Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Čīlei atceļ divus vārtu guvumus, taču čempione pendeļu sērijā iekļūst pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Čīlei atceļ divus vārtu guvumus, taču čempione pendeļu sērijā iekļūst pusfinālā
Tiesnesis Nestors Pitana veic norādījumus Kolumbijas un Čīles izlašu futbolistiem. Foto: Henry Romero/Reuters/Scanpix

Brazīlijā notiekošā "Copa America" turnīra trešajā ceturtdaļfināla spēlē pašreizējā titula īpašniece Čīle mača gaitā guva divus vārtus, kas tika atcelti, 11 metru sitienu sērijā ar 0:0, 5:4 Sanpaulu pilsētā apspēlējot Kolumbiju.

Gan mača pirmajā, gan otrajā puslaikā ilgāk bumbas kontroli saglabāja Čīles valstsvienība, tam pārvēršoties arī bīstamos momentos pie pretinieku vārtiem. Tā jau 17. minūtē kolumbiešu vārtsargu Dāvidu Ospinu pārspēja čīliešu pussargs Karless Arangiss, tomēr argentīniešu tiesnesis Nestors Pitana pēc video atkārtojuma noskatīšanās vārtu guvumu atcēla, fiksējot aizmugures stāvokli.

Puslaika turpinājumā ļoti tuvu, lai izvirzītu Čīles izlasi vadībā bija Eduardo Vargass, Giljermo Maripans un Arturo Vidals, tomēr rezultāts tā arī palika neatklāts. Savukārt kolumbieši Čīles aizsardzību centās uzlauzt ar daudziem centrējumiem un ātriem ierāvieniem, taču čīliešu aizsardzības mehānisms strādāja nevainojami.

71. minūtē Čīles izlase otro reizi ieraidīja bumbu pretinieku vārtos - šoreiz pēc Giljermo Maripana piespēles labā sitiena pozīcijā nokļuva Arturo Vidals, kurš izmantoja kolumbiešu aizsargu aizsegu, trāpot precīzi labajā apakšējā stūrī. Tiesa arī šoreiz Pitana čīliešu priekus sagandēja, jo video atkārtojumā tika noteikts, ka Maripans pirms piespēles bumbu ir uztvēris ar roku. Nokaitētām emocijām pilnā mača galotnē Kolumbija spēja noturēt 0:0, novedot spēli līdz 11 metru sitienu sērijai.

Tajā abas komandas pirmajās četrās sitienu kārtās bija nekļūdīgas, kamēr piektajā kārtā nervi pievīla kolumbieti Viljamu Tesijo, kurš bumbu raidīja garām kreisajam vārtu stabam. Savukārt uzvaras sitienu pēc minūtes veica Mančestras "United" uzbrucējs Aleksiss Sančess.

Čīles pretiniece pusfinālā noskaidrosies atlikušajā ceturtdaļfināla duelī starp Urugvaju un Peru, kas tiks aizvadīts šovakar pulksten 22:00 pēc Latvijas laika.

"Copa America" ceturtdaļfināls

DatumsSpēleRez.Vārtu guvēji
28.06.Brazīlija - Paragvaja0:0 / 4:3 11 m s. s.
28.06.Venecuēla - Argentīna0:2 (0:1)Martiness 10` Lo Selso 74`
29.06.Kolumbija - Čīle0:0 / 4:5 11 m s. s.
29.06.Urugvaja - Peru

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:31, pirms 5 gadiem
Kolumbija šī turnīra aizvadītajās 4 spēlēs tā arī neielaida nevienus vārtus...

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:43, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kolumbija šī turnīra aizvadītajās 4 spēlēs tā arī neielaida nevienus vārtus...
esi kādu spēli skatījies? man kaut kā nav sanācis. šodien iespējams vajadzēs paskatīties un pusfinālus. bez baigiem pārsteigumiem rit čempis. varbūt Peru ko sataisa

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:50, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: esi kādu spēli skatījies? man kaut kā nav sanācis. šodien iespējams vajadzēs paskatīties un pusfinālus. bez baigiem pārsteigumiem rit čempis. varbūt Peru ko sataisa
Nē, tikai youtube pieejamos apskatus. Es gan gribu pusfinālu Urugvaja-Peru.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 11:54, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nē, tikai youtube pieejamos apskatus. Es gan gribu pusfinālu Urugvaja-Peru.
Čile - Peru
Urugvaja - Peru ir 1/4, abi diezvai iekļūs pusfinālā

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:02, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Čile - Peru
Urugvaja - Peru ir 1/4, abi diezvai iekļūs pusfinālā
Pārrakstījos - gribu pusfinālu Čīle-Urugvaja. Ja Čīle paceltu 3.reizi pēc kārtas un katru reizi ar citu galveno treneri - tas būtu neaizmirstami.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:06, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pārrakstījos - gribu pusfinālu Čīle-Urugvaja. Ja Čīle paceltu 3.reizi pēc kārtas un katru reizi ar citu galveno treneri - tas būtu neaizmirstami.
nu Peru laikam izredžu maz.
Āfriku ar laikam nekur pie mums netranslē. es uz tiem mellajiem paskatītos totālo futeni, vismaz agrāk tā bija.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 12:12, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nu Peru laikam izredžu maz.
Āfriku ar laikam nekur pie mums netranslē. es uz tiem mellajiem paskatītos totālo futeni, vismaz agrāk tā bija.
Netranslē Āfriku - tur jau šodien noslēgsies grupu turnīra 2.kārta. Viens pluss ir tam, ka paplašināja turnīru, vismaz visi grandi ir tikuši, savādāk pie 16 komandu formāta katrs turnīrs notika bez dažiem grandiem.