Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Rezultāts atainoja komandu atšķirību meistarībā un gatavībā spēlei"

Andris Liepa
Andris Liepa

Starkovs: "Rezultāts atainoja komandu atšķirību meistarībā un gatavībā spēlei"
Aleksandrs Starkovs un Ritvars Rugins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latbvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc zaudējuma Japānā (0:3) atzina, ka rezultāts objektīvi ataino pašreizējo starpību komandu meistarībā un spēlētāju fiziskajā gatavībā konkrētajai spēlei. Tāpat Starkovs uzteica Japānas kvalitatīvo un ātro futbolu, par kādu Latvijas izlase varot tikai sapņot. Tikmēr Japānas galvenais treneris treneris Alberto Dzakeroni atzina, ka spēles sākums nebija īpaši labs, bet jau pēc pārtraukuma izdevies sniegumu jūtami uzlabot.

"Uzskatu, ka Latvijas futbola izlasei šī bija ļoti liela spēle. Tikāmies ar ļoti spēcīgu pretinieku. Pēdējo gadu laikā neatceros tādu pretinieku, kas būtu veidots ne tikai no kvalificētiem futbolistiem, bet arī rādītu tik saturīgu, interesantu un ātru spēli," pēcspēles preses konferencē sacīja Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Attiecībā uz mūsu komandu, tad jāņem vērā, ka vairumam futbolistu sezona vēl nav sākusies. Daudziem tikai šobrīd notiek atjaunošanās un sagatavošanās posms pirms sezonas. Tāpēc futbolistu gatavības pakāpe nebija augsta. Ja pirmajā puslaikā spējām turēties pretī, tad pēc pārtraukuma minētie objektīvie iemesli lika sevi manīt. Vēlos pateikties spēlētājiem par izturību, parādīto cīņassparu, viņi spēlēja, kā šajā situācijā bija spējīgi visu deviņdesmit minūšu garumā," pateicību par parādīto sniegumu futbolistiem sniedza Starkovs.

"Manuprāt, tagad Japānas izlasē sapulcināti vairāk augstās klases spēlētāji [nekā 2005.gadā, kad komandas tikās pirmoreiz], kuri spēlē top klubos, un tas pozitīvi ietekmē arī valstsvienības sniegumu kopumā. Māka spēlēt ātru futbolu, demonstrējot lielisku tehniku un taktisko domāšanu šādā ātrumā - to futbolisti var sasniegt tikai spēlējot labākajos klubos un piedaloties lielās sacensībās," Starkovs turpināja. "Šāda prakse palīdz Japānas valstsvienībai spēlēt tādu futbolu. Mēs par tādu varam tikai sapņot, tomēr mūsu komandai šī spēle kalpoja par labu mācību, kā jāspēlē futbols. Veicot padziļinātu spēles analīzi, izmantosim tajā gūtās atziņas lietderīgi nākotnē."

"“Protams, pēc pārtraukuma mēs centāmies izlīdzināt rezultātu. Šī iemesla dēļ mēs ļāvām Japānas izlasei veidot bīstamus un ātrus pretuzbrukumus. Neskatoties uz mūsu centieniem, domāju, ka šāds spēles galarezultāts uz ataino abu komandu pašreizējo starpību kā spēlētāju meistarībā, tā arī viņu gatavībā mačam," Starkovs atbildēja uz jautājumu par dotajiem norādījumiem starp puslaikiem.

Japānas izlases treneris Alberto Dzakeroni: „Mums nebija labs spēles sākums. Sākām spēlēt labāk, kad līdz 1. puslaika beigām bija atlikušas 15 minūtes. Otrajā puslaikā kopumā spēlējām daudz labāk. Mums nebija spēles gandrīz divus mēnešus, tāpēc pagāja laiks, kamēr piešāvāmies, taču pēc pārtraukuma bijām daudz labāki. Ja turpināsim tā spēlēt, būsim labā formā. Ceru, ka martā mums būs vēl viena pārbaudes spēle un man izdosies notestēt vairākas lietas. Gribu komandu labi sagatavot pirms PK kvalifikācijas spēles martā ar Jordāniju [ja Japāna to uzvarēs, tā kļūs par pirmo izlasi, kas kvalificējusies finālturnīram – aut.piez.].”

Pirmo un trešo vārtu guvējs Sindzi Okazaki: „Spēju pārvietoties turp un atpakaļ ļoti labi. Domāju, paveicu 60% no tā, ko vēlējos. Pārējie 40%... nespēju pieturēt bumbu brīžos, kad bija grūti. Tā bija pirmā izlases spēle šogad, tā ka labi sākt ar uzvaru. Man bija patīkami būt vārtus, taču man joprojām stipri jāpieliek.

Izmantotie resursi:
sportsillustrated.cnn.com
breitbart.com
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

  +2 [+] [-]

, 2013-02-06 16:35, pirms 11 gadiem
da vispar briesmas.. skjibacainie mus uzvilka uz savas mazas desinas pa sauso! butu vsmz pa kaju iesperusi katam chainizeram ja vartu virziena nevar uzsist

     [+] [-]

, 2013-02-06 16:41, pirms 11 gadiem
Pat ar mazajiem mūsējos uzvelk!

  +4 [+] [-]

, 2013-02-06 16:49, pirms 11 gadiem
Pret stariku visas izlases otrajā puslaikā spēlē labāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-02-06 18:47, pirms 11 gadiem
man lielākais prieks par saspēli pussargs-aizsargs-vārtsargs!! vairākas reizes ļoti eleganti sanāca! var redzēts ka treniņos atstrādāts....

  +2 [+] [-]

, 2013-02-06 18:47, pirms 11 gadiem
Rezultāts atainoja komandu atšķirību meistarībā un gatavībā spēlei...kā arī treneru kompetencē

  -4 [+] [-]

, 2013-02-06 18:48, pirms 11 gadiem
uuu šoreiz pat pasaka tieši, bez atmazkām

     [+] [-]

, 2013-02-06 18:53, pirms 11 gadiem
STARKOVS neko citu nemaak pateikt.Uhodji ot futbola Starik

  -2 [+] [-]

, 2013-02-06 18:53, pirms 11 gadiem
ew labrit

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 18:58, pirms 11 gadiem
Japānas treneris neko nepateica par mūsu izlasi un treneri. Tas labi, jo nebija jau ko teikt. Negribēja jau stāstīt, ka rēca, sēžot uz soliņa par Starkova 10-0-0 izkārtojumu.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-06 18:59, pirms 11 gadiem
dzimtā Madona gaida...

  +4 [+] [-]

, 2013-02-06 19:06, pirms 11 gadiem
Starkov!Tas viss ir dzirdēts!
Labāk būtu mazliet pa Japānu pastāstījis,kādi iespaidi palika pēc šīs zemes apmeklējuma?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 19:11, pirms 11 gadiem
cik ilgi tas kveps vel bus

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 19:14, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka Starkovs strādās līgumu līdz beigām, proti, PK atlases turnīru. Neviens viņu neatlaidīs. Bet mani māc aizdomas, ka šie atlases mači arī būs pēdējie Starkovam izlases trenera amatā.

Bet nu par to spēlētāju negatavību - tur gan nevar nepiekrist. Ja kāds grasās tam oponēt, tad atgādināšu, ka no Latvijas večiem lielākā daļa šogad spēlējusi tikai OSC zem jumta uz tepiķa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-06 19:18, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Bet nu par to spēlētāju negatavību - tur gan nevar nepiekrist. Ja kāds grasās tam oponēt, tad atgādināšu, ka no Latvijas večiem lielākā daļa šogad spēlējusi tikai OSC zem jumta uz tepiķa.
Es tev atgādināšu,to ko neesi piefiksējis!
Mēs esam negatavi arī rudenī(pie starkova).

  +4 [+] [-]

, 2013-02-06 19:23, pirms 11 gadiem
Mūsu izlases futbolisti nospēlēja kā nu katrs savā klubā māk, bišk centās, bišk paskraidīja, bišk nezināja kam piespēli dot... Palika iespaids, ka nespēlēja Latvijas izlase, bet uz doto brīdi savākti spēlmaņi, kuri gribēja Japānu apciemot. Tāpat jau japāņi visu sedza un LFF ieguva nelielu naudiņu savām algām.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-06 19:36, pirms 11 gadiem
Starkovs: " Rezultāts attainoja manu izvēlēto taktiku spēlēt futbolu izslēdzot realizāciju. 3:0 ir ļoti labs rezultāts, jo neguvām vārtus un esmu par to gandarīts. Joprojām uzskatu, ka var uzvarēt spēli nespēlējot uzbrukumā, bet visu laiku aizsargājoties" .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-06 21:28, pirms 11 gadiem
Rezultāts atainojas Latvijas futbola vājo līmeni visos līmeņos. Un priekam iemeslu šeit nav ne mazāko. Dziļā bedrē bez iespējām aizķerties aiz malām.

  -4 [+] [-]

, 2013-02-06 21:29, pirms 11 gadiem
v3_karstgalvis rakstīja: Latvijas futbols ir norakstams ar saviem PSRS ''ekspertiem''visas komandas!
pilnībā tev piekrītu. esam PSRS futbola atrauga!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 23:16, pirms 11 gadiem
Petrovič, ja neej prom, noģībsti...
Bet mosties ne kā izlases treneris.
Jaukas, veselīgas vecumdienas!

  +4 [+] [-]

, 2013-02-06 23:59, pirms 11 gadiem
kad beidzot nomainis Starkovu,ko spele paradija Fertovs u.c. Skonto ielikteni,mans vertejums 2no-7iespejamam ballem LV.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-07 02:08, pirms 11 gadiem
Starkovs pilniigi nogaajis etaps!!! speeleetaji zem viduveejaa liimenja, nu kas tad var buut... kad kaut kas lv futbolaa mainiisies? KAD? Indriksons, kad saaks ar galvu domaat? es kaa dzirdu Latvijas futbola izlase - asocieejas uzreiz ar kaut kaadiem chaliem no lauku pagastiem, kas ies kaujaa pret karaspeeku ( ar saukli - nasha strana ), ar laapstaam un suudu dakshaam... un vadonis ja redzees, ka zaudee, novels vainu uz karaviiriem, jo nav jau mums taadu resursu kaa vinjiem - puutis miglu aciis visiem.. vajag to, vajag shito, vinjiem taa, mums nav taa...taapeec arii viss taa... vnk..kur lv futbols ir pazudis???? Indrikson ko ??? nevajadzeetu kaut ko pamaiinit sapujushajaa daarzinjaa, vismaz uudeni uzliet tak vajag!!!

  -3 [+] [-]

, 2013-02-07 09:27, pirms 11 gadiem
visu laiku dzirdu Starkov prom,Starkov prom,ok,man ar nepatīk kā izlase šobrīd spēlē,bet ko likt Starika vietā,augstas klases trenerim mums nav naudas,atkal kaut kādu Džonsonu ataicināt,un nu novelt visu vainu uz treneri ar tā kā naivi,kādās līgās mūsējie šobrīd spēlē,tikai pāris kaut kur ārzemēs un no tiem ar tikai daži spēlē regulāri,jābūt tak reāliem,nav tā ka atnāks Maurinjo un regulāri sitīsimies par iespēju iekļūt Euro vai OK, esi kāds kaut vai Mārtiņš Rītiņš,bet no žāvētām reņģēm garšīgu torti neuztaisīsi

  +2 [+] [-]

, 2013-02-07 09:46, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: visu laiku dzirdu Starkov prom,Starkov prom,ok,man ar nepatīk kā izlase šobrīd spēlē,bet ko likt Starika vietā,augstas klases trenerim mums nav naudas,atkal kaut kādu Džonsonu ataicināt,un nu novelt visu vainu uz treneri ar tā kā naivi,kādās līgās mūsējie šobrīd spēlē,tikai pāris kaut kur ārzemēs un no tiem ar tikai daži spēlē regulāri,jābūt tak reāliem,nav tā ka atnāks Maurinjo un regulāri sitīsimies par iespēju iekļūt Euro vai OK, esi kāds kaut vai Mārtiņš Rītiņš,bet no žāvētām reņģēm garšīgu torti neuztaisīsi
Arī šis teksts ir ne reizes vien dzirdēts!Pārkopēji no citiem saviem komentiem?