Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Izlasē ir nepieciešama konkurence un jauni spēki"

Agris Suveizda

Starkovs: "Izlasē ir nepieciešama konkurence un jauni spēki"
Jānis Mežeckis un Aleksandrs Starkovs šodien notikušajā preses konferencē
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien notika Latvijas futbola izlases preses konference pirms gaidāmās pārbaudes spēles pret Japānas valstsvienību. Izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pastāstīja par gaidāmo pretinieci, Latvijas futbolistu pašreizējo kondīciju, kā arī sacīja, ka ir izsaucis, viņaprāt, labākos pieejamos spēlētājus. Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis atklāja nelielas detaļas saistībā ar spēles finansiālo pusi.

Starkovs: "Izsaucām labākos spēlētājus"

"Gaidāma ļoti nopietna spēle - Japāna ir viena no spēcīgākajām komandām Āzijā un pasaulē. Mums tā būs meistarības un komandas gara pārbaude. Pirmkārt, šī spēle ir ļoti prestiža un ļoti noderīga iespēja sagatavoties atlases cikla mačiem. Japānai ir ļoti daudz augstākās klases futbolistu, kas pastāvīgi spēlē "top" klubos. Japāna ir tehniska, ātra un ļoti disciplinēta komanda," gaidāmo pretinieci ieskicēja Aleksandrs Starkovs.

"Izsaucām labākos spēlētājus – izņemot Lazdiņu, kuram ir savainojums. Izsaucām jaunos spēlētājus – Maksimenko, Kurakinu un Siņeļņikovu. Uzticos visiem futbolistiem, kurus izsaucu pagājušajā gadā, bet izlasei ir vajadzīga konkurence un jauni spēki," Starkovs turpināja. Galvenais treneris piekrita, ka ir jūtams tas, ka gandrīz visiem spēlētājiem šobrīd ir starpsezona vai ziemas pārtraukums: "Redzams, ka sezonas sākas un ka ne visi ir labā kondīcijā. Dabiski. Neviens nevar pārlēkt pāri galvai un paveikt brīnumu. Protams, viņi nav gatavi par 100%."

"Ar treneriem pastāvīgi sekojam līdzi katram spēlētājam, un esmu pārliecināts, ka izsaucām labākos futbolistus. Veicam ļoti nopietnu spēlētāju izpēti - televīzija, spēļu apmeklēšana, video, prese, telefonsarunas. Arī "Instat" spēļu analīze – mums ir pieeja padziļinātai informācijai un varam izpētīt katru mums nepieciešamo futbolistu, tostarp, arī japāņu," sacīja Starkovs. "Krjauklim ceļš uz izlasi nav aizslēgts, taču tagad izsaucām citus spēlētājus, kuriem sevi ir jāpierāda."

Pirmajā koptreniņā piedalījās 16 izsauktie futbolisti un arī Ivans Lukjanovs. Rīt izlasi papildinās uzbrucēji Māris Verpakovskis un Edgars Gauračs, bet atlikusī četrotne - Andris Vaņins, Kaspars Gorkšs, Aleksandrs Cauņa un Artjoms Rudņevs - izlasei pievienosies jau ceļā uz Japānu. "Šodienas treniņā redzēju, ka Lukjanovs nav gatavs. Protams, ka viņam ir potenciāls, lai spēlētu izlasē, tāpēc viņu arī uzaicināju uz kopējo treniņu, lai viņš neaizmirstu izlases garšu. Bet viņš ir bez kluba un tikai trenējas. Starp citu, šī problēma viņam bija arī pagājušajā gadā, kad tikai pirms septembra spēlēm atrada klubu un nebija gatavs."

Starkovs komentēja kapteiņa Gorkša situāciju Redingā: "Protams, ir svarīgi, lai futbolists spēlētu savā klubā. Bet man nav lielas izvēles. Izsaukšu spēlētāju, ja viņš ir vajadzīgs izlasei – pat, ja viņš nespēlē savā klubā. Man viņš ir jāizsauc, lai motivētu spēlētāju trenēties un lai viņš redzētu, ka kādam ir vajadzīgs – viņš ir vajadzīgs mūsu komandai. Kaspars visu laiku auga, auga, un pēdējais gads viņam bija fantastisks, bet komandai mainījās uzdevumi un viņš zaudēja vietu sastāvā. Domāju, ka mums viņš ir viennozīmīgi jāatbalsta un jādod iespēja spēlēt."

Federācija par spēli saņems 50+10 tūkstošus dolāru

"Jā, bez ceļa un dzīvošanas izdevumu apmaksāšanas saņemsim arī papildus honorāru. Tas nav noslēpums - 50 tūkstoši dolāru par spēli (nepilni 26 tūkstoši latu], un uzvaras gadījumā bonuss ir vēl desmit tūkstoši dolāru [aptuveni pieci tūkstoši latu]," atklāja federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. "Par spēli ar Bretaņas izlasi mums ir parakstīts iepriekšējs sadarbības līgums, protokols, bet līdz galam tas nav nofiksēts, jo vēl nav notikusi Bretaņas Futbola federācijas valdes sēde. Tāpēc līdz galam vēl nevaram to apstiprināt. Šogad Rīgā spēļu nebūs, domāsim par nākamo gadu."

Tika uzdots jautājums arī par latviešu izcelsmes vārtsargu Adamu Legzdiņu, kurš spēlē Anglijas otrās spēcīgākās līgas komandā "Derby County" un kurš esot presē izteicis vēlmi kādreiz pārstāvēt Latvijas izlasi."Šajā gadījumā esam tikai dzirdējuši tikpat daudz, cik jūs. Viņš nav pie mums griezies, un arī mēs neesam ar viņu kontaktējušies. Šobrīd mums nav problēmu ar vārtsargiem, lai meklētu tādu sarežģītu ceļu [kārtotu formalitātes, pilsonības jautājumu u.tml. – A.S.]. Bet daudz kas ir iespējams," sacīja Mežeckis. Tikmēr Starkovs komentēja Aleksandra Čekulajeva neseno izteicienu medijos, ka viņam laikam esot jāgūst 100 vārti, lai tiktu valstsvienībā. "Lai no sākuma iesit, tad arī izlemšu," atbildēja galvenais treneris.

Tāpat tika izrunāts jautājums par jaunā izlases mājas stadiona celtniecību: "Saistībā ar LU stadionu mums bija tikšanās gan ar FIFA, gan UEFA pārstāvjiem. Tagad tiek risināts jautājums par skiču projektu. Nekādā gadījumā nesāksim stadiona celtniecību, ja līdz galam nebūs skaidrs finansējums. Šobrīd ir tikai fiksēta summa, kas nāk no UEFA Hattrick programmām, bet pārējā summa vēl jāpiemeklē klāt. Kad šī summa būs, tad arī varēsim runāt par stadionu. Bet plānots ir, ka varbūt arī šogad sāksim šo lietu virzīt uz priekšu," teica Mežeckis.

"Tas ir liels kauns, ka mums Rīgā – miljonu pilsētā, lielākajā pilsētā Baltijas valstīs – nav neviena stadiona, izņemot "Skonto", kas arī neatbilst prasībām, kur varētu spēlēt izlase, notikt "Rīgas kauss" vieglatlētikā, arī Dziesmu un deju svētki. Domāju, ka šo lietu vajadzētu forsēt, bet acīmredzot vajadzīga arī bibliotēka, Ziemeļu pārvads. Paši atceraties, kādas bija dilemmas saistībā ar "Arēnu Rīga" – to uzcēla, un domāju, ka tagad visi tikai priecājas. Tāpat arī olimpiskais centrs. Par to runājām arī LOK, Sporta spēļu asociācijā, un domāju, ka šo jautājumu atkal celsim augšā," federācijas ģenerālsekretārs noslēdza.

Preses konferences laikā tika izdarīts precizējums. Federācijas mājaslapā sākotnēji ievietotais spēles sākuma laiks ir nepareizs - draudzības spēle Japānas pilsētā Kobē sāksies plkst. 12:20 pēc Latvijas laika. Mača tiešraidi būs iespējams vērot arī LTV7 kanālā.

1 2 47 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-02-01 20:06, pirms 11 gadiem
Petrovič tinies!!!Vajadzīgs vispirms cits treneris!...............
Slēpts komentārs: badijs4

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 20:38, pirms 11 gadiem
Izlasē ir vajadzīgs treneris

     [+] [-]

, 2013-02-01 20:53, pirms 11 gadiem
kāds vēl 10-0-0. Mums nav malejo aizsargu un arī centrs, bez gorkša ir tukšs. Respektīvi pietiks klucēt. Piemērs ir spēle pret bosniju

  +4 [+] [-]

, 2013-02-01 21:00, pirms 11 gadiem
Tikmēr Starkovs komentēja Aleksandra Čekulajeva neseno izteicienu medijos, ka viņam laikam esot jāgūst 100 vārti, lai tiktu valstsvienībā. "Lai no sākuma iesit, tad arī izlemšu," atbildēja galvenais treneris.
nu skaidrs tagad, gaidām 100 vārtus Čekulajeva izpildījuma un tad vēl redzēsim ko Starkovs izlems

  +9 [+] [-]

, 2013-02-01 21:03, pirms 11 gadiem
Daudz esmu rakstijis par Starkovu kungu,un negribas atkartoties.Piebildisu tikai to ka nekad neviens treneris nevar zinat 100°% to,ka vins ir atradis un izsaucis uz izlasi labakos futbolistus,kurie uz dotu bridi ir pieejami.Par Cekulajevu:Vins var iesist ari 200 golus,ja Starkovam kads futbolists nepatik,vai nav izlase vajadzigs,vins nekad vinu nepanems.Esmu parliecinats,ka izlasei ir vajadzigs cits treneris,jauna vesma,jauna domasana un filozofija.Slava Starkovam par paveikto darbu,par izlases aizvesanu lidz Portugalei,bet ir laiks nolikt pilnvaras,laiki ir mainijusies un ja Starkovs pats aizietu no izlases,tas vinam padaritu godu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-02-01 21:18, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Starkovs preses konferencē uz jautājumiem atbildēja latviski
Ne visiem. Bet šoreiz latviski runāja krietni vairāk nekā pēdējās preses konferencēs.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-01 21:31, pirms 11 gadiem
visu cieņu par komentāru attiecībā uz spēlētāju, kurš maltas čempionātu uzskata par spēcīgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-01 21:36, pirms 11 gadiem
Petrovič, vai patiešām Fertovs ir labākais?

  -3 [+] [-]

, 2013-02-01 21:41, pirms 11 gadiem
Un atkal Pļutka nav iekļauts? ...

  -2 [+] [-]

, 2013-02-01 21:51, pirms 11 gadiem
Varbūt esmu pesimists, bet neko vairāk par 0-4 šajā spēlē negaidu.

  -3 [+] [-]

, 2013-02-01 21:57, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ne visiem. Bet šoreiz latviski runāja krietni vairāk nekā pēdējās preses konferencēs.
video or it didn't happen
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-01 22:00, pirms 11 gadiem
Manis deelj konferencee vinsh var runaat kaut japaaniski, bet kameer runaas kaa izlases treneris uzvaras mums nedraud...

  +3 [+] [-]

, 2013-02-01 22:15, pirms 11 gadiem
Sākumā stadionu bija plānots atklāt 2014. gada rudenī. Izskatās, ka, protams, nepaspēs.
Ar šo izteicienu Starkovs parādīja, ka Čekulajevs viņam ir pie vienas vietas.
Lepnie LFF kungi Legzdiņa lietā paši nespers pirmo soli. Gaidīs, kad viņš pats lūgsies, bet tā nebūs. Vaņiņam šogad būs jau 33 gadi un pārējie izlases kandidāti ir klasi zemāki.
Varēja uzsprasīt arī par I.Kozlovu.

     [+] [-]

, 2013-02-01 22:41, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Varēja uzsprasīt arī par I.Kozlovu.
Par Kozlovu pērn teica, ka esot potenciāls kandidāts, bet personīgi es ļoti šaubos, jo līdz šim Lietuvā un Igaunijā spēlējošie nav uz izlasi saukti. Ja nu tagad Ekranas rindās uzspīdēs. Varbūt..

  +3 [+] [-]

, 2013-02-01 22:45, pirms 11 gadiem
I. Kozlovs noteikti ir pelnījis izmēģināšanu izlasē, Čekulajevs gan šobrīd, cik var spriest no kailiem faktiem, ir tālu no izlases līmeņa, turklāt pārspīlētais pašvērtējums arī nerunā viņam par labu. No vārtsargiem Vaņinam uz papēžiem min (resp., nebūt nav klasi zemāks) nesaprotamu iemeslu dēļ ignorētais Uvarenko (vai viņam būtu kādi režīma grēki?), ir arī citi perspektīvi vārtsargi (Māliņš, Nerugals). Ja Legzdiņš progresētu līdz premjerlīgas līmenim, tad gan būtu vērts interesēties par viņu nopietnāk.

     [+] [-]

, 2013-02-01 22:46, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka par Čekulajevu tas ir sarkasms. Bet šajā jautājumā es viņu saprotu - kāpēc, lai treneris vispār komentētu spēlētāju izteicienus? Čekulajevs šobrīd ir bez kluba, tā ka vispār vārdi ir tukši. Jāatrod klubs, kur tiek spēlēt, jāsit goli un jānopelna vietu izlasē - vienīgais variants.

Žēl, ka tāda attieksme par Legzdiņu, bet es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums līdz uzsāksies runas par pilsonības piešķiršanu. Vaņinam un Doroševam - abiem šogad būs 33. No jaunākas maiņas Māliņš, Uvarenko un Ņerugals pagaidām varētu būt potenciālie konkurenti Legzdiņam.

Veiksmi pret Japānu. Skaidrs, ka būs grūti, bet pacīnīties cerams, ka varam.

     [+] [-]

, 2013-02-01 22:47, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: I. Kozlovs noteikti ir pelnījis izmēģināšanu izlasē, Čekulajevs gan šobrīd, cik var spriest no kailiem faktiem, ir tālu no izlases līmeņa, turklāt pārspīlētais pašvērtējums arī nerunā viņam par labu. No vārtsargiem Vaņinam uz papēžiem min (resp., nebūt nav klasi zemāks) nesaprotamu iemeslu dēļ ignorētais Uvarenko (vai viņam būtu kādi režīma grēki?), ir arī citi perspektīvi vārtsargi (Māliņš, Nerugals). Ja Legzdiņš progresētu līdz premjerlīgas līmenim, tad gan būtu vērts interesēties par viņu nopietnāk.
Ja es būtu izlases galvenais treneris, ņemtu tevi par asistenti - vārtsargu jautājumā pilnīgi identisks viedoklis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-02-01 23:57, pirms 11 gadiem
LATVIJAS izlase nevar iesist neko,bet uzbrucēju kurš ir apveltits ar talantu gut vārtus pat nepamēgina..... wtf. Kad beigsies tas punduru antifutbols .Gribu redzēt Čekulajevu, kaut vai sirdsmieram

  +1 [+] [-]

, 2013-02-02 00:38, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Sākumā stadionu bija plānots atklāt 2014. gada rudenī. Izskatās, ka, protams, nepaspēs.
Ar šo izteicienu Starkovs parādīja, ka Čekulajevs viņam ir pie vienas vietas.
Lepnie LFF kungi Legzdiņa lietā paši nespers pirmo soli. Gaidīs, kad viņš pats lūgsies, bet tā nebūs. Vaņiņam šogad būs jau 33 gadi un pārējie izlases kandidāti ir klasi zemāki.
Varēja uzsprasīt arī par I.Kozlovu.
Un čekulajevs tagad superstārs????
tu saisitīsi Balvu rajona čwmpī 300 vārtu un...gaidīsi izsaukumu uz izlasi????
Čekulājevam jau bija problēmas ar attiieksmi jaunatnes izlasē, tā kā....turkukurd, sēdi un klusē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-02-02 07:52, pirms 11 gadiem
Peleeciits rakstīja: Un čekulajevs tagad superstārs????
tu saisitīsi Balvu rajona čwmpī 300 vārtu un...gaidīsi izsaukumu uz izlasi????
Čekulājevam jau bija problēmas ar attiieksmi jaunatnes izlasē, tā kā....turkukurd, sēdi un klusē!
Salīdzini Balvu čempi ar Igaunijas čempionātu, tikai jāgūst vairāk vārtu? Interesanti, interesanti..
Es nesaku, ka Čekulajevs izsaukumu uz izlasi ir pelnījis tagad, bet pagājušā pavasarī nenozīmīgajā spēlē pret Kazahstānu to gan varēja izdarīt. Un nav jau obligāti jāizlaiž laukumā pašā spēlē. Būtu paskatījies kā darbojas treniņā, kāda tehnika, bumbas kontrole. Starkovs tad būtu attiecīgi izvērtējis viņa spējas - rēķināties ar viņu vai nolikt pie vietas (kā 2.Bundeslīgā, un tad nākotnē izlases jautājums atkristu).

Čekulajevs intervijā par līmeni Igaunijā (2011.gada beigas).
Daudzi Latvijas futbolisti, tajā skaitā Viktors Dobrecovs, ir izteikušies, ka Igaunija tālu līmeņa ziņā atpaliek gan no Latvijas, gan Lietuvas. Arī rezultāti Baltijas līgā par to
liecina. Vai varētu tam piekrist?
-Bez šaubām, piekrītu šim apgalvojumam. Tur nav ko slēpt. Arī stadioni šeit ne tuvu nav tie labākie. Kopējais līmenis šeit ir daudz zemāks, īpaši jau tādas komandas kā „Ajax” apkauno
turnīru, bet neko darīt, arī pret tādām ir jāspēlē. Uzskatu, ka vadošais četrinieks „Flora”, „Levadia”, „Nomme Kalju” un „Trans” Virslīgā gan nebūtu peramie zēni, cīnoties par medaļām. Ar to pašu „Daugavu” jebkura no šīm vienībām varētu cīnīties.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-02 08:13, pirms 11 gadiem
Jā, preses konferencē Starkovs šoreiz atkal pēc ilgāka pārtraukuma runāja latviski. Tātad šoreiz, atšķirībā no vairākām iepriekšējām reizēm, neapkaunoja dzimto Madonu, kurā savulaik bija visas iespējas ielauzīties aborigēnu mēlē.

     [+] [-]

, 2013-02-02 09:03, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Sākumā stadionu bija plānots atklāt 2014. gada rudenī. Izskatās, ka, protams, nepaspēs.
Gan jau guņa vēl uz kādu termiņu gribēs kandidēt,nedomāju ka šis atstās savu iesildīto vietu,būs iemesls atkal solīt pirms nākamā teriņa, stadionu sakarā!

  -2 [+] [-]

, 2013-02-02 09:51, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Lepnie LFF kungi Legzdiņa lietā paši nespers pirmo soli. Gaidīs, kad viņš pats lūgsies, bet tā nebūs. Vaņiņam šogad būs jau 33 gadi un pārējie izlases kandidāti ir klasi zemāki.
Nekad neesmu sapratis to apmātību (jebkurā sporta veidā) ar viduvēju sportistu naturalizāciju. Saprastu vēl, ja viņš būtu centra pussargs vai malējais aizsargs, kur tiešām ir liels deficīts, bet ne jau vārtsargs - priekš kam tas ir vajadzīgs? Ja pats Legzdiņš izrādītu iniciatīvu (kaut ko vairāk par citātu presē), tad ok - varētu vēl apdomāt.

     [+] [-]

, 2013-02-02 10:16, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: video or it didn't happen
2013.02.01. Preses konference pirms Japānas...

  +2 [+] [-]

, 2013-02-02 11:06, pirms 11 gadiem
suvass rakstīja: Nekad neesmu sapratis to apmātību (jebkurā sporta veidā) ar viduvēju sportistu naturalizāciju. Saprastu vēl, ja viņš būtu centra pussargs vai malējais aizsargs, kur tiešām ir liels deficīts, bet ne jau vārtsargs - priekš kam tas ir vajadzīgs? Ja pats Legzdiņš izrādītu iniciatīvu (kaut ko vairāk par citātu presē), tad ok - varētu vēl apdomāt.
Nav nekāds Čehs, Bufons utt., bet tomēr spēlē Champioship. Cik mūsu vārtsargu izņemot Vaņinu spētu būt pamatvārtsargi Championship? Ok, Legzdins aizstāj savainoto vārtsargu, bet tāpat. Atsauksmes par viņa rādīto spēli neesmu pētījis.
Protams, naturalizētajam vārtsargam jāstāv vārtos, savādāk no viņa jēgas nav. Tiek nozagta iespēja kādam no mūsējiem gūt pieredzi. Nav tā kā laukuma spēlētājam, kur naturalizēto vari uzlaist uz puslaiku, mazliet pamainīt pozīciju un tml. Tādā gadījumā mūsējo no tā īpaši neciestu.

     [+] [-]

, 2013-02-02 11:11, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Nav nekāds Čehs, Bufons utt., bet tomēr spēlē Champioship. Cik mūsu vārtsargu izņemot Vaņinu spētu būt pamatvārtsargi Championship? Ok, Legzdins aizstāj savainoto vārtsargu, bet tāpat. Atsauksmes par viņa rādīto spēli neesmu pētījis.
Protams, naturalizētajam vārtsargam jāstāv vārtos, savādāk no viņa jēgas nav. Tiek nozagta iespēja kādam no mūsējiem gūt pieredzi. Nav tā kā laukuma spēlētājam, kur naturalizēto vari uzlaist uz puslaiku, mazliet pamainīt pozīciju un tml. Tādā gadījumā mūsējo no tā īpaši neciestu.
Kad Legzdiņš regulāri spēlēs EPL, tad arī parunāsim (gan jau, ka to nedarīs nekad - EPL dominē ārzemju vārtsargi). Naturalizēt no Championship? Neredzu nekādu jēgu.

     [+] [-]

, 2013-02-02 11:22, pirms 11 gadiem
Perepļotkas vietā Čekulajevu-tas ir jaunais spēks

     [+] [-]

, 2013-02-02 11:23, pirms 11 gadiem
NO SHIT SHERLOCK!!!!
1 2 47 komentāri