veiksmi un izturību darbā ar mūsu nacionālo izlasi, jo tās viņam noteikti noderēs.
Vienīgi mani tracina šī mūsu tautiešu divkosība. Kad amatā tika iecelts Kazakevičs, kurš pēc visiem parametriem nebija ar ne ko sliktāks par itāli, kuram pēc pieejamās infas arī palīdzēs vietējie speciālisti, viņš tika noliets ar sūdiem, bet itālis absolūti bez jebkāda pamatojuma tiek jau slavināts.
Objektīvi novērtēt vai Itālis ir labāks par Kazakeviču nav iespējams, bet tīri rezumē panākumi ar Itālijas jaunatni ir augstāks plauktiņš par pilnīgu 0 rezultātu ar Latvijas jaunatni, kas bija Kazakeviča rezumē. Un ar sūdiem jau nolēja arī tāpēc, ka Dainis praktiski sevi iecēla tajā amatā, Itālis diez vai to izdarīja. Galu galā Ļašenko klausījās fanu vairākumā, arī fanu tikšanās reizē tika minēts, ka fani vairāk vēlas dot iespēju ārzemniekam. Visiem vienmēr neizpatiks, šajā gadījumā pāris Daiņa mīļiem jāpaliek ar garu degunu.

  +7 [+] [-]

, 2024-02-06 12:25, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Es neesmu sajūsmā. Un patiesībā man nav nekas arī pret itāļu treneri. Es pat viņam novēlu veiksmi un izturību darbā ar mūsu nacionālo izlasi, jo tās viņam noteikti noderēs.
Vienīgi mani tracina šī mūsu tautiešu divkosība. Kad amatā tika iecelts Kazakevičs, kurš pēc visiem parametriem nebija ar ne ko sliktāks par itāli, kuram pēc pieejamās infas arī palīdzēs vietējie speciālisti, viņš tika noliets ar sūdiem, bet itālis absolūti bez jebkāda pamatojuma tiek jau slavināts.
Es tikai gribētu Tev pārjautāt vai es saprotu pareizi, ka Tev Itālijas jauniešu izlases galvenā trenera amats kotējas tur pat kur FK Jelgavas galvenā trenera amats?

  -1 [+] [-]

, 2024-02-06 12:27, pirms 3 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Objektīvi novērtēt vai Itālis ir labāks par Kazakeviču nav iespējams, bet tīri rezumē panākumi ar Itālijas jaunatni ir augstāks plauktiņš par pilnīgu 0 rezultātu ar Latvijas jaunatni, kas bija Kazakeviča rezumē. Un ar sūdiem jau nolēja arī tāpēc, ka Dainis praktiski sevi iecēla tajā amatā, Itālis diez vai to izdarīja. Galu galā Ļašenko klausījās fanu vairākumā, arī fanu tikšanās reizē tika minēts, ka fani vairāk vēlas dot iespēju ārzemniekam. Visiem vienmēr neizpatiks, šajā gadījumā pāris Daiņa mīļiem jāpaliek ar garu degunu.
Nu nekādi nevar salīdzināt Itālijas bērnu, jaunatnes un junioru futbola sistēmu iespējas ar Latvijas ierobežotajām iespējām. Cilvēkresursu dēļ. Ja Latvijas bērnu, jauniešu un junioru izlašu treneriem būtu tik plašas izvēles iespējas, tad arī šo izlašu rezultāti būtu daudz savādāki.
Ļoti slikts ir funkcionārs, kurš klausās līdzjutēju, kuri par neko neatbild, prasībām, un neieklausās pašu futbolistu teiktajā, kuri aizstāvēja Kazakeviču. Tas bija, manā vērtējumā, vissliktākais ko Ļašenko izdarīja esot savā amatā.
Kādu atbildību nesīs līdzjutēji, kuri ir uzņēmušies kaut kādu lomu, un kuri ne par ko neatbild, ja itālis izgāzīsies darba ar latvijas nacionālo izlasi? Es paredzu, ka tādā gadījumā viss beigtos kā parasti u.t.i. līdzjutēji visus aptirstu, bet savu atbildību tajā visā noliegtu.

     [+] [-]

, 2024-02-06 12:28, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Lai apgalvotu, ka tāds nav ir jāpārzina visu valstu treneru izraudzīšanās sistēmas. Es nepārzinu to visu, bet vai tu to pārzini?
Nepārzinu pilnīgi visu. Bet jautājums jau bija, vai Rūjienas Stiprais zina kādu izlasi, kur viņa raksturotā pieeja tiek izmantota.

  -2 [+] [-]

, 2024-02-06 12:30, pirms 3 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Es tikai gribētu Tev pārjautāt vai es saprotu pareizi, ka Tev Itālijas jauniešu izlases galvenā trenera amats kotējas tur pat kur FK Jelgavas galvenā trenera amats?
Kāda jēga man tev stāstīt, kas ir trenēt juniorus, un kas ir trenēt pro spēlētājus? Tu taču tāpat to nesapratīsi.

  +3 [+] [-]

, 2024-02-06 12:30, pirms 3 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jā, tiešām nav būtiski, vai LFF maksā tulkam pa tiešo, vai kā piemaksu par tulka pakalpojumiem galvenā trenera algai. Būtiski ir tas, ka LFF vispār šāds maksājums ir jāveic. Par cik tulks, visticamāk, nestrādās pa sviestmaizi, tad ilgtermiņā šī summa varētu salekties gana laba. Ir pamats domāt, ka LFF šo summu varētu novirzīt daudz lietderīgākiem mērķiem, kuri Latvijas futbola saimniecībā ir bez gala daudz.
nu un kāda starpība? itālis nosauca savus nosacījumus par kādiem trenēs LV izlasi... izlases vadība to pieņēma...
ja jau tā tulka alga ir tik būtiska, tad varēja atstāt Daini... tiktu ietaupītas daudzās naudas...

  +3 [+] [-]

, 2024-02-06 12:31, pirms 3 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Es tikai gribētu Tev pārjautāt vai es saprotu pareizi, ka Tev Itālijas jauniešu izlases galvenā trenera amats kotējas tur pat kur FK Jelgavas galvenā trenera amats?
Jā, jo itāļa panākumus viņš noraksta uz to, ka itāļiem ir labāki spēlētāji un Daiņa panākumu trūkumus uz to, ka latvijā sliktāki. Tas nekas, ka pat tikt tādas itālijas jaunatnes izlasēs pie teikšanas vairākus gadus ir apsveicami pats par sevi.

     [+] [-]

, 2024-02-06 12:32, pirms 3 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Nepārzinu pilnīgi visu. Bet jautājums jau bija, vai Rūjienas Stiprais zina kādu izlasi, kur viņa raksturotā pieeja tiek izmantota.
Iespējams, ka kaut kur tiek izmantota. Tikai mēs to nezinām.

  +2 [+] [-]

, 2024-02-06 12:34, pirms 3 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Es tikai gribētu Tev pārjautāt vai es saprotu pareizi, ka Tev Itālijas jauniešu izlases galvenā trenera amats kotējas tur pat kur FK Jelgavas galvenā trenera amats?
mana baža ir tā, ka pirmās 6 spēles treneris mācīs iedot precīzu piespēli... un tad jau varēs kaut ko strādāt ar taktiku... bet nezinu vai 30-gadīgiem futbolistiem var iemācīt jaunus trikus...
1 2 3 105 komentāri