Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Japāna: zvaigznes Kagava, Honda, Nagatomo un citi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Japāna: zvaigznes Kagava, Honda, Nagatomo un citi
"Manchester United" un Japānas izlases futbolists Sindzi Kagava
Foto: AP/Scanpix

Piedāvāju iepazīties ar Japānas izlasi - komandu, ar kuru Latvijas futbola izlase tiksies trešdien. Japānas sastāvā zvaigžņu patiešām netrūkst. Atgādinu, ka Japānas un Latvijas maču trešdien tiešraidē plkst.12:20 translēs arī LTV7.

Japānas izlase 26. martā reāli var kļūt par pirmo komandu, kas kvalificējusies PK2014 finālturnīram (protams, mājiniecei Brazīlijai garantēta dalība) – lai tas izdotos, viesos jāuzvar Jordānija, kas mājās tika iznīcināta ar 6:0. Kvalificēšanās ir ļoti tuvu. Tādējādi nav jābrīnās, ka uz spēli ar Latviju izsaukti visi spēcīgākie – sastāvā iekļauti pilnīgi visi tie 14 futbolisti, kuri izgāja pēdējā PK2014 kvalifikācijas turnīra spēlē pret Omānu (2:1) 14. novembrī. Pirms tam oktobrī japāņi pārbaudes mačos samēroja spēkus ar diviem grandiem – Francija tās mājās tika uzvarēta ar 1:0, bet Brazīlijai neitrālā laukumā Polijā tika zaudēts ar graujošo 0:4. Atgādināšu, ka Japānas izlase PK2010 finālturnīrā grupu turnīrā izslēdza Dāniju un Kamerūnu, bet 1/8 finālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā piekāpās Paragvajai.

Japānas izlasi pēdējos divarpus gadus trenē pazīstamais itāliešu speciālists Alberto Dzakeroni, kurš ir trenējis tādus klubus kā „Udinese”, „Milan”, „Lazio”, „Inter”, „Torino” un „Juventus”, tiesa, A Sērijā triumfējot tikai reizi – 1998./99. gada sezonā ar „Milan”. Pie Japānas izlases stūres Dzakeroni debitēja ar vēsturisku uzvaru pār Argentīnu (1:0 – jā, spēlēja arī Lionels Mesi, tāpat Karloss Tevess, Djego Milito, Havjērs Maskerāno un citas zvaigznes). FIFA rangā Japāna šobrīd ieņem 21. vietu, kas ir augstākā no Āzijas izlasēm (Dienvidkoreja seko 34. pozīcijā).

Turpinājumā par 11 futbolistiem, kuri izgāja pamatsastāvā minētajā spēlē ar Omānu. Vārtus sargāja 29 gadus vecais Eidzi Kavasima - Beļģijas „Standard” pamatvārtsargs. Šai klubā viņš ir pirmo sezonu, bet Beļģijas spēcīgākajā līgā kopumā pavada jau trešo sezonu. „Standard” pēc pussezonas ieņem 4. vietu, par 13 punktiem atpaliekot no līderes „Anderlecht”. Tieši vakar vakarā „Standard” viesos tikās ar „Anderlecht”, nospēlējot vairāk nekā cienīgi – 2:2. Izlasē Kavasimam 39 spēles, kas nozīmē, ka pret Latviju, ja spēlēs, viņam būs jubileja.

Aizsardzībā lielākā zvaigzne ir Juto Nagatomo - Milānas „Inter” futbolists, Itālijas kausa ieguvējs, kurš savos 26 gados paguvis iekrāt 54 spēles izlasē. A Sērijas 23 kārtās Nagatomo „Inter”, kas ieņem 4. vietu, rindās aizvadījis 18 spēles. Milānas derbijā pret „Milan” viņš tika noraidīts. Starp citu, Arsēns Vengers kreisās malas aizsargu iekļāva Nagatomo savā PK2010 simboliskajā izlasē.

Aizsardzības otrajā malā spēlēja 22 gadus vecais Hiroki Sakai, kurš izlasē iekļāvies tikai pērn un ikdienā pārstāv Vācijas Bundeslīgas komandu „Hannover 96”. Šī komanda šobrīd Bundeslīgā ieņem 10. vietu, atrodoties tieši aiz Artjoma Rudņeva „Hamburger SV”. Sakai gan šosezon aizvadījis tikai sešas spēles (un tikai divas pamatsastāvā).

Aizsardzības centrā spēlēja Jasujuki Konno un Maja Josida. Konno nesen nosvinēja 30. dzimšanas dienu un visu savu karjeru pavadījis Japānā, izlasē iekrājot 63 mačus. Savukārt 1.89m garais Jošida pārstāv Anglijas Premjerlīgas klubu „Southampton” (pagaidām 16. vietā 20 komandu konkurencē) un ir piedalījies 22 no 25 turnīra spēlēm šosezon.

Laukuma vidusdaļā spēlēja izlases kapteinis Makoto Hasebe un Jasuhito Endo. Hasebe, kurš lielākoties pilda balsta pussarga lomu, jau 6. sezonu pavada Bundeslīgas klubā „Wolfsburg” – šosezon viņa kontā 11 spēles un vieni vārti. Japānas izlasē viņam 63 spēles un divi vārti. Tikmēr Endo kopš 2001. gada spēlē dzimtenes klubā „Gamba”. Endo ir īsta Japānas futbola leģenda – 33 gadus vecais pussargs ar 124 spēlēm (tajās gūti 10 vārti) ir izlases visu laiku rekordists. Viņš ir lielisks piespēlētājs, arī teicams soda sitienu izpildītājs. Endo 2011. gadā kļuva par pirmo, kurš Japānas čempionāta simboliskajā izlasē iekļauts deviņas reizes.

Pārējie ir uzbrūkošā plāna spēlētāji. Hirosi Kiotake ir 23 gadus vecs uzbrūkošais pussargs, kurš šobrīd aizvada savu pirmo sezonu ārpus Japānas – Bundeslīgas komandā „Nuremberg” (šobrīd 14. vieta). Tikai 172cm garais Kiotake Nirnbergā ir stabils pamatsastāva spēlētājs un 19 spēlēs guvis arī trīs vārtus.

Viena no lielākajām Japānas zvaigznēm ir Keisuke Honda, kurš visbiežāk spēlē otrā uzbrucēja lomu. 40 spēlēs izlasē viņam 12 vārti, pie tam viņš bumbu ieraidīja gan Kamerūnas, gan Dānijas vārtos, lielā mērā sekmējot Japānas izlases izkļūšanu no PK2010 finālturnīra grupas. Honda ir līderis arī Aleksandra Cauņas pārstāvētajā Maskavas CSKA, kas ir Krievijas Premjerlīgas vadībā. Šajā sezonā 19 spēlēs Hondam septiņi vārti un viņš ir turnīra rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā.

Uzbrucējs Roiti Maeda ir 31 gadu vecs un izlasē aizvadījis „tikai” 23 spēles, taču tajās pamanījies gūt 10 vārtus – četrus no tiem PK2014 kvalifikācijas turnīrā. Arī viņš visu savu karjeru pavadījis vienā Japānas čempionāta komandā („Jubilo”).

Cits uzbrucējs Sindzi Okazaki ir jau ceturtais Bundeslīgas pārstāvis no apskatītajiem 11 (pavisam uz spēli ar Latviju izsaukti astoņi Vācijas spēcīgākās līgas kājbumbas meistari), un viņš ir ne tikai rezultatīvākais izlases spēlētājs starp aktīvajiem spēlētājiem, bet arī 4. visu laiku sarakstā – 58 spēlēs 29 vārti! Un tas viss nieka 26 gadu vecumā. Protams, viņa kontā daudz svarīgu vārtu, bet vērts izcelt PK2010 golu pret Dāniju (3:1), vienīgos vārtus pārbaudes mačā pret Argentīnu (1:0), kā arī 2009. gada beigās iespētus divus „hattrick” pēc kārtas (pret Honkongu 6:0, pret Togo 5:0). Ikdienā Okadaki pārstāv „Stuttgart” (12. vieta), tiesa, šosezon viņš balansē uz pamatsastāva/rezervista spēlētāja robežas un pēc 20 kārtām 13 mačos (tikai septiņi no tiem pamatsastāvā) Okazaki iesitis tikai vienus vārtus.

11 spēlētāji apskatīti, bet, iespējams, lielākā zvaigzne nav pieminēta. Uzbrūkošais pussargs Sindzi Kagava pagājušajā gadā otro sezonu pēc kārtas kļuva par Bundeslīgas čempionu Dortmundes „Borussia” sastāvā (turklāt guva 13 vārtus, iespraucoties rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā) un vasarā pārgāja uz „Manchester United”. Anglijā pagaidām nav līdz galam iejuties (11 spēles un „tikai” divi vārti), taču saprotiet, par kādu līmeni vispār ir runa... Izlasē Kagavam 37 spēles un 12 vārti, tostarp vārti mačā pret Franciju (1:0).

Protams, pastāv liela iespēja, ka Japānas sastāvā laukumā izies arī citi futbolisti, kurus šeit nepieminēju.

 +10 [+] [-]

, 2013-02-05 00:53, pirms 11 gadiem
obligāti jāskatās. bieži neredzēsi, kā Latvijas izlases spēlētāji spēlē pret United, Inter un citu zināmu klubu spēlētājiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-05 01:27, pirms 11 gadiem
Da bez variantiem pret Japanu, mazie noskries musu Gorksu ka maz neliksies. Bet nu jaskatas vien bus, savadak nevaru. Cerus vismaz uz pieklajigu zagi.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-05 04:16, pirms 11 gadiem
Tieši tā, jābut reālistiem, no chance!

     [+] [-]

, 2013-02-05 10:58, pirms 11 gadiem
0:3

  -2 [+] [-]

, 2013-02-05 16:27, pirms 11 gadiem
karlosm rakstīja: Tieši tā, jābut reālistiem, no chance!
Bet parasti kad saka jāpaņem tad zaudē, bet kad saka no chance tad ir dziezgan līdzīgi vai pat uzvar

  +1 [+] [-]

, 2013-02-05 18:16, pirms 11 gadiem
nu Japānas izlasi salīdzinot ar mūsējiem , no chance .

     [+] [-]

, 2013-02-06 16:15, pirms 11 gadiem
Honda Civic iznesa mūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja