Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gabovs: "Izlasē spēlēt ir gods - izsaukums ir mana progresa rezultāts"

Agris Suveizda

Gabovs: "Izlasē spēlēt ir gods - izsaukums ir mana progresa rezultāts"
Vladislavs Gabovs (pa labi) cīņā ar vārda brāli Vladislavu Kozlovu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Nepilnus 26 gadus vecais futbolists Vladislavs Gabovs pirms nedaudz mazāk nekā divām nedēļām debitēja Latvijas izlasē un saņēma izsaukumu arī uz Pasaules kausa atlases cikla spēli pret Bosniju un Hercegovinu. Gabovs nelielā sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteicās, ka ir ļoti priecīgs spēlēt izlasē un ka grib turpināt progresēt.

"Emocijas ir tikai pozitīvas. Esmu ļoti priecīgs par to, ka mani izsauca uz izlasi. Valstsvienības kreklā spēlēt ir gods," par debiju izlases rindās un izsaukumu uz spēli pret Bosniju un Hercegovinu sacīja malējais aizsargs Vladislavs Gabovs. "Individuālas sarunas ar Aleksandru Starkovu par manu nākotni izlasē nav bijis, taču te visiem ir viens uzdevums - progresēt un spēlēt Latvijas labā."

"Jā, pāreja uz "Skonto" man bija ar domu par progresu, bet izsaukums uz izlasi - tas jau ir [mana darba] rezultāts," piebilda Gabovs, kurš pagājušo sezonu pavadīja Virslīgas jaunpienācējā "Mettā"/LU, bet starpsezonā pievienojās citam Rīgas klubam "Skonto". Gabovs sacīja, ka viens no iemesliem, kādēļ viņš nonāca titulētākajā Latvijas klubā, bija tā jaunais galvenais treneris Tamazs Pertija: "Jau sen strādāju kopā ar Tamazu - vēl Daugavpils "Daugavas" laikā. Viņš mani pazina, kontakti bija, tā kā viņi mani uzaicināja."

"Laika apstākļi darīja savu un varbūt arī Katara pēc pirmā puslaika kaut ko pamainīja. Grūti teikt, jo es iznācu tikai uz 15 minūtēm un bija diezgan grūti ieiet spēlē. Stadionā bija arī kondicionieri, bet vienalga laika apstākļi bija mazliet atšķirīgi nekā pie mums," Gabovs komentēja divus dažādos puslaikus pārbaudes spēlē Katarā, kurā Latvijas izlase zaudēja ar rezultātu 1:3. Pret Turciju bija tieši pretēji - pēc vāja pirmā puslaika izdevās lielisks otrais (3:3). "Starkovs ģērbtuvēs teica, ka vajag spēlēt līdz galam, vēl nekas nav beidzies - jāturpina cīnīties. Komanda izgāja laukumā un cīnījās."

"Kluba sniegumu pirmajā aplī vērtēju diezgan pozitīvi. Uzskatu, ka spēlējam labu futbolu - skatāmu, uzbrūkošu. Bija arī periods, kad neielaidām vārtus [gandrīz 11 puslaikus pēc kārtas - A.S.]. Tas bija ne tikai aizsardzības, bet arī visas komandas nopelns. Esam vieni no līderiem gan gūto punktu ziņā, gan, rēķinot zaudētos punktus," Vladislavs vērtēja aizvadīto pirmo apli SMScredit.lv Virslīgā. "Protams, gribas vēl vairāk - lai nebūtu zaudētu punktu pret "Jūrmalu" (0:0), "Jelgavu" (1:1), bet tāds ir futbols."

  +6 [+] [-]

, 2013-06-04 14:31, pirms 11 gadiem
Ja tu spele Skonto, tad busi izlase, tas jau sen ir skaidrs.

  +6 [+] [-]

, 2013-06-04 14:32, pirms 11 gadiem
Gabovs malacis! prieks par viņa progresu!

  +9 [+] [-]

, 2013-06-04 14:34, pirms 11 gadiem
tas gan - kamēr Stariks būs izlasē, tikmēr uz to tiks saukti potenciāli skontieši, kurus var pārdot, izlase kā tramplīns, bet tikai caur Skonto...

Keroven rakstīja: Ja tu spele Skonto, tad busi izlase, tas jau sen ir skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-06-04 15:04, pirms 11 gadiem
vantinieks rakstīja: Gabovs malacis! prieks par viņa progresu!
..Progress.. atnāca līdz ar pāreju uz skontu,būtu uz citu klubu pārgājis,ne progresa,ne izlases!

  +6 [+] [-]

, 2013-06-04 15:04, pirms 11 gadiem
Njā, ja Hmizs spēlētu Skonto arī 100 %, ka būtu izsaukts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-04 15:56, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Latvijas izlasē nespēlē paši labākie mūsu futbolisti , bet gan Starkova favorīti .
Uz Gabovu tas gan nav attiecināms. Jau FKV laikos vēl pirms pievienošanās Mettai bija viens no labākajiem Virslīgas aizsargiem un, ja es nemaldos, bija iekļauts arī simboliskajā izlasē pirms diviem gadiem.

  +4 [+] [-]

, 2013-06-04 16:05, pirms 11 gadiem
Andžu brāl, par to jau ir runa, ka bez Starika (viņa peļņas prizmas) neviens cits, potenciāli un visādi citādi labāks izlasē netiek ņemts. Ruginu, Fertovu un citus brāļus tik ilgi arī sauks uz izlasi, kamēr izdosies kādam Krievijas 1.līgas k;ubam iesmērēt.
Andris5 rakstīja: ..Progress.. atnāca līdz ar pāreju uz skontu,būtu uz citu klubu pārgājis,ne progresa,ne izlases!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-04 16:29, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Uz Gabovu tas gan nav attiecināms. Jau FKV laikos vēl pirms pievienošanās Mettai bija viens no labākajiem Virslīgas aizsargiem un, ja es nemaldos, bija iekļauts arī simboliskajā izlasē pirms diviem gadiem.
Kā tad tā??? stariks bija palaidis garām FKV laiku?

  +3 [+] [-]

, 2013-06-04 16:31, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Uz Gabovu tas gan nav attiecināms. Jau FKV laikos vēl pirms pievienošanās Mettai bija viens no labākajiem Virslīgas aizsargiem un, ja es nemaldos, bija iekļauts arī simboliskajā izlasē pirms diviem gadiem.
Arī vel zaļš būdams Daugavas sastāvā Gabovs spēlēja pārliecinoši!

     [+] [-]

, 2013-06-04 16:34, pirms 11 gadiem
vantinieks rakstīja: Andžu brāl, par to jau ir runa, ka bez Starika (viņa peļņas prizmas) neviens cits, potenciāli un visādi citādi labāks izlasē netiek ņemts. Ruginu, Fertovu un citus brāļus tik ilgi arī sauks uz izlasi, kamēr izdosies kādam Krievijas 1.līgas k;ubam iesmērēt.
skontas brālība to vietu aizsitīs,līdz būs nogatavojušies citi skontas brāļi!Ne jau to vietu atdos LM vai DD jaunajiem talantiem!
pļutkinu arī pēc pardošanas kādu laiku turēja izlasē!Tas pats būs arī ar šiem pašiem, kas tagad aizsit izlasē vietu!
Izlase ir pataisīta par skontas izgāztuvi!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-04 20:07, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: Kā tad tā??? stariks bija palaidis garām FKV laiku?
Ja atceries, tad pirms apmēram diviem gadiem Gabovam bija smaga trauma. Koscinkēvičs ar Kreipānu spēlē pret Turciju jau teica, ka, ja nebūtu toreiz tās traumas, viņš būtu izsaukts.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-04 20:25, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Ja atceries, tad pirms apmēram diviem gadiem Gabovam bija smaga trauma. Koscinkēvičs ar Kreipānu spēlē pret Turciju jau teica, ka, ja nebūtu toreiz tās traumas, viņš būtu izsaukts.
Ko tu mani par LV futbola analfabētu uzskati?
savulaik toļiks 2008 g. FKV-LM mačā 0-2 teica ka Surņins ir starika redzes lokā,iepriekšējā mačā pret turciju Koscinkevičs teica ka fertovam sevi jāapliecina citādi var zaudēt savu vietu izlasē!..............Tā var turpināt un turpināt!Ko Jūs līdzjutējus par idiotiem uzskatat?
Nav ko blefot šeit!Sarunāts?
Nāci uz skontu tiksi izlasē!!!(LFF devīze!)

     [+] [-]

, 2013-06-04 20:42, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Uz Gabovu tas gan nav attiecināms. Jau FKV laikos vēl pirms pievienošanās Mettai bija viens no labākajiem Virslīgas aizsargiem un, ja es nemaldos, bija iekļauts arī simboliskajā izlasē pirms diviem gadiem.
-------------------
reikons rakstīja :Ja atceries, tad pirms apmēram diviem gadiem Gabovam bija smaga trauma. Koscinkēvičs ar Kreipānu spēlē pret Turciju jau teica, ka, ja nebūtu toreiz tās traumas, viņš būtu izsaukts.
Kaut kas ekspertiņ neklapē!(divi tavi komenti viens otram sper ar kāju)

  -2 [+] [-]

, 2013-06-04 23:34, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: Kaut kas ekspertiņ neklapē!(divi tavi komenti viens otram sper ar kāju)
Nezinu, kas tev neklapē, bet paskaties 2011. gada simbolisko izlasi katrā ziņā. Gabovs LFF versijā tur ir. Un, jā, arī traumu viņš piedzīvoja 2011. gada sezonā, oktobrī pret LM.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 05:40, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Nezinu, kas tev neklapē, bet paskaties 2011. gada simbolisko izlasi katrā ziņā. Gabovs LFF versijā tur ir. Un, jā, arī traumu viņš piedzīvoja 2011. gada sezonā, oktobrī pret LM.
15.10 /14:00 FK Ventspils - Liepājas Metalurgs 1:2
34'
5. Jevgēņijs Kosmačovs
26. Vladislavs Gabovs
-------------------------------
07.oktobris | LATVIJA - MALTA (2:0)
11.oktobris | HORVĀTIJA - LATVIJA (2:0)
-------------------------
----------------------------
Ja es tev teicu ka neklapē, tad neklapē!
Gabovs savainots tika pēc Valsts izlases mačiem 2011 gadā!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 05:52, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Ja atceries, tad pirms apmēram diviem gadiem Gabovam bija smaga trauma. Koscinkēvičs ar Kreipānu spēlē pret Turciju jau teica, ka, ja nebūtu toreiz tās traumas, viņš būtu izsaukts.
Koscinkevičs, reikon spēlē pret turciju ... meloja!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 06:00, pirms 11 gadiem
anjo
p.s. mača laikā Tu man uzprasīji par ko es biju noskaities un Koscinkeviču!
Vienu murgojumu šis toreiz no lapiņas nolasīja,ka fertova vieta izlasē ir apdraudēta(jeb čalim jāpierāda laukumā lai nezaudētu savu vietu) jeb kā krievs teiktu: ,,na voloske vesit mesto!,,
otrs bija par šo aprunāto Gabova tēmu!
reikons atsvaidzināja atmiņu!

     [+] [-]

, 2013-06-05 09:47, pirms 11 gadiem
Visai neauglīgs strīds.Atļaušos izteikt arī savu viedokli šajā jautājumā.Protams,ka iekļūt jebkura vecuma izlasē ir vieglāk no Rīgas komandām un ne tikai Skonto,jo šīs izlases vada pašu treneri.Protams Skonto pirmā roka.Un Tā jau notiek ne tikai Latvijā,bet tas nenozīmē,ja esi perspektīvs spēlētājs,tu netiksi izlasē ,kamēr nespēlē Skonto.Tas jau ir pārspīlējums.Kas attiecās uz Gabovu un viņa spēlēšanas laiku Ventspilī,tad jāsaka ,ka šeit viņš tiešām 2011.gada sezonā izskatījās ļoti labs un tikai trauma izsita viņu no ierindas.Neatceros vai tas bija spēlē pret Metalurgu,bet tas gan ir fakts ,ka pēdējo spēli FK Ventspils sastāvā Vladislavs tiešām aizvadīja pret LM un pēc tam jau pēdējās četrās tā sezona spēlēs vairs nepiedalījās.Šeit Gabova statistika no izlases spēletāju saita:http://www.national-soccer-teams.com/player/52318/Vladislavs_Gabovs.html

     [+] [-]

, 2013-06-05 09:59, pirms 11 gadiem
Nedaudz atsvaidzināju atmiņu noskatoties video par šo spēli un tur pat var redzēt satraumēto Gabovu pēc otrajiem Liepājas gūtajiem vārtiem.
LFF: FK Ventspils - Liepājas Metalurgs
Tāpēc viņu arī nomainīja Kosmačovs.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 10:07, pirms 11 gadiem
Andri5 raksta:Gabovs savainots tika pēc Valsts izlases mačiem 2011 gadā!

Šī gan ir "jautra informācija".Gabovs izlasei tad nebija pat pieteikts.To taču pavisam viegli pārbaudīt,paskatoties spēļu protokolus LFF lapā.

     [+] [-]

, 2013-06-05 10:22, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Andri5 raksta:Gabovs savainots tika pēc Valsts izlases mačiem 2011 gadā!

Šī gan ir "jautra informācija".Gabovs izlasei tad nebija pat pieteikts.To taču pavisam viegli pārbaudīt,paskatoties spēļu protokolus LFF lapā.
Tu algun iedziļinājies visos komentos?Nedomāju ka esi tik stulbs lai nesaprastu par ko gāja šeit runa!Koscinkevičs un reikons bija tie kuri apgalvoja ka 2011 gadā ja nebūtu šā savainojuma būtu noteikti izsaukts uz izlasi!Tik lieta tāda ka šo savainojumu viņš dabūja pēc izlases mačiem!(to arī norādīju)
Tātad .... Nekādi Gabovi nebija starika redzes lokā 2011 gadā,
2013 gadā jā!Jo ienāca skontas brālībā!
----------------------
Šeit es norādīju uz reikona,Koscinkeviča klajiem meliem,un tu savējos akli tagad aizstāvi!To video arī biju noskatījies!

  -2 [+] [-]

, 2013-06-05 11:09, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: 15.10 /14:00 FK Ventspils - Liepājas Metalurgs 1:2
34'
5. Jevgēņijs Kosmačovs
26. Vladislavs Gabovs
-------------------------------
07.oktobris | LATVIJA - MALTA (2:0)
11.oktobris | HORVĀTIJA - LATVIJA (2:0)
-------------------------
----------------------------
Ja es tev teicu ka neklapē, tad neklapē!
Gabovs savainots tika pēc Valsts izlases mačiem 2011 gadā!
Sapratu tavu domu gājienu par savainojuma gūšanu pēc izlases mačiem [algun, tas domāts tā, ka, nevis viņš spēlēja izlases mačos, bet tieši laika perioda izteiksmē savainojumu guva tad, kad izlases mači jau bija aizritējuši, un Gabovs uz tiem nebija izsaukts].

Bet, Andri5, pat esot izlases redzeslokā, ir pavisam skaidrs, ka Gabovs netiktu izsaukts uz tik svarīgiem mačiem, lai debitētu izlasē. Vienīgā iespēja, kad viņš būtu varējis debitēt bija 2012. gada 29. februāra draudzības spēle pret Kazahstānu, taču tajā brīdī Gabovs vēl nepavisam nebija formā.

Paskaties sastāvus spēlēm pret Maltu un Horvātiju. Tur neviena jauniņā nav, ja nu vienīgi Tarasovs, kurš netika laukumā. Šādi mači nav domāti debijām. Starkova jauno spēlētāju piesaistīšanas kūtrums uz pārbaudes mačiem līdz spēlēm ar Kataru un Turciju jau ir pavisam cits jautājums...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 11:45, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Sapratu tavu domu gājienu par savainojuma gūšanu pēc izlases mačiem [algun, tas domāts tā, ka, nevis viņš spēlēja izlases mačos, bet tieši laika perioda izteiksmē savainojumu guva tad, kad izlases mači jau bija aizritējuši, un Gabovs uz tiem nebija izsaukts].
Bet kāpēc tad jāsagroza fakti ka uz to brīdi Gabovs bija savainots?
----------------
reikons, 2013-06-04 20:07, vakar, ignorēt, atbildēt
Ja atceries, tad pirms apmēram diviem gadiem Gabovam bija smaga trauma. Koscinkēvičs ar Kreipānu spēlē pret Turciju jau teica, ka, ja nebūtu toreiz tās traumas, viņš būtu izsaukts.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 11:51, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Bet, Andri5, pat esot izlases redzeslokā, ir pavisam skaidrs, ka Gabovs netiktu izsaukts uz tik svarīgiem mačiem, lai debitētu izlasē. Vienīgā iespēja, kad viņš būtu varējis debitēt bija 2012. gada 29. februāra draudzības spēle pret Kazahstānu, taču tajā brīdī Gabovs vēl nepavisam nebija formā.
Pat pie labas formas viņš netiktu izsaukts ne 2012,ne 2013 ne 2014,ne ................ skonta=forma!
par to jau šeit ir runa!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 12:11, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Paskaties sastāvus spēlēm pret Maltu un Horvātiju. Tur neviena jauniņā nav, ja nu vienīgi Tarasovs, kurš netika laukumā. Šādi mači nav domāti debijām. Starkova jauno spēlētāju piesaistīšanas kūtrums uz pārbaudes mačiem līdz spēlēm ar Kataru un Turciju jau ir pavisam cits jautājums...
Rugins(jauniņais) abos mačos spēlēja,pret CRO sākumā nāca un viņu nomainīja Tarasovs!
Kāda vella pēc atspēlēt ciklu ar 30 gadīgiem penšiem(Rubīnu ieskaitot,tiesa nāca uz maiņu abos mačos,jeb tai vieta nebija lietderīgāk kādu jauniņo iesaistīt)?Vai nav mērķtiecīgāk šos mačus izmantot kā gatavošanos jau nākamajam ciklam?
grimstam vēl dziļāk(zini kur),un bēdīgi ka Latvijā ir spēki kas šo lietu atbalsta!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-05 16:09, pirms 11 gadiem
Galvenais ka guva izsaukumu un nospeleja loti labi,acimredzami ka ir sasniedzis tadu limeni lai speletu izlase...kada butu jega izsaukt un izlase neko neparadot atsviest atpakal...tagad vismaz uzreiz iejutas komanda