Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Ja visus apšaus pēc trim zaudējumiem, kurš uzvarēs ceturto spēli?"

Agris Suveizda

Starkovs: "Ja visus apšaus pēc trim zaudējumiem, kurš uzvarēs ceturto spēli?"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien notika Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas pirmsspēles preses konference. Tajā izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs sacīja, ka futbolisti pēc nesenajām pārbaudes spēlēm pret Kataru un Turciju ir atguvuši pārliecību, savukārt federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis noliedza, ka piektdien paredzētais mačs varētu būt izšķirošs Starkova palikšanai amatā.

"Saprotam, ka līdzjutēji no mums gaida cienīgu spēli. Centīsimies atdot visus spēkus un meistarību, lai sasniegtu labu rezultātu," preses konferenci iesāka Aleksandrs Starkovs. "Draudzības spēlēs maijā pārbaudījām jauno spēlētāju grupu, viņiem bija iespēja iziet pamatsastāvā. Gabovs, Sineļņikovs, Maksimenko, Šabala labi sevi parādīja, un tagad viņiem ir iespēja tikt laukumā arī pret Bosniju."

"Vēl gribētu piebilst, ka pēc pēdējās spēles atlases ciklā komandā bija ļoti grūta situācija. Pēdējo maču nospēlējām ne pārāk labi, un šo maija spēļu mērķis bija ne tikai pārbaudīt jaunus spēlētājus, bet arī atgriezt komandā nepieciešamo pārliecību. Domāju, ka tas arī notika. Komanda ir pārliecināta, un esmu pārliecināts par puišiem, ka spēlei pieiesim gan kaujinieciskā noskaņojumā, gan kaujas gatavībā," Starkovs turpināja.

"Cauņas savainojums ir nopietns, bet tāpat viņš ir komandā un, pat nespēlējot, ir mums vajadzīgs," izlases trenerim tika vaicāts, cik nopietni savainojumi ir Aleksandram Cauņam un Ivanam Lukjanovam. "Kurš būs Cauņas vietā? Paskatīsimies. Notiek treniņi - tā ir pārbaude, katra spēlētāja testēšana. Varbūt Žigajevs [ņemot vērā Jurija klātbūtni preses konferencē, tika vaicāts konkrēti par viņu - A.S.], varbūt kāds cits. Varbūt Verpakovskis, varbūt Šabala. Paskatīsimies."

"Ziniet, futbolā ir vēl katastrofālāki [zaudējumi]," Starkovs atbildēja uz jautājumu par zaudējumu Bosnijā un Hercegovinā (1:4). "Nedrīkst spēlētājus un visu komandu pārvērst niecībās. Ir jāapzinās, ka Bosnijas komandas spēlētāji ir augstas klases - tas ir tas, uz ko mums ir jātiecas. Bosnijas izlase bija izveidota no spēlētājiem, kas spēlē Premjerlīgā - ne tikai Krievijas, bet arī Itālijas, Anglijas un tā tālāk."

"Spēlētāji kopā ar visu komandu pēc mača pret Lihtenšteinu (1:1) tika nolieti ar samazgām. Zaudē visi. Latvijas izlases hokejisti nezaudē? Aiziet, apšaujam viņus pēc trešā zaudējuma. Kurš tad uzvarēs ceturto spēli, ja viņus apšaus? Mums kā komandai pašiem ir jāpieceļas pēc zaudējuma - neviens nepalīdzēs, jo uzvarām ir daudz draugu, bet zaudējumam nav neviena. Domāju, ka izdarījām ļoti daudz pareizu soļu, treniņu, sapulču."

"Nē, par tādu jautājuma nostādni nemaz neesam runājuši," Jānis Mežeckis noliedza, ka šī spēle Starkovam būs izšķiroša. "Mums ar Aleksandru Starkovu bija nopietna vīru saruna. Aleksandrs saprata savu atbildību par izlases spēlēm - jūs zināt, kāds ir treneru liktenis. Saprotam, ar ko spēlējam mačā pret Bosniju. Tā tiešām ir pasaules klases komanda, kas pretendē uz pirmo vietu un iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Spēle rādīs, bet tā jautājums netiek stādīts, citādi visu laiku ir jādzīvo zem naža asmens."

  +7 [+] [-]

, 2013-06-05 17:16, pirms 11 gadiem
Shaut nevajag - neesam tachu zveeri... Vienkaarshi sakaartot vajag jaunatnes futbolu, atlaist Starkovu.
Bet ja nu kaadam shaudities gribas, tad jau peec pirmaa zaudeejuma jaaapshauj katrs treshais speeleetaajs -
tad otrajaa speelee atlikushajiem speeleetaajiem buus liels stimuls uzvarai.
Ja nopietni, apnicis klausiities Starkova atrunas. Nu neprot vinjsh straadaat ar to materiaalu, kas mums ir un neprot atrast jaunos talantus.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 17:21, pirms 11 gadiem
Tu nē

  +7 [+] [-]

, 2013-06-05 17:22, pirms 11 gadiem
Salīdzinājums ar hokeju nevietā.
Trešo reizi pa četriem gadiem esam guvuši 3 vārtus un Starkovs sāk mētāt baigo.

  +6 [+] [-]

, 2013-06-05 17:29, pirms 11 gadiem
Lai arī cik tas dīvaini tas neskanētu, tieši stariks ir tas kas var glābt LV futbolu!
Atkāpjoties!
Bet viņš ir gļēvs cilvēks,un to no viņa nesagaidīsim!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 17:31, pirms 11 gadiem
Ziniet, nav jau labi šitā runāt par valsts izlasi, bet būtu labi, ja teiksim pāris nākamās spēles tā kārtīgi atrautos (nu teiksim 0:3 0:4) un Stariks beidzot notītos uz neatgriešanos.

  +4 [+] [-]

, 2013-06-05 17:32, pirms 11 gadiem
1. Neviens nav apleejis speeleetaajus ar samazgaam, apleeja tikai trenneri un pelniiti, jo nav pashcienjas atkaapties.

2. Visus shaut nevajag, pietiek galvu (trenneri) noskruuveet.

3. Viens ir zaudeejiumi/rezultaati uz tablo, otrs paraadiitais sniegums laukumaa.

4. Man likaas, ka Mezeckis teica, ka ar Starkovu parunaajusi un, meklees jaunu trenneri? Kautkas mainiijies?
Slēpts komentārs: kauls

     [+] [-]

, 2013-06-05 17:58, pirms 11 gadiem
Man liekas, ka Starkovs par vēlu atjēdzies... Un stipri par vēlu. Es domāju, ka nākamās 2, makismums 3, spēles visu izteiks par Starkova turpmāko karjeru.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-05 18:18, pirms 11 gadiem
Musu aizsardziba ir ka izzagts delju zhogs.Kkas tiesam ir jamaina,trenneris,speletaji,federacijas vadiba?

  +2 [+] [-]

, 2013-06-05 18:20, pirms 11 gadiem
Starkov, nav vairs tie laiki. Pamanīji? Nešaus ne tevi, ne pārējos.
Bet izmaiņas vajag, gan izlasē, gan sistēmā kopumā. Nez kāpēc valstis ar mazu iedzīvotāju skaitu tiek kaut nedaudz, bet virs Latvijas. Pēc 2004. gada eiforija ir ieilgusi....

  +3 [+] [-]

, 2013-06-05 18:20, pirms 11 gadiem
pilnīgs cirvis !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-05 18:39, pirms 11 gadiem
RobisK rakstīja: ņaudētājiem pietiek ņaudēt, mēs neesam Dānijas vai Francijas līmeņa komanda, lai arī nebūtu treneris

Starkovs ir labākais treneris kāds bijis un aizveda Latviju uz EURO2004 un izdarīs to atkal
kad tas bij? 9 gadus atpakal? pa 9 gadiem ir kautkas labs ari bijis, ja neskaita parbaudes speles 3:3 ar Turciju? labi tur pa starpai vel kautkas treneja, bet nu Stariks nekadas vesmas jaunas nav ieviesis...tgd kad sak vinu kritizet no visam pusem, tad ka pedejo salminu ir Sabalu un vel dazus izsaucis

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 19:06, pirms 11 gadiem
"Saprotam, ka līdzjutēji no mums gaida cienīgu spēli."

šis teikums izsaka visu!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 19:38, pirms 11 gadiem
Lasot un salidzinot lidzjuteju komentarus ar treneru un futbola vai hokeja federacijas viru komentarus,rodas tada sajuta,ka vieni dzivo viena planeta,bet otrie cita un runa dazadas valodas.Palasiju sodien Lipmana murgainus parmetumus Nolana un vina komandas virziena,palasiju sastavu izveidotai U-23 futbola izlasei,tagad Starkova teikto ka pedejos divos macos labi nospeleja Sinelnikovs,Gabovs un Maksimenko,vel salidzinajumu futbola izlasi ar hokeja izlasi,man ta sajuta vel vairak pastiprinajas.

     [+] [-]

, 2013-06-05 19:48, pirms 11 gadiem
visi sak ka stariks mums aizveda lidz 2004 gada a talak? ja nedot citiem tad Starkovs bus vienigais. kaut es krievs dodiet citiem pameiginat laimi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-06-06 09:34, pirms 11 gadiem
Man nebūtu iebildumu pret citu treneri izlasei, bet ir pilnīgi naivi domāt, ka Starkova atkāpšanās būtiski uzlabos LV izlases sniegumu/rezultātus. Ļoti naivi.

Jo:

1) jautājums - kas nāks viņa vietā??? (uzdodiet sev šo jautājumu, apzinoties finansiālo pusi)
2) futbolisti ta būs tie paši

Vnk latiņa ir uzcelta Euro2004 augstumos - kaut arī toreiz notika brīnums, labvēlīgu apstākļu sakritība, bija mazliet labāki futbolisti kā tagad, un Māra faktors. Tas, kas notiek tagad ir LV futbola pelēkā ikdiena, kura arī nemaz citāda nevar būt. Reālais Latvijas izlases mērķis var būt tikai viens - būt priekšā lietuviešiem, atņemt kādu punktu slovākiem. Par bumbas pārvaldīšanas tehniku, piespēļu kvalitāti, domāšanas ātrumu un saspēles risinājumu oriģinalitāti es nemaz nerunāšu. Nesapņojiet, padomājiet, kādās līgās spēlējam - 3 spēlētāji no visas izlases ir pieklājīgos čempjos, savās komandās uz pamatsastāva robežas. Tāpat, man patīk gan Vaņins, gan Gorkšs kā spēlētāji un kā personības, bet medijos viņus sauc par izlases "zvaigznēm". Come on. Jā, viņi ir līderi, bet ne jau Eiropas mērogā. Šveices čempionāts un Anglijas otrā līga, da pat Krievijas premjerlīga vienkārši nav Eiropas lielā futbola kartē. Un mēs arī esam tur, kur esam Vispirms jau jāsakārto aizsardzība. Tā ir lielākā bēda, ka aizsardzībā neprotam vairs neielaist. Kaut ko iesist vienmēr var izdoties, bet "caur aizsardzību iegūst titulus" (Olivera Kāna citāts).

Ar visu to es ceru, ka bosniešiem viegli nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-06 10:42, pirms 11 gadiem
mndvolk rakstīja: Man nebūtu iebildumu pret citu treneri izlasei, bet ir pilnīgi naivi domāt, ka Starkova atkāpšanās būtiski uzlabos LV izlases sniegumu/rezultātus. Ļoti naivi.

Jo:

1) jautājums - kas nāks viņa vietā??? (uzdodiet sev šo jautājumu, apzinoties finansiālo pusi)
2) futbolisti ta būs tie paši

Vnk latiņa ir uzcelta Euro2004 augstumos - kaut arī toreiz notika brīnums, labvēlīgu apstākļu sakritība, bija mazliet labāki futbolisti kā tagad, un Māra faktors. Tas, kas notiek tagad ir LV futbola pelēkā ikdiena, kura arī nemaz citāda nevar būt. Reālais Latvijas izlases mērķis var būt tikai viens - būt priekšā lietuviešiem, atņemt kādu punktu slovākiem. Par bumbas pārvaldīšanas tehniku, piespēļu kvalitāti, domāšanas ātrumu un saspēles risinājumu oriģinalitāti es nemaz nerunāšu. Nesapņojiet, padomājiet, kādās līgās spēlējam - 3 spēlētāji no visas izlases ir pieklājīgos čempjos, savās komandās uz pamatsastāva robežas. Tāpat, man patīk gan Vaņins, gan Gorkšs kā spēlētāji un kā personības, bet medijos viņus sauc par izlases "zvaigznēm". Come on. Jā, viņi ir līderi, bet ne jau Eiropas mērogā. Šveices čempionāts un Anglijas otrā līga, da pat Krievijas premjerlīga vienkārši nav Eiropas lielā futbola kartē. Un mēs arī esam tur, kur esam Vispirms jau jāsakārto aizsardzība. Tā ir lielākā bēda, ka aizsardzībā neprotam vairs neielaist. Kaut ko iesist vienmēr var izdoties, bet "caur aizsardzību iegūst titulus" (Olivera Kāna citāts).

Ar visu to es ceru, ka bosniešiem viegli nebūs.
Petrovič!
Pietiek gari un gudri runāt!
Atkāpies!Un redzēsi valsts izlases līknīti liecamies uz augšu!