Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Neredzu iemeslu kardināli mainīt kandidātu sarakstu"

Agris Suveizda

Starkovs: "Neredzu iemeslu kardināli mainīt kandidātu sarakstu"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs intervijā Latvijas Futbola federācijai komentēja gaidāmās Pasaules kausa atlases cikla spēles pret Slovākiju un Lihtenšteinu. Starkovs sacīja, ka neredz iemeslu un jēgu kardināli mainīt kandidātu sarakstu. Tāpat Starkovs priecājās par atsevišķu spēlētāju progresu, taču tajā pašā laikā bažījās par to, ka vairākiem citiem futbolistiem trūks spēļu prakses.

"Pirmkārt, kandidātu saraksts nav pilns un vēl tiks papildināts ar droši vien diviem vai trim uzvārdiem [Artis Lazdiņš tobrīd vēl nebija izsaukts - A.S.]. Otrkārt, neredzu iemeslu kardināli mainīt sastāvu un radīt kādas sensācijas tikai sensāciju dēļ. Uzskatu, ka pēdējā gada vai divu laikā esam izvēlējušies spēlētājus un izdarījuši uz viņiem likmi, un tādā situācijā, protams, ka spēlētājiem ir jāuzticas. Jāuzticas, neskatoties uz zaudējumiem, jo bez zaudējumiem nav iespējams iet uz priekšu un no tiem ir jāizdara secinājumi un pareizi tie jāpārdzīvo. Lai dotos uz priekšu, ļoti svarīgs ir kolektīvs, taču tas neveidojas vienas spēles vai sasaukuma, bet gan vairāku gadu laikā. Neskatoties uz neveiksmēm pirmajās spēlēs, domāju, ka ejam pareizajā virzienā. Spēlējām ar grupas spēcīgākajām komandām. Lai arī zaudējumi bija sāpīgi, tie ir jāizpēta un jāgūst no tiem labums," teica Starkovs.

"Spēlētājs pirmkārt dzīvo klubā un dzīvo ar kluba interesēm. Tas ir normāli, jo viņš tur saņem algu un atstrādā līgumu. Diemžēl mums viņi arī spēlē vairāk pievilcīgākās futbola valstīs, kur arī stadioni ir pārāki - piemēram, Hamburgā, Redingā vai Polijā. Taču spēle izlasē ir īpaša, izlasei vienmēr vajadzētu būt prioritātei - neatkarīgi no tā, vai sezona sākas vai beidzas. Man bija saruna ar kādu jauno spēlētāju, kurš teica, ka viņš maz spēlē izlasē un viņam varbūt labāk palikt klubā, kur spēles laiks ir lielāks. Skaidroju, ka jābūt pacietīgam, vienmēr jābūt izlasē," Starkovs turpināja. "Nekad nebūs ideālas situācijas. Piemēram, Aleksandrs Cauņa atbrauca uz pēdējām spēlēm, kad klubā viņš tika izmantots par visiem 100%.

Pat vairāk - viņš spēlēja ar mikrotraumām, uz špricēm. Viņš atbrauca uz izlasi un praktiski neaizvadīja pilnvērtīgu treniņu - piesardzīgā režīmā, ārstēja traumu un paralēli gatavojās spēlēm. Tātad ir jāgaida, vienmēr jābūt komandā un kaujas gatavībā - pat, ja tu nespēlē. Atbildot uz jautājumu par Latvijas čempionāta izskaņu, mana atbilde ir - jā, klubos ir jāizliekas uz visiem 100%, jo tikai saspringtās spēlēs aug individuālā meistarība, tehnika, fiziskā gatavība, psiholoģija. Tāpēc šis mēnesis spēlētājiem nāks labumā, taču, ierodoties izlasē, prioritātei, protams, jābūs izlasei. Šajā ziņā arī daudz strādājam, lai spēlētāji darbotos ar vienu mērķi. Nesenajā UEFA seminārā, kurā izlašu treneri pārrunāja savu pieredzi, Spānijas izlases galvenais treneris Visente Del Boske sacīja, ka galvenais komandā ir izveidot mikroklimatu. Tas pilnībā atbilst manai pieejai darbam. Ja piedzīvojam zaudējumu, tad tas jāpārdzīvo visiem kopā, un arī eiforija par uzvaru jādala uz visiem.

Piekrītu, ka spēle pret Slovākiju ir pati svarīgākā, lai gan izlasē jebkura spēle ir svarīga un izšķiroša. No turnīra tabulas viedokļa, protams, ka Slovākijā ir svarīgi paņemt punktus, bet pretinieki gan reitingā, gan izlozē ir augstāk par mums un mūs gaida grūta spēle un pārbaudījums. Taču esmu pārliecināts par spēlētājiem, ka izdarīsim maksimumu, lai paņemtu punktus. Runājot par mūsu komandu, vairāki spēlētāji salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ir ieguvuši nepieciešamo spēļu praksi un ir redzams, ka viņi progresē. Tas attiecas, piemēram, uz Artjomu Rudņevu - viņš vēl nebija iegājis sezonā, taču tagad translācijās redzu, ka viņš labi izskatās. Viņš spēlē pamatsastāvā un ceru, ka Rudņevs būs mūsu trumpis. Tas attiecas arī uz Kasparu Gorkšu, Cauņu, kuri visu laiku spēlē un dara to labi. Bet šajā ziņā ir arī sarūgtinājumi - Oskars Kļava un Deniss Ivanovs praktiski nespēlē.

Vienmēr esam teikuši, ka varam spēlēt ar Slovākiju un spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu - ja esam optimālajā sastāvā un ja esam optimālajā kondīcijā. Tāpēc mums būs dilemma, vai uzticēties pieredzējušiem spēlētājiem, kuri šobrīd nav labākajā kondīcijā, vai uzticēties jaunajiem, kuriem trūkst pieredzes. To skatīsimies treniņos," Starkovs turpināja. "Manā trenera karjerā vienmēr bijuši šādi grūti brīži, kad kaut kas ir jāpierāda, kad jāpierāda, ka spēlētāji ir labi futbolisti. Bet līdzjutēji ir kopā ar mums, viņi palika arī pēc zaudējuma Grieķijai un bija arī Bosnijā un Hercegovinā. Lai arī spēcīgai komandai zaudējām pēc visām komponentēm, viņi tomēr bija ar mums un mēs viņus labi redzējām un dzirdējām. Protams, mēs centīsimies izdarīt visu, kas no mums būs atkarīgs, lai spēlē pret Slovākiju gūtu punktus. Arī pēdējā mačā Rīgā pret Lihtenšteinu mēs gaidām līdzjutēju atbalstu stadionā. Jebkurai Latvijas futbola izlases spēlei jākļūst par notikumu un svētkiem visiem mūsu līdzjutējiem! Centīsimies viņiem sagādām pēc iespējas vairāk patīkamu brīžu!"

Izmantotie resursi:
LFF: Pievienojies LFF brīvprātīgo komandai!

 +13 [+] [-]

, 2012-10-04 00:45, pirms 12 gadiem
Derētu kardināli nomainīt galveno treneri. Sliktāk jau nu noteikti nevar būt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-10-04 00:56, pirms 12 gadiem
Petrovič,neņem pierē,paņem vēl tik Pļutku un būs pavisam labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-10-04 01:16, pirms 12 gadiem
The Special One rakstīja: Treneru korpusu gan vajadzētu patīrīt. Kauns skatīties kā LV izlase spēlē. Mūžīgi tālās piespēles kkur, ka tik tālāk no vārtiem. Ilgākā saspēle zem pretinieku presinga ilgst pāris sekundes un bumba atkal ir pakāsta. Tādi "profesionāļi" Divu piespēļu meistari un amatieri = tā ir mūsu izlase
Atradies "profesionālis" spriedelētājs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-04 10:18, pirms 12 gadiem
"Man bija saruna ar kādu jauno spēlētāju, kurš teica, ka viņš maz spēlē izlasē un viņam varbūt labāk palikt klubā, kur spēles laiks ir lielāks. "

Gan jau, ka runa par Gauraču

  +1 [+] [-]

, 2012-10-04 10:35, pirms 12 gadiem
AJ.. man jautājums, ko spēlētājiem tajos klubos mācā? Ka tik ātrāk aizsist bumbu uz priekšu?

Tomēr būšu stadionā un atbalstīšu, lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-04 10:54, pirms 12 gadiem
Vai tas, ka kandidāti no Skonto ir pilnīgā neformā nav iemesls?

  +2 [+] [-]

, 2012-10-04 10:57, pirms 12 gadiem
Izlases kandidāti Fertovs un Rugins pret Skonto- Daugavas spēlē spēlēja vienkārši briesmīgi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-04 11:03, pirms 12 gadiem
izlasot rakstu,nacu pie secinajuma,ka ja Starkovs butu musu hokeja izlases treneris,tad ar vinia "savdabigu" piegajienu pie sastava komplektacijas,vadosa mainia butu Bukarts-Berzins-Cipulis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-04 11:35, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: "Man bija saruna ar kādu jauno spēlētāju, kurš teica, ka viņš maz spēlē izlasē un viņam varbūt labāk palikt klubā, kur spēles laiks ir lielāks. "

Gan jau, ka runa par Gauraču
Zjuzinu?

  +5 [+] [-]

, 2012-10-04 11:43, pirms 12 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Nu spēlētājs kurš ir efektīvs pārsvarā tikai sodalaukumā, un spēlē ar galvu šobrīd nav ļoti aktuāls.. Nebūtu Rudņeva, vai Garauča, tad varbūt, bet šaubos.. Uzbrucēju rinda ir gana gara...
Petrovič ,Tu?

  +4 [+] [-]

, 2012-10-04 11:46, pirms 12 gadiem
Ja soccerway.com nemelo, Verpakovskis pēdējo 5 mēnešu laikā gan klubā, gan izlasē kopā nospēlējis ~170 min. Nekas, ka nav spēļu prakses, izlasē būs tāpat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-10-04 12:30, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Zjuzinu?
Domāju, ka Gauračam lielāka škrobe par to, ka pēc labā snieguma Baltijas kausā dabūja uzspēlēt tikai 10 minūtes pa divām spēlēm. Es arī būtu sašutis.

     [+] [-]

, 2012-10-04 12:43, pirms 12 gadiem
bembists rakstīja: Domāju, ka Gauračam lielāka škrobe par to, ka pēc labā snieguma Baltijas kausā dabūja uzspēlēt tikai 10 minūtes pa divām spēlēm. Es arī būtu sašutis.
Twitter / Ilja_Polakovs: Starkova pēdējā...

  +4 [+] [-]

, 2012-10-04 12:46, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Visi zin , ka FIFA rangs ir sūds
Tādā gadījumā var teikt, ka esam sūdos līdz ausīm!

  +5 [+] [-]

, 2012-10-04 13:52, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Visi zin , ka FIFA rangs ir sūds
Kāpēc raksti visu vārdā?Mēnesi atpakaļ pēc iepriekšējā ranga,šeit bija maķenīt apskaidrojuši kā šo rangu aprēķina!Viss pa gostiem!Tā ir mūsu(starkova) nopelnītā vieta!Un būsim vēl zemāk,kamēr šo rižiku nenovāks no trenera amata,un tu (kā neitrāls D-pilietis) tik varēsi savus šabloniskos komentus mest laukā(kā šis uz ko atbildu).
Tev no tā paliek labāk?Neredzēt mūsdienīgu futbolu(jeb fanot par starkova antifutbolu,kā dari to tu),nostādīt sevi un centies vēl piedavām pārliecināt citus ka redz mūs te piešmauc un rangā nepelnīti zemi esam..................
Un tā dzīvosim gadu no gada,galvenais nobļauties, paskat kādos klubos mūsu futbolisti spēlē,un ko nu mēs te varam.............
Sakārto čalīt smadzenes!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-04 14:18, pirms 12 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: šajā gadījumā varētu runāt par spēļu ritmu, ja Verpakovskis ir labā formā, tad arī ar mazu spēļu praksi viņš ir ļoti nozīmīgs laukumā, un ātri iejūtās spēle, tur palīdz pieredze
Attopies!Kad verpis pēdējo reizi ir bijis labā formā?
Cik gadus atpakaļ tas bija ... 5...6....?

  +1 [+] [-]

, 2012-10-04 15:57, pirms 12 gadiem
flipsider!!!

Kāpēc savu komentu izņēmi laukā?
Es te ar vienu džeku biju salīdzis uz pieciem tērvetniekiem,tieši par tavu komentu,es viņam teicu ka koments tiks izņemts,šis uzreizi - līgstam..... ka nē!
Drīz džekam jābūt atpakaļ no bodes!

  -1 [+] [-]

, 2012-10-04 19:08, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: kapec tiek merktiecigi ignorets Girts Karlsons?
Es arī gribētu Ģirtu redzēt atpakaļ izlasē, bet tikai nesen viņš sāka tā kārtīgi iespēlēties Metalurga sastāvā. Ja paliks LM, domāju, ka nākamgad jau reāli varētu atkal runāt par izlasi.

     [+] [-]

, 2012-10-04 19:10, pirms 12 gadiem
Runāt var daudz un skaisti, bet vajadīzgs ir tikai viens - punkti. Cerams, ka tie arī nāks spēlē pret Slovākiju. Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja